پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳
۱۸:۴۷ - ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۲۲۸۷
محیط زیست و گردشگری

روزهای داغ گردشگری ایران

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست,گردشگری در ایران

 روزهای بهاری همزمان با فصل داغ گردشگری کشور است. فصلی که از میانه فروردین ماه شروع می‌شود و تا اواسط خرداد ادامه دارد، اما موضوع گردشگری در جای دیگری نیز داغ است، مناظره کاندیداهای ریاست‌جمهوری. با توجه به رشد محسوس گردشگری در ۴ سال گذشته، موضوع گردشگری به یکی از دغدغه‌های کاندیداها تبدیل شده است. یکی از آنها در فضای مجازی وعده لغو یکسویه روادید را برای توسعه گردشگری می‌دهد و کاندیدای دیگری کاهش حضور گردشگران را به مسائل سیاسی داخل کشور پیوند می‌زند. همه اینها نشانه تغییر بزرگی است که در ۴ سال گذشته رخ داده و امیدها را به صنعت گردشگری افزایش داده است تا جایی که کلید واژه گردشگری حالا بیش از کلید واژه نفت در مناظره‌ها و وعده‌های کاندیداهای ریاست‌جمهوری دیده می‌شود.

 

بسیاری از آژانس‌دارها و راهنماهای گردشگری در این مدت روزهای شلوغی را پشت‌سر می‌گذارند و حضور گردشگران در شهرها محسوس است. امسال اما نخستین فصل داغ گردشگری کشور پرشورتر از زمان مشابه است. امسال فضای مجازی پر از تصاویر و ویدئو از گردشگران خارجی است که محوطه و شهرهای تاریخی کشور را تسخیر کرده‌اند. بسیار در فضای مجازی نوشته‌اند که این روزها در بافت تاریخی اصفهان، یزد، شیراز و... بیش از اهالی شهر، گردشگر خارجی دیده‌اند. اماکن تاریخی بیشترین فروش بلیت را به گردشگران خارجی دارد و شهری مثل اصفهان رکورد ۴۰ ساله ورود گردشگر خارجی را شکسته است.

 

رکوردشکنی اصفهان

بیشتر از ۸۳ هزار گردشگر خارجی درحالی فروردین‌ماه، اصفهان را برای سفر انتخاب کردند که به اذعان تورگردان‌ها و مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگران استان اصفهان، سرازیر شدن چنین موجی از گردشگران خارجی در چند دهه‌ اخیر بی‌سابقه بوده است.

 

فریدون اله‌یاری در این‌باره گفت: «ماه فروردین به واسطه تداخل با تعطیلات نوروزی، محدودیت و کمبود زیرساخت و ازدحام جمعیت در جاده‌ها معمولا در برنامه‌ زمانی سفر گردشگران خارجی لحاظ نمی‌شود، بیشتر خارجی‌ها از نیمه این ماه به ایران می‌آیند، اما امسال برخلاف سال‌های گذشته از همان آغاز فروردین، موج بی‌سابقه‌ای در آمار گردشگران خارجی راه افتاده که به اذعان تورگردان‌ها در چند دهه اخیر بی‌نظیر و بی‌سابقه بوده است و پیش‌بینی می‌شود در اردیبهشت ماه تعداد آنها حتی بیشتر از ماه پیش شود.»

 

وی با اشاره به بازدید بیش از ۸۳ هزار گردشگر خارجی از آثار تاریخی اصفهان، اظهارکرد: «معمولا بعد از پایان هر ماه آمار اقامت گردشگران از مراکز رسمی دریافت می‌شود، اما هنوز این آمار کامل نشده، آن ۸۳ هزار نفر هم تعداد بازدیدکنندگان آثار تاریخی تحت پوشش سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است که بلیت فروشی داشته‌اند.»به گفته‌ او، در این مدت گردشگران فرانسوی بیشترین بازدید را از اصفهان داشته‌اند و شهروندان ایتالیایی، اسپانیایی و آلمانی به ترتیب در جایگاه بعدی قرارگرفته‌اند. علاوه‌ بر این، حضور چینی‌ها، آسیای شرقی‌ها و آمریکایی‌ها در بین گردشگران بهاره‌ اصفهان قابل توجه و پررنگ بوده است.

 

وی ادامه داد: «این مدت از بازارهای جدیدی مثل برزیل و تایلند هم گردشگرانی داشتیم که برخلاف عادت گذشته، به همراه تور و گروهی به اصفهان سفر کرده‌ بودند و این اتفاق روزنه‌ جدیدی است. 

 

رشد پنج برابری گردشگران خارجی کرمان 

محمود وفایی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمان گفت: آمار ورود گردشگران خارجی به استان کرمان در سال ۹۱ حدود هفت هزار نفر بود و سال گذشته ۳۰ هزار گردشگر خارجی از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی استان بازدید کردند که رشد پنج برابری را نشان می‌دهد.

 

او افزود: «سال ۹۲ با جهش صددرصدی در ورود گردشگران خارجی به استان کرمان روبه‌رو بودیم و در سال‌های بعد نیز سالانه رشد میانگین ۳۰ درصدی داشتیم. سال ۹۲ تقریبا ۱۲ هزار نفر، سال ۹۳ بیش از ۱۶ هزار نفر و سال ۹۴ حدود ۲۱هزار گردشگر خارجی به کرمان آمدند.»مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کرمان بیان کرد: «پیش‌بینی می‌کنیم ورود گردشگران خارجی به این استان تا پایان سال‌جاری به حدود ۴۵ هزار نفر برسد که تا پایان امسال به رشد هفت و نیم برابری نسبت به قبل از این دولت می‌رسیم.»

 

وی مقصد اولیه گردشگران خارجی را شهر کرمان و بافت تاریخی این شهر اعلام کرد و گفت: «شهرهای ماهان، راین، شهداد، بم، شهربابک، جیرفت و قلعه‌گنج از دیگر مقاصد اصلی گردشگران خارجی در استان کرمان به‌شمار می‌رود.» وفایی افزود: «هر گردشگر خارجی برای هر روز اقامت در استان، حدود ۱۰۰ دلار آورده دارد و متوسط ماندگاری هر گردشگر خارجی در استان کرمان دو تا سه شب است که در چهار سال فعالیت دولت تدبیر و امید حدود ۲۵ میلیون دلار درآمد استان کرمان از گردشگران خارجی بوده است. اغلب گردشگران خارجی استان کرمان از کشورهای فرانسه، آلمان، اسپانیا، ایتالیا، آمریکا و کشورهای جنوب شرقی آسیا هستند. از سال ۹۲ تاکنون پنج قطار گردشگری خارجی وارد استان کرمان شده و تا پایان سال نیز سه قطار دیگر وارد استان کرمان خواهد شد.» مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمان با اشاره به استقبال گردشگران خارجی از اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان گفت: «خوشبختانه آمار اقامت گردشگران خارجی در این اقامتگاه‌ها بسیار خوب است و باعث شده بخشی از درآمد گردشگری در میان نقاط دورافتاده و کمتر برخوردار اختصاص پیدا کند.»

 

گردشگران خارجی راه استان ایلام را یاد گرفته‌اند

استاندار ایلام در حالی با ناامیدی از استقبال نکردن گردشگران خارجی از استان تحت مدیریت خود صحبت می‌کند که برای نخستین‌بار در نوروز ۹۶، دو تور از گردشگران خارجی وارد این استان شده‌اند. محمدرضا مروارید، استاندار ایلام در نشست خبری دوم اردیبهشت با خبرنگاران سراسری در این استان اعلام کرد: «در نقاطی مانند ایلام امید زیادی برای ورود گردشگر خارجی نداریم، باید یکسری خدمات داده شود و مسیر را برای ورود سرمایه‌گذار و هزینه‌کردن آن آماده کنیم.» این صحبت‌ها در حالی مطرح شد که از ابتدای امسال دو تور گردشگر خارجی فقط برای دیدن جاذبه‌های تاریخی و طبیعی وارد این استان شده‌اند. جوریه کلانتری، معاون گردشگری استان ایلام با اعلام این خبر که امسال برای نخستین‌بار گردشگران خارجی به قصد دیدن جاذبه‌های تاریخی و طبیعیِ استان وارد ایلام شدند، گفت: «یک تور از گردشگران آلمانی فقط با هدف دیدن جاذبه‌های تاریخی و زندگی بومی مردم و یک خانواده چینی با هدف دیدن طبیعت از ابتدای امسال وارد این استان شده‌اند.»او همچنین با بیان اینکه نوروز امسال تورهای ورودی به استان ایلام نسبت به سال گذشته دو برابر شده‌اند، گفت: «براساس آمار به‌دست آمده، امسال حدود هشت تور برای دیدن استان وارد منطقه شدند، این در حالی است که در سال‌های گذشته حداکثر تورهای وارد شده به چهار عدد می‌رسید. دفاتر گردشگری استان تهران بیشترین نقش را در ورودِ این تورها به استان ایلام داشته‌اند.»

 

ناخوشی‌های گردشگری

گردشگری تابع بسیاری از اتفاقات است، اما اتفاقات سیاسی بیشترین تاثیر را روی آن می‌گذارند. یکی از موضوعات داغ این روزهای کشور که هر چند برای فعالان این حوزه تازگی ندارد، کاهش ورود گردشگر شیعه از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس است. این اتفاق که پس از حادثه حمله به سفارت عربستان رخ داد، موجب از دست رفتن بازار ۷۰۰ هزار شیعه برای سفر به ایران شد. اتفاقی که می‌توان نتایجش را اکنون در رکود هتل‌های شهرهای مشهد و قم دید.

 

 

 

 

aftabeyazd.ir
  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش