به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، کشورهای عضو گروه لیما که سال گذشته برای فشار به دولت ونزوئلا ایجاد شد، در بیانیه پایانی نشست وزیران خود خواستار کناره گیری نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا شدند.
۱۳ کشور عضور این گروه از جمله کانادا، آرژانتین، برزیل، شیلی و کلمبیا دوره جدید ریاست جمهوری مادورو را «نامشروع» توصیف کرده و هشدار دادند که ریاست جمهوری وی را به رسمیت نمی شناسند.
اما مکزیک که پیشتر موضع شدیدی علیه ونزوئلا داشت، با این بیانیه مخالفت کرده و خواستار عدم مداخله این گروه در امور داخلی کاراکاس شد.
مکزیک پس از به قدرت رسیدن «آندره مانوئل لوپز اوبرادور» رئیس جمهوری کنونی این کشور، مواضع خود را علیه دولت مادورو تعدیل کرده و حتی به شرکت در مراسم تحلیف وی که روز ۱۰ ژانویه (۱۹ دی ماه) برگزار می شود، دعوت شده است.
با این حال دولت مکزیک که ظاهرا قصد ندارد حضور پررنگی در مراسم تحلیف مادورو داشته باشد، اعلام کرده است که کاردار سفارت خود در کاراکاس را به این مراسم می فرستد.
خورخه آریزا وزیر خارجه ونزوئلا در واکنش به بیانیه گروه لیما، ریاست جمهوری مادورو را «مشروع و قانونی» توصیف کرد و گفت مراسم تحلیف وی در زمان اعلام شده برگزار می شود و نیازی به تایید دولت های خارجی ندارد.
آریزا همچنین تاکید کرد که کاراکاس هر اقدام دیپلماتیک علیه خود را با مقابله به مثل پاسخ می دهد.
دولت مادورو تحت فشار فزاینده از سوی کشورهای همسایه خود برای کناره گیری از قدرت و خروج از بحران اقتصادی و سیاسی گریبانگیر این کشور است.
پرو پیشتر اعلام کرده بود که قصد دارد پیشنهاد قطع کامل روابط دیپلماتیک با ونزوئلا را در نشست این ماه گروه لیما مطرح کند اما چنین پیشنهادی از سوی هیچ کشوری تاکنون ارائه نشده است.
بیانیه گروه لیما همچنین به ونزوئلا هشدار داد که ممکن است سفر مقام های بلندپایه کاراکاس به دیگر کشورها را ممنوع و دسترسی آنها به نظامی مالی این کشورها را قطع کند.
به گزارش ایرنا، چالش های جدی اقتصادی و اجتماعی در ونزوئلا همچنان چشم انداز آینده این کشور را در هاله از ابهام قرار داده است. این کشور ماه هاست با بدترین چالش های اقتصادی و اجتماعی چند دهه اخیر از جمله کمبود شدید مواد غذایی و دارو و همچنین تورم بسیار شدید روبه رو بوده است.
تورم نزدیک به ۱۵۰ هزار درصدی شرایط زندگی را برای مردم این کشور سخت تر کرده است و براساس اعلام صندوق بین المللی پول تورم ونزوئلا در سال ۲۰۱۹ میلادی به شدت افزایش خواهد یافت.
سازمان ملل در سال ۲۰۱۸ اعلام کرده بود که بین سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۷، حدود ۱۱.۷ درصد از جمعیت ونزوئلا( ۳.۷ میلیون نفر) با سوءتغذیه روبه رو شده اند و ۸۰ درصد از خانوارهای ونزوئلا با نگرانی های جدی در مورد تامین مواد غذایی روبرو هستند.
- 18
- 5