به گزارش بهارنیوز، جیلا گاملیل، وزیر محیط زیست اسرائیل گفت: «یک کشتی دزدان دریایی به نام امرالد (زمرد)، متعلق به یک شرکت لیبیایی و با پرچم پاناما که از ایران آمده بود، مسئول این حمله محیط زیستی است.»این مقام اسرائیلی همچنین گفت کشتی یاد شده «به منطقه اقتصادی متعلق به اسرائیل نزدیک شده» و «عمدا آب را آلوده کرده است».
وی افزود: «ایران تنها با سلاح هستهای و با استقرار در نزدیکی مرزهای ما فعالیتهای تروریستی انجام نمیدهد، بلکه به محیط زیست هم حمله میکند.»
مقامهای وزارت محیط زیست اسرائیل میگویند کشتی یاد شده حامل قیر قاچاق بوده و از خلیج فارس به مقصد سوریه حرکت میکرده است. به گفته آنها این کشتی محموله قیر خود را در روز یکم یا دوم فوریه در منطقهای از آبهای بینالمللی در حدود ۷۰ کیلومتری ساحل اسرائیل رها کرده است. کشتی زمرد از دسامبر ۲۰۲۰ به این سو تحت مالکیت شرکتی درآمده که در جزایر مارشال ثبت شده است.میزان آلودگی نفتی در شرق مدیترانه حدود هزار تن برآورد شده است. وزارت محیط زیست اسرائیل در ابتدا گفته بود که «دهها، بلکه صدها تن» قیر به دریا ریخته شده است. نیروهای ارتش، غیرنظامیان و اعضای سازمانهای مردمنهاد اسرائیل تلاش میکنند تا آلودگیها را از سواحل پاک کنند.
رانی امیر، یکی از مسئولان اصلی رسیدگی به این حادثه در وزارت محیط زیست اسرائیل گفته است: «شواهدی قوی به دخالت کشتی زمرد حامل نفت خام ایران در این رویداد اشاره دارد و اعتقاد بر این است که این حادثه در پیوند با نقض تحریمهای بین المللی در قاچاق نفت به سوریه باشد.»وی اشاره به این که هدف کشتی، «قاچاق غیرقانونی نفت از ایران به سوریه بوده» گفت: «این نشت نفتی ممکن است یک حادثه یا یک اقدام تروریستی عمدی باشد.»
- 19
- 2