به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی عصر امروز طی سخنانی در همایش توسعه از دیدگاه آیتالله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه هنوز بعد از دو سال دل بهانه آیتالله هاشمی را می گیرد و بغض گلو را می فشارد، اظهار کرد: افتتاح خانه موزه آقای هاشمی که امروز به همت فرزندان بزرگوارشان و به ویژه آقا محسن هاشمی انجام شد، بهانه ای برای سخن گفتن از یکی از صفات مشخصه آقای هاشمی است.
وی افزود: این سخن در همنوعان ایشان یا کمتر دیده شده یا دیده نشده و خود ایشان میگویند من اولین بار این صفت را در امام راحل دیدم و با همان صفت، دلبسته ایشان شدم.
سیدحسن خمینی با تاکید بر اینکه آقای هاشمی عامداً دوست داشت در برخی مقاطع این صفت را نشان دهد، گفت: آن صفت گریز ایشان از ریاکاری بود. ما از سال ۶۰ که آقای هاشمی به جماران آمدند زندگی و خانه ایشان را از نزدیک می دیدیم. ایشان ظاهر و باطن زندگی اش همان بود که بود. نه علاقه ای به نشان دادن فقر داشت و نه داشته های زندگی اش را کتمان میکرد.
یادگار امام تاکید کرد: ذات بحث ستیز با ریا این است که شما بگویید اینکه نظر جامعه درباره ام چه باشد برای من اهمیتی ندارد اما این موضوع در خود یک کژتابی هم دارد، به این شکل که رفته رفته به اینجا برسد که گویی نظر مردم اصلا محترم نیست.
سیدحسن خمینی ادامه داد: آقای هاشمی اما به نظر مردم هم باور داشت، به این صورت که اگر مردم باشند همه مشکلات حل می شود و اگر مردم نباشند هر گره ای که باز کنی باز گره ای به سایر گره ها اضافه میکند.
وی اظهار کرد: اگر روزی احساس کردیم مردم هستند همه دست در دست هم مشکلات را حل می کنیم. از روز آغاز انقلاب نقطه اتکای امام، مردم بود و تا امروز هم هر گردنه ای را رد کردیم با کمک مردم بوده و اگر هم جایی از مردم فاصله گرفتیم به شکلی آسیب دیده ایم.
سیدحسن خمینی با بیان اینکه مردم ملاک اطاعتند نه حقیقت، گفت: دل های مردم هم در برابر حق متواضع است. و زندگی آقای هاشمی هم همواره بر دوری از ریا استوار بود اما هیچ به این معنا نبود که ایشان نظر مردم را ملاک نمی داند و برایش اهمیتی ندارد. او در زندگی اش بیشترین تعداد به معرض رای مردم گذاشتن خود را تجربه کرده و گاهی هم رای نیاورده اما به این معنا هم نبوده که اگر رای نگرفت بگوید نظر مردم مهم نیست او با مشاورین خود به گفتوگو نشست برنامه های تازه ای ارائه کرد و دوباره هم رای گرفت.
حسن خمینی تاکید کرد: مردم باید احساس کنند جامعه متعلق به آنان است و اگر کسی را مردم نمیخواهند، دیگر نمیماند و یا اینکه کسی اگر اشتباه می کند از مردم هم عذرخواهی کند.
سیدحسن خمینی ادامه داد: بستن و فضا را امنیتی کردن جز رسیدن به خواسته های آن کسی که چشم طمع به این نظام و خاک دارد سودی ندارد. من اگر اشتباه می کنم و جامعه نمی پسندند کنار بروم کسی دیگری بیاید و خدمت کند. اشتباه می کنیم پس عذرخواهی هم بکنیم. کسی نیست که تابحال اشتباهی نکرده باشد. پس به خرد عمومی اعتماد کنیم و با هیچ مزور و مفسدی عقد اخوت نبندیم و به او وفادار نباشیم.
یادگار امام در پایان تاکید کرد: آقای هاشمی بزرگ بود و بزرگ رفت. عزیز بود و عزیز رفت. موج سوار نبود و مقابل نظر مردم نمی ایستاد بلکه می کوشید خواسته مردم را مطابق با آنچه درست می پندارد تعریف کند.
- 29
- 3