چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳
۱۸:۲۷ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۷۳۴۳
زنان، جوانان و خانواده

فروش دختران به اتباع خارجی!/ فرزندان زنان ایرانی و مردان خارجی در سراب هویت

فروش دختران به اتباع خارجی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان
خرداد ماه سال جاری لایحه اعطای تابعیت به فرزندان زنان ایرانی برای رفع ایرادات شورای نگهبان نسبت به آن در کمیسیون قضایی مجلس مورد بررسی قرار گرفت و به صحن مجلس برده شد، خبر‌ها حاکی از آن بود که این لایحه این‌بار در صحن علنی مجلس به تصویب نهایی می‌رسد که چند روز پیش باردیگر شورای نگهبان این لایحه را دارای ایراد امنیتی عنوان کرد.

به گزارش رویداد۲۴، چند روز پیش شورای نگهبان بار دیگر لایحه اعطای تابعیت به فرزندان زنان ایرانی را رد کرد و دو ایراد را به آن وارد دانست، ایرادی که مربوط است به بندی از لایحه که براساس آن آمده است در صورت درخواست مادر تابعیت تا ۱۸ سالگی اعطا می‌شود و در غیر این صورت فرزند می‌تواند بعد از رسیدن به ۱۸ سال درخواست تابعیت کند که در صورت نداشتن مشکل امنیتی تابعیت اعطا می‌شود،

در ایراد شورای نگهبان این بخش مورد بحث است و ایراد دیگر مربوط به بندی است که براساس آن دولت مکلف به اعطای اقامت به پدران این بچه‌ها شده و ایراد این است که نمی‌توان دولت را در این زمینه مکلف کرد.

سیده فاطمه ذوالقدر در اینباره گفته بود که طبق مذاکراتی که با شورای نگهبان داشتیم بحث رد لایحه اعطای تابعیت به فرزندان زنان ایرانی و مردان خارجی مطرح نیست بلکه شورای نگهبان دو ایراد به این لایحه گرفته که این ایرادات در کمیسیون قضائی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

به گزارش رویداد۲۴ فرزندان زنان ایرانی در حالی بدون داشتن هویت رشد کرده و سرنوشت‌شان با سراب اعطای تابعیت به این افراد گره خورده که مسئولان مربوطه از آن‌ها هیچ حمایتی نمی‌کنند و از آنجا که مادران آن‌ها نیز معمولا از قشر کم‌برخوردار جامعه هستند توانایی کافی برای امرار معاش را ندارند.

این کودکان از یک سو بدون هویت و بدون برخورداری از حمایت‌های اجتماعی مانند آموزش، بهداشت، یارانه، بیمه و... بزرگ می‌شوند که در روزگار بزرگسالی نیز پس از انجام ازدواج‌های ثبت نشده این بی‌هویتی را به نسل بعد از خود منتقل می‌کنند و همین چرخه محرومیت در میانشان ادامه می‌یابد و از سوی دیگر اگر این افراد مرتکب بزه شوند برخلاف سایر افراد جامعه شناسایی آن‌ها به آسانی امکانپذیر نیست لذا آسیب‌پذیری و فقر و محرومیت در میان این افراد بازتولید می‌شود.

ازدواج با اتباع بیگانه به دلیل فقر

حبیب‌الله مسعودی فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور به رویداد۲۴ می‌گوید: در بحث ازدواج زنان ایرانی با افراد خارجی ضروری است در صورت تولد فرزند حمایت‌های لازم از وی صورت گیرد تا بتواند از اموری مانند آموزش، بهداشت و ... استفاده کند.

او با تاکید براینکه عمده ازدواج‌های این زنان با اتباع کشور‌های همسایه مانند افغانستان صورت می‌گیرد ادامه می‌دهد: پیش از اعطای هویت باید مورد مساله حمایت از مردم مناطقی که بیشتر این ازدواج‌ها در آن صورت می‌گیرد توسط نهاد‌های حمایتی مورد توجه مسئولان قرار گرفته و اعتبارات لازم برای این موضوع در اختیار این نهاد گذاشته شود تا اگر این ازدوج‌ها صورت می‌گیرد با انتخاب زن باشد و نه اینکه به خاطر مسائل معیشتی خانواده، دختر خود را وادار به ازدواج با اتباع خارجی کند.

معاون سازمان بهزیستی کشور می‌گوید: نباید صرفا تمرکز را بر این نکته بگذاریم که اگر زنی با مردی خارجی استفاده کرد و صاحب فرزند شد سریعا به همسر او تابعیت یا اقامات اعطا کنیم، بلکه در کنار این موضوع باید شرایطی فراهم کنیم که خانواده‌ای به دلیل فقر دختر خود را با دریافت مبالغی اندک به عنوان شیربها، به عقد اتباع بیگانه درنیاورد، زیرا با چنین مواردی برخورد داشته‌ام که خانواده‌ای برای ۵ میلیون تومان دختر ۱۵ خود را وادار به ازدواج با یک فرد تبعه بیگانه ۶۰ ساله کرده است.

وی با اشاره به اینکه با نگاهی به بررسی‌های صورت گرفته مشخص می‌شود که غالب این زنان متعلق به دهک‌های پایین درآمدی جامعه هستند: عنوان می‌کند: از آنجایی که بخش حمایت اجتماعی و اقتصادی و رفاهی را برای خانواده‌های کم‌درآمد چندان مورد توجه قرار نداده‌ایم و ممکن است دختر وادار به ازدواج‌های ناخواسته با اتباع بیگانه شود باید حتما موضوع حمایت از خانواده‌ها را در دستور کار قرار دهیم، چه بسا اگر از این خانواده‌ها حمایت می‌شد تن به چنین وصلت‌هایی نمی‌دادند. اما اگر دختری خود این ازدواج را انتخاب کند و نه به دلیل مشکل مالی باید حمایت لازم از وی صورت بگیرد.

مسعودی فرید با تاکید براینکه نباید شرایط به گونه‌ای باشد که عده‌ای صرفا برای کسب تابعیت ایران با دختران ایرانی ازدواج کنند و خانواده‌های فقیر را مورد سوءاستفاده قرار دهند، تصریح می‌کند:، اما اگر در هر صورت ازدواجی صورت گرفت و فرزندی از چنین وصلت‌هایی حاصل شد فرزند این زنان باید از حمایت جمهوری اسلامی ایران برخوردار شود، زیرا مادر ایرانی داشته و باید تحت حمایت قرار بگیرند.

فرزند زنان ایرانی باید هویت داشته باشند

وی با یادآوری اینکه در جلساتی که درباره این موضوع برگزار شد همه متفق‌القول بودند که فرزندان حاصل چنین ازدواج‌هایی باید از حمایت اجتماعی برخوردار باشند، اما باید هر دو حمایت و اعطای تابعیت را در نظر بگیرم تا ازدواج دختر به دلیل فقر نباشد.

معاون سازمان بهزیستی می‌گوید: برای حل مشکلات تابعیت فرزندان حاصل از مادر خارجی راه میانه‌ای نیز وجود دارد؛ راهکار میانه این است که فعلا به این کودکان اوراق هویتی بدهیم، زیرا برای شهروند شدن آن‌ها نیاز به بررسی و مطالعه بیشتری است تا کودکی که متولد شده بتواند مدرسه رفته و ازخدمات بهداشتی درمانی کشور استفاده کند تا تعلق خاطری به سرزمین مادری خود داشته باشد.

او تاکید می‌کند: در حال حاضر برای کودکان اتباع افغانستانی شرایطی فراهم کرده‌ایم که بتوانند به مدرسه بروند وقتی برای این کودکان چنین کاری کرده‌ایم برای کودکانی که مادرشان ایرانی است نیز می‌توانیم این شرایط را ایجاد کنیم تا اینکه بعد از بزرگسالی تصمیم بگیرند که می‌خواهند به تابعیت ایران در بیایند یا خیر.

مسعودی فرید خاطرنشان می‌کند: بررسی‌های ما براساس آخرین گزارشی که در طرح ساماندهی کودکان کار به ما ارائه شد، نشان داد که از ۳۶۰ کودکی که در این طرح شناسایی شد حدود ۴۰ نفر ایرانی بودند و باقی غیرایرانی و از این غیرایرانی‌ها هم ۵ یا ۶ درصد مادر ایرانی داشتند و مابقی غیرایرانی بودند.

به گزارش رویداد۲۴ باید مسئولان به این نکته توجه کنند که تنها خانواده‌های کم‌درآمد به بیگانگان ازدواج نکرده و بسیاری از زنان و دختران دارای شرایط خوب اقتصادی و اجتماعی نیز  اقدام به ازدواج با اتباع کشورهایپیشرفته‌تر  می‌کنند و چه بسا که این زنان در کشور متبوع همسر دارای مقام‌های بالای اجتماعی،‌ا قتصادی، فرهنگی و ... باشند لذا محروم کردن فرزندان این زنان از داشتن تابعیت ایران قطعا نمی‌تواند مفید باشد و به دلیل وجود ازدواج‌های اجباری و نامطلوب با اتباع کشورهای همسایه نمی‌توان تمام زنان ایرانی را از داشتن چنین حقی محروم کرد.

شادی مکی

  • 18
  • 8
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش