شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۰۷:۴۵ - ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۵۷۸۲
بین الملل

انتقال قدرت به میانه‌روها؛ فرانسه نفس راحت کشید

پـاداش وحـدت علیـه پوپولیسـم

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل,امانوئل ماکرون

روز گذشته مراسم تحلیف ماکرون برگزار شد. رسیدن به گزینه ماکرون از مسیری سخت به‌دست آمد. در حالی که در دور اول انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه هیچ‌کدام از دو حزب اصلی این کشور نماینده‌ای برای دور دوم نداشتند، چشم‌ها برای پیروزی علیه پوپولیسم لوپن به ماکرون دوخته شده بود. به گزارش خبرگزاری فرانسه ۲۴، روز گذشته فرانسوا اولاند قدرت را به‌طور رسمی تحویل ماکرون داد تا وی به‌عنوان جوان‌ترین رئیس‌جمهوری این کشور فعالیت خود را آغاز کند.

 

او که ۳۹ سال سن دارد پیش از مراسم تحلیف با تیم خود که در پیروزی وی نقش اساسی داشتند یک عکس سلفی گرفت و این عکس در شبکه‌های اجتماعی با بازخورد مثبت همراه بود. او قرار است امروز نام نخست‌وزیر خود را اعلام کند. او گفته است که در سیاست خارجی همچنان رویه سابق را ادامه خواهد داد. با وجود این، ماکرون در آینده‌ای نه چندان دور ممکن است با مشکلاتی روبه‌رو شود. در ماه ژوئن قرار است انتخابات پارلمانی فرانسه برگزار شود. این انتخابات در شرایطی برگزار می‌شود که هنوز خطر طرفداران جبهه ملی‌گرای فرانسه دفع نشده است. لوپن گفته است که وی این جبهه را به جنبش تبدیل خواهد کرد.

 

به همین منظور او در نخستین اظهارنظرش پس از انتخابات ریاست‌جمهوری به نمایندگی از این جنبش سفر امروز ماکرون به آلمان را زیر سوال برد. ماکرون در شرایطی توانست پیروز انتخابات شود که خطر پیروزی لوپن، فرانسه و اتحادیه اروپا را تهدید می‌‌کرد. او باشعارهای ضداتحادیه اروپایی‌اش قصد جلب رای داشت. رهبر جبهه ملی بارها گفته است که نرخ بیکاری در فرانسه حاصل سیاست‌های مهاجرتی دولت‌های پیشین بوده است.

 

او قول داده بود در صورت پیروزی درهای فرانسه را به روی مهاجران خواهد بست و صدها هزار شغل را به فرانسوی‌ها اهدا می‌کند. البته او گفته بود که یک نخست‌وزیر ضداتحادیه اروپایی هم انتخاب خواهد کرد تا با سیاست‌های وی همخوان باشد. این در حالی است که لوپن اعتراف کرده بود که حاضر نیست در دولتش از ارز یورو دست بردارد؛ زیرا آن را برای تجارت بین‌المللی لازم می‌دید.

 

با وجود این مردم فرانسه در روز هفتم ماه مه برای اینکه مانع پیروزی پوپولیست‌ها شوند، همگی به ماکرون رای دادند. به رغم اینکه ماکرون به‌عنوان نامزد مستقل در انتخابات شرکت کرده بود اما ترس از پیروزی لوپن مردم فرانسه را به پای صندوق‌های رای کشاند. در این شرایط اما لوپن در هر نقطه‌ای که آمار بیکاری بالاتر بود، رای بهتری به‌دست آورد. ماکرون پیروزی خود را مدیون شهرهای بزرگ و وضعیت بهتر اقتصادی این مناطق بود. همچنین ترس از حضور یک افراطی در الیزه که دیدگاه‌هایی مخالف با جهانگرایی دارد مردم فرانسه را بار دیگر پس از سال ۲۰۰۲ متحد کرد تا یک ملی‌گرا به داخل الیزه راه پیدا نکند.

 

در انتخابات سال ۲۰۰۲ نیز زمانی که پدر مارین لوپن به دور دوم انتخابات رفت، همه احزاب از ژاک شیراک، نامزد حزب جمهوری‌خواه حمایت کردند و وی با رای ۸۲ درصدی توانست بر ژان ماری لوپن غلبه کند. در این دوره نیز ماکرون توانست با رای ۶۳ درصدی در برابر رای ۳۴ درصدی لوپن پیروز انتخابات شود.

 

در این دوره نیز همه احزاب از ماکرون حمایت کردند. ماکرون که دارای سیاست‌های معتدل در عرصه سیاست خارجی و اقتصادی است، گزینه مطلوبی برای اتحادیه اروپا به حساب می‌آید. به همین منظور رئیس‌جمهوری تازه فرانسه روز گذشته در حالی سوگند ریاست‌جمهوری را به جا آورد که برای اولین سفر خارجی‌اش آلمان را به‌عنوان مقصد انتخاب کرده است. این انتخاب در واقع حامل پیام مثبتی برای اتحادیه اروپا به حساب می‌آید.

 

ماکرون به آلمان می‌رود

با پیروزی امانوئل ماکرون خوشحال‌ترین فرد اتحادیه اروپا صدر اعظم آلمان است. برای همین برلین اولین مقصد سفر خارجی ماکرون خواهد بود. ماکرون که روز گذشته در مراسم تحلیف حضور پیدا کرد تا به‌طور رسمی وارد کاخ الیزه شود، قصد دارد تا به دیدار صدراعظم آلمان برود.

 

به گزارش دویچه‌وله، ماکرون پس از استقرار در کاخ الیزه برای هماهنگی بیشتر به برلین سفر خواهد کرد تا در مورد آینده اتحادیه اروپا و نحوه همکاری بین دو طرف گفت‌وگو کند. در این راستا آنگلا مرکل قصد دارد با بیشترین پیشنهادهای همکاری از رئیس‌جمهور تازه فرانسه استقبال کند. دولتمردان آلمان حتی برخی از طرح‌های همکاری را پیشاپیش آماده کرده‌اند. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، به امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور تازه فرانسه گفته است که نزدیک‌ترین همکاری و بیشترین حمایت کشورش را عرضه می‌کند.

 

پس از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، قاره سبز چشم انتظار رای‌گیری در فرانسه بود. این احتمال داده می‌شد با پیروزی مارین لوپن، نامزد افراطی و ملی‌گرای فرانسوی، داستان فرگزیت هم کلید بخورد؛ اما با پیروزی امانوئل ماکرون، اتحادیه اروپا و طرفداران بر برقرار ماندن این اتحادیه امیدوار شدند. دو روز پیش از آغاز سفر ماکرون به آلمان، صدراعظم این کشور در گردهمایی حزب خود، حزب دموکرات مسیحی گفت که ماکرون در کارزار انتخاباتی با قدرت از همبستگی اروپا دفاع کرد.

 

او تصریح کرد: «ما با تمام توان می‌کوشیم نه‌تنها به فرانسه کمک کنیم، بلکه به همراه فرانسه در جاده یگانگی اروپا پیش برویم.» ماکرون رئیس‌جمهور لیبرال فرانسه جزو حامیان اتحادیه اروپا است. با وجود این حمایت، از اروپا انتظاراتی هم دارد که پس از پیروزی در انتخابات خواهد گفت. از جمله رئيس جمهور ۳۹ ساله از ضرورت بودجه‌ای واحد برای اروپا سخن گفت.

 

در عین حال او در عرصه اقتصاد و دارایی خواهان یک وزارتخانه مشترک است و برای حوزه یورو پارلمانی مستقل می‌خواهد. البته این سخنان هم نتوانسته است مارین لوپن را قانع کند. او که حالا خود را صاحب جنبش ۱۰ میلیونی می‌پندارد، گفته است که نخستین سفر خارجی ماکرون نشان از عزم رئیس‌جمهوری تازه برای کنار آمدن با شرایط اتحادیه اروپا را دارد.

 

به نوشته پولیتیکو به باور لوپن، با حضور ماکرون در آلمان این پیام به فرانسوی‌ها منتقل خواهد شد که فرانسه را نه ماکرون، بلکه یک زن به نام آنگلا مرکل رهبری خواهد کرد. این در حالی است که به گفته یکی از مشاوران او، سیلوی گولار، عضو لیبرال پارلمان اروپا، ماکرون پس از حضور در کاخ الیزه و تصدی عنوان مقام ریاست‌جمهوری درباره این امور توضیح بیشتری خواهد داد.

 

استقبال آلمانی‌ها از ماکرون

زیگمار گابریل، وزیر امور خارجه آلمان، تصوری عمومی از گسترش همکاری با فرانسه را طراحی کرده است. او قصد دارد تشکیل یک صندوق سرمایه‌گذاری مشترک را با فرانسه به بحث بگذارد. هدف آن است که بودجه طرح‌های تازه در عرصه‌های گوناگون تحقیقات، صنایع زیرساختی و گسترش شبکه‌های اینترنتی از این صندوق تامین شود. منابع تامین بودجه برای این صندوق مشترک، به همین زودی مخالفت‌هایی را در آلمان، از جمله از سوی حزب سبزها موجب شده است.

 

ولفگانگ شویبله، وزیر دارایی آلمان، طرح‌های ماکرون، از جمله تعیین یک وزارت دارایی مشترک برای اروپا با هدف تشکیل یک بودجه مشترک را قابل مطالعه دانست. دولتمردان آلمان با خشنودی و خوش‌بینی در انتظار دیدار با ماکرون هستند. مشاوران رئیس‌جمهور تازه نسبت به پیشنهادهای گزاف و شتابزده هشدار می‌دهند: باید به رئیس‌جمهور جوان فرصت بیشتری داد. اولین دور سفرهای خارجی ماکرون در مقام رئیس‌جمهور از امروز از برلین شروع می‌شود.

 

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل,امانوئل ماکرون

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 9
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش