یکشنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۳
۰۷:۳۸ - ۳۱ تير ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۴۱۸۱۳
امنیتی و دفاعی

قول ترامپ به زلنسکی برای پایان دادن به جنگ اوکراین؛ نامزد جمهوری‌خواه: پیام‌آور صلح خواهم بود

دونالد ترامپ,قول ترامپ به زلنسکی برای پایان دادن به جنگ اوکراین
دونالد ترامپ می‌گوید اگر قدرت را در ایالات متحده در دست گیرد پیام‌آور صلح خواهد شد و به جنگ در اوکراین پایان خواهد داد.

به گزارش انتخاب به نقل از یورونیوز، نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر آمریکا با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی خود «تروث سوشال» مدعی شد: «به عنوان رئیس جمهور بعدی شما در ایالات متحده، صلح را در جهان به ارمغان خواهم آورد و به جنگی که جان‌های بسیاری را گرفته است، پایان خواهم داد.»

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا شامگاه جمعه اعلام کرد که با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، تلفنی صحبت کرده و به او قول داده است که در صورت بازگشت به کاخ سفید، به جنگ جاری میان اوکراین و روسیه پایان دهد.

نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده پیش‌تر نیز بارها ادعا کرده بود که در صورت بازگشت به قدرت، قادر خواهد بود به سرعت به درگیری در اوکراین پایان دهد، اما هرگز جزئیاتی در خصوص برنامه خود برای تحقق این امر ارائه نداده است.

تمجیدهای مکرر دونالد ترامپ از ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، و انتقادات کنایه‌آمیزی که نسبت به دیگر کشورهای عضو ناتو مطرح کرده، به نگرانی‌ها میان متحدان غربی اوکراین در خصوص پیروزی او در انتخابات و بازگشت به قدرت دامن زده است.

در همین راستا، ولودیمیر زلنسکی نیز پیش از گفتگوی تلفنی جمعه شب با دونالد ترامپ، نسبت به پیروزی احتمالی وی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ابراز نگرانی کرده و یاد‌آور شده بود که در صورت تحقق این امر کار برای کشورش در تقابل با نیروهای ارتش روسیه سخت و دشوار‌تر خواهد شد.

ایالات متحده تحت ریاست جو بایدن، در حال حاضر بزرگترین اهداکننده کمک‌های نظامی به کی‌یف است؛ حال آنکه پیروزی دونالد ترامپ می‌تواند اختصاص چنین کمک‌هایی را به کی‌یف در آینده به صورت جدی به مخاطره بیاندازد و به این ترتیب موقعیت اوکراین در میدان نبرد را تضعیف کند.

ولودیمیر زلنسکی اما پس از تماس تلفنی با دونالد ترامپ که به نظر نگرانی‌هایش را اندکی کم‌تر کرد، از نشستی با وی در آینده‌ای نزدیک برای گفتگو در خصوص «صلحی پایدار» در کشورش خبر داد.

رئیس جمهوری اوکراین در این گفتگوی تلفنی ضمن تبریک به دونالد ترامپ برای اعلام رسمی انتخاب وی به عنوان نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر در ایالات متحده، حادثه سوءقصد نافرجام علیه او را نیز محکوم کرد.

آقای زلنسکی پس از این تماس تلفنی با انتشار پیامی در حساب کاربری ایکس خود اعلام کرد: «من بر ضرورت حمایت حیاتی هر دو حزب (رقیب در انتخابات ریاست جمهوری) و هر دو مجلس کنگره آمریکا برای پاسداری از آزادی و استقلال کشورمان تأکید کردم.»

وی در این پیام ترامپ را از پیش رئيس جمهوری خواند و یادآور شد که با وی توافق کرده است در یک دیدار حضوری، در خصوص اقدامات لازم برای دستیابی به صلحی عادلانه و پایدار (در اوکراین) گفتگو کند.

لحن‌ آرام‌تر زلنسکی و تمایل به گفتگو با روسیه

در همین حال، سی‌ان‌ان در گزارشی از لحن کمی‌ آرام‌تر ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در گفتگو با مردم کشورش خبر داده و آورده است که وی برای نخستین بار از زمان آغاز تهاجم گسترده مسکو، به مذاکره با روسیه تمایل نشان داده است.

بر اساس این گزارش، آقای زلنسکی پیشنهاد حضور هیئتی از جانب مسکو در نشست بعدی صلح را که امیدوار است در ماه نوامبر برگزار شود، مطرح کرده است.

روسیه به کنفرانس صلح قبلی که ماه گذشته در سوئیس برگزار شد، دعوت نشده بود زیرا زلنسکی گفته بود که هرگونه مذاکره با مسکو تنها پس از خروج روسیه از اوکراین امکان پذیر است.

کی‌یف در حال حاضر با شرایط بسیار دشواری در خطوط مقدم نبرد روبرو است و چندان به تداوم حمایت متحدان غربی از کشورش در آینده به میران کنونی اعتماد ندارد.

این در حالیست که پرسش‌هایی نیز در حال حاضر در خصوص تمایل برخی از نزدیک‌ترین و مهم‌ترین متحدان اوکراین، به‌ویژه ایالات متحده و آلمان برای تداوم اختصاص منابع مالی به این درگیری و حمایت از کی‌یف مطرح شده است.

زلنسکی روز دوشنبه گذشته به خبرنگاران گفته بود که اوکراین کمک‌های کافی از غرب برای پیروزی در جنگ دریافت نمی‌کند و هشدار داده بود که نتیجه این جنگ فراتر از مرزهای اوکراین تعیین خواهد شد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه طی ماه‌های اخیر چندین بار تکرار کرده است که مایل به مذاکره با اوکراین است البته با شرایطی که برای کی‌یف و متحدان غربی آن کاملاً غیرقابل قبول به نظر می‌رسد.

روسیه چهار منطقه دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپوریژیا در شرق اوکراین را ضمیمه خاک خود کرده و از کی‌یف خواسته است که تن به این موضوع بدهد.

  • 11
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش