یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۱۶ - ۱۹ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۵۰۰۶
سیاست خارجی

استراتژی پنهان ترامپ برای درگیری با ایران

سفر پمپئو به خاورمیانه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
تصمیم ترامپ برای خروج نیرو‌های آمریکایی از سوریه با انتقاد بسیاری از سیاستمداران و رسانه‌های آمریکایی مواجه شده؛ ریشه همه این انتقادات یکی است: افزایش نفود ایران در منطقه. اما تور وزیر خارجه آمریکا به هشت کشور منطقه به معنای استراتژی پنهان دولت برای مقابله با ایران است.

به گزارش رویداد۲۴، یک روزنامه محلی آمریکایی در یادداشتی به قلم «الی لیک» روزنامه نگار و خبرنگار نشریه‌های دیلی بیست و نیوزویک دلایل عدم رها کردن گزینه جنگ با ایران توسط دولت آمریکا را شرح داده است.

 

در این یادداشت گفته شده یکی از استدلال‌های عمومی علیه تصمیم ترامپ برای خروج نیرو‌های آمریکایی از سوریه این است که این سیاست ایران را در منطقه تقویت میکند؛ اما تور یک هفته‌ای مایک پمپئو وزیر خارجه ترامپ به خاورمیانه ثابت می‌کند چنین استدلالی درست نیست.

 

ترامپ در نشست هفته گذشته کابینه با گفتن این جمله که «ایران همین الان هم هر کاری دلش بخواهد در سوریه می‌کند» مهمات لازم را به منتقدانش تقدیم کرد. اما اظهارات او صرفا جنبه توصیفی داشت و پیش بینی از اتفاقی که با خروج آمریکا در سوریه خواهد اقتاد نبود. مایک پمپئو دور روز بعد از کنفرانس خبری کاخ سفید در مصاحبه‌ای به تعهد آمریکا برای بیرون کردن نیرو‌های نیابتی ایران و ایران از سوریه اشاره کرده و گفته آمریکا استراتژی گسترده‌تری برای مقابله با ایران در منطقه دارد.

 

او گفته آمریکا به کار برای کاهش نفوذ ایران در سوریه، عراق، لبنان و یمن ادامه میدهد.

 

دو هفته پیش اظهارات «پمپئو» به نظر احمقانه و ساده لوحانه می‌رسید. اما معلوم شد خروج نیرو‌های آمریکایی از سوریه به اندازه‌ای که به نظر می‌رسید، دراماتیک نیست.

 

وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت: ترکیه از آمریکا خواسته که حمایت‌های لجستیکی، حمل و نقلی و حملات هوایی اش را تا زمانی که ارتش آن‌ها آماده حرکت به سمت سوریه می‌شود ادامه دهند.

 

«پمپئو» اعلام کرد کمپین علیه ایران در سوریه و منطقه عناصر متعددی دارد که بخشی از آن علنی شده؛ تحریم‌ها علیه بانک‌های ایران و بخش نفتی برای مثال اقدامات دیپلماتیک برای اعمال فشار به اروپایی‌ها برای جدی گرفتن توطئه‌های ایران برای انجام عملیات تروریستی در خاک اروپا بخشی از این کمپین است.

 

اما «پمپئو» به عناصر پنهان این استراتژی نیز اشاره کرده و گفته اقدامات بسیار زیاد دیگری نیز به طور محرمانه در حال پیگیری است.

 

تور «پمپئو» به خاورمیانه در اردن، مصر، بحرین، امارات، قطر، عربستان، عمان و کویت ایستگاه خواهد داشت. یکی از اهداف مهم این تور ایجاد اطمینان در بین متحدان آمریکا از تعهدات این کشور به متوقف کردن توسعه نفوذ ایران در منطقه است.

 

اظهارات «پمپئو» در واقع یادآوری این موضوع بود که نفوذ سناتور «رند پائول» بر ترامپ بسیار محدود است. «رند پائول» تنها جمهوری خواهی است که ماه گذشته از تصمیم ترامپ برای خروج از افغانستان و سوریه حمایت کرد و این شایعات در محافل رسانه‌ای آمریکا به راه افتاد که رند پائول نفوذ قابل توجهی بر سیاست خارجی دولت ترامپ دارد.

 

در پی انتشار گزارش‌هایی درباره نفوذ رند پائول بر ترامپ بسیاری از رسانه‌ها از شکست «پائول» در قانع کردن ترامپ به شروع دور جدید مذاکرات با روسیه بر سرکنترل اشاعه سلاح نوشتند.

 

«پائول» یکی از حامیان مذاکره آمریکا با ایران است. تئوری‌ای که ترامپ نیز گاه و بی گاه به آن چنگ می‌اندازد.

 

«الی لیک» در یادداشت خود نوشته در گفت‌وگویی که با «پمپئو» داشتم او تاکید کرد که تا اطلاع ثانوی چنین برنامه‌ای در دستور کار سیاست خارجی آمریکا نیست. با اینکه «پمپئو» به سیاست تغییر نظام در ایران نیز اشاره نکرد، اما گفته چیدمان دموکراسی ایران چیزی است که ما امیدواریم بتوانیم آن را تغییر دهیم. ما می‌خواهیم صدای مردم ایران شنیده شود.

 

علاوه بر ایران مهمترین تاثیر خروج نیرو‌های آمریکایی از سوریه می‌تواند قطع روابط آمریکا با کرد‌هایی باشد که دوشادوش آمریکایی‌ها برای شکست داعش در منطقه جنگیدند.

 

«رجب طیب اردوغان» رییس جمهور ترکیه اوایل ماه دسامبر تهدید کرده بود که مواضع کرد‌ها را مورد حمله قرار خواهد داد، اما بعد از اظهارات ترامپ موضعش را تغییر داد. «پمپئو» نیز به مذاکرات سطح بالا با آنکارا در ماه‌های اخیر نیز اشاره کرده و گفته نیاز داریم که مذاکرات طولانی‌مدتی با ترک‌ها درباره آنچه قرار است بعد از خروج نیرو‌های آمریکایی رخ دهد، داشته باشیم.

 

به گفته «پمپئو»، یکی از عناصر استراتژی آمریکا ادامه روابط با کرد‌های سوریه است. وزیر خارجه آمریکا گفته ما روابطی را با آن‌ها ایجاد کردیم که به نفع ماست. این روابط فقط روابط نظامی نیست بلکه تعامل‌های دیپلماتیک است.

 

او گفته: ما کار‌های خوبی که ان‌ها کردند را میدانیم و قدردانی می‌کنیم.

 

کرد‌های سوریه باید صبر کنند تا جزییات نقشی که در نقشه‌های وسیع‌تر آمریکا در خاورمیانه باید بازی کنند مشخص شود. آن‌ها مسلما دلایل منطقی‌ای برای نگرانی از بابت تصمیمات آمریکا دارند.

 

 

  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش