یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۲ - ۱۴ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۳۶۲۴
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

انشعاب در انجمن اسلامی مهندسین

انجمن اسلامی مهندسین,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
برگزاری دو کنگره در فاصله دو هفته برای یک حزب و انتخاب دو دبیر کل برای آن، از عجایبی بود که احتمالا از نوادر تاریخ تحزب ایران است؛ اتفاقی که در انجمن اسلامی مهندسین رخ داد تا بار نخست ابراهیم اصغرزاده به عنوان دبیرکل انتخاب شود و به چند روز بعد علی محمد غریبانی در مقام دبیر کل بنشیند.

به گزارش رویداد۲۴، بعد از درگیری در کنگره حزب اعتمادملی، این بار نوبت انجمن اسلامی مهندسان بود که اختلافات آن حاشیه‌ساز شود. این حزب مدتی است که دچار اختلافات داخلی است. سال ۹۵ جمعی از اعضای شورای مرکزی اعلام کردند که رحمت‌الله خسروی دبیرکل این حزب شده است. همان زمان غریبانی اعلام کرد که مصوبه شورای مرکزی در زمانی تصویب شده که حد نصاب لازم در جلسه حضور نداشته‌اند. حالا در فاصله دو هفته دو کنگره برای این حزب برگزار شده است.

 

یک کنگره ابراهیم اصغرزاده را به عنوان دبیرکل انتخاب کرده است و کنگره دیگر، علیمحمد غریبانی را به عنوان دبیرکل «ابقا» کرده است. به عبارت دیگر کنگره دوم، مصوبه شورای مرکزی برای تغییر دبیرکل در زمستان ۹۵ را فاقد اعتبار می‌داند در حالی که از آن زمان، خسروی به عنوان نماینده حزب در جلسات شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان شرکت می‌کند.

 

یاران ابراهیم، بازگشت به نخستین رهبر

از اعضای سابق شورای مرکزی که در کنگره سال ۹۴ و قبل از اختلافات برگزیده شده بودند، هفت نفر در شورای مرکزی اول حضور داشتند. همان کنگره‌ای که ابراهیم اصغرزاده را به عنوان دبیرکل انتخاب کرد. کمال مرادی (مدیر دبیرخانه کلان‌شهرها) کریم ملک‌آسا (نماینده مجلس سوم) مهدی کاملان (از فعالان سیاسی استان خراسان رضوی)، عادل قاسمی، محمدعلی رحیمی دارابی، بهنام سعادتخواه و امیر ارجمند این هفت نفر هستند که البته با دو عضو علی البدل شورای قبلی (رحمت‌الله خسروی، عضو شورای شهر اول تهران و علیرضا عبدی)، در دوره جدید علم انجمن اسلامی مهندسان را به رهبری اولین رهبر آن بر افراشته‌اند.

 

غربت غریبانی

غریبانی در شورای مرکزی سابق حزب متحدانی داشت و همین بود که توانست کنگره مفصلی برگزار کند. خود غریبانی عضو شورای مرکزی دوره قبلی انجمن اسلامی مهندسین بود اما از پانزده عضور شورای مرکزی قبل، تنها نادر کاووسی (نماینده تویسرکان در مجلس سوم) و داریوش سنجری معاون شهردار هشتگرد، غریبانی را همراهی می‌کنند. به این ترتیب یاران غریبانی در شورای مرکزی سابق به عدد سه می رسد (در برابر هفت عضو حاضر در کنگره رقیب) و با احتساب سه عضو علی‌البدل (حسن مختاری، علی فرهمندپور و محمدرضا نقوی‌نیا) باز هم به نظر می‌رسد روی کاغذ، عدد یاران اصغرزاده بیشتر است (۹ در برابر ۶)

 

ریزش‌ها: صدور نیروها از مهندسین به دیگر احزاب

پنج نفر از اعضای شورای مرکزی سابق، در هیچ کدام از دو کنگره حضور پیدا نکردند. از جمله اسدالله عابدی نماینده مجلس سوم شیراز که این روزها بیشتر در مجمع نمایندگان ادوار مجلس فعال است و سیدحسن الحسینی نماینده مجلس سوم اراک که به حزب پیشرو اصلاحات رفته است. اکبر امجدی، ‌غلامرضا آباد و مهدی لایق هم دیگر اعضای سابق این حزب هستند که این دوره در شورای مرکزی اول و دوم حضور ندارند.

 

رویش‌ها: دست اصغرزاده پرتر است

در کنگره‌ای که ابراهیم اصغرزاده برگزار کرده بود، شش نیروی جدا از شورای مرکزی سابق به شورای مرکزی آمدند اما در کنگره غریبانی، با توجه به افزایش شورای مرکزی به بیست و یک نفر و حضور کمرنگ تر نیروهای قدیمی، پانزده عضو جدید در شورای مرکزی حضور داشتند. با این حال به نظر می رسد افرادی که تمایل به فعالیت با برند اصغرزاده و زیر پرچم شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان را داشتند، افراد توانمندتری هستند. به جز ابراهیم اصغرزاده که چهره شناخته شده سیاست ایران است، حمید بادامی‌نجات نفر اول انتخابات شورای شهر همدان و روشنک سیاسی، از جمله مشهورترین چهره‌های پیوسته به انجمن اسلامی مهندسین هستند. محمدحسین جابری، زلیخا کرمی و رویا ارقند هم ترکیب شورای مرکزی را کامل می‌کنند.

 

در مقابل، یاران غریبانی نیز مجموعه‌ای از سیاستمداران از سراسر کشور هستند. محمدرضا بهمئی نماینده سه دوره مجلس مشهورترین چهره آن جمع است که مثل اصغرزاده سابقه عضویت در حزب همبستگی را در کارنامه دارد. سیامک صحافی، معین جلالی، پیمان قید، سیدمهدی سادات شجاعی، یوسف بسنجیده، یزدان ذوالفقاری، مهدیه میرناصری، میقانی، مهرزاد، باج، فصیح، مهری، عباسی و اکبریان دیگر اعضای شورای مرکزی این حزب به انتخاب کنگره یاران غریبانی هستند.

 

وزارت کشور بر سر دوراهی

پیش از این شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان نشان داده بود که به گروه اول تمایل بیشتری دارد و گروه اول هم خود را زیرمجموعه شورای عالی تعریف کرده بود. با این حال اسنادی وجود دارد که نشان می‌دهد وزارت کشور همچنان علیمحمد غریبانی را به عنوان دبیرکل این حزب می‌شناسد و گروه دوم هم کنگره را با حضور افراد بیشتری از اعضا برگزار کرده است. همین کار قضاوت را دشوار می‌کند. شاید گروهی که رای موافق وزارت کشور را کسب نکنند، انشعاب کنند. چنانچه راه‌چمنی وقتی در حزب همبستگی توفیقی نیافت، بنای حزب همکاری و وحدت را گذاشت.

 

حالا اساسنامه کلی که وزارت کشور احمدی‌نژاد نوشته بود و مجلس اصولگرای نهم تصویب کرده بود، با اصرار وزارت کشور روحانی در حال اجرایی شدن است اما گویا مشکلات زیادی بر سر راه تحزب هنوز قرار دارد. آن هم در سالی که انتخاباتی پیش رو نیست و قرار است آسمان احزاب، آرام آرام آرام باشد. 

 

علیمحمد غریبانی می‌گوید بخاطر حزب فعلا سکوت کرده و منتظر است پرونده در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب بررسی شود. هرچند که به گفته او بدون رسانه‌ای کردن ماجرا در حال پیگیری قضایی ماجرا نیز هست. باید تا نوبت رسیدگی در وزارت کشور فرا برسد تا مشخص شود دبیر کل حزب قدیمی دو خردادی انجمن اصلامی مهندسین اصغرزاده است یا غریبانی.

 

  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش