محمدرضا عارف روز پنجشنبه در پایان سفر ۲ روزه اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با ایرنا، در پاسخ به این سوال که آیا لایحه FATF و پالرمو، رد شده است، افزود: لوایح چهارگانه در نهادهای مختلف مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفته است.
به گفته وی، نگاه ما به معاهدات بین المللی این است که 'حق تحفظ' برای خود قائل شویم.
به گزارش ایرنا، حق شرط یا تحفظ یا تحدید تعهد در حقوق بینالملل به معنای خودداری از اعمال بخشی از مقررات یک معاهده توسط یکی از طرفهای معاهده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: براساس حق تحفظ اگر جایی خلاف شرع یا قانون اساسی انجام شود، می توان آن را نپذیرفت.
عارف اظهار داشت: اگر این ۴ لایحه به تصویب برسد مساله FATF نیز خود به خود برقرار می شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ابراز امیدواری کرد: با روند کنونی و موضع نهادهای ذیربط و نیز بررسی های کارشناسی، این لوایح رای بیاورد.
به گزارش ایرنا، دولت برای بهبود جایگاه خود در گروه ویژه اقدام مالی، به تازگی لوایح الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم و جرائم سازمان یافته، اصلاح قانون مبارزه با پولشویی و اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم را برای طی تشریفات قانونی به مجلس ارسال کرده است.
گروه اقدام مالی (Financial Action Task Force) یا همان FATF در سال ۱۹۸۹ میلادی از سوی کشورهای گروه ۷ شکل گرفت و یک گروه بین دولتی است که هدف توسعه و پیشرفت واکنش بین المللی نسبت به پولشویی را دنبال می کند.
گروه بین المللی اقدام مالی (FATF) تیرماه سال ۹۵ و به دنبال اجرای برجام و نیز برخی اقدام های ایران در مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم، نام ایران را از فهرست کشورهایی که لازم است علیه آنها اقدام های متقابل اتخاذ شود برای مدت یک سال تعلیق کرد.
این گروه در نشست تیرماه امسال خود در والنسیای اسپانیا اعلام کرد که با توجه به پایبندی ایران به تعهدات خود برای شفاف سازی نظام پولی و بانکی، یکسال دیگر به ایران فرصت داد تا اصلاحات قانونی لازم را برای جرم انگاری پولشویی، جرایم سازمان یافته و تامین مالی تروریسم انجام دهد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی همچنین درباره دستاوردهای سفر این کمیسیون به چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در این سفر ۱۲ نفر از اعضای کمیسیون و مجمع نمایندگان استان مشکلات و کمبودهای بخش آموزش و تحقیقات را به صورت میدانی بررسی کردند.
عارف اظهار داشت: با اینکه وضعیت چهارمحال و بختیاری در بخش آموزش مطلوب است اما باید یک روند کیفی سازی در این استان انجام شود.
به گفته وی، توسعه تحصیلات تکمیلی، توجه به آموزش های فنی و حرفه ای که استان شاخص های بالایی در این زمینه ندارد، تدوین طرح جامع دانشگاه علوم پزشکی، تجاری سازی و کاربردی کردن پژوهش های چهارمحال و بختیاری در سفر کمیسیون آموزش و پرورش مورد تاکید قرار گرفت و قرار شد این در کمیسیون مورد بررسی قرار گیرد و راهکارهای تحقق آن نیز به تصویب برسد.
اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدرضا عارف در مدت ۲ روز سفر کاری از مراکز آموزش عالی و مدارس استان دیدن کردند.
- 13
- 4