به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار امروز (۱۴ اردیبهشتماه) در حاشیه افتتاح فاز دوم طرح آماک، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این طرح که قبلا وعده آن را به مردم خوزستان داده بودیم، امروز راهاندازی شد.
وی افزود: خوشبختانه تمام مشکلات قبلی این طرح برطرف و به طرحی بسیار دقیق، خوب و ایمن تبدیل شده است.
ابتکار تصریح کرد: فاز دوم طرح آماک ۷۵۰۰ تن آلاینده که بخش عمده آن را گوگرد تشکیل میدهد، از سطح هوای اهواز و مناطق و شهرستانهای اطراف پاکسازی میکند که این یک اتفاق بسیار مهم است.
وی گفت: همزمان با راهاندازی فاز دوم طرح آماک یک بازیابی از منابع کشور و صرفهجویی بهمنظور کاهش انتشار گازهای گلخانهای در حال انجام است. آماک طرحی بسیار ارزنده از سوی متخصصان ایرانی و در راستای سیاستهای دولت یازدهم در حوزه محیط زیست است.
معاون رییسجمهور با تاکید بر لزوم سازگارسازی فعالیتهای نفتd با الزامات زیستمحیطی، عنوان کرد: این امر مستلزم دانش علمی و فنی است که خوشبختانه ظرفیت علمی آن در دانشگاهها و اراده لازم برای اجرای آن وجود دارد که طرح آماک نمونه موفق این امر است.
وی گفت: راهاندازی طرح آماک بابت حذف بخش مهمی از آلایندههای اهواز جای تبریک به مردم این شهر دارد. انشاءالله با همکاری مجموعه نفت در راستای ادامه چنین فعالیتهایی به منظور کاهش آلودگی هوای منطقه، بهبود کیفیت هوا و زندگی مردم خوزستان تداوم خواهد یافت.
ابتکار در پاسخ به اینکه آیا راهاندازی فاز دوم طرح آماک میتواند خیال مردم خوزستان را بابت آلایندههای نفتی راحت کند؟ گفت: راهاندازی این طرح یک گام در این جهت است. هنوز کارهای دیگری وجود دارد که باید توسط مجموعه نفت اجرا شود. جمعآوری سایر فلرها و جلوگیری از آلودگی هوا ناشی از فعالیت پالایشگاهها از نمونه این کارها است.
وی افزود: فولاد خوزستان قطعا باید برنامه پایش هوا و کاهش آلایندگی خود را اجرا کند. کارهای زیادی نیز در بخش آلایندههای صنایع خوزستان وجود دارد که باید انجام شود، اما آنچه مهم است حرکت در مسیر چنین جهتگیری است که در دولت یازدهم اجرا شد و استمرار خواهد یافت و نتیجه این جهتگیری تنفس هوای سالمتر برای مردم و پرداخت هزینه کمتر در بخش درمان ناشی از بیماریهای ناراحتی تنفسی است.
ابتکار بر گسترش و تداوم طرحهایی نظیر آماک برای جمعآوری تمام آلایندههای نفتی در خوزستان تاکید و تصریح کرد: چند قرارداد در اهواز با بخش خصوصی به منظور جمعآوری این گونه آلایندهها منعقد شده است.
افتتاح آماک سوری نیست
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه با راهاندازی فاز دوم طرح آماک هفت هزار و ۵۰۰ تن گازهای آلاینده از سطح شهرستان اهواز و مناطق و شهرستانهای پیرامون آن کاهش مییابد، گفت: فاز دوم طرح آماک یک طرح برد - برد - برد است.
ابتکار همچنین در مراسم راهاندازی فاز دوم طرح آماک اظهار کرد: جا دارد به تمام دستاندرکاران طرح آماک بابت این دستاورد بزرگ و گام بسیار مهم و ارزشمند که برای بهبود کیفیت هوای اهواز، مناطق و شهرستانهای اطراف به منظور کاهش هفت هزار و ۵۰۰ تن آلاینده از محیط زیست برداشته شد، قدردانی کرد.
وی ادامه داد: طرح آماک گام بسیار مهمی در راستای عمل به مسئولیتهای اجتماعی نفت و انجام تعهدات این مجموعه برای کاهش آلودگیها و سازگارسازی فعالیتهای نفتی با محیط زیست است و راه اندازی این طرح کار ارزندهای است و جای تبریک دارد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تاکیدات رییسجمهور بر راهاندازی طرح آماک با در نظر گرفتن تمام ابعاد فنی و ایمنی کار عنوان کرد: باید به مجموعه دستاندرکاران طرح آماک تبریک گفت که توانستند وعده خود را به رییسجمهور در خصوص مهلت راهاندازی این طرح عملی کنند.
ابتکار عنوان کرد: افتتاح امروز فاز دوم طرح آماک یک افتتاح سوری نبود و برخلاف افرادی که میخواهند القا کنند که اینگونه افتتاحها سوری است، افتتاح فاز دوم این طرح نشانگر رویکرد دولت در انجام این کارهای علمی و زیربنایی است که هرچند با تاخیر انجام شد، اما زمانی که به بهرهبرداری رسید تمام ابعادفنی و ایمنی کار تکمیل شده بود.
وی بیان کرد: راهاندازی طرح آماک بهعنوان یک کار اصولی و علمی در بخشهای مختلف مثال زدنی است؛ با وجود اینکه در سفرهای قبلی ریاست جمهوری میشد بهصورت سوری فاز دوم طرح آماک را بهرهبرداری و افتتاح کرد، اما براساس تاکیدات رییسجمهور و وزیر نفت و همچنین تعهدات این طرح زمانی افتتاح شد که تمام ابعاد فنی و ایمنی کار پیشبینی شده بود و این امر واقعا دست مریزاد دارد.
وی گفت: امید است که طرحهایی نظیر طرح آماک از سوی مجموعه نفت با شدت بیشتری تداوم یابد؛ چراکه هنوز کارهای زیادی در این حوزه وجود دارد تا به آن بپردازیم. ما در کشور یک دوره از کمتوجهی مطلق به محیط زیست را پشت سر گذاشتیم و با وجود توجهات ویژه دولت یازدهم به محیط زیست هنوز هم عقبماندگیهای بسیار زیادی وجود دارد.
ابتکار افزود: در بسیاری از حوزههای نفتی از استخراج نفت و پالایشگاهها و پتروشیمیها، توجه به استانداردهای زیستمحیطی و آلودگیها و مدیریت صحیح پسماندهای پالایشگاه و پتروشیمیها، مدیریت صحیح فرآیندها و اجرای الزامات (HSE) اهمیت بسیار زیادی دارد. خوشبختانه این امر رویکردی است که در حال حاضر بر وزارت نفت حاکم است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر لزوم تداوم طرحهای زیستمحیطی در حوزه نفت نظیر فاز دوم طرح آماک، اظهار کرد: هنوز همچنان کارهای عقبمانده بسیار زیادی وجود دارد. باید تلاش شود که مجموعه نفت در ایران همگام با ملاحظات زیستمحیطی و با سازگارسازی با طبیعت و محیط زیست پیش برود تا بتوانیم در راستای سازگارسازی فرآیندهای نفتی با رعایت الزامات زیستمحیطی در دنیا الگوسازی کنیم.
ابتکار ادامه داد: در مذاکراتی که تاکنون داشتهایم تاکید کردهایم همان طور که ایران در حوزه نفت و فناوریهای نفتی حرفهای بسیاری برای گفتن دارد، برای اجرای استانداردهای این حوزه و فرآیندهایی که شاید تاکنون دنیا به آن دست نیافته، کارهای بسیاری انجام داده است.
وی تصریح کرد: طرح آماک هم اکنون به عنوان یکی از طرح های زیستمحیطی در حوزه نفت به عنوان یک الگوی قابل ارایه در دنیا برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای، کاهش آلایندگیها و کاهش آلودگی هوا است؛ بنابراین به جرات می توان گفت که طرح آماک یک طرح برد - برد - برد از سه جهت است.
لازم به ذکر است؛ فاز ۲ طرح آماک با هدف جلوگیری از سوزاندن ۱۸میلیون فوت مکعب گاز اسیدی، امروز با حضور رییس سازمان حفاظت محیط زیست در استان خوزستان راهاندازی شد.
ابتکار با حضور در استان از طرح جمعآوری گازهای همراه نفت مخازن بنگستان خوزستان به همراه جمعی از مدیران کشوری و استانی بازدید و فاز ۲ این طرح را افتتاح کرد.یکی از محورهای مهم این طرح جلوگیری از آلودگی محیط زیست و پیروی از سیاست ( No Flaring ) - نسوزاندن گازهای همراه - است.
طرح آماک شامل اقداماتی ازجمله انجام کامل کارهای مهندسی، خرید و ساخت هفت واحد تراکم گاز ترش، یک واحد شیرینسازی و یک واحد تراکم گاز اسیدی و نیز حدود ۲۸۰ کیلومتر خط لوله انتقال گاز در مناطق مختلف باتلاقی، شهری، روستایی است. همچنین در این طرح حدود ۱۰۰ کیلومتر خط انتقال نیرو و اصلاح چند پست برق احداث شده است.
با اجرای این طرح از سوزانده شدن روزانه ٢٤١ میلیون فوت مکعب از گازهای ترش در محدوده اهواز، رامهرمز و شادگان جلوگیری میشود.
- 11
- 6