به گزارش فارس، روز پنجشنبه و در نخستین روز آغاز به کار یکصد و شانزدهمین کنگره آمریکا، سناتورهای جمهوریخواه طرحی را ارائه کردند تا بر اساس آن تحریمهای جدیدی علیه سوریه اعمال و همکاری امنیتی با اسرائیل و اردن تقویت شود.
به گزارش وبگاه JNS، «مارکو روبیو» سناتور ایالت فلوریدا، «جیم ریچ» سناتور ایالت آیداهو، «کوری گاردنر» سناتور ایالت کلورادو و «میچ مککونل» سناتور ایالت کنتاکی بر ارتقای قانون تقویت امنیت آمریکا در خاورمیانه تاکید کردند. بر اساس این قانون، کمکهای امنیتی و دفاعی آمریکا در غرب آسیا افزایش یافته و روابط استراتژیک آمریکا و رژیم صهیونیستی بر اساس کمک ۳.۸ میلیارد دلاری طی ۱۰ سال نیز تقویت مییابد و تحریمهای جدیدی علیه دولت بشار اسد، رئیس جمهور سوریه و متحدانش اعمال خواهد شد.
اگر این قانون تصویب شود، به قانون همکاری دفاعی میان آمریکا و اردن که در سال ۲۰۱۵ به امضا رسید این امکان را میدهد تا به پادشاهی اردن کمک کند با بحران آوارگان سوری، مبارزه با داعش و دیگر گروههای تروریستی پاسخ داده و از مرزها میان عراق و سوریه محافظت کند.
در نهایت این قانون این امکان را ایجاد میکند که دولت آمریکا و ایالتهای این کشور با جنبشهای ضد اسرائیلی نیز مقابله کنند.
مارکو روبیو درباره این اقدام سناتورهای جمهوریخواه گفته است: «اطمینان از این موضوع که متحدانمان در خاورمیانه نظیر اسرائیل و اردن با وجود تهدیدات بی ثبات کننده فزایندهای که توسط ایران و رژیم اسد ایجاد شده در امنیت قرار دارند جزو منافع امنیت ملی آمریکا به شمار میآید.»
لایحه تحریم نظام سوریه و تقویت همکاری با رژیم صهیونیستی روی میز سنای آمریکا
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری هیل، میچ مککانل، رهبر اکثریت سنای آمریکا رایگیری اولیه برای ارائه قانونی که موجب میشود تحریمهایی علیه دولت بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه اعمال شده و همکاری با رژیم صهیونیستی و اردن تقویت شود، به جریان میاندازد.
مککانل جمهوریخواه در صحن سنا تاکید کرد: این مستقیما درباره برخی از منافع حیاتی آمریکایی در آن بخش از جهان است؛ همکاری امنیتی ما با شرکای کلیدی، اسرائیل و اردن و فاجعه انسانی و امنیتی جاری در جنگ داخلی سوریه.
این سناتور با سابقه ایالات متحده افزود، قانون مذکور تاکید دارد ایالات متحده باید حرف و عملش را یکی کند و مجوز کمک نظامی، همکاری دفاع موشکی و نیز تضمینهای وام را صادر کند. این قانون از سوی سناتورها مارکو روبیو، کوری گاردنر، مککانل و سناتور جیم ریش طرح شد که ریاست کمیته روابط خارجی سنا را بر عهده دارد.
این قانون علاوه بر تحریمهای جدید شامل چهار لایحهای است که در کنگره قبلی ارائه شد اما به دست ترامپ نرسید. موضوع یکی از آنها مقابله با جنبش "بایکوت، سلب، تحریم" است که با بایکوتها یا سلب مشروعیت از اسرائیل مخالفت میکند.
مشاوران سنا به انبیسی نیوز گفتند، گرچه این قانون به صورت مستقیم درباره مشارکت نظامی آمریکا در سوریه نیست اما هدفش تاکید بر نقش کنگره در شکلدهی سیاست خارجی و استدلال بر سر تداوم مشارکت آمریکاست.
تصمیم ترامپ برای خارجسازی نیروها از شمال سوریه خشم سناتورهای جمهوریخواه را برانگیخته است. مککانل جمعه گفت پیشبینی میکند که سنا در هفتههای آتی این مساله را مورد بررسی قرار دهد و پیشبینی کرد که به بحث جنجالی تبدیل شود.
او افزود: هیچ تردیدی نیست که ما همچنان با شماری چالشهای جدی از جانب القاعده و داعش در سوریه و همچنین از جانب ایران، روسیه و خود رژیم اسد مواجه باشیم و پیشبینی میکنم که این نهاد در هفتههای آتی درباره استراتژی نظامی آمریکا در قبال سوریه بحث و رایزنی کند؛ همزمان با اینکه سنا بر بازنگری دولت در سیاستش در سوریه مبادرت میکند. در حالیکه ما خطر رویکردهای متفاوت را بررسی میکنیم، امیدوارم که دولت و کنگره عاقلانه و هوشیارانه عمل کنند. این بحث در آینده نزدیک است... تصور میکنم که محل مناقشه شود.
- 17
- 3