جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۲۳ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۳۳۶۹
سیاست خارجی

ادعای هیل: قانونگذاران کنگره، توافق با ایران را «بعید» می‌دانند

سخنگوی وزارت خارجه: برای توافق خوب با آمریکا آماده هستیم/ واکنش خطیب زاده به شایعه استعفای باقری

سعید خطیب زاده,سخنگوی وزارت امور خارجه
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ما همچنان در مسیر دیپلماسی عمل می کنیم و این قطار از ریل خارج نشده است و این به رغم همه بدعهدی‌های ایالات متحده است. الان در این نقطه قرار داریم که یک طرف همه تلاشش را کرد این توافق از بین برود و حالا در مسیری قرار داریم که امیدواریم طرف آمریکایی هر چه زودتر به مسیری بازگردد که انتهایش توافق است.

به گزارش ایلنا، سعید خطیب‌زاده در نشست خبری صبح امروز پس از ارائه گاهشمار دستگاه دیپلماسی در هفته گذشته، در پاسخ به سوالی در خصوص اظهارات مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در خصوص زمان بازگشت به میز مذاکره و همزمان تحریم های جدید آمریکا گفت: این سیاست یک بام و دو هوای واشنگتن سالهاست که برای همه مشخص شده است. وقتی اظهارات مقامات دولت آمریکا را می‌شوید که می‌خواهند اشتباهات دولت توامپ را جبران کنند و همزمان ادامه سیاست شکست خورده ترامپ را دنبال می‌کنند به یاد این ضرب‌المثل ایرانی می‌افتید که «دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس را» و این موضوع نشان می‌دهد که ما چقدر باید مراقب باشیم. ما همچنان در مسیر دیپلماسی عمل می کنیم و این قطار از ریل خارج نشده است و این به رغم همه بدعهدی‌های ایالات متحده است. الان در این نقطه قرار داریم که یک طرف همه تلاشش را کرد این توافق از بین برود و حالا در مسیری قرار داریم که امیدواریم طرف آمریکایی هر چه زودتر به مسیری بازگردد که انتهایش توافق است.  

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که فردا اولین نشست کشورهای عضو معاهده منع سلاح‌های هسته‌ای است، آیا ایران برنامه‌ای برای پیوستن به این معاهده دارد، گفت: موضع جمهوری اسلامی در خصوص سلاح هسته‌ای کاملا مشخص است و ایران بانی منطقه خالی از سلاح هسته‌ای در خاورمیانه بوده است. ما موضع‌مان چه از نظر شرعی و فتوای مقام معظم رهبری که در سازمان ملل متحد به عنوان سند ثبت شده است و موضع مان در این خصوص مشخص است. 

خطیب‌زاده در پاسخ به این سوال که در آستانه یک سالگی دولت سیزدهم هستیم، اقدامات دستگاه دیپلماسی در این یکسال را بفرمایید، گفت: مرکز دیپلماسی قطعا گزارشی را در این رابطه منتظر خواهد کرد. آنچه که دستگاه دیپلماسی انجام داد در حوزه رفع تحریم و حنثی‌سازی تحریم‌ها در خصوص رفع تحریم چندین دوره مذاکره صورت گرفته است چرا که ایران تصمیم گرفته بود در این مسیر به توافق خوب و پایدار دست پیدا کند اما ایالات متحده تا اینجا اقدام به اتلاف وقت کرده است. البته وزارت امور خارجه معطل این موضوع نمانده و ما با سیاست همسایگی بیشترین رفت و آمد و تحرکات را در یکسال گذشته با همسایگان داشته‌ایم.

وی ادامه داد: حجم روابط تجاری ایران و همسایگان در برخی حوزه‌ها بعضا ۴ برابر شده است. ما سیاست خارجی متوازن را فراموش نکرده‌ایم که با کشورهای شرق و غرب این روند را به صورت یکسان طی کنیم. شورای ایرانیان خارج از کشور شروع به کار کرده است. در خصوص همکاری با نهادهای داخلی تلاش کردیم روان سازی داشته باشیم. البته اهدافی که در حال طی شدن است بسیار بیشتر از آن چیزی است که من امروز مطرح کردم و این لیست طولانی است.  

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص اجلاس آستانه و موضع ایران در خصوص رفع تحریم‌های ظالمانه علیه مردم سوریه گفت: اینکه تحریم‌های ایالات متحده یک تروریسم واقعی علیه ملت‌ها است و در خصوص مردم سوریه این ظلم مضاعف است. سال‌هایی بود که ایالات متحده در منطقه با مزدوران اجاره‌ای سعی کرد تروریست‌ها را در سوریه مسکن داده و دولت سوریه را ساقط کنند و حالا وارد فاز دیگر ظلم شده‌اند و این فقط تحریم‌های اقتصادی ایالات متحده نیست بلکه آنهایی که حملات رژیم صهیونیستی به مراکز نگهداری غدا را دنبال می‌کنند که این پازل برای گشنه نگه داشتن مردم سوریه است.  

خطیب‌زاده همچنین در خصوص آخرین تحولات مرتبط با دو نفتکش یونانی توقیف شده در ایران گفت: مراحل قضایی نفتکش‌های یونانی در محل طی می‌شود. دولت یونان از طریق وکلا تلاش کرده مستندات را آماده کند برای این‌که فرآیند آزادسازی کشتی‌ها انجام شود. به دولت یونان توصیه کردیم از ظرفیت‌های قانونی استفاده کنند. امیدوارم در عمل شاهد آزادسازی محموله نفت ایران باشیم و مسیری که پیش خواهد رفت حفظ روابط دوجانبه و مصون بودن از عامل سوم است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که در پی اعلام خبر پرداخت بدهی وزارت برق عراق به ایران عنوان شده این مبلغ همچنان در عراق است، آیا این مساله را تائید می‌کنید گفت: یک مدل تکراری وجود دارد که برخی دوست دارند خبرهای خوب را دچار تشکیک کنند. ما به رغم همه فشارهایی که بوده تلاش کردیم بدهی‌های خودمان را وصول کنیم. بدهی وزارت برق عراق به وزارت نیروی ایران از طریق بانک TBI وصول شده اما اجازه دهید بانک مرکزی جزئیات را بیان کند. 

خطیب‌زاده در پاسخ به این سوال که وزیر امور خارجه از ارائه ابتکار جدیدی پیش از جلسه شورای حکام خبر داده است، جزئیات این مساله چیست، گفت: ما پیش از اجلاس شورای حکام مجددا تلاش کردیم تا مسیر توافق را هموار کنیم و این مساله جزو مسیری است که همواره ایران ارائه دهنده ابتکارات بوده و تلاش کردیم مسیر دیپلماسی را جلو ببریم و این ابتکار اخیر را نیز در اختیار آقای بوررل قرار دادیم و ایشان بسیار استقبال کرد و این ابتکار از طریق دو وزیر امور خارجه نیز به گوش ایالات متحده رسید و ایالات متحده مجددا به دلیل کسب اهرم توافق را به تعویق انداخت. ما مسیر گفت‌وگو را از طریق آقای بوررل پیگیری می‌کنیم. اگر ایالات تحده بپذیرد که طبق تعهداتش طبق برجام باید تحریم‌ها را لغو کند آماده هستیم به سرعت توافق را نهایی کنیم. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص خبر سفر رئیس‌جمهور ایالات متحده به منطقه نیز گفت: اخباری که اشاره کردید ما هم شنیدیم. البته قضاوتی درباره آنچه رخ می‌دهد انجام نمی‌دهم اما رژیم جعلی قدس تلاش می‌کند از هر چیزی برای اهداف و نیات شوم ضد ثبات و ضد امنیت خود استفاده کند. البته مقامات واشنگتن و برخی کشورهای منطقه باید توجه کنند در ادامه مسیری که این رژیم طراحی می‌کند قرار نگیرند و فعلا منتظر می‌مانیم که ببینیم در آینده چه خواهد شد.

خطیب‌زاده در پاسخ به این سوال که سفر وزیر امور خارجه به ترکیه چه زمانی انجام خواهد شد، گفت:  یکی از مهمترین پرونده‌هایی که در منطقه داریم همکاری‌ها با ترکیه است. طی سال های گذشته یکی از باثبات‌ترین روابط را با ترکیه داشتیم. دو طرف در تلاش هستند تاریخ مناسبی را پیدا کنند. 

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در خصوص توئیت معاون سیاسی وزیر امور خارجه که بیش از استعفا، القا کننده عدم وجود وفاق در خصوص مذاکرات احیای برجام بود، گفت: در خصوص نقطه عزیمت سوال شما اظهار نظری نمی‌کنم اما در خصوص وفاق، جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی همواره با یک صدا صحبت کرده است و این نشان از قدرت ایران است. قطعا دیپلماسی و مسیر رفع تحریم‌ها، مسیری است که جمهوری اسلامی ایران تا پایان دنبال خواهد کرد. 

خطیب‌زاده در خصوص تعاملات با هیات حاکمه افغانستان نیز گفت: افغانستان همسایه ما است و ما به طور روزانه با هیات حاکمه افغانستان در ارتباط هستیم و به مناسبت روز مهاجرین، آقای کاظمی قمی پیام‌هایی را در فضای مجازی منتشر کردند که ایران میزبان چند میلیون مهاجر افغانستانی است. ما در موضوعات مختلف از حق آبه تا محیط زیست تا امنیت مرزها در حال تبادل هیات هستیم. البته اینکه هیات حاکمه بتواند روزی به عنوان دولت افغانستان شناسایی شود باید مولفه‌های نظام بین‌الملل را بپذیرد. توصیه همیشه ما به آقای گروسی این بوده که در چارچوب وظایف فنی خود اظهارنظر کنند. آنچه به عنوان بیانیه مشترک در پنجم مارس منتشر شد، اگر آژانس همچنان سؤال داشته باشد مسیر آن رفت و برگشت‌هاست و نه اقدامات رسانه‌ای. مسیر وین در این مدت طی شده و این مسیری است که در این مدت کار خود را طی کرده است.

واکنش خطیب زاده به شایعه استعفای باقری

خطیب زاده در مورد شایعات مطرح شده در توییتر در ارتباط با استعفای علی باقری مذاکره کننده ارشد ایرانی گفت : کلیه کارها و اقدامات در درون وزارت خارجه در حال انجام است و مذاکره کنندگان ما بی توجه به برخی از شایعات  که با هدف ساخته می شود کار خود را می‌کنند.

***

ادعای هیل: قانونگذاران کنگره، توافق با ایران را «بعید» می‌دانند

طبق گزارش یک رسانه مطرح آمریکایی، قانونگذاران کنگره می‌گویند که توافق هسته‌ای جدید با ایران مساله‌ای «بعید» است.

سعید خطیب زاده,سخنگوی وزارت امور خارجه

به گزارش فارس، در حالی که اقدامات غیرقانونی و یکجانبه آمریکا علیه ایران و نقض تعهداتش در برجام ادامه دارد، وبگاه «هیل» با استناد به نظر برخی قانونگذاران ارشد کنگره، توافق جدید هسته‌ای با ایران را «بعید» خوانده است.

هیل که تمرکز اصلی آن خبرهای مربوط به شاخه قانونگذاری آمریکا (مجلس نمایندگان و مجلس سنا) است، بامداد روز دوشنبه (به وقت تهران) گزارشی با این عنوان منتشر کرد: «قانونگذاران (کنگره) می‌گویند توافق جدید هسته‌ای ایران، بعید است».

در گزارش این وبگاه آمریکایی ادعا شده است: «سناتورهای هر دو حزب که اخیرا توسط مقامات ارشد دولت بایدن در جریان مذاکرات با ایران قرار گرفته‌اند، می‌گویند که تردید دارند تهران با هرگونه توافق جدیدی برای محدود کردن توسعه سلاح‌های هسته‌ای موافقت کند».

ادعای آمریکا و متحدانش به همراه رسانه‌های آنها علیه برنامه هسته‌ای صلح آمیز ایران در شرایطی مطرح شده که جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که دنبال سلاح اتمی نیست چرا که این موضوع با آموزه‌های اسلامی منافات دارد و بمب اتمی هیچ جایگاهی در دکترین دفاعی ایران ندارد.

هیل در گزارش خود نوشت: «قانون‌گذاران می‌گویند دولت (جو بایدن) پیشنهادی روی میز دارد اما ایران تمایل چندانی برای استقرار مجدد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) از خود نشان نمی‌دهد، برنامه‌ای که محدودیت‌های قابل توجهی بر برنامه هسته‌ای این کشور در ازای لغو تحریم‌ها اعمال می‌کند».

این رسانه آمریکایی ادامه داد: « ترامپ رئیس‌جمهور سابق به طور یکجانبه ایالات متحده را از توافق سال ۲۰۱۵ خارج کرد؛ توافقی که یکی از بزرگترین دستاوردهای سیاست خارجی اوباما رئیس‌جمهور اسبق بود».

هیل در ادامه روایت خود، به تکرار ادعاها درباره آمادگی آمریکا برای توافق با ایران پرداخت اما اشاره‌ای به اقدامات غیرقانونی و یکجانبه آمریکا علیه ایران شامل تداوم کارزار فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران در دولت بایدن نکرد.

در گزارش این وبگاه آمده است: «مقامات بایدن در ماه ژانویه گفتند که در آستانه احیای توافق (برجام) هستند اما در آن زمان هشدار دادند که پذیرش آن به عهده تهران است. با گذشت چهار ماه، ایران هنوز هیچ علاقه‌ جدی به پذیرش پیشنهاد ایالات متحده و متحدان اروپایی این کشور نشان نداده است، که این بدان معنا است که یکی از اولویت‌های اصلی سیاست خارجی رئیس‌جمهور بایدن در هاله‌ای از ابهام قرار دارد».

«باب منندز» رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در مصاحبه با وبگاه هیل گفت: «من خوشبین نیستم که چنین توافقی انجام شود. دولت (بایدن) معتقد است که از نظر استراتژیک منطقی است که این پیشنهاد را روی میز نگه داریم اما از نظر من این مسیر مسیر رو به جلو نیست. این دیدگاه من است».

تبلت دانش آموزی رو با ۹۰۰ هزارتومان تخفیف جشنواره بهاری از اینجا بخر

تبلت دانش آموزی رو با ۹۰۰ هزارتومان تخفیف جشنواره بهاری از اینجا بخر

پیشنهاد امروز

yektanet-logo-sign

این سناتور ارشد ایالت نیوجرسی که در زمان دولت اوباما هم مخالف توافق هسته‌ای برجام بود و در دولت بایدن هم با این توافق مخالف است، در گفت‌و‌گو با هیل ادعا کرد: «من فکر می‌کنم در داخل ایران هم (درباره توافق برجام) درگیری وجود دارد، بنابراین هیچ مسیر روشنی وجود ندارد».

در ادامه گزارش هیل آمده است: «یک سناتور ارشد جمهوری خواه در کمیته روابط خارجی که در جلسه توجیهی روز چهارشنبه دولت (بایدن) درباره مذاکرات شرکت کرد، گفت که چشم انداز توافق، "دلگرم کننده" نیست».

«جیمز ریش» سناتور ارشد جمهوری‌خواه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا ادعا کرد که از زمان آغاز مذاکرات دولت بایدن درباره برجام او هیچ اطلاعی درباره این گفت‌و‌گوها نداشت اما حالا در جریان جزئیات آن قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: «من می‌دانم که مذاکرات در چه وضعیتی است و باید به اتمام می‌رسید. آنها (دولت بایدن) به ما قول دادند که اگر توافقی صورت نگیرد، در ماه فوریه (مذاکرات) به پایان می‌رسد».

در ادامه گزارش هیل، بار دیگر ادعاهای ضد ایرانی مقام‌های آمریکایی درباره درخواست ایران برای حذف نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست ادعایی تروریسم تکرار شده و این درخواست را یکی از موانع حصول توافق نام برده است.

این رسانه آمریکایی مدعی شد: «یکی از سناتورهایی که خواست نامش فاش نشود، گفت که ایران با درخواست از دولت (بایدن) برای برداشتن نامگذاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی به عنوان بخشی از هرگونه توافق هسته‌ای جدید، "خواسته غیرمنطقی" مطرح می‌کند. این قانونگذار درباره درخواست ایران گفت: «احتمال اینکه آنها بدون دست کشیدن از آن به یک توافق دست یابند ناچیز است».

هیل در پایان گزارش خود به طور تلویحی به توانمندی ایران برای مقابله با تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه آمریکا و کارزار فشار حداکثری اذعان کرده است.

در گزارش آمده است: «برخی از کارشناسان سیاست خارجی بر این باورند که ایران در قیاس با دوره دولت اوباما درباره رفع تحریم‌ها با استیصال کمتری مواجه است چرا که درآمد قابل توجهی را از طریق صادرات نفت انباشت می‌کند. ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران ماه گذشته گفت که صادرات نفت کشورش از ماه آگوست دو برابر شده است».

  • 18
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش