چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳
۱۰:۰۸ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۴۶۵۶
سیاست داخلی

واکنش مسئولان به اعتصاب‌های اعتراضی سه روز گذشته فرهنگیان چه بوده است؟

درک اعتراض، بدآموزی اعتصاب!

اعتصاب معلمان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
سر کلاس‌ها نمی‌روند، در دفتر می‌نشینند و با نشان دادن نوشته‌هایی رو به دوربین و انتشار عکس‌ها در فضای مجازی، مطالبات‌شان را گسترده‌تر به گوش مردم و مسئولان می‌رسانند. این روزها معلمان زیادی در کشور در حال اعتراض از طریق اعتصاب هستند.

اعتصاب معلمان، دیروز سومین روز خود را پشت سر گذاشت. در روز اول واکنش خاصی از سوی مسئولان وزارت آموزش‌و‌پرورش یا نمایندگان مجلس مشاهده نشد، اما در روزهای دوم و سوم، سید محمد بطحایی وزیر آموزش‌و‌پرورش و نیز کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به این موضوع واکنش نشان دادند.

 

از اعلام بی‌تفاوت نبودن تا گلایه آقای وزیر از شیوه اعتراض

وزیر آموزش‌و‌پرورش اولین بار روز سه‌شنبه در یزد به اعتراض‌ها واکنش نشان داد. البته واکنشی که تنها بخشی از مطالبات معلمان معترض را شامل می‌شد. بطحایی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه من نسبت به چالش‌های ایجاد شده برای معلمان مدارس حمایتی بی‌تفاوت نیستم، گفت که مطالبات یک‌ساله معلمان حق‌التدریس تا پایان امسال پرداخت می‌شود. وی با تاکید بر اینکه پرداخت مطالبات فرهنگیان ازجمله اقدامات در دستور کار وزارت آموزش‌و‌پرورش است، اظهار کرد: مراحل اداری پرداخت مطالبات فرهنگیان انجام و حدود دو هفته پیش اعتبار تخصیص یافته شده به خزانه کشور واریز شده است.

 

وی افزود:‌ امیدواریم تا آخر سال بخشی از مطالبات فرهنگیان از محل اعتبارات تخصیص یافته شده پرداخت شود. وزیر آموزش‌وپرورش با بیان اینکه‌ ۷۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای پردخت مطالبات فرهنگیان تخصیص داده شده است، گفت:‌ مطالبات یک‌ساله معلمان حق‌التدریس تا پایان امسال پرداخت می‌شود.

 

بطحایی در ادامه با اشاره به اینکه خوشبختانه سازمان اداری استخدامی کاملا با وزارت آموزش‌وپرورش و نیازها همسو است،‌ تصریح کرد: تمام اعداد و رقم‌های اعلام شده در رابطه با تعداد نیروهای مورد نیاز آموزش‌و‌پرورش از سوی سازمان استخدامی کشور تایید شده است. آقای وزیر در واکنش به اعتراض برخی معلمان خاطرنشان کرد: من نسبت به چالش‌های ایجاد شده برای برخی از فرهنگیان مدارس حمایتی احساس مسئولیت کرده و بی‌تفاوت نیستم.

 

با این حال، واکنش بطحایی در روز گذشته به موضوع اعتراض معلمان کمی متفاوت بود. وزیر آموزش‌و‌پرورش که برای شرکت در آیین گشایش یک مرکز آموزشی-رفاهی در شهرستان مبارکه استان اصفهان به سر می‌برد، در مراسم افتتاح این پروژه ضمن تاکید مجدد بر تلاش این وزارتخانه پرداخت بخش عمده معوقات یک سال گذشته تا پایان سال ۹۷، ابتدا در مقدمه‌ای به اهمیت نقش معلمان در آموزش، پرورش و تربیت نسل فردای کشور و وظایف وزارتخانه تحت امرش برای تامین شرایط آسودگی فکر و خیال معلمان در مسیر انجام این وظیفه خطیر پرداخت و از درک دغدغه‌های معیشتی آنان به دلیل حضور ۱۹ ساله در خانواده آموزش و پرورش و تلاش برای حل آن‌ها در مسئولیت‌های محوله سخن گفت.

 

بطحایی در ادامه یادآور شد: کشور با نیازهای بسیار عدیده‌ای مواجه است که نمی گذارد در کوتاه‌مدت بار سنگین معیشت را برداریم لذا تلاش می‌کنیم از راه‌حل‌هایی که قبلا برای حل این مشکل به کار برده نشده است، استفاده کنیم. وزیر آموزش‌‌و‌پرورش با اشاره به اینکه دولت با همکاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی اقدامات بسیاری انجام داده است، اظهار کرد: متاسفانه با هجمه دشمن، محدودیت‌ها و تحریم‌ها مواجه شده‌ایم که باعث شده به دلیل تورم، قدرت عملیاتی ما نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کند، البته با همه این شرایط وظیفه داریم به فرآیند تعلیم و تربیت خدشه وارد نشود.

 

بطحایی با اشاره به اعتراضات برخی از معلمان در چند روز اخیر اظهار کرد: بعضی از همکاران بنده نسبت به این وضعیت اعتراض و شکوه دارند و این سختی نه به خاطر سختی معیشتی بلکه به این دلیل است که این سختی به طور ناخواسته اثر منفی بر تعلیم و تربیت دانش‌آموزان می‌گذارد.

 

با این حال بطحایی در ادامه سخنانش نسبت به شیوه این اعتراض‌ها گلایه کرد. وی گفت: در معدودی از مدارس اعتراضات همکاران وجود داشته است که این نوع و روش اعتراض حتی در یک مدرسه از کشور هم اگر انجام شود اقدامی ضد تربیتی است و گلایه و ناراحتی‌ام نه از اعتراض همکارانم بلکه از روش طرح اعتراض است چرا که بدآموزی برای دانش‌آموزان دارد که معلم در دفتر مدرسه بنشیند و در کلاس درس حضور پیدا نکند و با این کار در حقیقت ضد عدالت رفتار کرده‌ایم.

 

بطحایی در بخش‌های دیگری از سخنانش به سایر اقدامات وزارت آموزش و پرورش برای بهبود شرایط معلمان از‌جمله آماده شدن لایحه رتبه‌بندی معلمان و تصحیح نظام پرداخت آن‌ها، تهیه آیین‌نامه‌ای برای حل مشکل استخدام نیروهای حق‌التدریس و آموزش‌یاران، اختصاص ۳۵۰۰ میلیارد تومان در دو سال گذشته برای کاهش شکاف پرداخت میان شاغلان و بازنشستگان از سوی دولت، پیگیری ایجاد اولویت در استخدام فرزندان فرهنگیان در شرایط برابر، تدوین طرح در مجلس برای حل مشکلات ادامه تحصیل فرهنگیان و اجرای قانون سه درصد استخدام جانبازان و معلولان در آموزش‌وپرورش نیز اشاره کرد.

 

امیرعلی نعمت‌اللهی قائم‌مقام وزیر آموزش ‌‌و ‌پرورش نیز در مصاحبه‌ای با تسنیم ضمن اشاره به اقدامات این وزارتخانه در راستای تامین برخی خواسته‌های معلمان، ضمن ابراز شرمندگی از کاستی‌های موجود، از معترضان خواسته که شرایط فعلی کشور را درک کنند.

 

ورود کمیسیون آموزش مجلس به اعتراض‌های اخیر معلمان

از سوی دیگر، کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز به موضوع اعتراض‌های اخیر معلمان اعلام ورود کرده است. فاطمه سعیدی، عضو این کمیسیون در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هفته آینده با حضور مسئولان مربوطه اعتراضات اخیر معلمان را مورد رسیدگی قرار می‌دهد. وی با بیان اینکه «مجلس تمامی تلاشش را برای افزایش حقوق و همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و معلمان در بودجه سال ۹۸ و برنامه ششم انجام داد»، گفت: از آنجا که این اعتراضات مربوط به بحث معیشتی معلمان است ما این موضوع را در جلسه کمیسیون مورد بررسی قرار می‌دهیم.

 

معلمان چه می‌خواهند؟

معلمان معترض به دنبال فراخوان روز ششم اسفندماه «شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان»، از روز یکشنبه، دوازدهم اسفندماه به اعتراضی سراسری در مقاطع و شهرهای گوناگون کشور دست زده‌اند. در این فراخوان از معلمان معترض خواسته شده است تا در این سه روز در کلاس‌های درس حاضر نشده و در دفتر مدرسه تحصن کنند. خواسته‌های معلمان در این دور از اعتصابات اختصاص سهم کافی و وافی در بودجه سال ۹۸ به آموزش‌و‌پرورش تا سرحد رفع مشکلات عدیده مدارس، ترمیم اساسی حقوق فرهنگیان و پرداخت تمام معوقات آنها اعم از مطالبات معلمان خرید خدمت، حق‌التدریسی،‌ همسان‌سازی حقوق بازنشستگان فرهنگی با شاغلان و ارتقای آن به بالاتر ازحد خط فقر، لغو قرارداد با بیمه ناکارآمد تکمیلی فعلی و جایگزینی آن با بیمه‌ای کارآ و پاسخگو برای فرهنگیان شاغل و بازنشسته، توقف سیاست‌پولی‌سازی مدارس، آموزش رایگان و اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی، آزادی فعالان صنفی فرهنگی و بسته شدن همه پرونده‌ها در این زمینه و رفع تمام موانع قانونی برای فعالیت رسمی و آزاد تشکل‌های صنفی فرهنگیان در سراسر کشور عنوان شده است.

 

محمد حبیبی و محمود بهشتی از اعضای کانون صنفی معلمان، اسماعیل عبدی، دبیر کانون صنفی معلمان و همچنین محمود بهشتی لنگرودی، عبدالرضا قنبری، محمد ثانی، روح‌الله مردانی و بختیار عالمی، از‌جمله معلمانی هستند که در زندان به سر می‌برند.

 

بسیاری از معلمان معترض و تشکل‌های صنفی حاضر در این دور از اعتراض‌ها، تاکید دارند که این اعتراض‌ها ماهیت سیاسی و امنیتی ندارد و تنها صنفی است و طرف درخواست آن مسئولان دولتی و حاکمیتی است که در این زمینه مسئولیت دارند. آن‌ها در مصاحبه‌های گوناگون و نیز در پیام‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، اعتراض خود را مدنی و مسئله‌ای درون خانوادگی عنوان کرده‌اند و گفته‌اند که قشر معلمان هیچ‌گاه حاضر نیستند که خلاف منافع و مصالح ملی کاری انجام دهند.

 

معلمان معترض پیش‌تر نیز در ۲۲ و ۲۳ مهرماه امسال در راستای طرح مطالبات خود اعتصاب اعتراضی داشتند. نکته جالب توجه، همراهی برخی دانش‌آموزان با معلمان‌شان در اعتراض‌های اخیر بوده است.

 

در شرایطی که رسانه‌های خارجی، با پرداختن ویژه به اعتراض‌های اخیر در حال بزرگنمایی آن هستند، باید دید که مسئولان آموزش‌و‌پرورش و دولت دوازدهم برای جلب رضایت معلمان و از بین بردن علل این اعتراض‌ها چه خواهند کرد. آن چه به نظر می‌رسد، این است که حامل «بدآموزی» خواندن اعتصاب‌های اعتراضی یا ابراز شرمندگی مدیران دولت در این باره، چندان مفید فایده نخواهد بود و باید راهکاری اساسی برای رفع دغدغه‌های قشر زحمتکش فرهنگیان اتخاذ شود.

 

ebtekarnews.com
  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش