پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳
۰۹:۵۱ - ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۰۱۹۴
محیط زیست و گردشگری

بانک جهانی در دو دوره زمانی منتشر کرد

سهم جهان ازآب سالم

نقشه جهانی دسترسی به آب سالم در سال ۲۰۱۵ از عدم دسترسی حدود ۶۶۳ میلیون نفر در جهان به منابع آب سالم حکایت دارد، گروهی که آب موردنیاز خود را در این سال از طریق حفر چاه و منابع آب ناسالم تامین کردند. براساس گزارش منتشرشده از سوی بانک‌جهانی دسترسی به آب سالم در دنیا در سال مورد بررسی برابر با ۹۱ درصد بوده و این در حالی است که در سال ۱۹۹۰، میزان دسترسی به آب سالم در جهان ۷۶ درصد ارزیابی شده بود.

به گزارش دنیای اقتصاد، بی‌آبی و عدم دسترسی به آب سالم دو مقوله‌ای است که پیش از این سازمان ملل‌متحد نیز نسبت به بحرانی شدن آن در جهان هشدار داده و اعلام کرده بود که پس از درگیری‌های سیاسی و ناشی از جنگ در آینده بی‌آبی به تنش جدید بدل خواهد شد.

 

این سازمان هشدار داده بود که تاثیرات بالقوه بی‌آبی بر فعالیت‌های اقتصادی و بازار کار هم جدی و احتمالا شدید خواهد بود و از سوی دیگر کمبود آب و ساختارهای ضعیف مدیریتی مربوط به آن می‌تواند به یکی از علل اصلی کشمکش و درگیری میان کشورها و اختلافات منطقه‌ای تبدیل شود. این گزارش بیانگر آن بود که رابطه‌ای آشکار بین کمبود آب، ناامنی غذایی، بی‌ثباتی اجتماعی و درگیری‌های خشونت‌بار وجود دارد و این معضل می‌تواند موجب آغاز و تشدید مهاجرت در سراسر جهان شود؛ روندی که از آن به‌عنوان داعش خاموش در منطقه یاد می‌شود.

 

حال گزارش منتشر شده از سوی بانک جهانی بیانگر آن است که عمده مردم ساکن در کشورهای جنوب صحرای آفریقا و جنوب آسیا، جایی که فقیرترین مردم را در مناطق روستایی در خود جای داده است کمترین دسترسی به آب سالم را در سال ۲۰۱۵ داشته‌اند. این در شرایطی است که بانک جهانی پیش از این برآورد کرده بود که کاهش کیفیت آب برای کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا بین ۵/ ۰ تا ۵/ ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی سالانه آنها هزینه دارد.

 

ارزیابی صورت‌گرفته از سوی بانک جهانی وضعیت دسترسی به آب سالم را در دوره زمانی سال ۱۹۹۰ و ۲۰۱۵ بررسی کرده که براساس آن ایران در سال ۲۰۱۵ با ۲/ ۹۶ درصد دسترسی به آب سالم در رده کشورهای بالای جدول قرار دارد، میزان دسترسی به آب سالم در ایران در سال ۱۹۹۰ برابر با ۹۲ درصد بوده است که با توجه به آمار مذکور می‌توان گفت قدم‌های خوبی در راستای بهبود دسترسی به آب سالم در کشور صورت گرفته و این امر ایران را در جایگاه مناسبی در این زمینه قرار داده است.

 

براساس نقشه جهانی دسترسی به آب سالم در سال مورد بررسی ساکنان کشورهای فیجی، مکزیک، بوتسوانا، اوکراین، سریلانکا و چین به لحاظ دسترسی به آب سالم هم‌رده با ایران قرار داشته‌اند. از سوی دیگر کشورهای ساکن پاپوا گینه‌نو با ۴۰ درصد دسترسی به آب سالم، گینه استوایی با ۴۸ درصد و آنگولا با ۴۹ درصد کمترین دسترسی به آب سالم را در سال ۲۰۱۵ داشته‌اند. همچنین نقشه جهانی دسترسی به آب سالم بیانگر آن است که ساکنان کشورهای زیادی در این سال توانسته‌اند به ۱۰۰ درصد آب سالم دسترسی پیدا کنند.

 

ارزیابی وضعیت کشورهای جهان

ارزیابی‌های صورت‌گرفته از وضعیت دسترسی به آب سالم در مناطق و سازمان‌ها بیانگر آن است که ۹۱ درصد جهان به آب سالم دسترسی داشته‌اند و این در حالی است که در سال ۱۹۹۰ تنها ۷۹ درصد از ساکنان زمین به آب سالم دسترسی داشته‌اند، روندی که از بهبود دسترسی به آب سالم حکایت دارد.

 

براساس ارزیابی صورت گرفته می‌توان گفت وضعیت دسترسی ساکنان در جهان عرب در سال ۲۰۱۵ برابر با ۹۲ درصد بوده و ۹۶ درصد از ساکنان کشورهای کوچک حوزه کارائیب نیز در این سال به آب سالم دسترسی داشته‌اند. اما وضعیت ساکنان کشورهای اروپای مرکزی و بالتیک نیز در این سال بیانگر دسترسی ۹۹ درصد ساکنان این منطقه به آب سالم است و درخصوص کشورهای شرق آسیا و پاسیفیک نیز می‌توان گفت ۹۴ درصد ساکنان این منطقه به آب سالم دسترسی دارند.

 

نقشه طراحی شده همچنین از دسترسی کامل کشورهای حوزه یورو به آب سالم حکایت دارد؛ روندی که دربرگیرنده کشورهای دارای درآمد بالا و کشورهای اتحادیه اروپا نیز می‌شود. آمارهای اعلام شده همچنین بیانگر آن است که تنها ۶۸ درصدکشورهایی که در مناطق آسیب‌پذیر و تحت‌تاثیر جنگ قرار دارند از آب سالم برخوردارند و وضعیت دسترسی به آب سالم در کشورهای فقیر و به‌شدت بدهکار نیز ۶۶ درصد است.

 

اما درخصوص کشورهای آمریکای‌لاتین و کشورهای حوزه کارائیب نیز می‌توان گفت که ۹۵ درصد ساکنان این منطقه به آب سالم دسترسی دارند.درخصوص کشورهای کمتر توسعه یافته (براساس دسته‌بندی سازمان ملل) نیز تنها ۶۹ درصد ساکنان این منطقه به آب سالم در سال ۲۰۱۵ دسترسی داشته‌اند. ارزیابی صورت گرفته همچنین بیانگر آن است که دسترسی به آب سالم برای ساکنان خاورمیانه و شمال آفریقا ۹۳ درصد است.

 

اما ارزیابی صورت‌گرفته از کشورهای آمریکای‌شمالی و کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) از دسترسی ۹۹ درصدی ساکنان این منطقه به آب سالم حکایت دارد. بررسی صورت گرفته همچنین بیانگر آن است که ۹۱ درصد ساکنان کشورهای کوچک جزایر پاسیفیک و کشورهای کوچک نیز به آب سالم دسترسی داشته‌اند. براساس گزارش منتشر شده، دسترسی آب سالم در کشورهای جنوب آسیا نیز ۹۲ درصد بوده است.

 

درخصوص کشورهای آفریقای زیر صحرا نیز براساس ارزیابی صورت گرفته می‌توان گفت که آب سالم تنها در اختیار ۶۸ درصد ساکنان این مناطق است. اما درخصوص کشورهای دارای درآمد پایین و متوسط، کشورهای دارای درآمد پایین و کشورهای دارای درآمد متوسط رو به بالا نیز می‌توان گفت به ترتیب ۸۹، ۶۶ و ۹۰ درصد ساکنان این مناطق به آب سالم دسترسی داشته‌اند و درخصوص کشورهای دارای درآمد متوسط و کشورهای دارای درآمد متوسط رو به بالا نیز می‌توان گفت به ترتیب ۹۲ و ۹۵ درصد ساکنان این مناطق دسترسی به آب سالم دارند.

 

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست,دسترسی به آب سالم

 

 

  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش