دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۱۱ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۶۷۸۲
زنان، جوانان و خانواده

تلاش برای ممنوعیت کودک‌همسری در کشور/ کاهش گفت‌وگوی خانوادگی به کمتر از ۲۰ دقیقه

معصومه ابتکار,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان
معصومه ابتکار در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان اردبیل اظهار کرد: دولت تدبیر و امید تلاش می‌کند تا توطئه دشمنان در نابودی اقتصادی ایران را نقش بر آب کند که در این زمینه همه باید به سمتی حرکت کنیم تا با احساس مسئولیت در عمران و آبادانی کشور نسبت به رفع توطئه‌های استکبار جهانی و...

به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان اردبیل اظهار کرد: دولت تدبیر و امید تلاش می‌کند تا توطئه دشمنان در نابودی اقتصادی ایران را نقش بر آب کند که در این زمینه همه باید به سمتی حرکت کنیم تا با احساس مسئولیت در عمران و آبادانی کشور نسبت به رفع توطئه‌های استکبار جهانی و کاهش آثار جنگ روانی گام برداریم.

وی خاطرنشان کرد: دشمنان با جنگ روانی قصد دارند مردم را ناامید کنند در حالی که دولت با هدفگذاری مشخص و رفع محدودیت‌ها سعی دارد تا مشکلات و دغدغه‌های مردم را در حوزه اقتصادی به حداقل رسانده تا رفاه، کیفیت و امید مردم را به فعالیت‌های مختلف افزایش دهد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: دولت به دور از حاشیه‌ها و درگیری‌های بی‌حاصل تمام اهتمام خود را در رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم گذاشته اما عده‌ای تلاش می‌کنند کارهای دولت را به حاشیه برانند که قطعا جواب آنها را خود ملت خواهند داد.

ابتکار اشتغال، تولید و توجه به اولویت‌های اقتصادی را از رویکردهای دولت یازدهم اعلام کرد و افزود: از ابتدای انقلاب تاکنون زنان با حضور در عرصه‌های مختلف نقش آفرینی کردند به طوری که در سند ارتقای سلامت و توانمندی زنان به این مسایل و موضوعات توجهی جدی شده است.

وی موضوع عدالت را در تمام ابعاد به عنوان شعار اصلی و لاینفک انقلاب اسلامی یادآور شد و تصریح کرد: هرچند برداشت‌ها از عدالت متفاوت و گاه سطحی و تک‌بعدی است اما باید به یاد داشته باشیم که عدالت مقوله‌ای چندوجهی است و ضرورت دارد به عنوان یکی از مباحث ریشه‌ای در دین و مکتب اسلام به عدالت در حوزه‌های مختلف توجه شود.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: در حوزه اقتصاد عدالت ایجاب می‌کند تا به خلق ثروت در کشور توجه شود و در عدالت اجتماعی مبنای کار و حرکت زمینه‌سازی برای حضور و مشارکت همه اقشار بدون نگاه جنسیتی است.

ابتکار برقراری عدالت جنسیتی را در همه ابعاد امیدبخش خواند و اضافه کرد: در بخش آموزش و پرورش، بهداشت، اشتغال، اقتصاد و همه آحاد جامعه تلاش می‌کنند تا به نوعی عدالت جنسیتی برقرار و با یک نگاه توسعه‌ای زمینه مشارکت زنان و مردان در حوزه‌های مختلف ایجاد شود.

وی گفت: هر چند به دلایل تاریخی، قومیتی، خرده فرهنگ‌ها و ... زنان ما در بهره‌مندی از خدمات عقب مانده‌اند اما باید به این موضوع اعتراف کنیم که در بخش آموزش رشد و پیشرفت چهار دهه اخیر بی‌نظیر است؛ به طوری که ۶۵ درصد قبولی دانشگاه‌ها از دختران بوده است.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: در بسیاری از حوزه‌ها عقب ماندگی‌های گذشته در حوزه بانوان رفع شده ولی همچنان خلا را در حوزه‌های مختلف اقتصاد و توجه به نظام خانواده شاهد هستیم که ضرورت دارد با افزایش مشارکت زنان حرکت‌ها و برنامه‌ریزی‌ها به شکل درست و صحیح انجام شود.

ابتکار بیان کرد: در ورود دختران به فضاهای ورزشی و تفریحات سالم نباید محدودیتی ایجاد شود؛ چرا که در ارتقای سلامت و رشد دختران ما توجه به این حوزه بسیار مهم است و قطعا در بخش بهداشت و سلامت روانی و جسمی نیز به این عدالت جنیسیتی توجهی واقعی شده است.

وی از مسئولان خواست تا در ارائه آمار به تفکیک جنسیتی اطلاعات را ارائه کنند. او افزود: ما اخیرا با معاون آمار و اطلاعات توافق کردیم تا در همه حوزه‌ها آمار تفکیکی به جنسیت ارائه شود تا نقاط مثبت و یا منفی در آن لحاظ شود.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده به ازدواج در سنین کودکی اشاره و اظهار کرد: هر چند این موضوع در کشور بحرانی نیست اما حتی یک مورد ازدواج در سنین پائین برای ما خوشایند نیست و قطعا در قالب لایحه‌ای تلاش می‌کنیم تا ممنوعیت کودک همسری را در گروه سنی زیر ۱۳ سال به مجلس ارائه و در این زمینه براساس مصوبه قانونی برنامه‌ها اجرایی شود.

ابتکار در مورد آمار دختران بازمانده از تحصیل نیز خاطرنشان کرد: در این زمینه آمار و اطلاعات ما نشان می‌دهد که زیر چهار درصد دختران بازمانده از تحصیل را داریم ولی سعی آموزش و پرورش بر این است تا هیچ کودکی از تحصیل بازنماند.

وی ادامه داد: برای اولین بار با تاکید رئیس جمهور و در ارتقای شاخص‌های عدالت جنسیتی سعی کردیم تا در شاخص‌های کلی و اختصاصی به استان‌ها برنامه‌هایی را ارائه کنیم تا بر مبنای آن هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی در ابعاد مختلف سواد، اشتغال، ورزش و ... انجام شود.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده از تدوین سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده در استان‌های کشور خبر داد و بیان کرد: به همه استان‌ها و براساس آمار سرشماری سال ۹۵ اطلاعات ارائه شده تا یک شرایط مناسبی را در عملیاتی کردن این برنامه‌ها شاهد باشیم.

ابتکار در مورد طرح ارتقای تاب‌آوری اجتماعی نیز خاطرنشان کرد: ما به صورت بروز تقشه تاب‌آوری استان‌ها را تهیه کردیم تا با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی براساس این نقشه راه فعالیت‌ها و برنامه‌ریزی‌ها به شکل درست و صحیح انجام شود.

وی از اجرای طرح توان افزایی زنان روستایی با هدف تولید محصولات استاندارد و سالم خبر داد و تصریح کرد: در این راستا در استان اردبیل بیش از ۵۰۰ نفر از زنان ضمن آشنایی با مهارت‌های کارآفرینی از الگوی مناسب کار در راستای توان افزایی اقتصادی استفاده می‌کنند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده استفاده از ظرفیت تشکل‌ها و سازمان‌های مردم نهاد را در اجرای برنامه‌های حوزه زنان یادآور شد و گفت: توان افزایی دستگاه‌های مردم نهاد و سمن‌ها در پنج منطقه کشور اجرا شده و در شمالغرب کشور نیز این برنامه حمایتی عملیاتی می‌شود.

ابتکار به جهت‌گیری دولت در تحکیم بنیان خانواده نیز اشاره کرد و افزود: آموزش‌های قبل و حین ازدواج در حال انجام است و با همکاری انجمن جامعه شناسی کشور از سال ۹۶ طرح گفت‌وگوی ملی خانواده در ۳۱ استان کشور شروع شده است.

وی ادامه داد: باید به واسطه این گفت‌وگو اختلال ارتباطی در خانواده‌ها را از بین ببریم و در کنار سایر کارکردها به ارتقای مهارت‌های ارتباطی نیز توجهی جدی داشته باشیم.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: ما با تقویت مهارت‌های ارتباطی و گفت‌وگوی دوطرفه و در عین حال تفکر نقادانه می‌توانیم به حل اختلاف در نظام خانواده کمک کنیم البته به شرط آنکه گوش شنوای خوبی نیز داشته باشیم.

ابتکار اظهار کرد: بسیاری از فرزندان و سالمندان ما امروز احساس تنهایی می‌کنند و این به دلیل خلا موجود در مهارت‌های ارتباطی است؛ به طوری که در خانواده‌های ایرانی گفت‌وگو در طول روز از ۲ ساعت در حال حاضر به کمتر از ۲۰ دقیقه رسیده است که این بزرگ‌ترین تنش در روابط اعضای خانواده را رقم زده است.

وی مهم‌ترین کارکرد خانواده را موضوع حمایتی و فراهم کردن زمینه‌های آرامش و آسایش اعلام کرد و افزود: باید به سمت گفت‌وگوی ملی با ارتقای مهارت اعضای خانواده حرکت کنیم و در کنار آن الگوهای مناسبی نیز در این زمینه برای ایجاد ارتباط سالم فراهم آید.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در پایان تصریح کرد: سامانه پایش و رصد شاخص‌های استانی و ملی در حال تدوین است که امیدواریم به صورت مستمر اجرای این طرح‌ها را مورد دقت نظر و ارزیابی قرار دهیم.

  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۱۵
غیر قابل انتشار: ۱۷
جدیدترین
قدیمی ترین
روسری برند ابتکار رو ببینید پس تولید ملی چرا استفاده نمیکنین
همشونم به ازدواج مجددوخشونت و طلاق و مرگ ومیر ختم میشه
دخترو پسر باید خیلی چیزا درباره زندگی بدونن دوتا بچه فقط میدونن که می‌رن زیر یه سقف بچه ب دنیا میاد ....دیگه چی میدونن بجز این
سن اصلا در ازدواج مهم نیست توی این مورد دخالت نکنید ،دختر۹ساله گاهی هم از جهت جسمی و بلوغ فکری اجتماعی و...از یه دختر ۲۰ساله هم بالاتره ،اینا باید با تشخیص ولی دختر باشه نه ابتکار ،اخه چکاره هستن اینا مسائل شخصی مردمه
سن اصلا در ازدواج مه...
چی داری میگی یه دختر نه ساله عروسک بازی میکنه نه دنبال پخت و پز واسه پسر مردم و بچه ای که هم قد خودش باشه
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش