یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۴۰ - ۰۱ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۰۱۳۷
امنیتی و دفاعی

اسماعیل کوثری: ايران در تله جنگ نمی افتد

محمد اسماعیل کوثری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

بامداد پنجشنبه، روابط عمومی کل سپاه از سرنگونی یک فروند پهپاد جاسوسی آمریکایی پس از تجاوز به فضای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران مقابل منطقه کوه مبارک استان هرمزگان توسط آتش پدافند نیروی هوا فضای سپاه خبر داد و در اطلاعیه‌ای جزئیاتی از هدف قرار گرفتن پهپاد متجاوز آمریکایی در حریم جمهوری اسلامی ایران توسط پدافند نیروی هوافضای سپاه را اعلام کرد.

همچنین ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) در بیانیه‌ای رسمی تائید کرد که پهپاد گلوبال هاوک توسط نیروهای ایران هدف قرار گرفته و سرنگون شده است. دونالد ترامپ چند ساعت بعد از اینکه سپاه از سرنگونی یک فروند پهپاد جاسوسی آمریکا در مرز هوایی ایران خبر داده بود، در صفحه رسمی خود در توئیتر نوشت: «ایران اشتباه بزرگی مرتکب شده است.»

به دنبال سرنگونی پهپاد جاسوسی آمریکا توسط جمهوری اسلامی ایران، نشریه آمریکایی نیویورک تایمز نوشت که «رئیس‌جمهور آمریکا از اقدامی متقابل که منجر به افزایش تنش‌ها می‌شد، عقب‌نشینی کرد.» ترامپ در جلسه بعدازظهر پنجشنبه با مشاوران کاخ سفید و مقامات اطلاعاتی و نظامی و سران کنگره، پس از بحث پرتنش، سرانجام دستور حمله به برخی اهداف ایران را صادر کرد. این حمله قرار بود در ساعت ۷ بعدازظهر پنجشنبه به وقت شرق آمریکا ۳:۳۰ صبح جمعه به وقت تهران انجام شود.

مقدمات کار آغاز شده بود که ترامپ ناگهان دستور خود را لغو کرد. گفته می‌شود در جلسه فوق مایک پمپئو (وزیر خارجه)، جان بولتون (مشاور امنیت ملی) و جینا هاسپل (رئيس سیا) از حمله نظامی محدود به ایران طرفداری کردند ولی مقامات ارشد پنتاگون هشدار دادند که چنین اقدامی به وخامت بیشتر اوضاع منجر شده و برای جان نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه خطرناک است. این خبر پس از جلسه فوری ترامپ با مقامات ارشد کنگره منتشر شده است.

در واکنش به تعرض پهپاد آمریکایی به مرز هوایی ایران، محمدجواد ظریف در صفحه خود در توئیتر نوشت: «ایالات متحده علیه ایران تروریسم اقتصادی به راه انداخته، علیه ما اقدامات پنهانی انجام داده و اکنون به قلمرو ما دست‌درازی کرده است. ما به دنبال جنگ نیستیم ولی غیورانه از آسمان، زمین و آب‌های خود دفاع خواهیم کرد. ما این تجاوزگری جدید را به ملل متحد خواهیم برد و نشان خواهیم داد که ایالات متحده درباره آب‌های بین‌المللی دروغ می‌گوید.» به همین منظور آرمان گفت‌وگوی کوتاهی را با محمد اسماعیل کوثری نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی ترتیب داده که در ادامه می‌خوانید:

پس از سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط پدافند ایران برخی از منابع خبری غربی از حمله تلافی‌جویانه قریب‌الوقوع به ایران خبر دادند، اما ظاهرا با توجه به هشدار مقامات ارشد پنتاگون ترامپ از تصمیم خود منصرف شده است. هدف واشنگتن از انجام چنین اقدامات تحریک‌آمیزی چیست؟

آمریکایی‌ها هنوز تفکرات بعد از جنگ جهانی دوم را دنبال می‌کنند. سردمداران ایالات متحده بر این تصورند که به هر کشوری که اراده کنند می‌توانند تجاوز و دست‌اندازی کرده و هیچ‌کس حق ندارد مانع آنها شود. بر همین اساس آنها پهپادی وارد فضای سرزمینی ایران کردند تا بدین وسیله هم توانایی پدافند ما را ارزیابی کرده و هم عملیات شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات را این پرنده انجام داده است. به‌صورت کاملا دقیق در رادارهای کشورمان مشخص شده که این پهپاد از مرز هوایی ایران عبور و وارد حریم ایران شده است.

بنابراین پدافند کشورمان به هیچ متجاوزی اجازه نمی‌دهد تا بدون مجوز و اجازه (مگر آنکه از قبل هماهنگی‌های لازم صورت گرفته باشد همانند بسیاری از هواپیماهای مسافربری که از حریم امن ایران بدون هیچ مشکلی عبور می‌کنند)، از حریم امن کشورمان عبور کنند. این پهپاد وارد حریم کشورمان شد و این وظیفه ذاتی پدافند هوایی است که هر پرنده ناشناسی وارد حریم جغرافیایی کشورمان شود پس از اخطار مورد هدف قرار می‌گیرد. براین اساس پدافند هوایی کشور پس از آنکه این پهپاد وارد فضای هرمزگان ‌شد مورد اصابت قرار گرفت. بنا به اعتراف آمریکایی‌ها، آنها به هیچ عنوان تصور هم نمی‌کردند حتی رادارهای ایران بتوانند ورود چنین پرنده‌ای را (با توجه به ارتفاع بسیار بالای پرواز) رصد و مورد اصابت پدافند کشورمان قرار گیرد.

با توجه به آنکه آمریکایی‌ها مدعی هستند که این پهپاد وارد مرزها و حریم سرزمینی ایران نشده و پدافند ایران این پهپاد را در فضای بین‌المللی مورد اصابت قرار داده، چه اهدافی را دنبال می‌کنند؟

اطلاعات رادارهای ایران کاملا ورود پهپاد را به داخل حریم سرزمینی کشورمان ثبت کرده‌اند. از سوی دیگر آمریکایی‌ها به دنبال آن هستند که با طرح چنین ادعاهایی تجاوزشان به حریم سرزمینی ایران را توجیه کنند. در مرتبه قبل نیز که نیروی دریایی آنها به فضای مرزهای کشورمان تجاوز کردند همگان دیدند که خودشان نیز صراحتا اعتراف کردند که متوجه مختصات جغرافیایی نبودیم. در حال حاضر نیز همین گونه است.

متاسفانه آمریکایی‌ها دروغ می‌گویند به دلیل آنکه بر این تصورند که دستگاه‌های آنها هیچ گونه خطا و اشتباهی را مرتکب نمی‌شود. لذا دست به چنین فرافکنی‌ها و فرار به جلوهایی می‌زنند چون اگر دست به چنین توجیهاتی نزنند در سطح افکار عمومی جهانی محکوم می‌شوند. همچنین با توجه به گزارش‌هایی که وزارت خارجه کشورمان در اختیار سازمان ملل متحد و همچنین اعلام مراتب اعتراض شدید ایران به سفیر سوئیس توسط وزارت خارجه به حافظ منافع آمریکا در ایران (سوئیس) قرار داده است. این تجاوزات توسط وزارت خارجه به طرف آمریکایی متذکر شده است. آمریکایی‌ها باید بدانند که اگر به حریم هوایی و سرزمینی ایران تجاوز کنند بدون شک با پاسخ قاطع تهران مواجه خواهند بود.

اگر پهپاد آمریکایی در خارج از حریم و فضای امنیتی سرزمینی ایران بود آیا پدافند کشور اقدام به شلیک موشک می‌کرد؟

بدون شک چنین اقدامی از سوی پدافند کشورمان صورت نمی‌گرفت. چون هر کشوری وظیفه حفاظت از حریم جغرافیایی خود را دارد.

برخی از منابع خبری غربی و همچنین برخی از کشورهای منطقه خلیج فارس به دنبال آن هستند تا این اقدام تدافعی ایران را اقدامی تهاجمی و تحریک‌آمیز جلوه دهند. ارزیابی شما در این خصوص چیست؟

حضور کشورهای فرامنطقه‌ای در منطقه عامل ناامنی در منطقه است. چنین مواضعی فرار به جلوست. با صراحت تهران بارها اعلام داشته که ایران به هیچ عنوان آغاز کننده هیچ جنگی نبوده و نخواهد بود. این مساله را نیز به خوبی در طی چهار دهه گذشته نشان داده است. اما همگان باید بدانند که ایران به‌صورت همه‌جانبه از تمامیت ارضی و منافعش دفاع خواهد کرد. آمریکایی‌ها خودشان به خوبی می‌دانند که با وارد کردن پهپاد به حریم سرزمینی ایران مرتکب تجاوز شده‌اند. لذا آنها از این طریق به دنبال آن هستند تا این گونه وانمود کنند که ایران دست به اقدام تهاجمی زده است. این در حالی است که عامل اصلی هرگونه تجاوز در منطقه آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها بوده‌اند.

برخی از منابع رسانه‌ای غربی مدعی آنند که احتمالا که پهپاد آمریکایی نه توسط سامانه پدافند بومی ایران بلکه احتمالا توسط موشک‌های روسی مورد هدف قرار گرفته است؟ این منابع از طرح چنین شبهاتی چه اهدافی را دنبال می‌کنند؟

بالاخره ایران با استفاده از ظرفیت‌هایی که از قبل داشته و دارد استفاده کرده است. طرف غربی هر برداشتی که می‌خواهد بکند، اهمیت ندارد، اما چنین اقدامی از سوی ایران نشان دهنده قدرت و عظمت ایران است. چون نیروهای دفاعی کشورمان می‌توانند از حریم جغرافیایی کشور در مقابل پیچیده‌ترین تجهیزات و پرنده‌های متجاوز آمریکایی دفاع کنند.

این اقدام پدافند کشورمان تا چه میزان نشان دهنده اهمیت صنایع دفاع موشکی بومی کشور است؟

توان دفاع موشکی کشور بر اساس دفاع از تمامیت ارضی و حفظ منافع و امنیت ملی مردم ایران بنا شده است.

  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش