پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳
۰۹:۵۵ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۲۶۹۶
زنان، جوانان و خانواده

رئیس کمیته ملی المپیک: حضور زنان در ورزشگاه یک نیاز اجتماعی است

رضا صالحی امیری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان

مؤسسه مطبوعاتی «ایران» روز گذشته یک میهمان ویژه داشت. سیدرضا صالحی امیری، رئیس کمیته ملی المپیک در آستانه چهلمین سالروز پیروزی انقلاب از بخش‌های مختلف مؤسسه فرهنگی-مطبوعاتی ایران از جمله تحریریه روزنامه بازدید به عمل آورد. صالحی امیری در این بازدید به سؤالات «ایران» درخصوص مسائل مختلف ورزش هم پاسخ داد.

 

او درباره وضعیت تیم ملی فوتبال در جام ملت‌های آسیا و عملکرد کی‌روش، گفت: «من از مجموعه کادر فنی و بازیکنان تقدیر و تشکر می‌کنم. معتقدم که بازیکنان ما تلاش خودشان را انجام دادند. باورکنید که ظرفیت فوتبال ما همین هست که دیدیم. هیچ کسی در انجام وظایف خودش کوتاهی نکرد. چون همه دوست داشتند که یک ملت شاد شوند. با این حال، به نظر من صاحبنظران این حوزه باید وارد بحث تخصصی شوند و ا‌ن‌شاءالله طی روزهای آینده، تجزیه و تحلیل انجام خواهند داد.»

 

رئیس کمیته ملی المپیک درباره اینکه حسرت حضور نداشتن فوتبال ایران در المپیک در حال رسیدن به نیم قرن است و آیا امیدوار هست که این بار تیم فوتبال امید به المپیک ۲۰۲۰ توکیو صعود کند؟ چنین نظر داد:«راجع به تیم امید باید بگویم که ما بعد از مشورت‌هایی که در ستاد عالی ورزش که به ریاست وزیر ورزش تشکیل می‌شود، داشتیم و آقای سجادی، بنده و دیگر همکاران در آن حضور دارند، بحث‌های فراوانی راجع به تیم امید صورت گرفت و قرار شد که ما از آقای کرانچار و استیلی دعوت کنیم و همین اتفاق هم افتاد. هفته آینده هم ما جلسات تخصصی را درخصوص تیم امید خواهیم داشت و نتایج آن را هم رسانه‌ای خواهیم کرد. امیدواریم که این بار شرایط متفاوتی شکل بگیرد که تیم امید ما بتواند به این آرزوی دیرینه دست پیدا کند.»

 

وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اینکه نگاهش در حوزه فرهنگ چقدر در حوزه ورزش در یک سالی که مسئولیت ریاست کمیته ملی المپیک را برعهده داشته، تأثیرگذار بوده، یادآور شد: «ورزش ایران ۲ نیاز بنیادین دارد.یکی اجتماعی شدن و دیگری فرهنگی شدن. فرهنگی شدن، یعنی دمیده شدن روح فرهنگی در متن ورزش قهرمانی. یعنی دمیدن روح معرفت و اخلاق و فضیلت در درون اجزا و ابعاد ورزش قهرمانی.اجتماعی شدن یعنی ورزش بستر نشاط اجتماعی، هویت و غرور ملی و شاد کردن دل مردم را فراهم کند. ورزش، صرفاً رفتن روی سکو و مدال نیست.

 

من این ۲ هدف را از ابتدا تا به امروز دنبال کرده‌ام و برای تحقق این هدف، ۱۷ کمیسیون را فعال کرده‌ایم و به طور متوسط ۱۵۰ نفر از صاحبنظران فرهنگی، اجتماعی، زیست محیطی، روان شناسی و بانوان در حال فعالیت هستند. الان اگر بپرسید که ثقل فعالیت کمیته ملی المپیک چیست،  دو محور هست. یکی سازماندهی تخصصی برای حضور مقتدرانه در رویداد بزرگ ۲۰۲۰ و تلاش حداکثر برای فرهنگ‌سازی در متن ورزش قهرمانی و اجتماعی کردن ورزش.

 

ورزش ایران نیازمند ۲ حرکت همزمان هست. ریل اول ورزش قهرمانی برای رسیدن به قله‌ها و سکوست و برای رسیدن به سکو نیازمند دویدن در حوزه فرهنگ است وگرنه اگر صرفاً گرفتن مدال مطرح باشد، بعضی از کشورهای همسایه با گرفتن یک پاس و دادن مقداری پول، انسان‌ها را می‌خرند و در حقیقت یک نوع تجارت بازیکن دارند ولی ما به عنوان یک تمدن بزرگ که صاحبنام در تاریخ جهانی هستیم و هویت ایرانی – اسلامی و تربیت اخلاقی و داشتن پهلوان در کنار ورزش قهرمانی برای ما ارزش والایی دارد. چرا ما امروز از تختی صحبت می‌کنیم؟ ما صدها تختی دیگر داریم ولی باید روح پهلوانی در ورزش ایران دمیده شود.»

 

صالحی امیری ادامه داد: «نیاز دوم این است که مردم از ورزش احساس نشاط کنند. ورزش نباید باعث بهم زدن آرامش جامعه باشد. ورزش نباید همیشه در حاشیه باشد. یکی از نقدهایی که دارم این است که اگر فضای ورزش را تنش‌زا کنیم، این خلاف مصالح عمومی است. مردم در شرایط سخت اقتصادی و معیشتی، نیاز دارند که یک فضای پر نشاطی داشته باشند. امروز دو حوزه می‌تواند نشاط اجتماعی را تولید کند. یک حوزه فرهنگ و هنر است و یک حوزه هم ورزش. شما در همین جام جهانی دیدید که چقدر کام ملت شیرین شد.

 

جالب است که جامعه چقدر جامعه باهوشی است و با این که بازی را واگذار کردیم، ملت تقدیر کردند. چرا؟ گفتند ما به تلاش‌های شما نگاه می‌کنیم، نه به نتایج. در همین جام ملت‌ها، معتقدم که ملت از عملکرد قهرمانان ما رضایت دارند، چون تلاش‌های آنها را از نزدیک شاهد بوده‌اند.»

 

رئیس کمیته ملی المپیک درباره آینده ورزش هم چنین صحبت کرد: «به اعتقاد من، ما در آینده با یک رویش جدی مواجه خواهیم بود. ورزش قهرمانی ایران در یک مسیر توسعه قرار گرفته و این محصول هماهنگی اجزای ۴ گانه ورزش ایران یعنی وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک، فدراسیون‌ها و رسانه‌هاست. ما در مسیر جهش قرار گرفته‌ایم. در قبل از انقلاب، کلاً از سال ۱۹۴۸ تا ۱۹۸۸ ، ۴ مدال طلا داشتیم. اما از ۸۸ تا ۲۰۱۶ ، ۱۶ طلا گرفتیم و این یعنی اتفاقی شکل گرفته است. یک رویش دوم داشتیم و آن حضور فعال زنان در حوزه ورزش بوده است. آن هم با حجاب که محصول انقلاب بوده است.

 

اتفاق دیگر، همگانی شدن ورزش قهرمانی در شهرها و روستاهاست. ورزش فقط محصول کلانشهر تهران نیست.همه جامعه درگیر ورزش هستند و ۱۴ هزار هیأت ورزشی در استان‌ها و شهرستان‌ها داریم و شش و نیم میلیون نفر در ورزش قهرمانی در قالب ۵۳ فدراسیون و در همه سرزمین مان فعال هستند و این عدالتی که انتظار داریم، در ورزش محقق شده است. وقتی من به اردوها می‌روم، حدود ۸۰ درصد ورزشکاران از شهرستان‌ها و روستاها هستند و این نشان می‌دهد که ورزش در بعد از انقلاب، در متن جامعه، جاری شده است.

 

او همچنین گفت:« نکته مهم این است که ما از مرزهای ملی عبور کرده‌ایم و رسیدیم به مرزهای آسیایی و با عبور از آن، الان در مرزهای جهانی قرار گرفته‌ایم. ما یکی از مدعیان در المپیک جوانان بودیم و جایگاه‌مان از بیست و چهارم به هفتم ارتقا پیدا کرد و این نسلی است که در المپیک ۲۰۲۰ باید بدرخشند و ما قطعاً در المپیک، ظرفیت‌های جدیدی را خواهیم داشت و من معتقدم که ایران در ۲۰۲۰ خواهد درخشید. از این منظر باید ۳ هدف همزمان دنبال کنیم. یک رفتن روی سکو با حمایت و پشتیبانی حداکثر از قهرمانان، ۲- فرهنگی شدن ورزش قهرمانی و ۳- اجتماعی کردن ورزش که به این مسیر وفادار خواهیم ماند.

 

صالحی امیری خاطرنشان کرد: «این جمله را حتماً از طرف من بنویسید که از مجموعه خانواده و مؤسسه «ایران» تشکر می‌کنم که هم جهت‌گیری‌اش در حوزه سیاسی و اجتماعی با رویکردی عقلانی در حوزه مصالح ملی است و  هم در حوزه ورزش، نقد صادقانه را دنبال می‌کند.»

 

رئیس کمیته ملی المپیک درباره اینکه آیا با گذشت ۴۰ سال از پیروزی انقلاب، آیا میزبانی مسابقات مهمی به ورزش ایران داده می‌شود و آیا تلاش‌هایی در این خصوص صورت می‌گیرد یا خیر، گفت: «خیلی روشن بگویم که مشکل میزبانی نگرفتن ایران، از بیرون نیست و بیشتر نیازمند ایجاد بستر اجتماعی و فرهنگی و پشتیبانی از داخل کشور است. اگر ما در داخل کشور، انسجام و هماهنگی لازم را داشته باشیم، کسب میزبانی کار سختی نیست. بیش از آن که مشکل گرفتن میزبانی از خارج داشته باشیم، مسائل داخلی مطرح است.»

 

او درباره حضور بانوان در ورزش نیز گفت: «ما یک استراتژی طی ۱۰ سال تعیین کرده‌ایم که تعداد ورزشکاران خانم با آقا در حوزه قهرمانی باید برابر باشد. در جاکارتا صد نفر از قهرمانان ما زنان بودند و یک قدم جلو آمدیم و قطعاً در المپیک این رشد بیشتر را خواهید دید. هم کمی و کیفی. یعنی ما باید بگویم نیم مدال برای آقایان و نیم مدال هم برای خانم‌ها.»

 

صالحی امیری درباره حضور خانم‌ها در ورزشگاه‌ها گفت: «من راجع به این موضوع به صورت شفاف حرف‌هایم را زده‌ام.ما هیچ تفاوتی بین ورزشگاه، سینما، کنسرت، دانشگاه و پارک قائل نیستیم. مگر در تمام این محیط‌ها زنان و مردان در کنار هم حاضر نمی‌شوند؟ محیط فاسد نیست و ورزشگاه از نظر من، یکی از سالم‌ترین محیط‌های کشور است و مرکزی برای نشاط اجتماعی است و حضور زنان در ورزشگاه حق طبیعی آنها و یک نیاز اجتماعی است. باید برای بزرگانی که دغدغه این موضوع را دارند، این را ترسیم کنیم که ورزشگاه، محیط سالمی است و هیچ گونه عارضه‌ای به لحاظ اجتماعی و اخلاقی ایجاد نخواهد کرد. دلیل این ادعا این است که در دو رویدادی که زنان در ورزشگاه حضور پیدا کردند، محیط ورزشگاه کاملاً سالم بود.»

 

حامد جیرودی

 

iran-newspaper.com
  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش