چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۴۸ - ۱۲ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۳۶۰۱
حقوقی، قضایی و انتظامی

رئیسی در جاده عمل به وعده

ابراهیم رئیسی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی

به گزارش آرمان، دیروز لبخند رضایت بر لبان بسیاری از اقشار هویدا بود چرا که شعار اصلاح در قوه قضائیه را باور کردند که نمونه خبر تغییراتی در مدیریت زندان‌های استان تهران است که به دلیل قتل یک زندانی در زندان فشافویه بود که در ۲۰ خرداد زندان فشافویه با روزهای دیگر تفاوت داشت؛ برخی زندانیان حیرت‌زده و برخی دیگر در تقلای توجیه قتل علیرضا شیرمحمدعلی بودند.

علیرضا شیرمحمدعلی زندانی ۲۱ ساله در زندان فشافویه مورد حمله دو قاتل سابقه‌دار قرار گرفت و با ۳۰ ضربه مجروح شد و فوت کرد که به گفته رئیس سازمان زندان‌ها اقدام به قتل زندانی فشافویه در ۹۰ ثانیه رخ داد که جامعه متاثر از ناامن بودن زندان بود که سازمان زندان‌ها چنین توضیح داد: «مجتمع ندامتگاهی تهران بزرگ در حال حاضر محل نگهداری تعدادی از متهمان و محکومان جرائم علیه اشخاص، جرائم علیه اموال و مالکیت و جرائم علیه امنیت و آسایش عمومی می‌باشد، لذا طرح این موضوع که آن ندامتگاه صرفاً محل نگهداری زندانیان خطرناک باشد موضوع صحیحی نیست.

از گذشته تاکنون موضوع تفکیک محکومان از متهمان و طبقه‌بندی زندانیان بر اساس نوع جرائم آنان، اجرا گردیده است، لذا این تصور که زندانیان جرائم امنیتی با سایر مجرمین از جمله افراد شرور و خطرناک در یک مکان و در کنار یکدیگر نگهداری می‌شوند امری نادرست است.» اما این توضیحات تمام آنچه نبود که جامعه انتظار داشت. در همین راستا غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه گفت: «پرونده قتل مرحوم علیرضا شیرمحمدعلی با حساسیت و جدیت تمام توسط دادسرای عمومی و انقلاب رسیدگی و همانند برخی پرونده‌های ویژه دیگر با گذشت ۴۸ ساعت از وقوع قتل، تحقیقات دادسرایی آن انجام و پرونده با صدور کیفرخواست به دادگاه کیفری یک استان تهران ارجاع که در دادگاه نیز به‌صورت ویژه و در حداقل زمان قانونی رسیدگی خواهد شد.

تحقق برکناری مقصر

مهم‌ترین پیگیری قتل جوان ۲۱ ساله از که سوی رئیس قوه قضائیه صورت گرفت، آیت‌ا... رئیسی گفت: «درباره حادثه تلخ زندان فشافویه به‌سرعت هیات سازمان زندان‌ها اعزام شد؛ دادستانی تهران هم تیم مربوط به خود را فرستاد و بنده هم از طریق دادستانی کل افرادی را اعزام کردم. دو نکته اساسی وجود دارد؛ اول جنایتی که رخ داده و به‌سرعت کیفرخواست صادر و پرونده به دادگاه ارسال شد. هیاتی را هم به حضور خانواده مقتول فرستادم تا قول دهند که فوراً به پرونده رسیدگی خواهد شد. مساله مهم‌تر کوتاهی و غفلت احتمالی مأموران در زندان است که باید فوراً رسیدگی شود. حتماً مسئولی که کم‌کاری کرده است برکنار خواهد شد و به توبیخ اکتفا نمی‌کنیم.

باید با حوادث هم سریع، هم دقیق و هم حق‌خواهانه برخورد کنیم. برخورد سریع و عبرت‌آموز و توأم با پیشگیری بسیار مهم است» که دیروز این وعده عملیاتی شد. خبرگزاری تسنیم صبح دیروز مدعی شد «پس از تعیین کمیته ویژه از سوی رئیس قوه‌قضائیه به منظور بررسی علت قتل یک زندانی به نام شیرمحمدعلی در زندان تهران بزرگ، نتیجه تحقیقات روشن و به رئیس قوه‌قضائیه اعلام شده است. برکناری مدیرکل زندان‌های استان تهران، نتیجه بررسی‌های این کمیته بوده است.

همچنین شنیده می‌شود رئیس زندان تهران بزرگ و اندرزگاه محل نگهداری شیرمحمدعلی نیز از مسئولیت خود برکنار شدند» و پس از آن میزان نوشت؛ سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال دربار نتیجه گزارش هیات تحقیق و تفحص در مورد قتل یک زندانی امنیتی در زندان تهران بزرگ و برکناری مدیرکل زندان‌های استان تهران بر اثر گزارش‌های این هیات اظهار کرد: این پرونده رسیدگی شد و در نوبت دادگاه است.

سه هیات تشکیل شده که بررسی‌های خود را انجام داده‌اند و گزارش آن را محضر ریاست قوه قضائیه تقدیم کردند که تصمیم گرفته شد با برخی پرسنل در آن بند برخورد شود. محسن اسماعیلی افرود: برخی از مدیران در این ارتباط جابه‌جا شدند. قوه قضائیه با تخلفات هیچ تعارفی ندارد که اگر در داخل مجموعه ما تخلفی صورت گیرد اولین مدعی آن قضات و مسئولان قضایی هستند و سنگین‌تر از سایرین با آنها برخورد می‌شود که وی خبر داد: رئیس زندان برکنار شده است و مدیرکل زندان‌های تهران جابه‌جا شد.

تغییر برای تقصیر؟

نکته قابل تامل آنجاست که ایلنا دیروز نوشت: «سیدحشمت‌ا... حیات‌الغیب به جای مصطفی محبی به عنوان مدیرکل زندان‌های استان تهران منصوب شد. حیات‌الغیب پیش از این مدیرکل زندان‌های استان فارس بود. این تصمیم با دستور جهانگیر رئیس سازمان زندان‌ها اتخاذ شده است. اگرچه این تصمیم پس از ماجرای قتل شیرمحمدعلی در زندان فشافویه اتفاق افتاده است اما روابط عمومی سازمان زندان‌ها در گفت‌وگو با ایلنا اعلام کرد که رفتن محبی از سازمان زندان‌های استان تهران که تقریبا بعد از تعطیلات عید نوروز نهایی شده بوده و ارتباط چندانی به این ماجرا نداشته است!» به هر حال با توجه به اظهارات سخنگوی قوه قضائیه مشخص است که این قوه مماشاتی با مقصران ندارد و وعده‌ها و برنامه‌های آیت‌ا... رئیسی محقق خواهد شد که نمونه اخیر آن تغییر و تحول‌ها در مدیریت زندان‌هاست.

  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش