یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۵۸ - ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۶۵۴۳
بین الملل

ترکیه‌ای که دیگر نمی‌شناسم به قلم فتح‌الله گولن

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل,فتح‌الله گولن
فتح‌الله گولن در مقاله‌ای از اعضای ناتو خواست که به ترکیه کمک کنند تا به مسیر دموکراتیک بازگردد.

به گزارش ایسنا، فتح‌الله گولن، روحانی در تبعید و مخالف دولت ترکیه در مقاله‌ای در روزنامه واشنگتن پست نوشت: زمانی من ترکیه را به عنوان یک کشور امیدوار که در راه دموکراسی گام برمی‌داشت و در یک مدل میانه‌روی سکولاریسم اداره می‌شد، می‌شناختم. اکنون این کشور به قلمرو یک رئیس‌جمهور تبدیل شده است که هر کاری را که می‌تواند برای تجمیع قدرت و مطیع کردن مخالفان انجام می‌دهد.

 

وی ادامه داد: غرب باید به ترکیه برای بازگشتن به مسیر دموکراتیک کمک کند. ناتو در اجلاس آتی‌اش باید از این فرصت برای کمک به ترکیه استفاده کند.

 

گولن افزود: «از ۱۵ ژوئیه زمانی که کودتای "اسفناک" اتفاق افتاد رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه به صورت سیستماتیک انسان‌های بی‌گناه را با بازداشت، دستگیری، اخراج و تعلیق مورد آزار و اذیت قرار داده است. زندگی بیش از ۳۰۰ هزار شهروند ترکیه از جمله کردها، علوی‌ها، سکولارها، چپ‌گراها،‌ دانشگاهیان، اعضای جنبش خدمت که یک جنبش بشردوستانه صلح آمیز است و من آن را مدیریت می‌کنم،

 

ویران کرده است. پس از اینکه کودتای ۱۵ ژوئیه به ثمر نرسید و همه مسائل فاش شد من بلافاصله هرگونه ارتباط خود را با این کودتا رد کردم و حتی عاملان این کودتا را محکوم کردم اما با این حال اردوغان بدون داشتن هیچگونه شواهدی مرا به طراحی این کودتا از ۵۰۰۰ مایل فاصله متهم کرد. روز بعد دولت لیست‌های هزاران نفر را که در جنبش خدمت کار می‌کردند به عنوان یک مجرم منتشر کرد و زندگی آنها را از بین برد.»

 

به گفته این روحانی در تبعید این لیست‌ها شامل افرادی نیز می‌شد که در ناتو خدمت می‌کردند. دیده‌بان حقوق بشر گزارش‌هایی درباره سوءاستفاده‌های گسترده از جمله شکنجه و کشتار در حین بازداشت منتشر کرده‌اند. حتی دولت به دنبال مجازات کردن انسان‌های بی‌گناه در خارج از ترکیه است. به طور مثال ترکیه خواستار اخراج سه عضو جنبش خدمت شده است که این افراد بیش از یک دهه به عنوان کارکنان مدرسه فعالیت کرده‌اند و اکنون با زندان و شاید با شکنجه مواجه شده‌اند.

 

وی ادامه داد: در ماه آوریل رئیس‌جمهور در رفراندوم اخیر با وجود تمام اتهامات جدی تقلب به پیروزی رسید. به دنبال این پیروزی درصدد شکل‌دهی یک سیستم ریاست جمهوری بدون هرگونه تعادل و کنترل است. این سیستم او را قادر می‌سازد که تمام سه قوه را هدایت کند. من می‌ترسم مردم ترکیه وارد یک دوره جدید اقتدارگرایی در ترکیه شده باشند. این در حالی است که ما اول راه اینگونه وارد میدان نشده بودیم.

 

حزب عدالت و توسعه در سال ۲۰۰۲ با وعده اصلاحات دموکراتیک در راستای پیوستن به اتحادیه اروپا به قدرت رسید اما پس از گذشت مدت زمانی اردوغان به طور فزاینده در برابر صدای مخالفان بی‌تحمل شد. وی بسیاری از رسانه‌ها و مطبوعات را تعطیل کرد. در ژوئن ۲۰۱۳ او به سرکوب معترضان پارک گزی پرداخت. در ماه دسامبر همان سال زمانی که اعضای کابینه‌اش در یک تحقیقات گسترده فساد قرار گرفتند وی دستگاه قضائی و رسانه‌ها را مورد اتهام قرار داد. اکنون وضعیت فوق‌العاده که به صورت موقت بعد از کودتای ۱۵ ژوئیه اعمال شده بود تاکنون ادامه دارد.

 

گولن اضافه کرد: براساس اعلام سازمان عفو بین‌الملل یک سوم از خبرنگاران بازداشت شده در جهان در زندان‌های ترکیه هستند. اکنون جمعیت ترکیه به شدت قطبی شده است. یک ترکیه تحت ریاست یک "رژیم دیکتاتوری" بهشتی را برای رادیکال‌های خشونت‌گرا ایجاد کرده است. ترکیه‌ای که شهروندان کردش را به ناامیدی سوق می‌دهد. مردم ترکیه نیاز دارند که توسط متحدان اروپایی‌شان و آمریکا مورد حمایت قرار گیرند تا بتوانند دموکراسی خود را حفظ کنند. ناتو می‌تواند و باید از ترکیه بخواهد که تعهدات خود مبنی بر اجرای معیارهای دموکراتیک اجرا کنند.

 

وی در ادامه خاطر نشان کرد: دو مساله برای حفظ دموکراسی در ترکیه لازم است. در درجه اول، یک قانون اساسی جدید شهروندی از طریق پروسه دموکراتیک با حضور تمام بخش‌های جامعه نوشته شود که در این قانون اساسی تمام ضوابط بشردوستانه و قوانین بین‌المللی رعایت شود و دومین اقدام، تدوین برنامه تحصیلی مدارس است که باید در این برنامه ارزش‌های کثرت‌گرا و دموکراتیک لحاظ شود.

 

باید هر دانش‌آموز باید مسائلی مانند اهمیت توازن قدرت‌های دولت و جدایی قدرت‌ها، استقلال قضایی، آزادی بیان، خطرات احتمالی ناسیونالیسم افراطی و ... بیاموزد. به احتمال بسیار من زمانی که ترکیه به یک کشور کاملا دموکراتیک تبدیل شود زنده نباشم اما دعا می‌کنم که این اقتدارگرایی پیش از آنکه بسیار دیر شود به پایان برسد.

 

 

  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش