یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳
۱۱:۲۳ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۲۳۶۶
بین الملل

ترکیه با ابزار روسیه امریکا و اروپا را می ترساند

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل,اردوغان وپوتین
به اعتقاد کارشناسان حرکت ترکیه به سمت روسیه و عقد قرارداد خرید موشکی با آن و همچنین پذیرفتن چتر روسیه بر بالای سر خود در سوریه، واکنشی است از سوی اردوغان برای ابراز خشمش به اروپایی ها تا به آنها بگوید اگر بخواهند ترکیه را به جمع خود نپذیرند روسیه و شرق عموما گزینه ای قابل دسترس برایش هستند.

کارشناسان و تحلیلگران سیاسی نسبت به تقاضای ترکیه برای امضای قرارداد خرید سامانه های موشکی «اس – ۴۰۰» از روسیه هشدار می دهند و آن را فراتر از سنت های رایج در روابط بین المللی ترکیه می دانند.

 

آنها می گویند در حالی که کشورهای عضو اتحادیه اروپا از سیاست های رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در زمینه حقوق بشر به شدت انتقاد می کنند و معتقدند که وی به طور بی سابقه ای وارد چالش در موضوعات حساس استراژیک و امنیتی به خصوص در رابطه با ناتو شده است، دریافت چنین سامانه ای می تواند توازن در منطقه را به هم بریزد.

 

به گزارش روزنامه العرب، چاپ لندن، کارشناسان و تحلیلگران سیاسی می گویند اردوغان که رویای احیای امپراطوری عثمانی را در ذهن می پروراند، روی سردی روابط با آلمان حساب کرده است تا به این ترتیب روابط تاریخی ترکیه با غرب را بشکند، از سوی دیگر به سمت روسیه گرایش پیدا کرده و می خواهد موشک های پیشرفته اس – ۴۰۰ از این کشور بخرد که نشان می دهد وی تلاش دارد روابط ترکیه را با غرب به طور کامل قطع کند و روسیه را به عنوان پناهگاه امنی در صورت انتخاب گزینه خودداری از پیوستن به اتحادیه اروپا می داند.

 

اردوغان روی خشم ترک ها از اروپا حساب کرده است. مردم ترکیه از این که اتحادیه اروپا پیوستن کشورشان به این اتحادیه را تا این اندازه به تاخیر انداخته در حالی که کشورشان در سطح یک کشور پیشرفته و مستقل ارتقا یافته است، ناراحت هستند.

 

به اعتقاد مردم ترکیه کشورشان تمامی معیارهای لازم برای پیوستن به اتحادیه اروپا را دارد و این اتحادیه باید به سرعت عضویتشان را بپذیرد اما نمی پذیرد. این مساله سبب شده که مردم ترکیه به این باور برسند که اتحادیه اروپا بیش از هر چیز یک «کلوپ مسیحی» است همان طور که والری ژیسکاردستن، رئیس جمهوری اسبق فرانسه آن را توصیف کرده بود.

 

حزب عدالت و توسعه و در راس آنها رئیس جمهوری ترکیه تمام تلاش خود را می کنند تا این دیدگاه را جا بیندازند که هویت ترکی با اروپایی بسیار تضاد دارد و حتی می تواند این دو هویت با هم برخورد داشته باشند.

 

اردوغان همچنین بر موج مذهب گرایی مردم ترکیه سوار شده و روابط جنجالی اش با گروه های اسلام گرای سیاسی در منطقه را به شدت تقویت کرده است تا آن جا که خود را دشمن فرهنگی با اروپا جلوه داده و احیای امپراطوری عثمانی را که نقش سلطان و رهبر در آن بارز بود، توجیه می کند.

 

بسیاری از تحلیلگران بر این اعتقادند که اردوغان از دشمنی فرهنگی با غرب بهره برداری می کند تا تحمیل دیکتاتوری خود بر دشمنانش را توجیه کند. این رویکرد بعد از آن که کودتای ژوئیه سال گذشته میلادی شکست خورد، پررنگ تر شده است.

 

نفرت پراکنی اردوغان علیه اروپایی ها در زمان تبلیغات برای رفراندوم تغییر قانون اساسی در ترکیه خود را به خوبی نشان داد. در آن موقع کشورهای اروپایی از پذیرفتن وزرای دولت ترکیه برای سخنرانی در دفاع از رفراندوم خودداری می کردند و اردوغان و هم حزبی هاش به این بهانه انتقادهای شدید اللحنی را متوجه اروپایی ها می کردند.

 

به اعتقاد کارشناسان حرکت ترکیه به سمت روسیه و عقد قرارداد خرید موشکی با آن و همچنین پذیرفتن چتر روسیه بر بالای سر خود در سوریه، واکنشی است از سوی اردوغان برای ابراز خشمش به اروپایی ها تا به آنها بگوید اگر بخواهند ترکیه را به جمع خود نپذیرند روسیه و شرق عموما گزینه ای قابل دسترس برایش هستند.

 

کارشناسان نظامی نسبت به اهداف خرید سامانه موشکی اس – ۴۰۰ تردیدهای قوی ای را مطرح می کنند. آنها می پرسند آیا واقعا این امکان وجود دارد که این موشک ها از حریم هوایی ترکیه محافظت کنند و از ۴۰۰ کیلومتر هر جنگنده یا موشکی که به ترکیه حمله کند را هدف قرار دهند؟

 

سوال دیگری که برای آنها مطرح است این است که در حالی که موشک های بالستیک سرعت ۴۸۰۰ کیلومتر بر ثانیه در ارتفاع ۳۰ کیلومتری را دارند آیا سامانه های اس – ۴۰۰ واقعا توان برخورد با آنها را دارند؟ آنها همچنین تلاش ترکیه برای نزدیک شدن به روسیه را به اختلافات آنکارا با واشنگتن بر سر تعامل با کردها نیز مرتبط می دانند.

 

ترکیه از این که اروپا و امریکا از مخالفان کرد در سوریه حمایت می کنند، خشنود نیست و می گوید کردهای سوریه از لحاظ سیاسی ادامه روی فکری کردهای پ.ک.ک در ترکیه هستند. از این رو اگر اروپا و امریکا واقعا ترکیه را شریک و متحد خود می دانند نباید دست اتحاد به سمت کردهای سوریه دراز کنند.

 

در حال حاضر عناصر پ.ک.ک علیه آنکارا اعلام جنگ کرده اند و نزدیک به دو سال است که علیه ارتش ترکیه اقدام مسلحانه انجام می دهند.

 

 

  • 14
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش