دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۰۱ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۳۱۲۸۶
شهری و روستایی

رویکرد ضد علم و نهادهای علمی در شهرداری تهران/ اقدام خلاف قانون شهرداری تهران برای تخلیه ساختمان انجمن جامعه شناسی

شورای شهر و شهرداری در سال‌های گذشته به طور کامل مدافع نهادهای علمی و فرهنگی بودند، الان هم به نظر می‌آید که شورای شهر مایل به قوت بخشیدن به چنین نهادهایی است، اما متاسفانه شهرداری دارد به صورت خودمختار، زحمات شورای شهر و مسئولان شهری در دوره‌های گذشته را به باد داد.

به گزارش خبرآنلاین؛ دکتر سعید معیدفر، رییس انجمن جامعه شناسی ایران، دستور تخلیه ساختمان یوسف‌آباد را که در اختیار انجمن جامعه شناسی است، خلاف قانون، و شیوه برخورد صحیح با نهاد علم دانست و روش برخورد با نهادهای علمی از سوی شهرداری تهران را بسیار ناشایست و در عمل نوعی ستیز و مخالفت با آنان اعلام کرد.

این استاد دانشگاه در گفت‌وگویی، با تاکید بر این که انجمن جامعه شناسی، «یک نهاد علمی با ۳۲ سال قدمت است و بنیانگذاران آن شخصیت های بزرگی مانند مرحومان دکتر توسلی، دکتر کاردان، دکتر منوچهر محسنی، و هستند» در باره حوزه عملکرد انجمن جامعه شناسی در ساختمان یوسف‌آباد گفت: عمده فعالیت های انجمن جامعه شناسی، مبتنی بر تمرکز در حوزه علوم اجتماعی است که در دستور کارش، برگزاری نشست ها، همایش ها، مجله های علمی، تخصصی و همایش هایی است که توسط جامعه شناسان و اصحاب علوم اجتماعی در عرصه داخلی و بین المللی برگزار می‌شود.

او افزود: انجمن جامعه شناسی، از سال ۱۳۹۳ یعنی حدود ۱۰ سال پیش، برای توسعه فعالیت‌های خود و به ویژه فعالیت‌های جامعه محور، که مقداری فراتر از جامعه دانشگاهی است، یک مرکز آموزش‌های تخصصی با شرکت مخاطبان عام در حوزه مباحث علوم اجتماعی جامعه محور است.

فعالیت فرادانشگاهی انجمن جامعه شناسی

معیدفر با تاکید بر این که در آن زمان با مصوبه شورای شهر وقت تهران، مبنی بر این که شهرداری بخشی از فعالیت هایش را به فعالیت های جامعه محور و شهروندی اختصاص بدهد، در اختیار انجمن قرار داد تا انجمن بتواند رویکرد نوین خودش را اجرایی بکند. البته این خدمات در اختیار دیگر نهادهایی که چنین وظایفی دنبال می کنند، گذاشته شد. بنابراین انجمن جامعه شناسی، به دلیل اعتمادی که به شهرداری داشت، در سال ۱۳۹۳ هزینه سنگینی برای تجهیز به امکانات آموزشی اختصاص داد، که با این اقدام شهرداری، همه این امکانات و سرمایه در حال از بین رفتن هستند.

معیدفر در ادامه به چگونگی راه‌اندازی، انجمن جامعه شناسی در خیابان یوسف و آباد، و فعالیت آموزشی آن پرداخت و گفت: با توجه به مصوبه شورای شهر، و واگذاری مکانی از سوی شهرداری، انجمن جامعه شناسی، شعبه دیگری را در خیابان یوسف آباد تاسیس کرد، و در ۱۰ سال گذشته، از نظر آموزشی وارد مرحله جدیدی از آموزش عمومی شد. این آموزش ها در زمانی که همه فعالیت های آموزشی در محور دانشگاه بود، فرصتی به وجود آورد، تا برای کسانی که وارد دانشگاه نشده بودند، یا وارد دانشگاه شده بودند اما برای توسعه دانش خود به آموزش های این مرکز نیاز داشتند، با توجه به استادان مبرزی به کار گرفته می شد فضای جدیدی برای توانمندسازی و آموزش شهروندی فراهم شود، و با شرکت آزاد در این کلاس ها در پایان ترم، گواهی شرکت در آموزش ها را نیز دریافت کنند.

او افزود: باید بگویم بخش عمده ای از این کلاس ها در ارتباط با آموزش های شهروندی و اجتماعی محور بود که برای توسعه شهر بزرگی مثل تهران ضرورت دارند. بنابراین این کلاس ها با توجه به زمینه های کاربری آن، و موقعیت بسیار ممتازی که پیدا کردند، بعدها منشایی برای دیگر فعالیت های آموزشی برای نهادهای دیگری شدند که در این کلاس ها شرکت می کردند. و از این منظر الگوی آموزشی این کلاس ها بسط و گسترش یافت و آثار بسیار خوبی را در حوزه آموزش های آزاد علوم اجتماعی بر جای گذاشت. به ویژه از این منظر که اگر افراد خلاف شرکت در کلاس های دانشگاه به قصد گرفتن مدرک ، در این کلاس ها بیشتر برای تقویت و توانمند سازی بنیه علمی و ارتباطی خود و جامعه شرکت می کردند. این دسته از افراد مساله شان نه تنها اخذ مدرک نبود بلکه با نیازهای بزرگتری در این کلاس ها شرکت می کردند.

معیدفر تاسیس مرکز و تشکیل کلاس ها، را با همت مرحوم دکتر قانعی راد رئیس وقت انجمن جامعه شناسی ایران ، ممکن دانست، و گفت: اما متاسفانه همه آن زحمات و تاثیرات مفیدی که برجای گذاشت، در نهایت از سال گذشته با اخطار املاک شهرداری منطقه شش برای تخلیه ساختمان یوسف آباد و خطر ازبین رفتن دستاوردها مواجه شده است.

عملکرد شهرداری تهران خلاف قانون و مصوبه شورای شهر؛ تحقیر نهادهای علمی

او افزود: ابتدا به ساکن چون دستور واگذاری ساختمان از سوی شهرداری، به انجمن جامعه شناسی، با استناد به مصوبه شورای شهر انجام شده بود، به درخواست بخش املاک شهرداری برای تخلیه وقعی نگذاشتیم. زیرا در نهایت باید از سوی شورای شهر اقدام برای لغو واگذاری صورت می گرفت که چنین مصوبه ای برای لغو مصوبه سابق، در صحنه شورا شهر تهران تصویب نشده از این رو شهرداری نمی تواند، مرکز را مجبور به تخلیه مکان کنونی بکند. همچنین انجمن جامعه شناسی علی رغم انجام مکاتبات از حدود یک سال و اندی پیش با معاونت اجتماعی فرهنگی شهرداری، اما پاسخی دریافت نکرده است. ضمن این که، تماس با شهرداری منطقه شش و توافقات به عمل آمده با آنان نیز در عمل بلاثمر مانده است، و در نهایت سروکار انجمن را به املاک شهرداری محول کردند.

این استاده دانشگاه با اشاره به شیوه شهرداری تهران که به نوعی نادیده انگاشتن قانون و وزن نهاد علمی انجمن جامعه شناسی است، نوع برخورد شهرداری تهران را توهین آمیز ذکر کرد و گفت: به عبارت دیگر، انجمن جامعه شناسی که یک روز شورای شهر با آن در ارتباط بود، در عمل سطح روابط اش را با دفتر املاک کاهش داده اند. که این امر از هر جهت برای یک انجمن علمی با آن جایگاه علمی و مرکز آموزش های تخصصی، یک افت محسوب می شود. این موضوع نشان می دهد متاسفانه مسئولان شهری اساسا سطح نگاه شهرداری به نهادهای علمی، و فرهنگی تا چه اندازه پایین است. به هر ترتیب این مهم است که سطح و جایگاه اجرای درست قانون، همچنین جایگاه نخبگان نهادهای علمی را بشناسیم و سطح ارتباطات با آنان را تا این اندازه تقلیل ندهیم.

معیدفر دلیل اصلی تخلیه ساختمان توسط انجمن جامعه شناسی را تاکید بخش املاک شهرداری بر این نکته ذکر می کند که «شهرداری مکان مذکور را واگذار کرده این درحالی است که هنوز کلاس های آموزشی انجمن برقرار است و در این باره شهرداری مصوبه ای برای لغو مصوبه ساختمان واگذار شده از سوی شورای شهر تهران ندارد».

از نظر معیدفر این درحالی است انجمن حتی به شهرداری برگزاری آموزش های شهروندی پیشنهاد داده که این امر برای شهربزرگی مانند تهران حیاتی است.

حرکت بزرگی علمی که دستاوردهایش در معرض اضمحلال قرار گرفته

او تاکید می کند: نمی دانیم در شهرداری چه افق فکری به وجود آمده که آن همه رشد و توسعه آموزش های مفید شهری، که از نگاه وظایف روزمره شهری به حوزه های دیگر مانند خانه های فرهنگ، و دیگر مراکزی که در آن نهادهای علمی و نخبگان بتوانند با مردم ارتباط برقرار بکنند گسترش و ارتقاء می یافت، متاسفانه در دوره اخیر شهرداری از آن جایگاه مهم ساقط شده و در عمل رویکردش در ضدیت با فرهنگ، علم، نهادهای علمی و فعالیت های آموزشی قرار گرفته است.این موارد نشاندهنده این است که تا چه اندازه شهرداری که داشت رویکرد خودش را در چارچوب یک جامعه توسعه یافته طی می کرد،و ارتقا می یافت، یک باره این اندازه سقوط کرده که متاسفانه دارد با یکی از نهادهای علمی مبرز کشور چنین برخورد ناشایستی می کند.

او در ادامه با تاکید بر این که اعضای شورای شهر در راستای تقویت نهادهای علمی حرکت می کنند گفت: در دو سال گذشته شورای شهر درخواست کرده بود که به قصد روابطی پویاتر، معاونت اجتماعی شهرداری تهران، کمیسیونی مشترک با مشارکت انجمن ها تشکیل بدهد. متاسفانه شهرداری این کمیسیون را تعمدا تشکیل نداده و تشکیل آن را به عقب انداخته است، تا چنین کمیسیونی شکل نگرید. متاسفانه رویکردها، رویکردهای ضد فرهنگی و ضد علمی است. از این رو به نظرم در شان و جایگاه یک کلان شهری مانند تهران نیست که شهرداری این گونه، شهر را ساقط کند، و این گونه با نهادهای علمی مانند خانه اندیشمندان علوم انسانی ، و انجمن های علمی برخورد کرده، و متاسفانه آن ها را دچار چنین گرفتاری هایی بکند، در حالی که آنان در چنین شرایط سختی که انگیزش های کمی در جامعه وجود دارد. ایستاده اند و دارند تلاش می کنند تحرک جامعه را حفظ کرده و تا اندازه زیادی در ارتقاء شهروندی بکوشند.

معیدفر سپس برخوردهای کنونی را با برخوردهای گذشته مقایسه کرد و گفت: در این جا باید بگویم شورای شهر و شهرداری در سال های گذشته به طور کامل مدافع نهادهای علمی و فرهنگی بودند، الآن هم به نظر می آید که شورای شهر مایل به قوت بخشیدن به چنین نهادهایی است، اما متاسفانه شهرداری دارد به صورت خودمختار ، زحمات شورای شهر و مسئولان شهری در دوره های گذشته را به باد می دهد.

  • 13
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش