پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳
۲۱:۵۹ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۷۰۶۸
سیاست داخلی

آقای رییس جمهور صدای خردشدن استخوان های مردم را نمی شنوید؟

حسن روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
با اظهارات دیشب آقای رییس جمهور مشخص گردید دولت اعتقاد چندانی به بحران اقتصادی و مشکلات برآمده از ان برای مردم ندارد که حال بخواهد برای ان چاره اندیشی کند. از این رو انتظار می رود دولت دوازدهم و در راس آن دکتر حسن روحانی، باز هم سیاست سکوت و نظاره را در پیش گرفته و اصل بحران را نفی کرده و تنها اظهارات این چنینی تنها داغ مردم را تازه کنذ.

به گزارش اعتدال، با این حال و در ادامه سیاست های ناکارآمد دولت برای کنترل بازار گوشت، حسن روحانی، رییس جمهور دلیل تازه ای درباره قیمت گوشت و همچنین بنزین و گازوئیل بیان کرد.

 

روحانی در جلسه شورای اداری استان هرمزگان با اشاره به قاچاق گازوئیل، بنزین و گله گله گوسفند از کشور، گفت: همه باید در برابر قاچاق بایستند و اگر می‌خواهیم معضلات را حل کنیم، باید دست به دست هم دهیم.

 

رئیس جمهور با اشاره به اینکه یکی از دلایل قاچاق، ارزانی آن جنسی است که قاچاق می‌شود، گفت: هنگامی که گازوئیل در کشور لیتری ۳۰۰ و بنزین ۱۰۰۰ تومان است و در دیگر کشورها رقمی بالاتر دارد، معلوم است که قاچاق می‌شود.

 

در خصوص اظهارات عجیب آقای رییس جمهور، نکات زیر قابل تامل است:

 

۱-    ظاهرا دولت روحانی در حال پیاده کردن سیاست دولت سازندگی به بدترین شکل ممکن و اظهارات وی یادآور اظهارات رییس جمهور اسبق و فقید، آیت الله هاشمی درباره گرانی گوشت و کالاهای ضروری مردم است. دولت روحانی این روزها با انجام اقداماتی مانند آزادسازی قیمت‌ها، افزایش مالیات ها و تعرفه‌ها و عوارض و طفره از مسئولیت‌های حاکمیتی، یادآور اجرای سیاست‌های تعدیل اقتصادی دولت سازندگی است که منجر به تورم ۴۹ درصدی شده بود.

 

۲-    در حالی که دولت سازندگی علیرغم ایجاد تورم، توجهی هم به اجرای طرح‌های عمرانی داشت، اما دولت روحانی همانند دولت احمدی نژاد، با وجود فشارهای زیاد بر معیشت مردم، عملا کشور را در رکود و بلاتکلیفی رها کرده است و تنها با اظهارات دور از منطق و اجرای سیاست های نادرست، نمک به زخم مردم می پاشد.

 

بیشتر بخوانید:

 

۳-    آنچه در این هفته ها و ماه های اخیر از سیاست های دولت برای حل مشکلات اقتصادی کشور صورت گرفته است، به طور خلاصه توسط روحانی بیان شد و آن اینکه ظاهرا ایشان هنوز اعتقادی به بحران اقتصادی ندارند. بنا به این اعتقاد هم دلیل خاصی برای واکنش و اتخاذ سیاست های ضربتی نمی بینند.

 

۴-    با افزایش بی رویه قیمت گوشت، همه مسئولان بر این نکته اتفاق نظر داشته و دارند که عامل اصلی این افزایش قیمت افزایش بی رویه قاچاق گوشت و دام زنده از کشور به خصوص از مرزهای غربی کشور است. با این حال، این سوالات مطرح شد که چرا جلوی قاچاق گوشت و دام از کشور گرفته نمی شود و مگر قانونی در این باره وجود ندارد؟ چرا و چگونه دام زنده به مناطق مرزی برده شده و به راحتی قاچاق می شود؟ آیا قانون مشخصی در ممانعت از انتقال دام زنده بین استان ها و ورود آن ها به مناطق مرزی وجود ندارد؟ چرا دستگاه های مربوط تا به این اندازه اهمال و مماشات می کنند؟ حال پاسخ این سوالات را آقای رییس جمهور به طور مشخص داده اند، تا هنگامی که قیمت گوشت ارزان! است قاچاق ادامه دارد.

 

۵-    آقای روحانی که اصرار بر ارزانی گوشت، بنزین و گازوییل دارند و قیمت این کالاها را با دلار و در مقایسه با کشورهای منطقه و حتی اروپا مقایسه می کنند، آیا دستمزد کارگران و حقوق کارمندان را نیز با دلار و در مقایسه با کشورهای همسایه پرداخت می کنند؟ عجیب اینکه ایشان دستمزد کارگران و کارمندان را به ریال پرداخت کرده اما در مقام مقایسه قیمت گوشت و سوخت را با دلار محاسبه می کنند. مسلما با این شیوه محاسبه، ایشان مشکلات معیشتی مردم را ندیده، وقعی برای خرد شدن استخوان های مردم زیر فشار اقتصادی قائل نبوده و رفاه مردم به خصوص قشر مستضعف روز به روز کاهش می یابد.

 

۶-   آقای رییس جمهور! مگر درآمد سرانه‌ی مردم ایران مطابق با استانداردهای جهانی است که هزینه‌ی آنان باید به یورو و دلار باشد؟ در کشورهای اروپایی، حداقل دستمزد از ۴۰۰ یورو تا ۲۰۵۰ یورو معادل ۶ میلیون تومان تا حدود ۳۰ میلیون تومان محاسبه شده است. جالب اینکه تنها ۱۰ کشور اروپایی زیر ۶۰۰ یورو در ماه به کارگران خود دستمزد می دهند. اما در کمال تعجب حداقل حقوق کارگران ایرانی ۱۰۰ یورو معادل ۱.۵ میلیون تومان در ماه است. و این یعنی اینکه دستمزد کارگران ایرانی از فقیرترین کارگران اروپایی در کشورهایی چون لتونی، استونی و لیتوانی حدود ۶ برابر کمتر است. 

 

۷-   حال اگر آقای روحانی از ارزانی! کالاهای اساسی در ایران نگرانی دارند و برای افزایش قیمت آن ها زمینه چینی می کنند، بهتر است برنامه خود برای افزایش حقوق و رفاه کارگران و کارمندان ایران و جبران فاصله ۶ برابری با فقیرترین کشورهای اروپا را نیز بیان کنند. مگر اینکه ایشان قصد دارند فشار بیشتری برای خرد شدن کامل مردم زیر فشارهای اقتصادی وارد نمایند.

 

۸-    در کشور فرانسه به عنوان یکی از گران‌ترین کشورهای اروپا، قیمت هر کیلو گوشت گوسفند، ۷ یورو است. ارزش ریالی این رقم با احتساب هر یورو ۱۵ هزار تومان،  ۱۰۵ هزار تومان است. اما یک کارگر فرانسوی با حداقل حقوق ۱۵۲۱ یورو در ماه (به عنوان حقوقی میانه در اروپا) می‌تواند ۲۱۷ کیلو گوشت بخرد و کارگر ایرانی با حقوق ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان حداکثر می‌تواند ۱۵ کیلو گوشت بخرد! آقای رییس جمهور توضیحی درباره این اختلاف رفاه دارند یا همچنان به توضیحات متحیرالعقول خود اصرار دارند. آیا با بیش از ۲۰۰ کیلو گوشت اختلاف دستمزد ایران و کشورهای اروپایی بازهم می توان گفت گوشت در ایران ارزان است؟

 

۹-    نکته  اساسی دیگر اینکه تا همین چند ماه پیش و اوج قیمت دلار تا ۱۸ هزار تومان، قیمت گوشت گرم گوسفندی حدودا کیلویی ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان بود. حال چرا در آن زمان قاچاق گوشت صورت نگرفت؟ مگر سود قاچاق این کالا آن زمان بیش از زمان فعلی نبوده است؟ این سوالات برخی شائبه ها در باره اهمال و نقش وزارت خانه دولت در خروج دام از کشور را افزایش می دهد؟

 

۱۰-    دولت دوازدهم در مواجهه با مشکلات اقتصادی کشور و مردم و افزایش قیمت های لجام گسیخته در بازارهای طلا، سکه، ارز، مسکن، خودرو، گوشت، مرغ و ... سیاست سکوت و نظاره را در پیش گرفته و تنها شاهد کاهش رفاه مردم و هر از چند گاهی در حال وعده ارزانی بوده است. درباره قیمت گوشت این امید می رفت با توجه به نیاز روزمره مردم به این کالای اساسی دولت از خواب غفلت بیدار شده و تدبیری برای آن چاره کند. اما با اظهارات دیشب آقای رییس جمهور مشخص گردید دولت اعتقاد چندانی به بحران اقتصادی و مشکلات برآمده از ان برای مردم ندارد که حال بخواهد برای ان چاره اندیشی کند. از این رو انتظار می رود دولت دوازدهم و در راس آن دکتر حسن روحانی، باز هم سیاست سکوت و نظاره را در پیش گرفته و اصل بحران را نفی کرده و تنها اظهارات این چنینی تنها داغ مردم را تازه کنذ. 

 

۱۱-    نکته آخر اینکه با وجود بحران های هر روزه در بازارهای کالاهای اساسی مردم این شائبه تقویت می گردد، دولت، در حال نوعی انتقام گیری از مردم است نه خدمت به مردم! انتقام بابت عدم رضایت از عملکرد فاجعه بار اقتصادی دولت و احتمال عدم تایید در دورهای آتی انتخابات. آیا پاداش مردمی که چند سال از دولت تدبیر و امید! حمایت کردن و با انتخابات ریاست جمهوری مهر تاییدی بر حمایت خود زدند، انتقامجویی و چنین رفتاری است!؟ اگر سیاست های دولت به ثمر نرسیده و در برخی دستگاه ها با این سیاست ها مخالفت می گردد، مردم باید تاوان ان را بدهند و استخوان هایشان زیر بار فشار اقتصادی خرد شود؟ دیگر باید چه اتفاقی رخ دهد که دولتمردان از خواب بیدار شده و به فکر چاره بیافتند و به جای وعده های توخالی، اندکی هم به فکر معیشت مردم باشند؟

 

 

  • 25
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
انتخاب آقای روحانی در هر دو مرحله اشتباهی بود که ما ملت ایران کردیم ، ایشان باکارهای اجرایی ،آشنا نبودند بنابراین با تکیه بر افرادی خاص هدایت ۸۵ میلیون جمعیت رابعهده گرفتند ،تجربه ۶ ساله ایشان و همکارانشان گویای عملکرد ضعیف شان ،خصوصا تیم اقتصادی ناتوان در کشور داری را مشاهده میکنیم
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش