به گزارش فارس،افشین علیخانی مدیرکل بهداشت و درمان جمعیت هلال احمر در ارتباط با نشست مشترکی که با حضور نمایندگان وزارت بهداشت، جمعیت هلال احمر و سازمان بهداشت جهانی برای ایجاد تیم های درمانی برون مرزی در ایران به مدت یک هفته در حال برگزاری است، اظهار کرد: نهضت صلیب سرخ و هلال احمر در فدراسیون از سه بخش اصلی کمیته بین المللی صلیب سرخ ، فدراسیون بین المللی هلال احمر و صلیب سرخ و همچنین جمعیتهای ملی تشکیل شده است.
مدیرکل بهداشت و درمان جمعیت هلال احمر با تاکید بر اینکه کمیته بین المللی صلیب سرخ به هنگام جنگ و فدراسیون بین المللی در زمان حوادث و سوانح حاضر میشود، افزود: جمعیتهای ملی از طریق واحدهای استانداردی که دارند، به عنوان ابزار پاسخگویی عمل میکنند.
علیخانی گفت: برای اینکه در موضوعات مربوط به سلامت کشورها مداخله کنیم باید بتوانیم بهصورت تخصصی عمل کرده و از استانداردهای بین المللی نیز بهرهمند شویم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: بر اثر تغییرات مختلف اقلیمی در سطح دنیا با جهانی مواجهیم که دایما در معرض اتفاقات و حوادث گوناگون است و در نهایت با بخش قابل توجهی از مردم در دنیا روبرو میشویم که مجروح و بی خانمان هستند و در دسترسی به خدمات اساسی دچار بحران شدهاند.
مدیرکل بهداشت و درمان جمعیت هلال احمر در ادامه با بیان این مطلب که پاسخ جمعیت هلال احمر در کشور مبتنی بر منطقه است، افزود: کشور ایران دارای ۳۱ استان است و هر چند استان یک منطقه عملیاتی را تشکیل میدهند که ما با توجه به شدت حادثهای که اتفاق میافتد تعدادی از این مناطق را فراخوان کرده تا بتوانیم به نیازهای مناطق آسیب دیده پاسخ دهیم.
علیخانی گفت: جمعیت هلال احمر برای آمادگی و پاسخ به سوانح دارای دو حوزه بسیار محوری سازمان امداد و نجات و معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی است که در کنار آنها دو سازمان جوانان و داوطلبان به عنوان پشتیبان فعالیت میکنند و ملزومات جمعیت نیز در سازمان نساجی و تدارکات پزشکی تولید و تامین میشود
وی در ادامه با تاکید بر آمادگیهای جامعه مدار بر مبنای ارایه آموزشهای عمومی، افزود: جمعیت هلال احمر از طریق پایگاههای عملیاتی و واحدهای بهداشت و درمان اضطراری در سطح کشور، تیمهای تخصصی این واحدها را سازماندهی میکند.
علیخانی گفت: در راستای انجام آموزشهای عمومی و ایجاد تاثیر قابل توجه در خانوارها نیز جمعیت هلال احمر طرح خادم یا خانواده آماده در برابر مخاطرات را به صورت خانه به خانه راهاندازی کرد که تا سال ۱۴۰۰ تمامی جمعیت کشور را تحت پوشش قرار خواهد داد.
مدیرکل بهداشت و درمان جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه مسئولیت تمامی کمکها به خارج از مرزهای ایران بر عهده جمعیت هلال احمر است، گفت: سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر به عنوان حوزه عملیاتی دارای ۱۲ نوع تیم عملیاتی مختلف مانند نجات جادهای، کوهستان، دریایی و غیره است که باید به مهارتها و ابزارهای مختلف مجهز شوند.
وی با اشاره به فعالیت یک تیم مشترک بین معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی و سازمان امداد جمعیت هلال احمر اشاره کرد و افزود: با توجه به پاسخگویی جمعیت هلال احمر در برابر حوادث و سوانح به صورت یکپارچه، مجروحان پس از رها سازی به واحدهای بهداشت و درمان ارجاع داده میشوند.
علیخانی با بیان این مطلب که سازمان امداد و نجات دارای بیش از ۵۳۰ پایگاه عملیاتی، ۲۲ پایگاه هوایی و فعالیت در۴۳۰ واحد در شهرستانهای کل کشور است، خاطرنشان کرد: سازمان امداد و نجات پس از بروز حادثه با شناسایی موقعیت، ایجاد دسترسی، تثبیت موقعیت و انتقال مجروحان اقدام به پاسخگویی میکند.
مدیرکل بهداشت و درمان جمعیت هلال احمر به حضور تیم های بهداشت و درمان در قالب سه تیم خدمات سرپایی (BHC)، بیمارستانهای صحرایی(RH) و بیمارستانهای سریع الاستقرار(RDH) نیز به هنگام بروز حوادث اشاره کرد و افزود: جمعیت هلال احمر در عرصه بین الملل نیز با پذیرفته شدن به عنوان تیم های واکنش سریع (ERU) که با تیمهای تخصصی، تجهیزات استاندارد، وظایف تخصصی، فرمهای گزارش دهی و از همه مهمتر چرخه اطلاعات فعالیت میکنند، اقدام به کمک رسانی در حوادث میکند.
وی در ادامه تاکید کرد: یکی از مهمترین اقدامات به هنگام بروز حوادث جلوگیری از شیوع بیماریهای واگیردار و رسیدگی به وضعیت افراد بیخانمان و گمشدگان، بهداشت روان آسیب دیدگان و غیره است.
علیخانی با اشاره به اینکه جمعیت هلال احمر دارای بیش از ۱۲۰ تیم خدمات سرپایی، ۸۰ بیمارستان سریع الاستقرار و ۴ بیمارستان صحرایی در کشور و ۳ تیم بین المللی است، افزود: حضور تیمهای بهداشت و درمان در اندونزی، لبنان، نیکاراگوئه، پاکستان، افغانستان، تونس، سومالی و غیره بهمنظور ارایه خدمات منجر به این امر شد که فدراسیون صلیب سرخ بپذیرد که جمعیت هلال احمر ایران میتواند به عنوان یک (ERU) استاندارد عمل کند.
مدیرکل بهداشت و درمان جمعیت هلال احمر گفت: تمامی فعالیت های ما در سطح ملی از طریق یک نرم افزار جامع در واحدی بنام IMOC سازماندهی، برنامه ریزی، تصمیم گیری میشود و در نهایت عملکرد حوزهها مورد بررسی قرار میگیرد.
- 11
- 4