سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۱۶ - ۳۱ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۷۸۲۵
سیاست خارجی

دیدار در راونا با گزارشگری که همه او را می شناسند؛

حمید معصومی نژاد «رم»!

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی,حمید معصومی‌نژاد

به گزارش تسنیم، «حمید معصومی‌نژاد ــ خبرگزاری صداوسیما ــ رُم»؛ این جمله را بارها و بارها از تلویزیون ایران دیده و شنیده‌ایم. وقتی گزارش‌گرِ لاغراندامی جلوی دوربین ایستاده و با آن سبیل ساده‌اش و آن لحنی که اکنون دیگر خیلی معروف است، از ایتالیا و از پایتخت این کشور برایمان گزارش می‌دهد، همه منتظریم تا گزارشش تمام شود و این جمله معروف را رو به دوربین بگوید: «حمید معصومی‌نژاد ــ خبرگزاری صدا و  سیما ــ رُم».

 

معصومی‌نژاد اکنون مشهور است و بسیاری از مردم ایران او را می‌شناسند. شاید علت شناختی که مردم از او دارند، فعال بودنِ اوست. هر رویداد مهمی در ایتالیا که به‌نوعی به ایران مربوط باشد، یک پای ثابتش «حمید معصومی‌نژاد» است.

 

رویدادهای مهمِ ایتالیا را هم به‌خوبی پوشش می‌دهد. کار به جایی رسیده که همه مسئولان ایرانی هم او و شیوه کارش را می‌شناسند. در روزگاری که گزارشگران ایرانیِ حاضر در کشورهای دیگر به سالی یک گزارش یا در نهایت دو گزارش کفایت می‌کنند، معصومی‌نژاد هیچ رویدادی را از دست نمی‌دهد.

 

خیال همه ما تا حدود زیادی راحت است که هر اتفاق مهمی که در ایتالیا رخ می‌دهد، معصومی‌نژادی هست که برایمان گزارشش را تهیه کند.

 

دیدار در راونا

وقتی همراه ارکستر سمفونیک تهران به ایتالیا رفتیم تا شاهد حضور این ارکستر کنار ارکستر فستیوال راونا باشیم، هرگز فکرش را هم نمی‌کردیم که حمید معصومی‌نژاد ۵ ساعت راه از رُم تا راونا را را بیاید. او آمده بود تا از اجرای مشترک ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر فستیوال راونا گزارشی تهیه کند، این درست همان روحیه‌ای است که معصومی‌نژاد را از دیگر گزارش‌گران مستقر در خارج از کشور متمایز می‌کند.

 

کسی که برای تهیه‌ یک گزارش سختی ۵ ساعت رانندگی را به‌جان می‌خرد، بی‌شک برای کارش ارزش قائل است و مستحق این است که مردم کشورش هم او را بشناسند.

 

شیوه کار معصومی‌نژاد

او انفرادی کار می‌کند. خودش، دوربینش و یک میکروفُن. خبری از فیلمبردار و صدابردار هم نیست. تصاویر لازم را با دوربین ضبط می‌کند. وقتی می‌خواهد با کسی مصاحبه بگیرد، اگر سه‌پایه داشته باشد که دوربین را می‌کارد و تنظیم می‌کند و بعد از مانیتور دوربین هوای تصویر را دارد. کنار دوربین می‌ایستد و میکروفن را به‌سمت مصاحبه‌شونده می‌گیرد و پرسش‌هایش را با او مطرح می‌کند. اگر هم تک‌پایه داشته باشد که با یک دست دوربین را می‌گیرد و با یک دست هم میکروفن را، در عین حال هم با مانیتور هوای کادرِ دوربین را دارد و پرسش‌هایش را با مصاحبه‌شونده مطرح می‌کند.

 

در نهایت هم تدوینِ گزارش را خودش انجام می‌دهد.

 

خودسانسوری

در آموزه‌های خبرنگاری و روزنامه‌نگاری بلای جان خبرنگار را «خودسانسوری» می‌دانند، یعنی زمانی که خبرنگار خودش، خودش را سانسور می‌کند و بسیاری از واقعیت‌ها و اتفاق‌ها را به‌دلیل مصلحت‌اندیشی از گزارشش حذف می‌کند. متأسفانه معصومی‌نژاد دچار خودسانسوری است.

 

او وقتی می‌خواهد گزارشی برای صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تهیه کند، خوب می‌داند که باید هوای خیلی از مسائل را داشته باشد. گاهی در پرسش‌هایی که با مصاحبه‌شونده مطرح می‌کند، نوع پاسخ را هم تعیین می‌کند و از مصاحبه‌شونده می‌خواهد آن‌گونه که خواست اوست پاسخ دهد.

 

این مسئله البته به‌دلیل ملاحظاتی است که در صدا و سیمای ما وجود دارد. اما به هر ترتیب این کار از اصول حرفه‌ای به‌دور است و جلوی بسیاری از وقایع جذاب برای مخاطب را می‌گیرد.

 

خبرنگار صداوسیما نیست

هیچ می‌دانید که معصومی‌نژاد به‌طور رسمی خبرنگار صدا و سیما نیست. او به‌طور آزاد کار می‌کند و گزارش‌هایش را برای صداوسیمای ایران می‌فرستد و آنها هم اگر صلاح بدانند گزارش‌هایش را پخش می‌کنند. در واقع معصومی‌نژاد بابت هر گزارشی که در صدا و سیما پخش شود پول می‌گیرد. این مسئله تا حدود زیادی خودسانسوری‌هایش را توجیه می‌کند.

 

به هر روی گزارشگری که در ایتالیا زندگی می‌کند، در طول سالیان گذشته به‌گونه‌ای کار کرده که گزارش‌های بسیاری از او در تلویزیون ایران پخش شده است. او چند سال پیش هم برای مدتی تحت تعقیب پلیس ایتالیا قرار گرفت که در نهایت از اتهامش تبرئه شد.

 

به‌طور حتم در سفارت‌ها و رایزنی‌های فرهنگی ایران در دیگر کشورهای جهان خبرنگاران و گزارشگران دیگری هستند که ما هیچ‌گاه کاری از آنان مشاهده نکرده‌ایم و اگر هم بوده تعدادشان به انگشتان یک دست هم نمی‌رسد. شاید زمان آن فرارسیده که نمایندگان رسانه‌ای ایران در کشورهای مختلف دنیا کمی به خودشان تکانی بدهند و آنها هم مانند حمید معصومی‌نژاد دل به کار بدهند.

 

در ادامه می‌توانید فیلمی از پشت‌صحنه یکی از مصاحبه‌های حمید معصومی‌نژاد را ببینید. این فیلم معصومی‌نژاد را در حال گفت‌وگو با علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشان می‌دهد. این گفت‌وگو پس از اجرای مشترک ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر فستیوال راونا در شهر راونا ــ ایتالیا تهیه شد.

 

یاسر شیخی یگانه

 

 

  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش