جمعه ۱۹ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۲۱ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۱۰۱۵۸۴
نجوم و فضا

بررسی جو سیارات برای یافتن فرازمینی ها!

سیارات,فرازمینی ها
طبق مطالعات جدید، با بررسی آلودگی جو سیارات دیگر میتوان وجود بیگانگان را شناسایی کرد.

به گزارش ایسنا، در تحقیقاتی که توسط آژانس فضایی ناسا انجام شده است ، وجود دی اکسید نیتروژن در سیارات دیگر بررسی شد. این گاز در زمین بر اثر سوزاندن سوخت های فسیلی تولید می شود.

درحالی که تکامل تمدنی که بر پایه ی صنایع مبتنی بر نفت و ذغال سنگ باشد به نظر ناچیز میرسد ، این گاز میتواند در اثر موارد دیگری مثل رعد و برق و فرآیندهای زیستی نیز تولید شود.

راوی کوپپاراپو( Ravi Kopparapu) از مرکز پروازهای فضایی گادرد( Goddard) ناسا در گرین بلت( Greenbelt)، مریلند( Maryland) می گوید:در زمین بیشترین مقدار گاز دی اکسید نیتروژن در اثر فعالیت های انسانی و سوزاندن سوخت تولید می شود مانند دود وسایل نقلیه و نیروگاه های سوخت فسیلی.

در سطوح پایین تر جو یعنی ۱۰ تا ۱۵ کیلومتری سطح زمین تولید NO۲ ناشی از فعالیت های انسانی است، بدین ترتیب مشاهده ی NO۲ در یک سیاره قابل سکونت میتواند نشانه ای از وجود یک تمدن صنعتی باشد.

گاز دی اکسید نیتروژن آن گونه که دانشمندان می گویند میتواند " امضای فن آوری" باشد که در صورت وجود فرآیندهای صنعتی بعنوان یک محصول جانبی تولید می شود. این گاز شبیه به" امضای زیستی" یعنی گازهای اکسیژن و متان است که در اثر فعالیت های زیستی تولید می شوند.

از آن جایی که تعداد بسیار زیادی سیاره در هستی وجود دارد که با ما فاصله نیز دارند، دانشمندان باید از این نشانه ها که در فواصل زیاد نیز کاربرد دارند استفاده کنند تا مشخص شود کدام جهان ها ارزش بررسی و تحقیق دارند.

جیکوب حق میسرا( Jacob Haqq- Misra) یکی از نویسندگان مقاله در مؤسسه ی علوم بلو ماربل( Blue Marble) سیاتل واشنگتن می گوید:در مطالعات دیگر کلروفلوئورکربن( CFC) بعنوان " امضای فن آوری" مورد بررسی قرار گرفت. این گازها محصولات صنعتی هستند که تا قبل از آن که اثر مخرب آن ها بر لایه ی ازن مشخص شود به صورت گسترده ای بعنوان ماده ای سرد کننده مورد استفاده قرار می گرفتند.

CFC ها گازهای گلخانه ای قوی نیز هستند که میتوانند برای زمینی سازی مریخ( آماده سازیِ یک سیاره برای سکونت) با فراهم کردن گرمای بیشتر از جو استفاده شوند. تا آنجا که ما می دانیم CFC ها از فرآیندهای زیستی تولید نمی شوند، بدین ترتیب به نسبت دی اکسید نیتروژن نشانه های واضح تری هستند. اما با این حال گازهای CFC مواد شیمیایی تولید شده ی خاصی هستند که ممکن است در مکان های دیگر رایج نباشند، در حالیکه گاز دی اکسید نیتروژن محصول جانبی هرگونه فرآیند احتراق است.

دانشمدان با استفاده از یک مدل کامپیوتری می خواهند بفهمند که آیا دی اکسید نیتروژن سیگنالی تولید می کند که با آن بتوان این گاز را به وسیله ی تلسکوپ های امروزی و آینده تشخیص داد یا خیر. این گاز بعضی از رنگ های طیف نور مرئی را جذب می کند و این بدان معناست که میتوان با بررسی نورهای ساطع شده از سیارات این گاز را اندازه گیری کرد.

با استفاده از یک تلسکوپ بزرگ ناسا شاید بتوان در طول بیش از ۴۰۰ ساعت سیاره ای مشابه زمین با فاصله ی ۳۰ سال نوری را کشف کرد. اگرچه این مدت زمان طولانی است اما انجام چنین کاری بی سابقه نیست. تلسکوپ هابل ناسا مدت زمانی مشابه برای مشاهدات زمینه ژرف هابل( Hubble Deep Field Observations) صرف کرد که به دانشمندان در مطالعه ی ماده ی تاریک کمک کرده است.

جیادا آرنی( Giada Arney) از مرکز فضایی گادرد ناسا و یکی از نویسندگان مقاله می گوید:۷۶ درصد انتشار دی اکسید نیتروژن در زمین ناشی از فعالیت های صنعتی است و اگر ما این گاز را بر روی سیارات دیگر مشاهده کنیم باید از مدل هایی برای تخمین حداکثر میزانی که ممکن است دی اکسید نیتروژن در اثر فعالیت های غیر صنعتی ایجاد شود استفاده کنیم. و اگر در سیارات دی اکسید نیتروژن بیشتری از آنچه مدل ما پیش بینی می کند یافتیم می توان نتیجه گرفت این NO۲ در اثر فعالیت های صنعتی تولید شده است. با این وجود همچنان احتمال رسیدن نتیجه ی مثبت کاذب وجود دارد و در مطالعات آینده باید از صحت موضوع اطمینان حاصل شود.

استفاده از نیتروژن برای یافتن دنیاهای بیگانه فواید و پیچیدگی های خودش را دارد. اما خوشبختانه ستاره هایی که از خورشید سردتر هستند و تعدادشان بیشتر است نور فرابنفش کمتری ساطع می کنند. این نور گاز دی اکسید نیتروژن را تجزیه می کند. بنابراین شانس یافتن حیات فرازمینی افزایش می یابد. در مقابل ابرهای موجود در جو می توانند شبیه به این گاز باشند و این موضوع بررسی ها را چالش برانگیزتر می کند. با این حال دانشمندان در حال ساخت مدل های سه بعدی هستند تا به نتایجی با دقت بالا دست یابند و با مشکلات احتمالی مقابله کنند.

این مطالعات به صورت آنلاین در مجله ی arXiv در تاریخ ۹ فوریه منتشر شد.

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش