به گزارش ایسنا، متن نامه رئیسجمهور پیشین ایران به رئیسجمهور فعلی آمریکا به شرح زیر است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی خاتم الانبیاء و المرسلین محمدالمصطفی(ص) و اهل بیته الطاهرین و علی جمیع الانبیاء و المرسلین و الصالحین
اللهم عجل لولیک الفرج و العافیه و النصر و اجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و المستشهدین بین یدیه
عالیجناب آقای دونالد جان ترامپ
رئیس جمهور محترم ایالات متحده آمریکا
سلام علیکم
جنابعالی در انتخابات اخیر آمریکا به ریاست جمهوری این کشور برگزیده شدهاید.
از فضای سیاسی و رسانهای آمریکا چنین استنباط میشود که نتیجه انتخابات بر خلاف روال معمول و خارج از اراده و پیش بینی هیات حاکمه و جریان اصلی پشت صحنه سیاست آمریکا بوده است. مواضع حزب رقیب و برخی از اعضای حزب شما و اغلب رهبران غربی نیز همین مطلب را القاء می کند. صرفنظر از صحت و سقم آن ، انتخابات اخیر ، بخشی از مطالبات واقعی و انباشته مردم آمریکا را آشکار کرد.
با استقبال از این امر و با امید به تاثیرگذاری ، موضوعاتی را با شما در میان میگذارم. همچنانکه قبلا نیز سعی کردم در قالب نامه ، موارد مهمی را به دو رئیس جمهور پیش از شما نیز منتقل نمایم.
الف : مقدمه
۱- این نامه مطلقا سیاسی به معنای رایج آن نیست بلکه امروز از یک انسان به یک انسان دیگر است. این نامه از موضع انسانی و علاقهمندی و دلسوزی به مردم آمریکا و دیگر ملتها نوشته میشود. انتظار دارم که جنابعالی نیز بر همین منوال و با دید انسانی، آن را مطالعه نمایید.
۲- به عنوان فرزند ملت بزرگ ، تمدن ساز و فرهنگ آفرین ایران سخن میگویم. ملتی که در تاریخ پر افتخار خود ، با تقدیم هزاران دانشمند و هنرمند و دستاوردهای علمی و فرهنگی بیشمار، سهم مهمی در فرهنگ و تمدن جهانی دارد.
ملتی که حدود ۲۵۰۰ سال قبل و توسط شخصیت بزرگ تاریخ ، کوروش ، فرمان آزادی اندیشه و برابری انسانها و لغو بردهداری ، تبعیض نژادی و استثمار را صادر کرده و به آن پایبند مانده است.
ملتی که جهان را قرن ها با برادری ، عدالت و احترام به خوبی مدیریت کرده است.
ملتی که در دوره معاصر نیز شخصیت یگانه ، امام خمینی(ره) را به جامعه بشری عرضه کرده است.
رهبری که ترجمان عشق و محبت انبیاء الهی به همه انسانها و پرچمدار آزادی و عدالت و برادری برای همه ملت ها بوده است. مصلح بزرگی که با نگاه الهی – انسانی یار و یاور همه مظلومان و ستمدیدگان و فریادگر صلح ، دوستی و عدالت و منادی اصلاحات اساسی به نفع همه ملت ها بوده است.
۳- با بسیاری از شخصیتهای سیاسی ، فرهنگی و اجتماعی و مردمان گوناگون از پنج قاره جهان ملاقات و درباره مسائل بینالمللی گفتوگو داشتهام. این نامه میتواند شامل دیدگاههای دیگر ملتها و بسیاری از صاحبنظران و شخصیتهای معاصر نیز تلقی گردد.
۴- من و شما نیز مانند دیگر انسانها بنده و مخلوق خداوند یگانه هستیم و برای زندگی جاوید خلق شدهایم. خداوند ما را برای دشمنی ، برتری جویی و تجاوز طلبی خلق نکرده است. انسانها همه با هم مساوی و در مالکیت زمین و ثروتها و فرصتهای خدادادی و در حقوق انسانی برابرند. جوهره حقیقی انسان در یگانه پرستی و عشق ورزیدن به دیگران و تلاش برای رفاه و سعادت آنان شکوفا میشود.
انسان در مسیر خدمت به دیگران ، به خداوند نزدیک می شود و رستگاری ابدی را برای خود به ارمغان میآورد. به تعبیر دیگر ، انسان حقیقی و برنده واقعی رقابتها و مسابقات این دنیا کسی است که عمرش را در خدمت رفاه و آسایش دیگر انسانها و در راه رفع ظلم و برقراری عدالت و دوستی میگذراند.
۵- برخورداری از رای و اعتماد مردم و نمایندگی آنان از یک سو موجب افتخار و از سوی دیگر موجب مسئولیت بسیار سنگینی است. اگر شما تا کنون برای خودتان زندگی کردهاید ، علیالقاعده از این پس باید برای مردم آمریکا و جامعه انسانی زندگی کنید.
۶- انتخاب شدن به ریاست جمهوری آمریکا یک فرصت تاریخی اولا برای منتخب و ثانیا برای انتخاب کنندگان و دیگر ملتهاست. گرچه چهار سال زمانی طولانی است ولی خیلی زود میگذرد. باید قدر فرصت را دانست و از همه لحظههای آن به درستی استفاده کرد.
۷- منتخبین ملت ها و حاکمان هرگز نباید خود را برتر از مردم، صاحب اختیار و مسلط بر آنان تصور کنند. حاکمان، شانی جز خدمتگزاری به مردم، تواضع و پیگیری خواسته های آنان ندارند.
همه پیامبران الهی از جمله حضرت عیسی(ع) حامل پیام واحد و در خدمت مردم بودهاند.
خداوند در قران کریم به پیامبر بزرگوار حضرت محمد (ص) می فرماید: “تو فقط یک یادآوری کننده هستی و بر مردم سیطره نداری.”
پیامبران نه برای فرمانروایی بر مردم و تاسیس امپراتوری بلکه آمدهاند تا انسانها را متحد و همدل کنند و توحید ، آزادی ، عدالت و عشق را در زمین منتشر نمایند.
۸- قوانین حاکم بر جوامع انسانی را خداوند وضع فرموده است. این قوانین تغییر ناپذیرند. کسانی که مهر و محبت انسانها را در دل دارند و در مسیر خدمت به مردم تلاش می کنند، در حقیقت مهر خدا را در دل خویش انباشتهاند و سرنوشت زیبایی در انتظار آنان است و در این دنیا و جهان آخرت جاوید و سرفراز خواهند بود.
۹- ترجیح منافع و رضایت عموم مردم و ملتها بر منافع و رضایت اقلیتی سیریناپذیر از سردمداران ثروت و قدرت، امری عقلانی و موجب نیک نامی حاکمان است.
ب – نکاتی در باره وضعیت آمریکا و مواضع جناب عالی در دوره انتخابات:
آقای رئیس جمهور!
جنابعالی از تاریخ آمریکا و رفتار حاکمان آن با دیگر ملتها به خصوص در نیم قرن اخیر به خوبی اطلاع دارید. نارضایتی از حاکمان آمریکا به حدی است که با انتخابات آزاد در هر جای جهان، مخالفان دولت آمریکا برنده قطعی خواهند بود.
وضعیت داخلی آمریکا و ظلمهایی که بر مردم آن کشور میرود را نیز شما بهتر از هر کس باید بدانید.
جنابعالی به صراحت این سیاستها و عملکردها ، ساختار حکومتی آمریکا و دستگاه رسانهای شکل دهنده افکار عمومی را تخطئه کردهاید. جنابعالی اعلام کردهاید که میخواهید شرایط را به نفع مردم عوض کنید.
لازمه تحقق این وعدهها، توجه به موضوعات مهمی است که به برخی از آنها اشاره میکنم:
۱- جنابعالی به درستی ، نظام سیاسی و ساختار انتخاباتی آمریکا را فاسد و ضد مردمی توصیف کردهاید. نظام انتخاباتی آمریکا برای دهه های متوالی ، رای مردم را به اسارت گروهی اندک گرفته است. گروهی که در ظاهر در قالب دو حزب حکومت می کنند اما در واقع نماینده یک اقلیت، یعنی سردمداران ثروت و قدرت جهانیاند.
تغییر نظام انتخاباتی آمریکا و آزاد کردن اراده و منافع مردم از این اسارت تحمیلی ، کاری بزرگ و اصلاحی اساسی است.
روشن است که تنها از رهگذر یک برنامه جامع و تکیه بر اراده واقعی مردم آمریکا ، می توان این وضعیت را اصلاح کرد. بر این باورم که جایگاه ریاست جمهوری در آمریکا ، دارای قدرت و ظرفیت مناسبی برای پیشگام شدن در این کار بزرگ است. امیدوارم شما اولین رئیس جمهور ایالات متحده باشید که پایه گذار تحولات بنیادین در جهت تحقق خواست حقیقی مردم میشوید.
۲- متاسفانه دولتهای متوالی آمریکا ، خود را برتر از دیگران پنداشته ، پیشرفت این کشور را در عقب نگهداشتن دیگران ، برخورداری و رفاه مردم آمریکا را در فقر دیگران ، عزت و بزرگی آن را درتحقیر دیگران و امنیت آمریکا را در ناامنی دیگران جستوجو کردهاند.
اگر همه دولتهای دنیا از همین منظر به عرصه بینالمللی بنگرند و بر همین مبنا عمل کنند، نتیجه چه خواهد شد؟ باور من این است که مردم آمریکا نمیتوانند با این سیاست ها و عملکردها همراهی کرده و به دنبال تحقیر و فقر و ناامنی دیگران و تصرف ثروت آنان باشند.
هرگاه مردم آمریکا از ورای فضای غبار آلود رسانهای ، از این سیاست ها و رفتارها مطلع شده اند، بلافاصله آن را محکوم کرده و از عاملان آن ها اعلام برائت کردهاند.
اگر به دنبال اصلاح اساسی و ماندگار هستیم ، باید به همه ملتها و فرهنگها ، اراده و منافع آنان احترام بگذاریم. باید در شادی ملت ها شاد و در غم آنان شریک باشیم. باید به دنبال برابری و برادری میان ملت ها باشیم و به حقوق ملتها احترام بگذاریم و از برتری جویی و تلاش برای سلطه بر دیگران خودداری نماییم.
۳- جنابعالی اعلام کردهاید که خزانهداری کل آمریکا طی چند سال حدود ۲۳ هزار میلیارد دلار دارایی کاغذی خلق کرده است. معنای این سخن آن است که با سوء استفاده از جهان روایی دلار و بدون کار و تلاش یا ارائه کالا و خدمات ، این رقم از جیب ملت های جهان برداشته شده است.
متاسفانه این سرقت بزرگ و مدرن به نام مردم آمریکا ولی در واقع به نفع عده ای خاص انجام شده است. این بدان معناست که دولت و هیات حاکمه آمریکا به همین مقدار به دیگر ملت ها بدهکارند. گمان ندارم که مردم آمریکا به این بزرگترین دستبرد تاریخ راضی باشند.
انتظار این است که ثروت ربوده شده ملت ها به آنها بازگردد یا لااقل این روند غیر انسانی و مخرب متوقف گردد. این یک اصلاح اساسی و ساختاری است.
۴- آقای رئیس جمهور !جنابعالی به وجود ۷۰ میلیون فقیر و میلیون ها بیکار اشاره کردهاید و گفتهاید که حل مسائل داخلی آمریکا در اولویت کاری شماست. شما اعلام کرده اید که قدرت دفاعی آمریکا تحلیل رفته است. جنابعالی به هزینه شش هزار میلیارد دلاری آمریکا در جنگ خاورمیانه نیز اشاره کردهاید. میدانید که هزینه نظامی اعلام شده دولت آمریکا سالیانه حدود ۷۰۰ میلیارد دلار است.
کارشناسان معتقدند که دفاع از مرزهای جغرافیایی آمریکا و تامین امنیت داخلی آمریکا و تامین امنیت داخلی آن کشور، در تهدیدهای امروزی، نباید بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار در سال هزینه داشته باشد.
سئوال اساسی این است که چه کسی به دولت آمریکا ماموریت برقراری امنیت در جهان را داده است؟
دخالت در امور دیگران و لشکر کشی به دیگر مناطق و تحمیل هزاران پایگاه نظامی و امنیتی و اطلاعاتی آمریکا در نقاط مختلف جهان جز ناامنی ، جنگ ، تفرقه ، کشتار و آوارگی ملت ها چه نتیجه ای داشته است؟ آیا این اقدامات جز ایجاد کینه و نفرت نسبت به سردمداران آمریکا ، بدنامی برای ملت این کشور و تحمیل هزینه های نظامی ، دستاورد دیگری برای آمریکا به همراه داشته است؟
اگر همه دولت ها بخواهند رفتاری مانند دولت آمریکا داشته باشند، کدام چشم انداز روشن از صلح و امنیت در برابر جامعه بشری قرار خواهد گرفت؟ آیا بهتر نیست با توقف جنگ افروزی و عدم دخالت نظامی در دیگر نقاط جهان ، بر ایجاد فضای تفاهم بین المللی و پایان دادن به رقابت تسلیحاتی و جنگ و کشتار مردم تاکید شود؟
در این صورت منابع قابل توجهی نیز برای توسعه رفاه مردم آمریکا و رفع فقر و بیکاری صرفهجویی خواهد شد، آیا این بهترین راه برای تغییر نگاه ملتها به هیات حاکمه آمریکا نیست؟
علاوه بر این ، توجه دارید که تکیه بر سلاح و تهدید دیگران ، به منزله وارد شدن در مسابقه بیپایان و پرهزینه تسلیحاتی است که فرجامی جز جنگ و نابودی ملتها ندارد.
امروز بر همگان آشکار شده است که ادعای تامین امنیت و ایجاد صلح در دیگر سرزمین ها با تکیه بر سلاح و جنگ افروزی ، ادعایی دروغین و پنهان کردن اهداف استعماری زیر شعارهای انسانی است.
مسابقه در تولید و صدور سلاح چگونه می تواند صلح و امنیت ایجاد کند. جنگ جنگ می آورد و صلح هرگز با جنگ برپا نمی شود.
کشتار فقط کینه ها را انباشته می کند. صلح و امنیت پایدار فقط با تغییر نگاه ها ، باورها و رفتارها برپا می شود.
امنیت پایدار را باید در مهرورزی ، احترام به حقوق دیگران و اجرای عدالت جست و جو کرد.
بهترین قدرت دفاعی، قدرت مردم و رضایتمندی آنان است و این جز درسایه اجرای عدالت و احترام به انسانها حاصل نمی شود.
اگر جنابعالی پیشگام در برچیدن مسابقه مرگبار تسلیحاتی و توقف حضور و دخالت نظامی در مناطق دیگر شوید، از کشتار و آوارگی میلیونها انسان در سال جلوگیری خواهد شد. در این صورت می توان صدها میلیارد دلار از هزینه های نظامی و امنیتی جهان کاسته و آن را صرف بهداشت ، آموزش و رفاه ملت ها و کاهش فاصله طبقاتی و دیگر نابسامانی ها کرد و ریشه ناامنی را از بین برد.
آیا وقت آن نرسیده است که همه باور کنیم که جامعه انسانی بیش از سلاح و قدرت نظامی به اندیشه انسانی ، عدالت و برادری نیازمند است؟ خود برتربینی عملی شیطانی و ریشه همه نابسامانی های جامعه انسانی است. آیا وقت آن نرسیده است که سلاح ها به قلم تبدیل شود و خودبرتربینی ، تبعیض و کینه ورزی جای خود را به برابری و برادری بدهد؟
۵- سازمان ملل متحد بزرگترین دستاورد تجارب تاریخی و میراث مشترک بشری و محصول امید بشریت برای ساختن دنیایی بهتر است. تشکیل سازمان ملل ، ایده ای بسیار متعالی برای مشارکت عادلانه عموم ملت ها در مدیریت جهان و برقراری صلح و امنیت پایدار و تامین رفاه و تعالی برای همگان است.
سازمان ملل تاسیس شد که جنگ ها برچیده شود و تعامل سازنده و گفت و گو و برادری جای جنگ افروزی و مسابقه تسلیحاتی را بگیرد.
سازمان ملل تاسیس شد تا خرد جمعی بشریت جای دیکتاتوری و استکبار بنشیند.
مشارکت آزاد ملت ها در مدیریت جهانی تهدید نیست بلکه فرصت ارزشمندی است که همه مصلحان حقیقی از آن استقبال می کنند.
متاسفانه سیطره دولتهای متوالی آمریکا بر این سازمان ، مانع از کارکرد صحیح آن شده است. وقت آن رسیده است که مرکز تبلور اراده جمعی و آزاد ملت ها ، از این سلطه مخرب آزاد شود.
البته این کار نیازمند مردانی تاریخ ساز و اتخاذ تصمیمی بزرگ است.
۶- بدخواهان مردم آمریکا در صدد جلوگیری از اعمال اراده مردم آمریکا برای ایجاد اصلاحات اساسی در ساختارها، سیاستها و رفتارهای حاکمیت آمریکا هستند.آنان برای ایجاد انحراف در حرکت عمومی مردم آمریکا به سوی اصلاح حقیقی و احقاق حقوقشان آدرس غلط میدهند.
متاسفانه عدهای به دنبال توسعه نگاه تبعیضآلود و نژادپرستانه و منفعتطلبانه در روابط انسانی ، گسترش مرزبندیهای کاذب و فاصله انداختن بین مردم هستند.
شیاطین تحت عناوین مختلف از جمله دین ، نژاد ، رنگ و حتی جغرافیا می خواهند بین مردم فاصله انداخته و با گسترش کینه ورزی برای خود فرصت ایجاد کنند.
جهان انسانی در یک روند تکاملی به سوی جامعه واحد پیش می رود و در این مسیر به دنبال برداشتن مرزها و فاصله های گوناگون از بین مردم و ملت ها است.
انسانها از یک ریشه و اصل و دارای روح الهی و محترمند. بین ملت ها با هر دین و اندیشه و نژاد ، دشمنی و خصومتی وجود ندارد. رفع مشکلات جامعه بشری و ساختن دنیایی بهتر نیازمند وحدت و یاری دست های تک تک مردم جهان است.
به قول سعدی بزرگ ، شاعر پر آوازه ایرانی:
بنی آدم اعضای یک پیکرند که در آفرینش ز یک گوهرند
چو عضوی به درد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار
همه باید برای ساختن فردای بهتر و برای بسط دوستی و عدالت و آزادی تلاش کنیم. همه مردم باید خود را مسئول بدانند و فرصت مشارکت و رهبری در این اقدام مقدس را در اختیار داشته باشند. گمان ندارم که هیچ انسان عاقلی تلاش برای خشکاندن ریشه نژادپرستی و تبعیض نژادی در آمریکا را ملامت کند.
۷- تروریسم ، ابزاری ضد انسانی در دست قدرت های جهانی برای ایجاد ناامنی و تفرقه و تحمیل اراده و سیاست های آنان بر ملت ها و دولت هاست.
متاسفم یادآوری کنم که اگثر گروههای تروریستی شناخته شده امروز دنیا ، از سوی دستگاههای امنیتی آمریکا پایه گذاری ، تجهیز و تقویت شده و می شوند یا در میانه راه در خدمت امیال آن دستگاهها قرار گرفته اند.
مبارزه ریشه ای با تروریسم ؛ قطع منابع مالی و حمایت های اطلاعاتی ، مالی و تسلیحاتی نهادهای امنیتی آمریکا و دولت های هم پیمان آمریکا از تروریست هاست.
انتظار عمومی آن است که جناب عالی با این اقدام موجبات خوشحالی و سپاس همگان و بویژه ملتهای تحت ستم تروریسم را فراهم کنید.
امیدوارم روزی اندیشه خود برتربینی که ریشه تروریسم و بسیاری از نابسامانی های جامعه بشری است به اندیشه انسانی متحول شود.
۸- پیشرفت ها و موجودیت امروزی آمریکا محصول مهاجرت ملل مختلف به آن دیار است . حضور و تلاش سازنده نخبگان و دانشمندان از کشورهای گوناگون از جمله جمعیت میلیونی هموطنان ایرانی اینجانب نقش مهمی در پیشرفت آمریکا داشته است.
باید روح سیاست حاکم بر آمریکا متوجه احترام به تنوع ملل و نژادها باشد. به تعبیر دیگر ، آمریکای امروزی متعلق به همه ملت ها و از جمله بومیان آن سرزمین است. هیچ کس نمی تواند خود را مالک و دیگران را میهمان یا مهاجر بشمارد. باید مراقب بود همان کسانی که مسئول ناهنجاری های امروز آمریکا هستند نفوذ نکنند و آدرس غلط ندهند.
آقای رئیس جمهور!
انتظار زیادی نیست که جناب عالی همت خود را صرف مبارزه با ریشه های فساد نموده و از مردم مظلوم که نوعا در خدمت سازندگی آمریکا هستند ، حمایت کنید.
ج : و اما آخرین توصیهها
۱- داشتن کشوری پیشرفته ، قوی و غنی و موثر در روابط بین الملل ، آرزوی هر ملتی است اما این به معنای برپایی امپراتوری و دخالت در امور دیگران یا فخر فروشی و تسلط بر دیگر ملت ها نیست.
باور دارم که سرزمین آمریکا به اندازه کافی از منابع طبیعی و ثروت های خدادادی برای ساختن یک زندگی متعالی و پیشرفته و پایدار برخوردار است و نیازی به دست اندازی به منابع دیگران ندارد. ملت آمریکا شایستگی آن را دارد که در یک تعامل سازنده ، عادلانه و برابر با دیگر ملت ها ، از همه امکانات و فرصت ها برخوردار و دارای زندگی متعالی و پایدار باشد.
اطمینان داشته باشید که تلاش برای گسترش رفتار انسانی ، پذیرش و احترام به حقوق سایر ملت ها و کوشش برای استقرار عدالت همواره پسندیده بوده است. ایجاد فرصت کار سازنده برای جوانان آمریکا ، رفع مشکلات حاد مردم، اصلاحات ساختاری و ساختن آمریکا در جغرافیای ایالات متحده ، از جانب عموم ملت ها و پیشاپیش آنان ، ملت ایران با استقبال مواجه خواهد شد.
۲- زنان مظهر جمال خداوند و زیباترین و ارزشمندترین هدیه خداوند هستند. احترام به زنان و تکریم آنان، از نشانه های جوانمردی است.
مردان بزرگ تاریخ بالاترین احترام را برای زنان قائل بوده و توانایی های خدادادی آنان را به رسمیت می شناسند. نقش زنان در حیات و تعالی جامعه انسانی ، استثنایی و در بهترین و بالاترین شکل است. مدیریت زنان در امور علمی ، اجتماعی و فرهنگی و سایر عرصه ها از دقیق ترین و بهترین ها بوده است.
همه ما مفهوم عمیق عشق بی بدیل مادری ، محبت یگانه خواهری و غیرقابل جایگزین بودن جایگاه همسری را به خوبی درک می کنیم.
امیدوارم زنان در جوامع مختلف و از جمله جامعه آمریکا ، همواره در کمال عزت و کرامت در ساختن جامعه مطلوب ، مشارکت و رهبری موثر و سازنده داشته باشند.
لازم نمی بینم تاریخ پر فراز و نشیب و پر افتخار ملت بزرگ ایران را یادآوری کنم. هیچ اثری از دشمنان و بدخواهان بددل و کینه ورز ملت ایران در زمین باقی نمانده است.
اما ملت ایران زنده و بالنده است و تمام حوادث کوچک و بزرگ تاریخ را با موفقیت پشت سر گذاشته و خواهد گذاشت. ملت ایران آینده درخشان را در اختیار خود دارد.
تنها به این نکته بسنده می کنم: یادتان باشد تصویری که رسانههای آمریکایی از ملت ایران ارائه می کنند ، هرگز منعکس کننده واقعیتهای مردم بزرگ و شریف ایران نبوده و نیست.
آقای رئیس جمهور!
باوجود مردم خوب آمریکا ، شما امروز این فرصت تاریخی را دارید که با آغاز اصلاحات اساسی و تلاش در این راه،آغازگر تحولی بزرگ باشید و نام نیکی را از خود برجای بگذارید.
امیدوارم از طولانی شدن نامه که اقتضای یک صحبت اساسی و سازنده است خسته نشده باشید.
از خداوند مهربان برای همه ملت ها و همچنین مردم آمریکا سربلندی و موفقیت و صلح و آزادی و عدالت و رفاه و برای جنابعالی در انجام مسئولیت سنگین اصلاح ساختاری نظام آمریکا و تامین خواست مردم ، موفقیت مسالت دارم.
والسلام علی عبادالله الصالحین
محمود احمدی نژاد- خادم ملت ایران»
- 16
- 5