شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۲:۰۷ - ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۲۱۳۸۹
محیط زیست و گردشگری

هشدار به متخلفان؛ خانه‌مسافر‌ها رصد و پیگیری می‌شوند

مجوز خانه‌مسافرها,خانه‌های استیجاری,خدمات گردشگری
معاون دفتر نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری اعلام کرد روال صدور مجوز خانه‌مسافرها از ثبت‌محور به تأییدمحور تغییر کرده است. بر مبنای این مجوز شرایط ایمنی گردشگران، بهداشت و نرخ‌نامه و چارچوب فعالیت خانه‌مسافرها با نظارت انجام می‌گیرد.

خانه‌‌مسافر‌ها به‌عنوان یکی از اماکن اقامتی درحالی در قالب خانه‌های استیجاری از دهه‌های قبل مشغول به فعالیت هستند که همواره روال صدور مجوز این مجموعه‌های خدماتی با ابهام و چالش روبرو بوده است.

به گزارش ایلنا، در سال ۱۴۰۱ با وجود مخالفت معاونت گردشگری، صدور مجوز خانه‌- مسافر‌ها ثبت محور شد. اتفاقی که مشکلات زیادی را بر سر راه گردشگران و دستگاه‌های صدور مجوز قرار داد به طوری‌که امکان نظارت و پیگیری را از دستگاه صادرکننده مجوز گرفت. اما به گفته معاون دفتر نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری، در ۲۵ فروردین امسال روال صدور مجوز از ثبت محور به تایید محور تغییر کرده و با تغییر مجوز ثبت محور به تایید محور، اطمینان از شرایط ایمنی و بهداشتی خانه - مسافر‌ها حاصل شده است.

«اسماعیل برات» معاون دفتر نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری در رابطه با شیوه فعالیت خانه -مسافر‌ها و روال صدور مجوز آن‌ها گفت: خانه-مسافر‌ها یکی از مجموعه‌های خدماتی محسوب می‌شوند که نه در قالب هتل فعالیت می‌کنند نه در قالب بوم‌گردی. این مجموعه‌های خدماتی تعاریف و خدمات خاص خود را دارند و هم‌اکنون در چهارچوب تعاریف خود درحال فعالیت هستند.

او درخصوص وجه تمایز خانه مسافر نسبت به سایر تاسیسات گردشگری می‌افزاید: در واقع وجه تمایز خانه مسافر نسبت به دیگر تاسیسات گردشگری این است که کاربری خانه مسافر مسکونی است به عبارتی یک واحد اقامتی مستقلی است که دارای کاربری مسکونی و مالکیت خصوصی است که پس از گرفتن مجوز و پروانه فعالیت، مجاز به پذیرش و اسکان گردشگران است. اتفاقی که در همه جای دنیا مرسوم و مورد استفاده گردشگران است.

آنطور که برات می‌گوید: هر کدام از واحد‌ها و اماکن گردشگری دارای امکانات خاصی هستند و مسافران خاص خود را دارند. به‌عنوان مثال خراسان رضوی به دلیل حضور زائرین و رونق گردشگری زیارتی و استقبال مسافران از هتل آپارتمان، بیشترین هتل آپارتمان را در کل کشور به خود اختصاص داده است. درحال‌حاضر مسافران زیادی هستند که از خانه‌- مسافر‌ها استقبال می‌کنند.

به گفته معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، معاونت گردشگری وقت در اواسط دهه ۸۰ تلاش کرد تا خانه‌هایی که مردم بومی و محلی به صورت استیجاری به مسافران و گردشگران اقامت می‌دادند را ساماندهی کند چراکه در ایام پیک سفر به دلیل ازدحام مسافران ظرفیت هتل‌ها، بوم‌گردی‌ها، مهمانپذیر‌ها و دیگر تاسیسات گردشگری پاسخگوی نیاز‌های مردم نبود و نمی‌توانست بخش زیادی از نیاز گردشگران را پوشش دهد. از همین رو، سال ۱۳۹۴ با تصویب هیات وزیران خانه مسافر‌ها در زمره مصادیق تاسیسات گردشگری قرار گرفتند.

او با تاکید بر اینکه روند فعالیت و صدور مجوز خانه مسافر‌ها با تایید وزارت میراث‌فرهنگی تا سال ۱۴۰۱ همراه بود، ادامه داد: از سال ۱۳۹۴ خانه مسافر‌ها همانند هتل‌ها و دیگر اماکن اقامتی مجوز فعالیت از سوی وزارت میرافرهنگی داشتند و درحال فعالیت بودند تا اینکه سال ۱۴۰۱ هیات مقررات‌زدایی کسب و کار با محوریت وزارت اقتصاد در شصت و هفتمین جلسه خود با وجود مخالفت معاونت گردشگری مجوز خانه‌مسافر‌ها را ثبت محور اعلام و تصویب کرد.

برات با اشاره به اینکه صدور مجوز خانه مسافر‌ها براساس ثبت محور دارای اشکالات فنی و حقوقی بود، تاکید کرد: با توجه به اینکه دو نوع مجوز داریم ثبت محور و تایید محور، با ثبت محور شدن خانه مسافر‌ها مشکلات زیادی به وجود آمد به گونه‌ای که امکان رصد، نظارت و استعلام از دستگاه صادرکننده مجوز گرفته شد و با درخواست و ثبت مدارک مراجعه کننده در سامانه درگاه ملی، مجوز صادر می‌شد.

او ادامه داد: در برخی از کسب و کار‌ها مثل صنایع‌دستی که ارتباط مستقیمی با موضوع امنیت و بهداشت ندارند مجوز ثبت محور خیلی هم خوب است، اما از نظر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خانه مسافر‌ها اماکنی هستند که مردم با اعتماد به پروانه‌ای که دولت به آن‌ها می‌دهد، به این مراکز مراجعه می‌کنند و از خدمات آن‌ها استفاده می‌کنند که در صورت بروز هر گونه مشکلی به ویژه به لحاظ ایمنی، دستگاهی نمی‌توانست پاسخگو باشد. این درحالی است که به لحاظ حقوقی نیز خانه مسافر در مصوبه هیات وزیران ثبت بود و هیات مقررات‌زدایی نمی‌توانست مصوبه هیات وزیران را نقض کند از سوی دیگر قانون تسهیل کسب و کار هم معتقد است که فهرست تایید محور‌ها باید به تایید و تصویب هیات وزیران برسد و پس از آن تمام مجوز‌ها ثبت محور تلقی شود.

این مسئول تاکید کرد: در نهایت اواخر سال ۱۴۰۲ فهرست‌ها به دولت ارسال شد و مورد بررسی قرار گرفت به‌گونه‌ای که ۲۵ فروردین امسال خانه مسافر‌ها در فهرست مجوز‌های تایید محور قرار گرفت و از سوی معاون اول ابلاغ شد.

او گفت: درحال حاضر خانه مسافر‌ها همانند دیگر اماکن اقامتی مثل هتل‌ها و اقامتگاه‌های بوم گردی مجوز می‌گیرند. مجوز تایید محور این امکان را فراهم کرد که دستگاه صادرکننده مجوز با بررسی و نظارت از شرایط ایمنی و بهداشتی، بحث گران فروشی و نرخ نامه و موضوع واگذاری و فروش ملک را رصد و پیگیری کند.

برات تاکید کرد: پس از آنکه این مصوبه ابلاغ شد کاربرگ شرایط صدور مجوز خانه مسافر‌ها به صورت تایید محور را در قالب نامه‌ای به وزرات اقتصاد ارسال کردیم تا در صورت نیاز در هیات مقررات‌زدایی تصویب کنند تا در درگاه ملی نیز مجوز خانه مسافر‌ها به صورت تایید محور صادر شود.

این مسئول افزود: به تعدادی از خانه مسافر‌ها که به صورت ثبت محور نیز مجوز گرفته بودند پس از آنکه تایید گرفتیم مهلت داده می‌شود تا آن‌ها هم شرایط خود را دوباره تطبیق دهند تا مجوز خود را به صورت تایید مجور بگیرند.

  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش