پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳
۱۱:۳۴ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۱۵۰۷
زنان، جوانان و خانواده

تشریح ۱۰ شرطی که طلاق دادن زنان را محدود می‌کند/ نباید بقای خانواده فقط در دست مرد باشد

شهناز سجادی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان
دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی معاونت امور زنان و خانواده جزییات لایحه ایجاد محدودیت برای طلاق دادن زنان را تشریح کرد.

شهناز سجادی (دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی معاونت امور زنان و خانواده) در گفت‌وگو با ایلنا، درباره جزییات لایحه ایجاد محدودیت برای طلاق دادن زنان گفت: این لایحه حاوی موضوع جدیدی نیست، بلکه اصلاح یک مقرره قانونی است. براساس ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی مصوب سال ۱۳۱۴ مقرر شده است؛ اختیار طلاق با زوج‌ (مرد) است و مرد هر زمانی که بخواهد می‌تواند همسرش را طلاق بدهد.

 

در درخواست طلاقی که از سوی مرد انجام شده باشد، نه دادگاه حق دخالت دارد و نه زن اختیار مخالفت دارد.

 

وی ادامه داد: براساس این قانون زمانی که مرد قصد طلاق همسرش را داشته باشد، دادگاه نمی‌تواند در این زمینه دخالت کرده و مخالفتی داشته باشد و باید حکم طلاق را صادر کند، در این قانون نظر زن درباره طلاق مطرح نیست. در حقیقت در درخواست طلاقی که از سوی مرد انجام شده باشد، نه دادگاه حق دخالت دارد و نه زن اختیار مخالفت دارد. همچنین براساس این قانون شوهر نیاز به ارائه ادله و اثبات تخلف زن برای طلاق همسر را ندارد و دادگاه مکلف است، حکم طلاق را صادر کند.

 

نباید بقای خانواده فقط در دست مرد باشد

دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی معاونت امور زنان و خانواده با بیان اینکه در مورد این نوع طلاق دادگاه‌ها مسلوب الاختیار هستند، تاکید کرد: اختیار مطلق به یک فرد چه زن باشد و چه مرد تالی فاسد دارد و ما نمی‌توانیم اختیار مطلق را به یک فرد بدهیم و بگوییم بقای خانواده در دست او باشد و هر وقت خواست با یک تلنگر خانواده را از هم پاشیده و فرزندانی را تحت عنوان فرزندان طلاق تحویل جامعه دهد که آسیب‌پذیر نیز هستند.

 

نمی‌توانیم اختیار مطلق را به یک فرد بدهیم و بگوییم بقای خانواده در دست او باشد و هر وقت خواست با یک تلنگر خانواده را از هم پاشیده و فرزندانی را تحت عنوان فرزندان طلاق تحویل جامعه دهد.

 

سجادی با اشاره به قانون ششم توسعه خاطرنشان کرد: طلاق در برنامه قانون ششم توسعه به عنوان یک آسیب اجتماعی تعریف شده است و دولت و دستگاه‌های اجرایی موظف هستند تا در خصوص کاهش آسیب‌های اجتماعی از جمله طلاق اقدامات لازم را انجام دهند. بنابراین ما نیز وظیفه داریم، آمار طلاق را به عنوان یک آسیب کاهش دهیم و ضمن پرداختن به علت‌های طلاق که شامل فقر، اعتیاد، مشکلات مالی، ناهنجاری‌های اخلاقی و ... است، باید با این دلایل از لحاظ فرهنگی، اجرایی و اجتماعی مقابله کرده و آنها را کاهش دهیم. همچنین باید به قوانین نیز نگاهی داشته باشیم و ببینیم در کجای قانون طلاق تسهیل شده است و طلاق می‌تواند صورت گیرد.

 

نباید امنیت زن در زندگی زناشویی را به مخاطره انداخت و هر لحظه منتظر این باشد که همسرش این خانواده را از هم پاشیده و از بین ببرد.

 

مرد هر وقت بخواهد می‌تواند همسرش را طلاق دهد

وی با بیان اینکه قانون به راحتی به زنان اجازه طلاق گرفتن را نمی‌دهد، اما در مورد مرد هیچ سخت‌گیری وجود ندارد و براساس این ماده قانون که ذکر شد، مرد هر وقت بخواهد می‌تواند همسرش را طلاق دهد، یادآور شد: با توجه به اینکه رویکرد معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری خانواده محوری، تحکیم خانواده و کاهش میزان طلاق است به حقوق زنان و عدالت جنیسیتی نیز توجه دارد. نباید امنیت زن در زندگی زناشویی را به مخاطره انداخت و هر لحظه منتظر این باشد که همسرش این خانواده را از هم پاشیده و از بین ببرد.

 

فقها معتقدند، ازدواج عقد است و از همین‌رو نیاز به رضایت دو طرف دارد، اما طلاق ایقاع است و نیاز به توافق و رضایت زن ندارد و شوهر هر وقت اراده کند می‌تواند زن را طلاق دهد.

 

دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی معاونت امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه فقها معتقدند، ازدواج عقد است و از همین‌رو نیاز به رضایت دو طرف دارد، اما طلاق ایقاع است و نیاز به توافق و رضایت زن ندارد و شوهر هر وقت اراده کند می‌تواند زن را طلاق دهد، تصریح کرد: این موضوع نیز در راستای مسائل عدم تعادل بین حقوق زن و مرد بوده و فلسفه موجهی ندارد؛

 

همانطور که قانون به پدر خانواده اختیار مطلق می‌دهد که چنانچه فرزندش را به قتل برساند، مجازاتی برای او نیست و همانطور که به مرد اجازه داده می‌شود، چنانچه همسرش را با یک مرد اجنبی در یک رختخواب دید، بدون مراجعه به دادگاه می‌تواند زن را به قتل برساند. براساس قانون به مرد این اختیار داده می‌شود که هر وقت تمایل داشت، خانواده را از بین برده و زن را طلاق دهد. این اختیارات در زمانی با ضرورت شرع توجیه فرهنگی و اجتماعی داشت، اما امروز این موضوعات هیچ‌گونه توجیهی ندارد و امروز که زنان دوشادوش مردان در ساختن کشور و در چرخه اقتصاد، اجتماعی و سیاسی نقش ایفا می‌کنند، این مقررات با عرف جامعه ناهمگون است.

 

۱۰ شرط برای ایجاد محدودیت در طلاق دادن زنان 

عدم تمکین زن، رها کردن زندگی زناشویی توسط زن، ناسازگاری زن، محکومیت زن به ۵ سال حبس، محکوم شدن زن به اتهام روابط نامشروع، اعتیاد زن و ... از جمله شروطی است که چنانچه مرد یکی از آنها را در دادگاه اثبات کند، می‌تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند.  

 

سجادی با تاکید براینکه نباید یک اختیار را به صورت مطلق به یک انسان چه زن و چه مرد بدهیم، تصریح کرد: مواردی که باعث محدود شدن طلاق دادن زنان می‌شود، شامل ۱۰ شرط است مانند شرایطی که زن در صورت درخواست طلاق باید در دادگاه آن دلایل را برای طلاق ارائه دهد.

 

وی با اشاره به این ۱۰ مورد گفت: این شرایط شامل مواردی از جمله عدم تمکین زن، رها کردن زندگی زناشویی توسط زن، ناسازگاری زن، محکومیت زن به ۵ سال حبس، محکوم شدن زن به اتهام روابط نامشروع، اعتیاد زن و ... است و چنانچه مرد یکی از این شرایط را در دادگاه اثبات کند، می‌تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند و در این جا دادگاه به درخواست مرد رسیدگی قضایی انجام می‌دهد و اینگونه نیست که دادگاه انجام طلاق را توسط شوهر تسهیل کند. در حال حاضر کار دادگاه فقط تسهیل‌گری طلاق توسط مرد است و ما با این مقرره پیشنهادی به دادگاه اختیار دادیم چنانچه مرد درخواست طلاق داشت به درخواست طلاق مرد رسیدگی قضایی شود.

 

  • 9
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
چون زنان موجودی حساس هستند و در مواقع عصبانیت خیلی سریع تصمیم میگیرند این امر اجازه طلاق به ضررشان است خانم سجادی یک مقدار میدانی تر تحقیق کنید بیشتر زنان با شوهر خود مشکل ندارند با خانواده شوهر مشکل دارند حالا این اجازه را به آنها بدهی دیگر مزدوجی باقی نمی ماند
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش