دوشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۳
۰۳:۱۵ - ۱۸ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۱۵۷۳
سیاست داخلی

امام جمعه اردبیل: در هیچ کشوری مثل ایران نان ارزان نیست!/ حمایت امام جمعه قم از طرح صیانت

امام جمعه اردبیل,آیت الله سید حسن عاملی
امام جمعه اردبیل یکی از عوامل نزول بلا را اسراف و اضاعه نعمت دانست و گفت: نه تنها در نان بلکه در مصرف آب و برق و گاز نیز هرگونه اسراف حرام است و اگر کسی بگوید زیاد مصرف می‌کنم و پول آن را پرداخت می‌کنم باز به ملت مدیون است.

به گزارش فارس، آیت الله سید حسن عاملی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته اردبیل در نقد اسراف و تبذیر در خصوص نان اظهار کرد: یکی از اصلی‌ترین عوامل نزول بلاء بر جامعه اسراف و تبذیر و اضاعه نعمت است.

وی افزود: قناعت و حساسیت به حفظ نعمت اصلی‌ترین ثروت و سرمایه یک ملت است. در دنیای معاصر در هیچ کشوری مثل ایران نان ارزان نیست تمام ملت‌ها وقتی قیمت نان در ایران را می‌شنوند تعجب می‌کنند .

امام جمعه اردبیل با اشاره به میزان یارانه پرداختی برای نان توسط دولت بیان کرد: دولت سالانه ۴۲ هزار میلیارد ریال برای کالاهای اساسی یارانه پرداخت می‌کند که ۷۰ درصد این رقم به نان اختصاص دارد. حدود ۴ هزار میلیارد تومان سالانه جهت تامین نان یارانه پرداخت می‌شود و در هر کیلو نان حدود پانصد تومان یارانه پرداخت می‌گردد.

وی ادامه داد: دولت مجبور است هر سال ۱۰ میلیون تن گندم با قیمت واقعی بخرد و سپس آن را با یارانه به دست مردم می‌رساند. با این قیمتی که نان دارد پایین‌ترین فرد جامعه نیز از خرید متمکن است. متاسفانه چند طائفه از این نعمت بزرگ سوء استفاده می‌کنند و  قطعاً اثر کار آنها بر خود آنها و بر جامعه وارد می‌شود.

نماینده ولی فقیه در استان اردبیل تصریح کرد: از طرفی نانوا اگر پخت نکند و به‌صورت غیر مجاز آرد را بفروشد سودی وسوسه انگیز برای او دارد. نظارت دولتی برای این همه نانوا هم مقدور نیست بعضی از نانواها گاهی نان را بی‌کیفیت پخت می‌کنند تا مشتری کاهش یابد. عجیب این است که نان ضایعاتی درآمدی به مراتب بیشتر از پخت و فروش قانونی دارد! البته نانوایان از جهت درآمد پایین حق گلایه دارند و اگر مشکلات آنان حل نشود نانوایان متعهد در دراز مدت دلسرد می‌شوند. 

خطیب جمعه اردبیل با تاکید بر اینکه هر گونه اسراف در مصرف آب و برق و گاز حرام است، تاکید کرد: نه تنها در نان بلکه در مصرف آب و برق و گاز نیز هرگونه اسراف حرام است و اگر کسی بگوید زیاد مصرف می‌کنم و پول آن را پرداخت می‌کنم باز به ملت مدیون است چون قیمت آنها واقعی نیست، کسانی که کنتورهای آب ، گاز ، برق و کنتورهای آب کشاورزی را دستکاری می‌کنند مدیون یک ملت هستند. 

وی تصریح کرد: مقدار آبی که در روایات برای وضو و غسل تعیین شده آن قدر کم است که برای ما بسیار خنده دار به نظر می‌رسد. امام صادق (ع) غسل کرده بودند کمرشان خشک مانده بود کسی گفت آقا کمر شما خشک مانده و آب به آن نرسیده است حضرت فرمود چراتذکر دادی. 

وی با بیان اینکه اختصاص یارانه به نیازهای اساسی یک نعمت است بیان کرد:  شکر این نعمت این است که در مصرف آنها ذره‌ای اسراف و تبذیر نداشته باشیم این مسئله در نعمت‌های خدادادی مثل گاز مسؤولیت مضاعف هم برای دولت مردان هم برای ملت عزیز درست می‌کند.

رئیس شورای فرهنگ عمومی اردبیل تاکید کرد: بر اساس گزارشی، تقریبا تمام گاز طبیعی تولید شده ایران در سال ۲۰۱۹ در داخل کشور مصرف شده و در سال ۲۰۱۹ ایران به جز سه کشور دیگر یعنی آمریکا روسیه و چین بیشترین میزان گاز طبیعی را مصرف کرده است نتیجه این گزارش این است که ایران دیگر گازی برای صادرات ندارد و بلکه در سال جدید مصرف گاز از تولید آن بالاتر رفت. طبعاً در دراز مدت، منابع زیرزمینی کفاف این مصرف وحشتناک را نخواهد داد و نسل‌های آینده از ما به نیکی یاد نخواهند کرد.

***

امام جمعه قم: اینترنت ملی از نان شب واجب تر است

خطیب نماز جمعه قم با اشاره به سالروز قیام ۱۹ دی سال ۵۶ مردم قم گفت: ۱۹ دی در حقیقت یک مبدا و آغاز نورانی و مبارک بود، افتخار آن برای مردم شریف قم ثبت و ضبط شده است و باید از این راه صیانت و حفاظت کنیم.

امام جمعه اردبیل,آیت الله سید حسن عاملی

آیت‌الله علیرضا اعرافی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه قم در مصلای قدس این شهر اظهار داشت: ۱۹ دی سرآغاز نهضت اسلامی بود و مردم، جوانان و طلبه‌های قم در سیاهی شب ستم‌شاهی سینه شب را شکافتند و با شجاعت و ایثار خود در برابر ظلم و ستم قد عَلم کردند و آن افتخار بزرگ را آفریدند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: امسال مراسم ۱۹ دی با سخنرانی رهبر معظم انقلاب به شکل مجازی برگزار خواهد شد، و اجتماع نیز در حرم حضرت معصومه می‌باشد و همه ما از سخنرانی و راهبری معظم له بهره‌مند خواهیم شد.

اعرافی در ادامه، تشییع شهیدان دفاع مقدس در تهران و قم و سراسر کشور را مورد توجه قرار داد و گفت: از همه کسانی که برای زنده نگه داشتن نام شهدا تلاش می‌کنند، تشکر می‌کنم.

امام جمعه قم در ادامه با اشاره برگزاری باشکوه آیین‌های ایام فاطمیه بیان داشت: بار دیگر ملت ما نشان دادند که در برابر این خاندان و این بانوی عزیز و شریف تواضع و فروتنی و قدرشناسی دارند و وظایف خود را در برابر این بانوی بزرگ و خاندان رسالت می‌شناسند.

اعرافی تصریح کرد: مردم قم در پیاده‌روی و احیای مراسم فاطمی نمونه‌های عالی را آفریدند، و در این آیین ها دیدیم که عطر فاطمی چطور فضای معنوی و اخلاقی را در جامعه به ارمغان می‌آورد.

وی گفت: ای کاش همیشه این فضای معنوی و عطر فاطمی در بازار و اداره و خانه و کاشانه ما نورافشان بود، و شاهد این بودیم که این فرهنگ جلوی مفاسد و گستاخی‌های ناروا را می‌گیرد، همه باید از این فرهنگ برای معالجه آسیب‌های امروزمان بهره‌ بگیریم، امیدواریم این فضا و فرهنگ استمرار پیدا کند.

عضو فقهای شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنان خود ضمن قدرانی از رئیس جمهور و اعضای هیات دولت برای سفر به قم گفت: امید است که در این سفرها کاهش فاصله دولت و ملت و افزایش اعتماد عمومی به مسئولان موثر باشد و مصوبه‌های آن نیز بر اساس کارشناسی دقیق و درست تنظیم و اجرا شود.

وی با بیان اینکه در مجموع مصوبه‌های خوبی در این سفر صورت گرفت، معضل آب در قم و چندین استان کشور را یادآور شد و گفت: باید با کارشناسی درست و انتقال آب از دریا جلوی اختلاف‌های استانی و مشکل‌های میان استانی را بگیریم، امروز باید شروع کرد، بخش خصوصی وارد شود و دولت نیز همت کند، نیاز به آب قاعدتا با انتقال از دریا تامین خواهد شد، و انتظار است به این مساله با نگاه کارشناسی و دقت بالا توجه شود.

اعرافی به مسائل زیست محیطی و خشک شدن دریاچه نمک و مسائلی که در حوزه محیط زیست تولید مشکل کرده و پیش‌بینی می‌شود، افزایش پیدا کند نیز اشاره کرد و گفت: در این زمینه به ارتقای کشاورزی، توسعه فضاهای سبز، احیای دریاچه نمک و به آن چیزی که اگر درست عمل نکنیم، آسیب زا خواهد بود، توجه شود.

خطیب قم با اشاره به مسائل مبلمان و عمرانی شهری و مسکن قم افزود: امیدواریم با رعایت ضوابط و اصول معماری اسلامی در شهرسازی، قم بتواند قدم‌های خوبی بردارد.

اعرافی خاطرنشان کرد: اسلام در حوزه شهرسازی و معماری قواعدی دارد که باید همراه با امور فنی و کارشناسی مورد توجه قرار گیرد.

وی با تاکید بر ضرورت ساماندهی اطراف حرم حضرت معصومه (س) برای آسایش مجاوران و به‌ویژه زائران سراسر کشور گفت: سالانه ۲۰ میلیون زائر به قم می‌آیند و باید اطراف حرم را ساماندهی کنیم.

وی توجه به زیرساخت‌های قم به عنوان شهر علمی، زیارتی و بین‌المللی را ضروری خواند و گفت: این شهر برای همه کشور و خادم همه کشور است، جایگاه و پذیرای کشورهای دنیا است، زیرساخت‌های آن با کاستی‌های زیادی مواجه است.

اعرافی اشتغال، صنایع دستی، فقرزدایی و کاهش فاصله مناطق محروم با مناطق برخوردار را نیز به عنوان مسائل مهم قم مورد تاکید قرار داد و گفت: باید همه مناطق بهره‌مند و برخوردار باشند، و شاهد حاشیه‌نشینی، فقر و استضعاف در برخی از مناطق و محله‌ها نباشیم، قدم‌های خوبی برداشته اما کافی نیست، مردم و دولت تلاش کنند این فاصله را کاهش دهند.

وی حل مسائل فرهنگی شهر قم را به دست مردم و مسئولان دانست و با بیان اینکه اقدام‌های صورت گرفته کافی نیست و باید قدم‌های اساسی تری برداشته شود بیان داشت: از دولت و مجلس انتظار است که در باب فضای مجازی اقدام اساسی تری انجام دهند، و یکی از اقدام‌های مهم و ایجابی این است که زیرساخت‌های اینترنت ملی و زمینه‌های فن‌آوری‌های پیشرفته و برخورداری از اینترنت ملی را انجام دهیم، اقدام‌هایی که انجام شده به هیچ نحوی با دستورهای رهبری و نیازهای کشور تناسب ندارد، راه حل بسیاری از مشکل‌ها و مفاسد این است که اینترنت ملی و زیرساخت‌ فن‌آوری درونی را افزایش دهیم، این از نان شب واجب تر است، امیدواریم در بودجه و برنامه‌ریزی‌ها توجه شود.

امام جمعه قم مسائل بورس را از مسائل مهم کشور توصیف کرد و گفت: مراجعه‌های زیادی وجود دارد، سرمایه قشرهای متوسط و ضعیفی در بورس بر باد رفته، از دولت انتظار می‌رود برای این قشرهایی که همه زندگی خود را از دست دادند، اقدام‌های جدی انجام دهد.

وی همچنین در پایان بیان کرد: از همه کسانی که به فریاد آسیب دیدگان از سیل برخاستند، تشکر می‌کنم، امیدوارم این کمک‌ها برای هموطنان آسیب دیده از سیل ادامه پیدا کند.

  • 9
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش