جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۴۰ - ۲۳ تير ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۴۱۳۸۲
دولت

سروشکل‌گیری چارچوب‌های چینش کابینه دولت چهاردهم | آقای پزشکیان، حواستان به پدرخوانده‌ها باشد

ظریف و پزشکیان,کابینه دولت پزشکیان
‌پس از گمانه‌زنی‌های یک هفته‌ اخیر، یکی دو روزی است که چارچوب‌های چینش کابینه سروشکل منطقی‌تری به خود گرفته و روز گذشته محمد جواد ظریف وزیر خارجه اسبق، از سوی پزشکیان به عنوان رئیس شورای راهبری دوره انتقال دولت چهاردهم منصوب شد و در شبکه ایکس، نوشت: «لطفاً به شایعات و خبرسازی‌های پیرامون تعیین اعضای دولت توجه نکنید. روند تازه شروع شده است.»

روزنامه توسعه ایرانی نوشت: از شنبه گذشته و همزمان با اعلام نتایج انتخابات و در شرایطی که به علت فقدان رئیس دولت مستقر، امور اجرایی کشور در حالت گذار و تعلیق است و تا رسمیت یافتن دولت، مراحلی مانند تنفیذ، تحلیف و رای اعتماد، باقی‌مانده؛ انتشار برخی خبرهای غیررسمی و شایعات در رسانه‌هایی نه‌چندان معتبر و حتی صفحات شخصی افرادی ناشناخته، نگرانی‌هایی را درمورد ترکیب کابینه در میان مردم به ویژه هواداران «تغییر»، به وجود آورده است.

لیست‌های متنوع منتشره درباره حاضران در کابینه چهاردهم، اغلب، شامل اسامی افرادی است که از «بانیان» ابربحران‌های فعلی کشورند و چندین‌بار از مردم کارنامه مردودی گرفته‌اند و برخی به علت ناکارآمدی و اشتهار به رانت‌خواری مورد نفرت عمومی هستند، عده‌ای هم حتی در سطوح میانی مدیریت، کارنامه مشخصی ندارند.

تاکنون هیچ نامزدی برای هیچ پستی حتی بررسی هم نشده

با این حال و پس از گمانه‌زنی‌های چند روزه یکی دو روزی است که چارچوب‌های چینش کابینه سروشکل منطقی‌تری به خود گرفته و روز گذشته وزیر خارجه اسبق، از سوی پزشکیان به عنوان رئیس شورای راهبری دوره انتقال دولت چهاردهم منصوب شد.

محمد جواد ظریف در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس، نوشت: «سلام دوستان؛ لطفاً به شایعات و خبرسازی‌های پیرامون تعیین اعضای دولت توجه نکنید. روند تازه شروع شده است.»

وی با اشاره به اینکه روز گذشته (پنجشنبه) ۵ نفر به اعضای شورای راهبری دوره انتقال دولت چهاردهم مسعود پزشکیان، رئیس جمهور منتخب اضافه شدند، درباره جزئیات این روند به جماران گفت: جوانان عضو ستاد پزشکیان، پیشنهاد اضافه شدن چندتن از میان خودشان به شورای راهبری را داشتند که با پذیرش آن از سوی رئیس جمهور منتخب این اتفاق رخ داد. این ۵ تن از میان دبیران کمیته‌های ستاد انتخاباتی انتخاب شدند.

ظریف در پاسخ به پرسش دیگر جماران درباره برخی گمانه‌زنی‌ها پیرامون روند تعیین اعضای کابینه دولت چهاردهم گفت: تاکنون هیچ نامزدی برای هیچ پستی از جمله معاون اول حتی بررسی هم نشده است. روند بررسی‌ها پس از دریافت پیشنهادهای سمن‌ها، انجمن‌های علمی، انجمن‌های صنفی و بخش خصوصی شروع می‌شود.

ظریف با بیان اینکه هفته آینده اعضای کمیته‌ها با پزشکیان دیدار می‌کنند تا اولویت‌های دولت چهاردهم را از زبان ایشان بشنوند. روند بررسی نامزدها به صورت کاملا شفاف پس از آن شروع خواهد شد و تا پایان تیرماه به نتیجه خواهد رسید.

رئیس شورای راهبری دوره انتقال دولت چهاردهم در ادامه افزود: از همه رسانه‌ها و نامزدها و دوستان و طرفدارانشان تقاضا می‌کنم از دامن زدن به شایعات و طرح اسامی که نه تنها هیچ پایه و اساسی ندارد، بلکه تها  باعث خدشه‌دار شدن  اعتماد عمومی به روند می‌شود خودداری کنند. از مردم عزیز هم تقاضا دارم که اصلا به این خبرسازی ها توجه نفرمایند.

وی تأکید کرد: شایعه اعمال فشار شخصیت‌هایی چون آقای خاتمی در این روند را شدیدا تکذیب می‌کنم. اصولا این شایعات با رفتار بزرگ‌منشانه ایشان سازگاری ندارد.

نهاد‌های مختلف برای انتخاب کابینه پیشنهاد دهند

در همین راستا، دفتر رئیس‌جمهور منتخب نیز در نامه‌ای از نهادهای مدنی، انجمن‌های علمی، احزاب، جریان‌ها و شخصیت‌های سیاسی با گرایش‌های متفاوت خواست که پیشنهادهای خود را برای انتخاب اعضای کابینه دولت چهاردهم ارائه کنند.

در این نامه که برای رؤسای انجمن‌های علمی، نهادهای مدنی، اتاق بازرگانی، احزاب اصلاح‌طلب، احزاب مطرح جریان اصولگرایی، شخصیت‌های ملی و رقبای انتخاباتی ارسال شده، آمده است: دکتر مسعود پزشکیان برای انتخاب با صلاحیت‌ترین همکاران در دولت چهاردهم (اعم از وزرا، معاونان و روسای سازمان‌های بزرگ دولت) به مشورت و مشارکت انجمن‌ها و نهادهای علمی و تخصصی، سازمان‌های مردم نهاد و احزاب باور و نیاز دارد.

در نامه جداگانه محسن حاجی میرزایی، که مسئولیت تغییر و تحول نهاد ریاست جمهوری را بر عهده دارد، به دبیران کل احزاب اصلاح‌طلب آمده است: آمده است: در ترکیب کابینه تلاش برای ملی و فراگیر و توافق سازنده‌تر دولت، کاهش میانگین سنی کابینه و حضور زنان و نمایندگان متنوع ترین از جامعه مکسر ایران مورد توجه است و به همین منظور ساز و کار شفافی تعیین شده که با مشارکت نمایندگان این نهادها و بر اساس شاخص‌های تعیین شده تواناترین اعضای کابینه پیشنهاد و انتخاب شود.

ازسوی دیگر، محمد سالاری، نماینده جبهه اصلاحات ایران در ستاد پزشکیان، با اشاره به برخی نگرانی‌ها پیرامون تشکیل کابینه دولت چهاردهم، گفت: انتخاب وزرا با آرامش و در مسیر کارشناسی و مبتنی بر خرد جمعی در حال انجام است.

تشکیل پنج کارگروه برای چینش کابینه

همچنین عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام، درباره چیدمان کابینه دولت چهاردهم اظهار کرد: آقای پزشکیان برای چینش کابینه دولت خود دست به اقدام متفاوتی زده و پنج کارگروه تشکیل داده است.

محمد هاشمی، افزود: رئیس‌جمهور منتخب از کارگروه‌ها خواسته تا برای هر وزارتخانه سه گزینه مناسب مشخص کنند تا او بتواند از میان آن‌ها بهترین فرد را برای تصدی وزارتخانه‌ها انتخاب کند.

به گفته این فعال سیاسی اصلاح‌طلب، پزشکیان روش مناسبی را برای چینش کابینه خود در نظر گرفته است و نیازی به توصیه کسی ندارد و با روشی که در پیش گرفته نتیجه خوبی خواهد گرفت.

کارگزاران: بدون دعوت جایی نمی‌رویم

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی درباره صحبت‌هایی که درباره معاون اولی کرباسچی شده بود، اظهار کرد: اینها حرف‌هایی است که مبنای روشنی ندارد و در صفحات مجازی این مطالب را می‌خوانیم و می‌شنویم، اما هیچ‌کدام از این‌ها منبع متقنی که از یک منبع موثق که متصل به آقای پزشکیان باشد نیست لذا تا این لحظه این مطالب را به رسمیت نمی‌شناسیم.

محمد عطریانفر درباره اینکه آیا در بین اصلاح‌طلبان اجماعی برای حضور در کابینه آقای پزشکیان صورت گرفته است یا خبر، بیان کرد: ما به‌عنوان بخشی از جریان اصلاح‌طلب به هیچ عنوان بدون دعوت جایی نخواهیم رفت و اگر چنانچه از ناحیه آقای پزشکیان مطالبه‌ای صورت بگیرد در خدمتشان خواهیم بود و از دیگر گروه‌ها مطلع نیستیم.

وی درباره اظهارات برخی جریان‌ها که می‌گویند دولت آقای پزشکیان باید ائتلافی باشد، گفت: این بایدها و نبایدها گزاره‌های بسیار غلطی است. باید باشد و باید نباشد حرف‌های من‌درآوردی است که سیاسیون و احزاب به آن می‌پردازند و به‌دنبال سهم‌خواهی هستند.

انتصابات مدیران استانی با مشورت نمایندگان ولی‌فقیه در استان‌ها!

اما این باید و نبایدهای مورداشاره عطریانفر دیروز به وفور از زبان ائمه جمعه شنیده شد؛ چنانچه امام جمعه اصفهان در خطبه‌های نمازجمعه این شهر، گفت: ضرورت دارد رئیس‌جمهور منتخب کابینه خود را از افرادی تشکیل دهد که انقلابی باشند و با ارزش‌های انقلاب و مقام معظم رهبری زاویه نداشته باشند.

سیدابوالحسن مهدوی، افزود: برای انتصاب مدیران ارشد استانی انتظار می‌رود با نمایندگان ولی فقیه و امامین جمعه استان‌ها مشورت شود.

تلاش جریان خاص توئیتری برای انتخاب معاون اول پزشکیان!

اگرچه پزشکیان، بارها در مناظرات تلویزیونی بر این نکته اذعان داشته است که تحت تاثیر جوسازی و فشار برخی جریان‌ها برای انتخاب کابینه قرار نخواهد گرفت، همچنان یک جریان مشخص توئیتری به دنبال سهم خواهی، جهت‌دهی و فشار بر رئیس‌جمهور منتخب برای به‌کارگیری برخی نیروها در دولت چهاردهم و جریان‌سازی علیه برخی چهره‌های دیگر است.

به گزارش سیتنا، در حالی طی روزهای اخیر لیست‌هایی از کابینه چهارهم به صورت هدفمند منتشر شد و بعضا نام برخی افراد در چندین جایگاه قرار گرفته بود که انتشار این لیست‌ها و اسامی منتشر شده در آنها از سوی نزدیکان پزشکیان تکذیب شد.

حال آنکه این جریان هدفمند در فضای مجازی همچنان نسبت به التهاب‌آفرینی اقدام می‌کند و در جدیدترین اقدام طی ساعات اخیر نسبت به نظرسنجی از کاربران توئیتر برای انتخاب معاون اول رئیس‌جمهور طرح پرسش می‌کند تا با این جریان‌سازی پزشکیان را تحت تاثیر قرار دهد.

آقای پزشکیان، حواستان به پدرخوانده‌ها باشد

محمد فاضلی، جامعه‌شناس با هشدار به پزشکیان در مورد سهم‌خواهان و با تأکید بر ضرورت گزارش‌دهی دقیق، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «امیدوارم کمیته‌های انتخاب وزرا و همکاران رئیس‌جمهور، چنان عملکرد شفاف و متکی بر شایسته‌گزینی داشته باشند که سبب اعتمادسازی شوند. اعلام اعضای کمیته‌ها، نامزدهایی که بررسی می‌شوند، مستندسازی و گزارش‌دهی فرآیند بررسی، و عدم مداخله احتمالی پدرخوانده‌ها، می‌تواند اعتمادساز باشد.»

نکته پایانی را به نقل از کانال تلگرامی جامعه نو ذکر کنیم: «پزشکیان و تیم مشاورانش، نباید مردم را مقابل انبوه خبرسازی‌های رسانه‌های تندرو و نیز رزومه‌سازی فیک «مجاهدان شنبه»، رها کنند و باید از همان ابتدای راه، تعهد اصلی پزشکیان به مردم یعنی «شفافیت» و «صداقت» را به منصه ظهور برسانند.

توقع مردم زیاد و غیرمنطقی نیست، آنان نه همه جزئیات، بلکه واکنش به خبرهای فیک پیرامون دولت چهاردهم را مطالبه می‌کنند و انتظار دارند منبعی «رسمی» و «واحد» برای ایفای این ماموریت از سوی پزشکیان انتخاب و معرفی شود.»

مینا محمدزاده

  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش