یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۲۳:۳۵ - ۲۷ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۷۵۴۶
شهری و روستایی

طرح زوج و فرد را دایمی کنید

طرح زوج و فرد,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
امروز (۲۷ آذر ۱۳۹۶) به دلیل اجرای «طرح زوج و فرد» از درِ خانه‌ها، شدامد (ترافیک) تهران بسیار روان بود و حتماً آلودگی هوا نیز کاهش یافت (یا دست‌کم، بیشتر نشد). با کم‌تر شدنِ هدررفتِ وقت مردم در خیابان‌ها، تردیدی نیست که همگان بهتر و به‌هنگام به سرِ کار خود رفته و بازگشته‌اند.

چرا شهرداری و دولت، این طرح را دایمی نمی‌کنند؟ در زیر، استدلال‌هایی را که در مخالفت با دایمی کردن این طرح شنیده و خوانده‌ام، ذکر می‌کنم و به آن‌ها پاسخ می‌گویم:

 

* این طرح ناعادلانه است؛ زیرا پنج شنبه‌ها تقریباً تعطیل است و از این رو، طرح به نفع خودروهایی است که پلاک زوج دارند، زیرا دارندگانِ این خودروها می توانند سه روز در هفته از خودرویشان استفاده کنند.

پاسخ: اولاً که در عمل پنج‌شنبه‌ها تعطیل نیست و خیلی‌ها از این «تعطیلی» برای انجام کارهای شخصی‌شان استفاده می‌کنند. دوم این که اگر واقعاً شمار زیادی از دارندگان خودروهای پلاک فرد اعتراض داشته باشند، می‌توان به صورت چرخشی (مثلاً ماهانه) محدودیت را برعکس کرد، یعنی خودروهای پلاک زوج در روزهای فرد اجازه‌ی رفت و آمد داشته باشند، و خودروهای پلاک فرد در روزهای زوج. یا می‌توان با نصب برچسب‌های عددی روی پلاک یا شیشه‌ی همه‌ی خودروها، در روزهای مختلف، محدودیت‌هایی را برای یک یا چند گروه وضع کرد. بدیهی است که با هوشمند کردن این برچسب‌ها، امکان کنترل با دوربین‌های راهنمایی و رانندگی هم فراهم خواهد شد.

 

* مردم خودرو خریده‌اند که از آن استفاده کنند و نباید حق آنان را محدود کرد.

پاسخ: استفاده از خودروی شخصی در محیطی که سبب آسیب دیدن دیگران می‌شود، «حق» نیست؛ یک امتیاز ناعادلانه است. از این گذشته، کم‌تر شدنِ استفاده از خودرو، سبب کم‌تر شدن مصرف فراورده‌های نفتی و افزایش صادراتِ آن می‌شود که این خود به نفع اقتصاد ملی است (نفع همگانی).

 

* شمار بسیاری از مردم، خود و بچه‌شان را با خودروی شخصی به محل کار و مدرسه می رسانند.

پاسخ: درصورت خلوت شدن خیابان‌ها، کارایی همین وسایل همگانیِ کنونی (اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها) چند برابر می‌شود و همه به سرِ کار خود می‌رسند.

 

* خیلی ها با خودروی شخصی، مسافرکِشی و گذران زندگی می‌کنند.

پاسخ: این کار از اصل خلافِ قانون و اصول است، اما درصورت اصلاح قانون، می‌توان این دسته افراد را ملزم به ثبت نام در آژانس‌های اینترنتی یا معمولی ساخت و برایشان مجوز ورود به شهر صادر کرد.

 

* عده ای دو خودرو خواهند خرید که یکی پلاک زوج داشته باشد و دیگری فرد تا هر روز بتوانند وارد شهر شوند.

پاسخ: کسانی که بتوانند دو خودرو بخرند و جای نگهداری آن را هم داشته باشند، درصد بسیار کمی از افراد جامعه را تشکیل می‌دهند. ضمن آن که می‌توان با وضع قانون و مقررات، برای چنین افراد مالیات و عوارض سنگین وضع، و درآمد به دست آمده را صرف شهر کرد.

 

* به جای یک‌روزدرمیان کردن حق رفت و آمد خودروها، باید خودروهای فرسوده را از رده خارج کرد، فناوری خودروها را اصلاح کرد، و... .

پاسخ: این‌ها راه حل‌هایی هستند که تا آینده‌ی قابل پیش‌بینی برای کشور ما که درگیر مشکلات اقتصادی و تحریم‌های جهانی است، امکان‌پذیر نخواهد بود. درواقع، باید از این راه حل‌ها به عنوان شیوه‌های مکملِ طرح زوج و فرد استفاده کرد تا آلودگی هوا به شکل محسوسی کاهش یابد.

 

* چرا در شهرهای کشورهای اروپایی طرح زوج و فرد وجود ندارد؟

پاسخ: هیچ شهر اروپایی به اندازه‌ی تهران جمعیت ندارد؛ در هیچ شهر اروپایی این تعداد خودروی بی‌کیفیت وجود ندارد؛ در هیچ شهر اروپایی این قدر بنزین و گازوییل بی‌کیفیت مصرف نمی‌شود؛ در هیچ شهر اروپایی، مقررات راهنمایی و رانندگی به این میزان زیر پا گذاشته نمی‌شود؛ هیچ کشور اروپایی زیر فشار تحریم‌های بین المللی نیست؛ در شهرهای بزرگ اروپایی، گران بودن بنزین و جریمه برای توقف غیرمجاز یا هزینه‌ی پارکومتر بسیار بالا است و این سبب می‌شود که بسیاری از مردم ترجیح دهند که خودروی شخصی بیرون نیاورند؛ در بعضی از شهرهای بزرگ اروپا، ورود به بعضی محدوده‌ها عوارض دارد؛ در هیچ شهر اروپایی این تعداد از مردم بر اثر آلودگی هوا نمی‌میرند؛ و... .

 

بدیهی است که راه های دیگری هم برای کاستن از آلودگی هوای شهرهای بزرگ کشور وجود دارد. اما، طرح زوج و فرد فعلاً تنها راه حلِ سریع است که اثر محسوسی بر کاهش ترافیک و آلودگی هوا دارد. با این وصف جای پرسش است که چرا مدیرانِ ما از اجرای این طرح خودداری می کنند؟ به نظر من، علت فقط لابی شرکت‌های بزرگِ سازنده و واردکننده‌ی خودرو با آقایان است... .

 

 

 

 

khabaronline.ir
  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش