به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری فرانسه بیش از ۴ میلیون نفر به کارخانه و محل کار خود بازگشتند. بیش از ۷۲ درصد از آنها مردان هستند. مردم این کشور در طول دوران قرنطینه آسیبهای اقتصادی و احساسی زیادی دیدهاند.
صداهای آزاردهنده دستگاههای حفر زمین در "رم" شنیده میشود و گروهی از مردان در حال نوشیدن اسپرسوی خود با لیوانهای پلاستیکی در مقابل معبد باستانی "پانتئون" این شهر هستند. زیرا کافههای ایتالیا با خدمات بیرون بر دوباره باز شدهاند.
"دانیلا" صاحب یک سوپرمارکت مواد غذایی در رم گفت: اینک سروصدای بیشتری در خیابانها میشنویم. این سر و صدا خیلی بهتر از سکوت مرگبار خیابانهاست.
اما بار و سالنهای بستنی در ایتالیا همچنان بستهاند. مغازههای بستنیفروشی ایتالیا در جهان شهرت ویژهای دارند. مردم همچنان تمایل زیادی به استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی ندارند و همگان باید در فضاهای عمومی ماسک بزنند.
لحظه مسئولیتپذیری
ایتالیا اولین کشورغربی است که برای مقابله با ویروس کرونا دستور قرنطینه و تعطیلی داد. براساس آمار رسمی در ایتالیا بیش از ۲۸ هزار و ۸۸۴ نفر به دلیل ابتلا به کرونا در ایتالیا جانباختهاند و بسیاری ترسیدهاند. ایتالیا با این آمار رکورد مرگ بر اثر بیماری در اروپا را به نام خود ثبت کرده است.
در ابتدای شیوع بیماری و افزایش مرگومیر در بخشهای شمالی این کشور، شهر میلان و استانهای شمالی ایتالیا تعطیل شدند.
"جوزپه کونته" نخستوزیر در آن زمان قلب صنعتی ایتالیا در شمال این کشور را تعطیل کرد.
نگرانی از بازگشایی
عوارض اقتصادی قرنطینه ایتالیا تاریخی است. پیشبینی میشود اقتصاد ایتالیا که تا سال گذشته سومین اقتصاد بزرگ ناحیه اروپا بود، اینک بزرگترین رکود خود پس از بحران اقتصادی ۱۹۳۰ را تجربه کند.
نیمی از نیروهای کار از پشتیبانی دولتی بهره میبرند و بیشتر آنها از بیکار شدن در دوران پساکرونا نگرانند.
بسیاری از مردم که به خاطر قرنطینه بیکار شدهاند اعلام کردهاند که اعتماد چندانی به تواناییهای نخستوزیر در ایمنسازی کشور ندارند.
محبوبیت کونته مانند بسیاری از رهبران جهان به دلیل نحوه مدیریت کرونا در جهان کاهش یافته است. برخی از کشورها مانند آمریکا نیز شاهد تظاهرات برای پایان قرنطینه بودند.
براساس نظرسنجی ماه آوریل موسسه "دموز" قرنطینه و شیوع کرونا برخی از موفقیتهای کونته را از نظر مردم محو کرده است.
"دیوید ناپلئونی" ۳۷ ساله به خبرگزاری فرانسه گفت: من واقعا در مورد بازگشایی نگرانم. به نظر میرسد مقامات برای ادامه این وضع تصمیم خاصی ندارند.
اعتماد به دولت وی از ماه مارس حدود ۸ درصد کاهش یافته و به ۶۳ درصد رسیده است.
تلفات روانی
بازگشایی در ایتالیا با توجه به ۲۰ منطقه و لایههای مختلف قانونی در کشور کمی گیج کننده است.
به همین دلیل از هفته گذشته تا کنون ونیز و مناطق جنوبی "کالابری" در کافهها و رستورانها در بخش فضای باز خود غذا و نوشیدنی سرو کردند.
برخی از مناطق "جنوا" در حال تصمیمگیری در باره بازکردن مناطق ساحلی برای گشتوگذار و قایقرانی هستند. این در حالیست که "املیا رومانگا" منطقه همسایه "جنوا" تمامی مناطق را برای ساکنان نوار ساحلی هم تعطیل کرده است.
به نظر میرسد این عدم توازن و ناامنی روحی بر روان ایتالیاییها سنگینی میکند.
نظرسنجی موسسه "پیپلی" نشان میدهد که ۶۲ درصد ایتالیاییها در دنیای پسا کرونا نیاز به حمایتهای روانی دارند.
"ایلو دیامانتی" جامعهشناس در نشریه "لا ریپوبیلاکا" نوشت: شبهای ویروسی ادامه دارد.
- 11
- 1