ارتش ایالات متحده در تلاش برای توسعه موشک هدایت شونده ای است که با کمک هوش مصنوعی هدف را تعقیب می کند. این سیستم قرار است جایگزین مهمات متعارف بهبود یافته دو منظوره (DPICM) توپخانه شود که از در دهه ۸۰ میلادی معرفی شده بودند.
در حال حاظر ارتش این کشور برای هدف قرار دادن تانک ها از موشک هایی بهره می برد که به حسگرهای مادون قرمز مجهز شده اند. این موشک ها از فاصله حدود ۲۰۰ متری هدف را رد ردیابی کرده و به آن حمله می کنند. اما موشک های هوشمند جدید می توانند چنین عملیاتی را از فاصله های دورتر هم انجام دهد.
میزان خودکار بودن مهمات جدید مشخص نیست ولی سخنگوی ارتش ایالات متحده اعلام کرده که این سلاح قرار نیست خودران و مستقل باشد. همچنین گفته شده که ارتش به دنبال گلوله هایی است که پس از شلیک هدف را دنبال کند و این شرایط حتی در صورت تداخل هایی که قصد منحرف کردن آن را دارند نیز ادامه داشته باشد. این سیستم می تواند در نهایت از خسارت های جانبی ناشی از برخورد گلوله به هدف جلوگیری کند.
سیستم جدید که «C-DAEM» نام گرفته از GPS به منظور شناسایی تانک ها و تجهیزات زرهی دشمن بهره می برد. گزارش شده که گلوله های توپ این سیستم بردی تا ۶۰ کیلومتر دارند و می توانند محدوده ای ۲۸ کیلومتر مربعی را به دنبال هدف اسکن کنند. علاوه بر این برای کاهش سرعت به منظور اسکن و دسته بندی اشیاء سطح می توانند به چتر یا بال های کوچک مجهز شوند.
در صورتی که پروژه سیستم C-DAEM موفق شود جایگزین کلاهک های خوشه ای خواهد شد. کلاهک های خوشه ای به واسطه پخش کردن مهمات کوچک بر محدوده وسیع تری اثر می گذارند با این حال گاه ممکن است مهمات منفجر نشده ای را در محل باقی بگذارند.
نمایش نمونه اولیه این موشک ها برای سال ۲۰۲۱ برنامه ریزی شده و تا آن زمان نرم افزار مورد نیاز برای این فناوری توسعه خواهد یافت.
- 11
- 3