یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۳۸ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۳۶۲۰
امنیتی و دفاعی

هواپیمای قیامتی E-4B می‌تواند از انفجار اتمی نیز جان سالم به در برد

هواپیمای قیامتی E-4B,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت
نیروی هوایی آمریکا هواپیماهای غیر مسلح بسیاری دارد که گرچه هیچ گونه سلاح و مهماتی با خود حمل نمی‌کنند، اما نقشی به با ارزشی هواپیماهای رزمی و چه بسا مهم‌تر دارند. یکی از این هواپیماها نیز هواپیمای قیامتی E-4B است که در ادامه مختصری با آن آشنا می شویم.

نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا دارای طیف گسترده‌ای از هواپیماهای کوچک و بزرگ با کاربری‌های گوناگون است که همگی دست به دست یکدیگر می‌دهند تا قدرتمندترین نیروی هوایی در دنیا را شکل دهند. در این بین هواپیماها نظامی اما غیررزمی فراوانی حضور دارند که وجودشان تضمین کننده برتری هوایی این قوا است. یکی از آن‌ها هواپیمای قیامتی E-4B است که AACP، کوتاه شده عبارت “Advanced Airborne Command Post” به معنی «پست فرماندهی پیشرفته هوابرد»، نام دارد. این هواپیما همچنین با لقب نگهبان شب (نایت واچ) نیز شناخته می‌شود، گرچه برخلاف نگهبانان شب که در بازی تاج و تخت دیدیم،‌ کاملا سفیدپوش است.

 

هواپیمای قیامتی E-4B,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیتآزمایش شبیه سازی پالس الکترومغناطیسی مشابه انفجار اتمی و بررسی تاثیر آن روی هواپیما

E-4B بر پایه هواپیمای مسافربری بوئینگ ۷۴۷ نمونه ۲۰۰B در زمان جنگ سرد توسط کمپانی هوافضا، امنیتی و دفاعی آمریکایی بوئینگ ساخته شده و به جای تجهیزات پیشرفته کامپیوتری و دیجیتال، دارای تجهیزات قدیمی و آنالوگ است. اما شاید این سوال به ذهنتان خطور کند که چرا هواپیمایی که امروزه در خدمت است باید تجهیزات آنالوگ داشته باشد. دلیل این است که تجهیزات آنالوگ در مقایسه با تجهیزات دیجیتال، آسیب پذیری کمتر و بقاپذیری بالاتری در برابر موج و پالس‌های الکترومغناطیسی ناشی از انفجار اتمی دارند.

 

البته تنها تجهیزات نیستند که در برابر انفجار مصون هستند، بلکه هواپیما دارای سپرهای محافظتی مخصوصی است که از خدمه در برابر گرما و تششعات ناشی از انفجار اتمی هنگام یک نبرد هسته‌ای محافظت می‌کند.

 

هواپیمای قیامتی E-4B,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیتسوخت گیری هوایی E-4B از KC-135 استراتوتانکر

با توجه به حجم بالای مخازن سوخت این هواپیما و همچنین امکان سوخت گیری هوایی آن، E-4B می‌تواند تا چندین روز پیوسته پرواز کند. این هواپیما ۶۷ دیش و آنتن ماهواره‌ای دارد که با استفاده از آن‌ها خدمه می‌توانند در هر زمان با هرکسی در هر نقطه از دنیا ارتباط برقرار کنند. همچنین در صورتی که مقر فرماندی در پی حمله پیش دستانه دشمن از بین رفته باشد، می‌توانند اقدام به ارسال پیام به زیردریایی‌های حامل موشک‌های بالستیک اتمی کنند تا زیردریایی‌ها که در ژرفای آب پنهان شده‌اند، دست به حمله تلافی جویانه بزنند. همین امر سبب ایجاد هراس و بازدارندگی هسته‌ای می‌شود و دشمن می‌داند حتی در صورتی که موفق به نابودی مقر فرماندی شود، همچنان امکان پاسخ اتمی وجود دارد.

 

البته این تمام قابلیت‌های E-4B نیست. چیزی که از این هواپیما می‌دانیم بسیار اندک است و بیشتر اطلاعات و قابلیت‌های آن محرمانه هستند. اما می‌دانیم نیروی هوایی آمریکا ۴ فروند از آن‌ها را در اختیار دارد و هر یک می‌تواند ۱۱۲ خدمه با خود حمل کند. هر کدام از این هواپماها طولی اندازه یک ساختمان ۶ طبقه داشته و ۱۸ خوابگاه، ۶ حمام، یک کافه، یک اتاق جلسه و چندین اتاق دیگر دارد.

 

در حال حاضر یکی از ۴ فروند هواپیمای قیامتی E-4B در خدمت پاتریک شانهان، وزیر دفاع موقت آمریکا، برای سفر به بخش‌های مختلف دنیاست. وی یکشنبه گذشته سوار بر یکی از E-4B ها به آسیا پرواز و راهی سفری یک هفته‌ای شد. ناگفته نماند پیش‌تر نیز هواپیماهای جنگی و غیر رزمی مهم دیگری به نام E-6 مرکوری که در نیروی هوایی آمریکا خدمت می‌کنند را نیز معرفی کردیم که می‌توان آن را خطرناک‌ترین هواپیمای جهان دانست.

 

 

  • 9
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش