از سوی دیگر محسن هاشمی، رئیس شورای شهر هم با انتقاد از نحوه برخورد با معترضان،گفته نسبت به منتقدان بیمهری و برخوردهای سخت صورت گرفته است.نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی خواستار اجرای اصل۲۷قانون اساسی در مورد آزادی تشکل اجتماعات شد و افزود: شما که میگویید گروهی اندک اعتراض داشتهاند، یکبار این اصل را به اجرا بگذارید و با ایجاد فضای امن اجازه دهید اجتماعات شکل گیرند و مشاهده کنید تا چه اندازه مردم از رفتارها و ناکارآمدیها ناراضی هستند.
وی با اشاره به اصل ۷۹قانون اساسی که در مورد اختیارات و صلاحیت مجلس است، ادامه داد: براساس این اصل دولت اجازه دارد با تصویب مجلس محدودیتهای ضروری را بهطور موقت برقرار کند؛ قطع اینترنت توسط شورایعالی امنیت ملی به ریاست شما بهطور کامل برخلاف این اصل قانون اساسی است.
بهرامپارسایی خطاب به رئیسجمهور یادآور شد: در بحث اعتراضات مدنی مردم اینکه بخواهید همه را اغتشاشگر و آشوبگر خطاب کنید به صلاح و درست نیست و اینکه گفته میشود در شیراز و صدرا به اماکن نظامی حمله کردهاند براساس اطلاعات واصله حتّی یک نفر از جانباختگان در حریم ورودی پادگانها نبودهاند؛ چه راهکاری برای پیشگیری از کشته شدن مردم داشتید و کدام اقدامات پیشگیرانه را ابتدا اجرا کردید و سپس روی مردم آتش گشودید.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در پی دستور رهبری، از مراکز امنیتی و قضایی میخواهیم این مسائل را بهطور جدی در رأس کار خود قرار داده و برای شفافیت موضوع از رئیس قوه قضاییه تقاضا داریم به جای پخش اعترافات از صدا و سیما، دادگاهها را بهصورت علنی برگزار کند تا حقّی از مردم ضایع نشود.
مباشران پاسخگوی این خونها باشند
محمود صادقی در نشست علنی صبح دیروز در تذکر شفاهی با ابراز تأسف از حوادث آبانماه و عرض تسلیت به خانواده جانباختگان این حوادث، گفت: اجرای سریع دستور رهبری برای بررسی دقیق ریشهها، عوامل و دلایل بروز ناآرامیها و رسیدگی به وضعیت جانباختگان و خانوادههای داغدار آنها ضروری است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: براساس قانون تمامی مسئولانی که در این تصمیمگیری نابهنگام و اجرای غافلگیرانه و غیرمدبرانه نقش داشتهاند و همچنین تمامی آمران و مباشران ریختن خون بیگناهان باید پاسخگوی این خونها و آسیبهای جانی و مالی مردم باشند. وی ادامه داد: مطابق قانون به کارگیری سلاح در موارد ضروری، مأموران انتظامی برای ایجاد نظم و کنترل شورش و ناآرامیهایی که بدون به کارگیری سلاح قابل مهار نیست، باید قبل از به کارگیری سلاح، از وسایل دیگری استفاده کرده و اگر این اقدام مؤثر واقع نشد، تصمیمات دیگر بگیرند. همچنین مأموران باید با اخلالگران نسبت به استفاده از سلاح اتمامحجت کرده باشند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: وزیر کشور باید پاسخ دهد که چرا به حافظان نظم و امنیت، آموزش لازم و تجهیزات مورد نیاز برای کنترل مسالمتآمیز ناآرامیها داده نشده است. چهکسی مسئول این خونریزیهاست؟ آیا وزیر کشور مسئولیت اظهارات فرماندار شهر قدس را میپذیرد که دستور تیراندازی مستقیم به معترضان را داده بود. در اینجا باید اعلام کنم که جبران خسارتهای مالی وارده به مردم و جبران خسارتهای سنگین کسب و کارهای اینترنتی بسیار ضروری است.
چرا دانشجویان در زندان هستند؟
پروانه سلحشوری، نماینده مردم تهران که در انتخابات پیشروثبتنام نکرده است در سخنرانی خود در دانشگاه در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات رئیس قوه قضاییه مبنی بر اینکه حساب مردم از اشرار جداست؟ به برخوردهای انجام شده با برخی از تجمعکنندگان در حوادث اخیر اشاره کرد و ادامه داد: آقای رئیسی در موقعیتی هستند که این حرف را به راحتی میگویند ولی ایشان باید پاسخ دهد که چرا دانشجویان ما الان در زندان هستند؟
به گزارش ایسنا، وی درباره راهکار مجلس برای آزادی دانشجویان گفت: وقتی اسم دانشجویان زندانی میآید ما هم متأثر میشویم.
این را هم بگویم من تقابل بسیجی با انجمن اسلامی، تقابل نماینده مجلس و حکومت با مردم را قبول ندارم. اینها جز تفرقه بینداز و حکومت کن، چیز دیگری نیست. ما پیگیر آزاد کردن دانشجویان و غیردانشجویان در حوادث ۹۶ بودیم و الان هم در ادامه همان تلاشها کار آزادی دستگیرشدگان را ادامه میدهیم و تماسهای زیادی هم در این ارتباط داریم.
نسبت به منتقدان بیمهری شده است
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به روز دانشجو گفت: اگر ما نسبت به انتقادات و اعتراضات دانشجویان، نخبگان، روزنامهنگاران و روشنفکران جامعه خود سعهصدر نداشته باشیم، آنگاه با اعتراضات خشونتبار سایر اقشار ناراضی و معترض که صدایی را برای طرح مطالباتشان نمیشنوند، مواجه خواهیم شد.محسن هاشمی تأکید کرد: باید توجه داشته باشیم که اگر جنبش دانشجویی نشاط و پویایی خود را از دست بدهد و بهعنوان یک جریان آرمانگرا و آزادیخواه، در جامعه نقش پیشرو و جلودار جریانات اجتماعی را ایفا نکند، سایر اقشار و طبقات اجتماعی که ترقیخواهی و روشنفکری جنبش دانشجویی را ندارند، محور اعتراضات و تحولخواهی اجتماعی خواهند شد.
وی یکی از دلایل ناآرامیهای آبانماه گذشته را تضعیف نقش جنبش دانشجویی و خالی شدن میدان تحولخواهی اجتماعی از جریانات مترقی دانست که بعضا موجب میدانداری جریانات خشونتطلب شد. وی ادامه داد: در طول دهه گذشته، صدای جریانات اجتماعی مترقی و پیشرو در جامعه ما، کمرنگ شده و نسبت به منتقدان بیمهری و برخوردهای سخت صورت گرفته است و همین امر موجب به حاشیه رفتن و انزوا و یأس نخبگان و جریانات آرمانگرا و روشنفکر در جامعه شده که نمادی از آن را در عدمتمایل به ثبتنام و مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی مشاهده میکنیم.
- 21
- 5