یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۰۷:۰۴ - ۰۳ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۰۵۶۳
بین الملل

جنگنده‌های آمریکایی بر فراز حریم آبی کره‌شمالی به پرواز درآمدند؛

جنگ لفظی دو دیوانه

ترامپ و کیم جونگ اون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

گویی بحران کره‌شمالی خیال فروکش کردن ندارد. جدال موشکی اکنون به «جنگ کلامی» میان «دو دیوانه» رسیده؛ آن‌هم در سطح سازمان‌ملل میان وزیر خارجه کره‌شمالی با رئیس‌جمهوری آمریکا. به‌دنبال تهدید ترامپ علیه کره‌شمالی در سخنرانی خود در سازمان ملل مبنی بر «نابودی کامل» این کشور، «ری یونگ‌هو» وزیرخارجه کره‌شمالی پاسخ اظهارات ترامپ را به تندترین شکل بیان کرد. این مقام کره‌ای در سخنرانی خود در صحن سازمان ملل گفت: «پیرمرد خرفتی که گستاخانه رو به تهدید نابودی خلق کره آورده است به‌زودی طعم شکست را با آتش گداخته و سرب خواهد چشید.»

 

او در سخنان خود که از سوی رهبران پیونگ‌یانگ «غرورآفرین» توصیف شده، گفت: «ترامپ ۸ ماه است که تلاش می‌کند سازمان ملل را به لانه گنگسترها تبدیل کند... ترامپ با صحبت‌های خشونت‌‌بار و غیرمسوولانه، سعی کرد که به رهبر کشور من توهین کند و عادلانه است که من با لحن خود وی به او پاسخ

دهم.»

 

«جو استرلینگ»، «تائه هون‌لی» و چند نفر دیگر در گزارشی برای سی‌ان‌ان در ۲۴ سپتامبر به نقل از وزیرخارجه «اون» نوشتند: «احساس وظیفه می‌کنم که به سخنان ۴ روز پیش کسی که رئیس‌جمهوری آمریکا خوانده می‌شود، پاسخ بدهم... ترامپ قماربازی سالخورده و مبتلا به اختلال‌ذهنی است که کلید سلاح هسته‌ای را در اختیار دارد... اظهاراتی چون «خشم و آتش» و «نابودی کامل» که از سوی ترامپ مطرح می‌شود، هیزمی بر آتش تنش‌ها است... تنها دلیلی که ما به‌دنبال ساخت سلاح اتمی رفتیم، ایالات‌متحده بود.

 

هدف ما ایجاد بازدارندگی و توازن است...در صورتی که نشانه‌ای مبنی بر قصد آمریکا برای انجام اقدام نظامی علیه کره‌شمالی مشاهده کنیم، به حمله پیشگیرانه بی‌رحمانه متوسل خواهیم شد... دولت ما یک دارنده تسلیحات اتمی مسوول است و تا زمانی که مورد حمله قرار نگیرد، علیه کشوری از این تسلیحات استفاده نخواهد کرد.» کلارک مینداک، گزارشگر ایندیپندنت، معتقد است که در میان سه نسل از رهبران کره‌شمالی، این اولین‌باری است که بیانیه‌ای به‌طور مستقیم با نام «کیم‌جونگ‌اون» خطاب به مقام یک کشور خارجی صادر می‌شود.

 

اشاره این مقام کره‌ای به اینکه «دولت ما یک دارنده تسلیحات اتمی مسوول است و تا زمانی که مورد حمله قرار نگیرد، علیه کشوری از این تسلیحات استفاده نخواهد کرد» در راستای توصیه‌های مقام‌های چینی است که اعلام کردند: «اگر آمریکا آغازگر جنگ علیه کره‌شمالی باشد به یاری این کشور خواهند آمد و اگر کره‌شمالی آغازگر باشد نباید چشم یاری از پکن داشته باشد.»

 

پس از سخنان این مقام کره‌ای بود که ترامپ بار دیگر به توییتر روی آورد تا پاسخ «اون» که از زبان وزیرخارجه‌اش صادر شده را بدهد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در پیام توییتری خود نوشت: «شنیده‌ام که وزیر امورخارجه کره‌شمالی در سازمان‌ملل صحبت کرده است. اگر او تفکرات مردک موشکی را تکرار کند، آنها به مدت طولانی روی کار نخواهند بود.»

 

گزارشگران سی‌ان‌ان می‌نویسند؛ پس از جنگ کلامی واشنگتن- پیونگ‌یانگ، اکنون نوبت به غرش جنگنده‌ها در آسمان رسیده است. پس از واکنش توییتری ترامپ، روز شنبه پنتاگون اعلام کرد که جنگنده‌های F-22، F-35 و B-1B در فضای بین‌المللی بر فراز آب‌های شرقی کره‌شمالی به پرواز درآمدند.

 

سخنگوی پنتاگون در این رابطه افزود: این مانور هوایی و غرش نظامی «جدیت ما را در برخورد با رفتار نامطلوب کره‌شمالی نشان می‌دهد.» دانا وایت، سخنگوی پنتاگون، در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این مانور نشان از عزم آمریکا و پیام روشن ما دارد که پنتاگون تمام گزینه‌ها را برای عقیم‌کردن هر تهدیدی روی میز دارد.» سی‌ان‌ان در گزارش مفصل دیگری به قلم «صبا حامدی» در ۲۲ سپتامبر به جدول زمانی توهین‌ها و تهدیدات ترامپ- کیم به یکدیگر پرداخته و می‌نویسد این تهدیدات و توهین‌های کلامی می‌رود که وارد مرحله جدی‌تری شود.

 

او در گزارش خود به بن‌بست میان این دو کشور اشاره کرده که خروج از این بن‌بست شاید با اقدام نظامی میسر باشد. ایندیپندنت نیز در گزارشی به قلم «کلارک مینداک» به بخشی از این توهین‌ها اشاره کرده و به نقل از متخصصان سیاست خارجی می‌نویسد؛ این سخنان می‌تواند اوضاع را به سوی «وضعیت غیرقابل کنترل» سوق دهد.

 

«گی ووک‌شین»، محقق مسائل آسیا- پاسیفیک در دانشگاه استنفورد، به ایندیپندنت می‌گوید: «تصور من این است که این سخنان در روزهای آینده به تحولی منجر خواهد شد.» او معتقد است: «وضعیت از وخامت در لفاظی و جنگ لفظی عبور کرده است. به گمانم وضعیت به سوی بدتر شدن یا وخامت انتظارات حرکت می‌کند به‌گونه‌ای که همگان انتظار وقوع چیزی یا تحولی را دارند.» تحلیلگران معتقدند نتایج هرگونه اقدامی از سوی یکی از طرفین می‌تواند مرگبار باشد چراکه پیونگ‌یانگ تهدید کرده در صورت هر گونه اقدام نظامی آمریکا «مبادرت به حمله پیشگیرانه در بالاترین سطح» خواهد کرد.

 

«جف فارل»، در گزارشی برای ایندیپندنت می‌نویسد تنها کشوری که کره‌شمالی «از او حساب می‌برد» تهدید کرده که هرگز یک کره‌شمالی هسته‌ای را نخواهد پذیرفت. سفیر چین در آمریکا می‌گوید کشورش صادرات نفت به کره‌شمالی را کاهش داده و واردات محصولات نساجی از این کشور را متوقف کرده است. موضع سختگیرانه چین در برابر کره‌شمالی به‌دنبال آخرین آزمایش هسته‌ای توسط این کشور در ماه جاری صورت می‌گیرد. وزارت تجارت چین با انتشار بیانیه‌ای گفته است محدودیت در صدور محصولات نفتی تصفیه‌شده از اول اکتبر و گاز طبیعی مایع، بلافاصله پس از نشر بیانیه آغاز می‌شود. با این حال، سفیر چین از دولت ترامپ خواست تا بر سر بن‌بست به‌وجود آمده با «این دولت کمونیستی، مذاکرات خود را از سر بگیرد.»

 

این مقام چینی افزود: «آمریکا باید بیش از هر زمان دیگری تلاش کند... آنها باید از تهدید خودداری کنند و روش‌های کارآمدتری برای از سر‌گیری مذاکرات و گفت‌وگوها بیابند.» «کلارک مینداک» نیز می‌نویسد: بانک مرکزی چین در نامه‌ای به بانک‌های این کشور اعلام کرده که از همکاری با شخصیت‌های حقیقی و حقوقی پیونگ‌یانگ خودداری کنند و همراستا با تحریم‌ها پیش روند.

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش