دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۱:۳۷ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۰۵۷۲
شهری و روستایی

شورا ۸ روز بعد از فوت‌ آیت‌الله مهدوی‌کنی خیابانی به نام او کرد/ هنوز خیابانی به نام آیت‌الله هاشمی‌ نیست

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا,نام‌گذاري خيابان‌
بیش از ۴۰ روز از فوت ناگهانی آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی می‌گذرد اما هنوز پایتخت، خیابانی به نام او ندارد. 

در ايران مسئوليت نام‌گذاري خيابان‌ها برعهده شوراهاي شهر است و در تهران، شوراي شهر کميته‌اي تحت عنوان نام‌گذاري خيابان‌ها دارد. 

 

اين کميته ديروز مورد انتقاد يکي از اعضاي شوراي شهر تهران قرار گرفت؛ به طوري‌که اسماعيل دوستي، عضو کميسيون حمل‌و‌نقل شوراي شهر از تعلل کميسيون نام‌گذاري شورا در نام‌گذاري خياباني به نام آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني گلايه کرد. او در بررسي دستور جلسه سوم شوراي شهر تهران، ضمن گلايه از تعلل این کميسيون درباره نام‌گذاري خياباني به نام آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني گفت: پس از فوت رئيس مجمع تشخيص مصلحت، نام‌گذاري خياباني به نام ايشان با قيد دو فوريت مورد تصويب قرار گرفت اما با وجود گذشت بيش از ۴۰ روز از مرگ ايشان، هنوز کميسيون نام‌گذاري حتي خياباني را نيز پيشنهاد نکرده است.

 

 

اين اتفاق در شرايطي است که عموما پس از فوت بزرگان با سرعت بيشتري، نام‌گذاري خيابان‌هايي به نام آنها صورت مي‌گيرد. به‌عنوان مثال، آيت‌الله مهدوي‌کني در تاريخ ۲۹ مهر ۱۳۹۳‌، دار فاني را وداع گفتند و هشت روز پس از فوت آيت‌الله، خيابان بلوار مديريت به نام آيت‌الله مهدوي‌کني نام‌گذاري شد.

 

 

بااين‌حال، طرح نام‌گذاري خياباني به نام آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني در شوراي شهر تهران، با قيد دو فوريت به تصويب رسيده اما هنوز خياباني به نام اين مرحوم نشده است. در اين ميان، گزينه‌هاي زيادي نيز مطرح مي‌شوند اما به‌نظر مي‌رسد بيشتر اين نظرات، شخصي است؛ به‌طوري‌که اسماعيل دوستي، عضو شوراي اسلامي شهر تهران، پيش‌ازاين پيشنهاد کرده بود که بزرگراه رسالت که از معابر اصلي و مهم پايتخت است، با عنوان «آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني» نام‌گذاري شود. او عنوان کرده بود: آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني بر گردن همه ملت ايران و به‌ويژه مردم تهران، حق بزرگي دارد و بجاست که هر چه زودتر با نام‌گذاري يکي از مهم‌ترين معابر اصلي و بزرگراهي پايتخت به‌نام اين يار ديرين امام(ره) و رهبري، نسبت به ايشان اداي دين کنيم. 

 

او به‌طور مشخص، بزرگراه رسالت را براي اين منظور پيشنهاد کرد و گفت: اتصال اين بزرگراه به مصلاي تهران که يادآور امام‌جمعه‌بودن آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني بوده، دليل خوبي براي اين نام‌گذاري و تجليل از او به‌عنوان يار ديرين امام راحل و رهبري است.

 

 

دوستي تصريح کرد: درحال جمع‌آوري امضا از اعضاي شوراي شهر تهران براي تقديم درخواست تغيير نام بزرگراه رسالت به «آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني» هستم. علاوه بر اسماعيل دوستي، ابوالفضل قناعتي، ديگر عضو شوراي اسلامي شهر تهران نيز پيشنهاد کرده است که مابين مناطق ۱۶ و۱۷ پايتخت در محدوده راه‌آهن، خياباني را مي‌توان به‌نام آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني نام‌گذاري کرد. همچنين محمد حقاني، رئيس کميته محيط‌زيست شوراي اسلامي شهر تهران نيز پيش‌ازاين گفته بود: انتخاب خياباني به‌نام آيت‌الله هاشمي از حساسيت بالايي برخوردار است به‌همين‌دليل بايد خياباني که در شأن آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني باشد، انتخاب کنيم زيرا ايشان هميشه يار امام(ره) و رهبري بودند.

 

 

حقاني افزود: هرگز نام خيابان‌هايي را که به نام شهدا نام‌گذاري شده‌اند، تغيير نمي‌دهيم اما خيابان رسالت را که بدون مجوز هم نام‌گذاري شده، مي‌توانيم به نام آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني نام‌گذاري کنيم. او افزود: نام‌گذاري يک خيابان مهم در شهر تهران مي‌تواند نشان از قدرداني زحمات و مجاهدت‌هاي آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني باشد. پيشنهاد ديگر مربوط به محسن سرخو، عضو اصلاح‌طلب شوراي شهر تهران است.

 

او پيش‌ازاين عنوان کرده بود: با عنايت به آنکه آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني از انقلابيون ريشه‌دار و نسل اولي پیش از پيروزي انقلاب اسلامي و در مبارزات ستم‌شاهي بوده، سال‌های زیادی را در زندان سپري کردند و پس از پيروزي انقلاب اسلامي نيز چه در زمان تثبيت نظام و دفاع مقدس و چه در سال‌هاي پس از آن، همواره يکي از استوانه‌هاي انقلاب اسلامي به‌شمار مي‌روند که با تلاش‌هاي خستگي‌ناپذير خود، عمري را در راه انقلاب اسلامي صرف کردند، پيشنهاد مي‌کنم که خيابان انقلاب، حدفاصل ميدان امام‌حسين(ع) تا ميدان انقلاب اسلامي به نام ايشان نام‌گذاري شود تا يادآور نماز جمعه‌هاي حماسي ايشان در دوران دفاع مقدس در دانشگاه تهران باشد. همچنين احمد حکيمي‌پور پيشنهاد کرد، خيابان رسالت، محدوده مصلاي تهران تا ميدان رسالت به نام آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني نام‌گذاري شود.

 

 

غلامرضا انصاري، ديگر عضو شوراي شهر نيز پيشنهاد داد، بلوار کشاورز به نام آيت‌الله هاشمي نام‌گذاري شود اما ماجرا از اين قرار است که مهدي چمران به‌عنوان رئيس شوراي شهر تهران گفت: پيشنهاد‌هاي مرتبط با اين نام‌گذاري به هيأت‌رئيسه شورا ارائه شده که براي بررسي به کميسيون نام‌گذاري ارجاع شده است. او افزود: اين پيشنهادات پس از بررسي و اعلام نظر کميسيون در صحن علني شوراي اسلامي شهر تهران مورد بررسي قرار مي‌گيرند. مجتبي شاکري، رئيس کميته نام‌گذاري شوراي اسلامي شهر تهران نيز عنوان کرده است: با بررسي معابر، ميادين و بوستان‌هاي شهر تهران، مکاني به نام اين شخصيت بزرگ نظام، نام‌گذاري خواهد شد.

 

 

در شهرستان‌ها اما اوضاع با سرعت بيشتري پيش مي‌رود به‌طوري‌که مي‌توان کرمان را نخستين استاني دانست که نام‌گذاري خياباني به‌نام آيت‌الله هاشمي را تصويب کرد. پيش‌ازاين، رئيس شوراي اسلامي شهر کرمان عنوان کرده بود: يکي از ميادين يا خيابان‌‌هاي بزرگ شهر کرمان را به ياد آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني، به‌نام اين مرد بزرگ نام‌گذاري خواهيم کرد. 

 

پيش از او اما، سخنگوي شوراي‌عالي استان‌ها خواستار نام‌گذاري يک خيابان اصلي به نام آيت‌الله هاشمي در تمام استان‌ها شده بود. احد چگيني در سي‌و‌هشتمين اجلاس عمومي شوراي‌عالي استان‌ها پيشنهاد داد: از آنجا که آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني، نقش بسزايي در پيروزي انقلاب اسلامي داشته، شوراي‌عالي استان‌ها باید به تمامي شوراهاي اسلامي سراسر کشور تأکيد کند که يکي از معبر‌هاي اصلي خود را به نام يار ديرين مقام معظم رهبري نام‌گذاري کنند. 

 

مهدي چمران هم به‌عنوان رئيس شوراي‌عالي استان‌ها از اين پيشنهاد استقبال کرد و گفت: اين پيشنهاد خوبي است و قطعا مورد بررسي قرار خواهد گرفت. علاوه بر کرمان، رفسنجان و ايلام نيز شهرهايی بودند که خيلي زود نام‌گذاري خيابان در اين شهرها صورت گرفت و پس از آنها چهارمحال‌وبختياري از تصويب نام‌گذاری خياباني در اين استان به نام آيت‌الله هاشمي خبر داد.

 

 

در اين رابطه، رئيس شوراي اسلامي چهارمحال‌وبختياري، پيش‌ازاين گفت: پيشنهاد نام‌گذاري خيابان يا ميداني در هر يک از شهرهاي استان به نام مرحوم آيت‌الله اکبر هاشمي‌رفسنجاني ارائه شده است.

 

اين جريان اما فقط محدود به شهرها و کلانشهرها نمي‌شود و برخي روستاهاي کشور نيز معابري را به نام آيت‌الله هاشمي نام‌گذاري کرده‌اند؛ به‌طوري‌که شوراي اسلامي روستاي قربان‌آباد در مصوبه‌اي، خيابان اصلي اين روستا را به اسم آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني نام‌گذاري کرد. اين شورا اعلام کرد که به‌منظور پاسداشت خدمات ارزنده حضرت آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني، خيابان اصلي روستاي قربان‌آباد را که جدول‌گذاري و آسفالت آن در شهريور سال ۹۴ به بهره‌برداري رسيده، در دهه فجر سال ۹۵ به نام «خيابان آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني» نام‌گذاري خواهند کرد. قربان‌آباد، روستايي نزديکي شهر رفسنجان از توابع استان کرمان است. 

 

 

 

vaghayedaily.ir
  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش