شنبه ۰۷ مهر ۱۴۰۳
۱۱:۵۸ - ۱۹ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۵۵۵۹
سیاست خارجی

ظریف: مکانیزم ماشه قابل اجرا نیست/ توقیف نفتکش ارتباطی با مبادله زاغری ندارد

محمدجواد ظریف,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: تا کنون پیشنهادی از سوی بریتانیا مبنی بر مبادله نازنین زاغری با نفت‌کش حامل نفت ایران مطرح نشده است.

به گزارش ایسنا، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان صبح چهارشنبه در حاشیه جلسه هیئت وزیران در جمع خبرنگاران  در پاسخ به پرسشی درباره پیشنهادات فرانسه در خصوص حفظ برجام اظهار کرد: مشاور آقای مکرون سحرگاه امروز وارد کشور شده و قرار است بعد از ظهر با او ملاقاتی داشته باشم به همین دلیل هنوز نمی‌دانیم قصد طرح چه مواضعی و پیشنهاداتی را دارد.

وی با تاکید بر این که موضع جمهوری اسلامی ایران کاملاً مشخص است؛ افزود: ایران براساس برجام عمل کرده است و در حال حاضر این اروپایی‌ها هستند که با دو مشکل مواجه هستند مشکل اول آنها این است که آمادگی ندارند تا برای تأمین امنیت خودشان هزینه کنند و مشکل دوم و اصلی تر آنها آمریکایی‌ها هستند که از برجام خارج شده‌اند.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: موضع جمهوری اسلامی ایران صریح است و هیچ گاه مذاکره تحت فشار امکان پذیر نیست؛ طرف مقابل باید فشارهای خود و همچنین جنگ و تروریسم اقتصادی که علیه مردم ایران به راه انداخته را متوقف کنند؛ بعد از این اتفاقات می‌شد برای اجرای برجام صحبت کرد.

ظریف در پاسخ به پرسش دیگری درباره موضوع جلسه امروز شورای حکام گفت: خیلی جالب است کشوری که برجام را نقض کرده، برای اقدامی که در داخل برجام است و هیچ ارتباطی به پادمان و پروتکل الحاقی ندارد، درخواست جلسه شورای حکام را مطرح کرده است.

وی تاکید کرد: شورای حکام موضوعیتی در این زمینه ندارد و فقط در حوزه برجام فقط باید از آژانس گزارش بگیرد.

وزیر امور خارجه در ادامه در پاسخ به پرسش درباره تهدید برخی منابع غربی در خصوص احتمال عملیاتی کردن مکانیزم ماشه در برجام با تاکید بر این که مکانیزم ماشه قابل عملیاتی شدن نیست خاطر نشان کرد: برجام یک سازوکار دارد و این سازوکار برای آن است که مانع نقض تعهدات طرفین شود وقتی برجام نقض شد ایران نیز آن سازوکار را عملیاتی کرد که من در این زمینه پیش و پس از خروج آمریکا از برجام ۵ نامه به خانم موگرینی نوشتم.

وی با بیان این که سازوکار ماده ۳۶ برجام رسماً عملیاتی شده و جلسات کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونین وزرا و با فاصله کمی بعد از آن در سطح وزرا برگزار شد، اظهار کرد: طی این جلسات وزرای خارجه عضو برجام ۱۱ تعهد به ایران دادند. اما تاکنون حتی یکی از آنها اجرایی نشده است. اروپایی‌ها علاوه بر این که ۱۱ تعهد خود را اجرا نکرده‌اند، سایر تعهدات خود را نیز نقض کردند.

ظریف با اشاره به اقدام اخیر انگلستان در خصوص توقیف نفتکش حامل نفت ایران گفت: اقدامی که اخیراً انگلستان انجام داد، نقض تعهداتشان است چون این اقدام از طرف آمریکایی‌ها و برای اجرای تحریم‌های نفتی علیه ایران انجام دادند و ارتباطی به سوریه ندارد این اقدام صرفاً اقدامی است که انگلیسی‌ها از طرف گروه بی انجام دادند. و نقض اساسی برجام محسوب می‌شود.

رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: اقدامات دیگری که بخشی از کشورهای اروپایی در دستگیری افراد از طرف آمریکا انجام می‌دهند نقض برجام محسوب می‌شود. چون آمریکا این افراد را برای نقض تحریم‌های که از نظر برجام وجود ندارد، بازداشت کرده‌اند و اروپایی‌ها به این درخواست آنها احترام می‌گذارند بنابراین اروپایی‌ها نقض برجام می‌کنند.

ظریف تصریح کرد: اصلاً مکانیزم ماشه جایگاهی در ایران ندارد. چون ایران از روش جبرانی داخل برجام استفاده کرده و این استدلال ما کاملاً واضح است؛ اروپایی‌ها در حال استفاده ابزاری این موضوع هستند اما خودشان هم می‌دانند مکانیزم ماشه جایگاهی ندارد لذا اعلام کرده‌اند اقداماتشان به معنای استفاده از مکانیزم ماشه نیست.

وی در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به پرسشی درباره طرح انتقاداتی نسبت به عملکرد دولت و دستگاه دیپلماسی در پیگیری نفتکش حامل نفت ایران که توسط انگلستان توقیف شده است خاطر نشان کرد: دستگاه دیپلماسی ابزاری برای انجام عمل متقابل و متوقف کردن نفتکش در دریا را در اختیار ندارد و نمی‌تواند به جز اقداماتی که انجام داده، کاری دیگری بکنند کار دستگاه دیپلماسی احضار سفیر، اعتراض و به قول برخی توییت کردن درباره موضوعات است و ما با این ابزارها کار می‌کنیم.

وزیر خارجه تصریح کرد: ابزار عمل متقابل بر عهده افراد دیگری است و اگر قرار است عملی انجام شود آنها باید عمل کنند.

به گزارش ایسنا، ظریف در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا از سوی دولت انگلستان پیشنهادی در خصوص مبادله نفتکش با نازنین زاغری مطرح شده است با تاکید بر اینکه چنین پیشنهادی مطرح نشده اظهار کرد: اقدام انگلستان در خصوص توقیف نفتکش حامل نفت ایران یک راهزنی دریایی است و اصلاً جایگاهی ندارد که در این موضوع مورد مبادله قرار بگیرد.

وی با تاکید بر اینکه نفتکشی که انگلستان توقیف کرده نه مالکیتش برای ایران است و نه پرچم ایران را دارد گفت: پیگیری حقوقی به این معناست که کشوری که مالکیت نفتکش را بر عهده دارد یا پرچم او در نفتکش به احتزاز درآمده باید اقدام به پیگیری حقوقی کند. در این شرایط ما فعلاً در حال پیگیری سیاسی هستیم و صاحبان نفت و کشتی می‌توانند پیگیری حقوقی انجام دهند که در حال انجام این کار هستند.

وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری درباره گام‌های بعدی ایران در خصوص کاهش تعهدات برجامی خود گفت: این گام‌ها بستگی به خودمان دارد؛ برجام امکانی را به جمهوری اسلامی ایران داده تا بتواند از آن بهره‌مند شود و ما اقدامات خود در خصوص کاهش تعهدات را تا زمانی که نیاز داشته باشیم انجام می‌دهیم.

ظریف ادامه داد: ممکن است برخی به خاطر مصالح سیاسی داخلی‌شان دوست داشته باشند که ما تلاش کنیم هر چه سریع‌تر از برجام خارج شویم اما اگر در حوزه منافع ملی بخواهیم به موضوع بپردازیم کسانی که باید در این حوزه تصمیم گیری کنند تصمیمات لازم را اتخاذ خواهند کرد.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره پیگیری‌های حقوقی دستگاه دیپلماسی در خصوص ورود پهپاد آمریکایی به مرزهای قانونی کشور خاطرنشان کرد: نخستین کسانی که در جریان پهپاد آمریکایی وارد عمل شدند و مانع شدند تا آمریکایی‌ها بتوانند روایت غلط خود را به دنیا ارائه دهند و شاید از این طریق مانع شدند تا آمریکایی‌ها احساس کنند می‌توانند عمل متقابلی انجام دهند، دستگاه دیپلماسی بود. همکاری بسیار قوی که وزارت خارجه با ستاد کل داشت، باعث شد که بتوانیم با فاصله خیلی کمی از ماجرا، هم سفیر سوئیس را احضار و به او اعتراض کنیم و هم در این باره اطلاع رسانی داشته باشیم و به دبیرکل سازمان ملل نامه بنویسیم.

ظریف گفت: ما اقدامات‌مان را انجام دادیم البته که پول نداریم تا فیلم تبلیغاتی از آن بسازیم.

  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش