یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۷ - ۱۳ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۲۹۴۵
زنان، جوانان و خانواده

هاشمي‌طبا:

حضورخانواده‌ها در استاديوم مشكلی ايجاد نميیكند

هاشمي‌طبا,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان

فروش بليت ديدار ايران و سوريه براي زنان ساعاتي شادماني و نشاط را در بين زنان ايراني به همراه آورد اما بيانيه فدراسيون همچون آب سردي بر آتش بود. پس از صعود تيم ملي ايران به جام جهاني، ديدار مقابل سوريه حكم يك ديدار تداركاتي را براي ايران دارد و همين باعث شد تا مطالبه زنان براي حضور در ورزشگاه آزادي براي تماشاي بازي تيم ملي جدي‌تر شود و بسياري از زنان فوتباليست به همراه مردم خواستار برگزاري اين ديدار با حضور تماشاگران زن بودند. با آغاز فرآيند بليت فروشي ديدار ايران و سوريه زنان نيز موفق به خريد بليت شدند و همين باعث شادي بسياري شد و تصور اينكه زنان نيز مي‌توانند بالاخره در ورزشگاه آزادي حضور داشته و بازي تيم ملي را از نزديك شاهد باشند بسيار خوشايند بود.

 

اما ساعاتي پس از اين شادي، فدراسيون فوتبال با انتشار بيانيه‌اي اعلام كرد هيچ برنامه‌اي براي حضور بانوان در ورزشگاه ندارد و تنها يك اشتباه در فرآيند فروش بليت باعث ايجاد اين شايبه شده است.

 

همين بيانيه باعث شد تا شادي زنان به سرعت فرو نشيند و حسرت حضور در ورزشگاه آزادي و تماشاي بازي تيم ملي كشور همچنان پابرجا بماند. جشن صعودي كه فدراسيون فوتبال با شعار همبستگي ايرانيان قرار است در آزادي برگزار كند در واقع قرار است همبستگي مردان ايراني باشد نه همبستگي ايرانيان چراكه ايرانيان از زنان و مردان تشكيل شده اند! در دوره رياست كفاشيان فدراسيون ايران به دنبال ميزباني جام ملت‌ها ٢٠١٩ بود اما يكي از شروط AFC حضور بانوان در ورزشگاه بود و همين عامل كافي بود تا امارات ميزباني را بر عهده گيرد و يك فرصت استثنايي براي فوتبال ايران از دست برود.

 

نكته ديگر اين است كه طبق قوانين بين‌المللي نبايد مانع از حضور زنان در ورزشگاه شد و به همين دليل در ديدار ايران و سوريه زنان سوري در آزادي حضور خواهند داشت اما جاي خالي زنان ايراني ديده خواهد شد. چرا فدراسيون فوتبال مانند واليبال يك برنامه‌ريزي براي حضور زنان در ورزشگاه ندارد. همان طور كه در ديدار‌هاي انتخابي قهرماني جهان واليبال، زنان اردبيلي در سالن حضور داشتند و مشكلي نيز پيش نيامد. در همين راستا، خبرنگار اعتماد با برخي كارشناسان در اين خصوص به‌گفت‌وگو نشست و نظر آنها را درباره اين موضوعات خواستار شد.

 

فاطمه فكوريان، عضو شوراي راهبردي توانمندسازي معاونت زنان رياست‌جمهوري بر اين باور است كه موضوع حضور خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها به عنوان يك مطالبه اجتماعي مي‌تواند با حضور مجموعه‌اي از افراد تاثيرگذار و تصميم‌گيرنده حل شود. فكوريان افزود: «بايد مجموعه‌اي از افراد تاثيرگذار، موثر و تصميم‌گيرنده در اين موضوع وارد شوند و اين موضوع را با كمك از فضاي دانشگاه‌ها حل كنند.

 

در حال حاضر در حالت فعلي جامعه اين موضوع هر چند وقت يك بار بروز و ظهور پيدا مي‌كند اما ممكن است در آينده اين‌چنين نباشد و از آن به عنوان يك مطالبه جدي صحبت شود. موضوع ديگر اين است كه بايد با امتيازها و ساختارهاي بين‌المللي فاصله خود را كمتر كنيم. زماني كه بانوان در ورزشگاه‌ها در كنار خانواده‌ها حضور پيدا مي‌كنند از آن فضاي بين‌المللي فاصله ما كمتر مي‌شود و نگاه بين‌المللي يك نگاه مثبت مي‌شود و اين تاثير را روي ورزش بانوان نيز خواهد گذاشت. مهم‌ترين ركن براي ما اين است كه بتوانيم يك جامعه پويا داشته باشيم مخصوصا در حال حاضر كه جامعه جوان ما نيز بيشتر است و اين نياز به آموزش دارد.»

 

افسر افشار نادري درباره موضوع حضور خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها گفت: «به طور كلي هيچ مشكل فرهنگي در اين زمينه وجود ندارد. در واقع مشكلات مطرح شده، مشكلات فرهنگي نيستند. ما مشكل فرهنگي را اين طور تعريف مي‌كنيم كه سابقه تاريخي داشته باشد. در حالي كه چنين چيزي سابقه تاريخي ندارد. در گذشته مردان و زنان در كنار يكديگر در ورزشگاه‌ها شركت مي‌كردند. پس نمي‌توانيم بگوييم مشكل فرهنگي در اين زمينه وجود دارد. كرامت زنان و خانواده نه تنها در ورزشگاه‌ها بلكه در همه جا بايد حفظ شود.

 

اگر مساله اين است كه كرامت زن را بايد حفظ كنيم، پس چرا بانوان در متروها زجر مي‌كشند. اينها را نيز بايد مورد بازنگري و محبت دولت قرار دهند و براي اينها نيز تصميم‌گيري شود. اگر واقعا كرامت زن در سطح كلان جامعه مطرح است، در تمام نقاط شهر بايد منظور شود نه در يك‌سري از جاها به صورت سليقه‌اي اعمال شود. اگر اين ادبيات در جامعه رواج پيدا كند به كرامت مردان نيز مي‌تواند كمك كند تا حتي مردان نيز به يكديگر اهانتي نداشته باشند و بدانند در فضاي عمومي نبايد فحش و ناسزا رواج يابد.»

 

مصطفي هاشمي‌طبا نيز درباره حضور خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها گفت كه تصميم‌گيري در اين زمينه تنها دست وزارت ورزش و رييس‌جمهور نيست ولي بايد اين موضوع حل شود. او گفت: «من در زماني كه در سازمان تربيت‌بدني بودم نسبت به اين مساله اصرار داشتم، منتهي تصميم‌گيري در اين زمينه فقط دست وزارت ورزش يا دست رييس‌جمهور نيست، عناصر مختلفي در كشور در اين موضوع صاحب‌نظر هستند. بعضي‌ها يك بار هم به استاديوم‌ها نرفتند ولي در اين باره اظهارنظر مي‌كنند. قبل از انقلاب ما به استاديوم مي‌رفتيم و خانواده‌ها نيز مي‌آمدند. مشكلي در اين زمينه وجود نداشت. من معتقدم اگر قرار است خانواده‌ها با هم باشند يكي از اين مكان‌ها استاديوم‌هاي ورزشي است. براي مثال خانواده‌ها با يكديگر تئاتر، سينما و رستوران مي‌روند اما استاديوم نمي‌روند. اين مشكلي است كه بايد ان‌شاءالله حل شود.»

 

حجت‌الاسلام نقويان نيز درباره حضور خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها بر اين باور است كه عامل فرهنگ‌سازي در اين مقوله بسيار مهم است. او تاكيد دارد كه اگر فرهنگ‌سازي حضور خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها انجام شود منع فقهي در اين زمينه وجود نخواهد داشت. نقويان بيان كرد: «حضور خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها قطعا موثر خواهد بود و اگر بانوان بخواهند در ورزشگاه‌ها حضور داشته باشند نبايد به دليل اينكه آنها زن هستند از حضور در ورزشگاه‌ها محروم شوند و به آنها بگوييم كه در اين مكان مردان حرف‌هاي نامربوط مي‌زنند. ما بايد فرهنگ را درست كنيم.

 

همان طور كه در غرب بانوان در نيمه شب در خيابان‌ها قدم مي‌زنند و هيچ كس هم مزاحم آنها نمي‌شود و احساس امنيت دارند. اين يك فرهنگ‌سازي خوب است و ما بايد اين فرهنگ را ايجاد كنيم. فضاي مسموم ورزشگاه‌ها علاوه بر اينكه به كرامت و شخصيت زنان لطمه وارد مي‌كند به كرامت مردان نيز لطمه مي‌زند. ما بايد بحث فرهنگ‌سازي را جدي بگيريم. مسوولان ما در بسياري از مواقع بايد از خود مايه بگذارند. مردم به مسوولان و حاكمان خود نگاه مي‌كنند و به مرور زمان اين فرهنگ‌سازي مي‌تواند نهادينه شود.

 

اگر مسوولان به همراه خانواده‌هاي خود در ورزشگاه‌ها حاضر شوند بسياري براي احترام به آنها از الفاظ زشت خودداري مي‌كنند  و آن را به كار نمي‌برند. در كنار اين فرهنگ‌سازي عمومي از جايگاه‌هاي ويژه‌ مخصوص خانواده‌ها استفاده كنيم همانطور كه در اقصي نقاط دنيا جايگاه‌هاي ويژه‌اي را براي افراد مهم در نظر مي‌گيرند؛ در استاديوم‌هاي خود نيز مي‌توانيم جايگاهي را مخصوص خانواده‌ها در نظر بگيريم.»

 

ساناز سليمان‌آبادي

 

 

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش