به گزارش فارس، آئین دادرسی کیفری مجموعه اصول و مقرراتی است که برای کشف و تحقیق جرائم و تعقیب مجرمان و نحوه رسیدگی و صدور رأی و تجدیدنظر و اجرای احکام و تعیین وظایف و اختیارات مقامات قضایی وضع شده است.
در اصل ۴۹ قانون اساسی صلاحیت دادگاههای کیفری رسیدگی به جرائمی همچون « امنیت داخلی و خارجی شامل محاربه و افساد فیالارض، بَغی، تبانی، و اجتماع علیه حکومت اسلامی، احراق و تخریب اموال و اقدام مسلحانه به قصد مقابله با نظام جمهوری اسلامی»، «توهین به مقام معظم رهبری» و «مواد مخدر و روانگردان شامل حمل، نگهداری، ساخت و قاچاق» میباشد.
حجتالاسلام والمسلمین موسی غضنفر آبادی رئیس دادگاههای انقلاب اسلامی استان تهران که از ۸ خردادماه سال ۹۵ به سمت ریاست این دستگاه منصوب شده مهمان خبرگزاری فارس شد تا آخرین وضعیت پرونده نگین غرب، داعشیها، جواسیس، دلیل اطاله دادرسیها و بسیاری دیگر از موضوعات روز مردم را تشریح کند.
* باید دادگاه انقلابمان را جوان کنیم
فکر میکنید در دوره جدید قوه قضائیه که چند ماهی است آغاز شده چه چیزی در انتظارش میباشد و فکر میکنید در دوره جدید قوه قضاییه برنامه دادگاه انقلاب چیست؟
قبل از پاسخ به سوال شما اجازه بدهید عرض کنم که برنامه بازدید من از این خبرگزاری بسیار مایه خرسندی من شد که مجموعهای از نیروهای مذهبی، انقلابی، دلسوز و جوان را در اینجا جمع کردید و در حال فعالیت هستید و از این بابت بسیار بسیار خوشحال شدم.
* لزوم توسعه شعبات امنیتی دادگاه انقلاب
در بحث دادگاه انقلاب بنده یک دیدگاهی داشتم و این دیدگاه را خدمت آیت الله رئیسی منتقل کردم و آن دیدگاه این بود که ما باید دادگاه انقلاب خود را جوان کنیم و نیروهای انقلابی بصیر، هوشیار و آگاه در دادگاه انقلاب تزریق شود و مخصوصاً شعبات امنیتی ما توسعه پیدا کند بنابراین بحث توسعه شعبات و جوانگرایی و نیروهای متخصص و علاقمند به کار در دادگاهها جزء برنامه و دیدگاه ما است.
بنده این موضوع را مطرح کردم و مورد استقبال آیت الله رئیسی مواجه شد و قرار شد پیگیری شود.
گذشته انقلاب، گذشته بسیار بسیار روشنی است. بنده این نکته را هم باید اشاره کنم، برخیها دادگاه انقلاب فعلی و امروزی را هنوز نفهمیده و نمیفهمند مخصوصاً کسانی که در خارج از کشور هستند فکر میکنند دادگاه انقلاب، دادگاه انقلاب اوایل انقلاب است با همان صلاحیتها و به اصطلاح شرایطی که اوایل انقلاب بود در حالی که اینطور نیست.
دادگاه انقلاب اسلامی ما امروز با نام تخصصی و صلاحیتهایی که قانون برایش مشخص میکند فعالیت میکند مانند دادگاه کیفری، دادگاههای تجدید نظر البته دادگاه رسیدگی به جرائم اطفال، مشکلات امنیتی، مواد مخدر، قاچاق کالا و ارز و صلاحیتی که اضافه شد جزء دادگاههای تخصصی هستند.
* دادگاه انقلاب، یک دادگاه تخصصی است
البته جرایم اقتصادی که متهم یا متهمان به عنوان مفسد فیالارض تشخیص داده شوند وظیفه دادگاه انقلاب است و کمتر از آنها هم دادگاههای ویژه میباشد که این صلاحیتها هم به آنها داده میشود. بنابر این اصل دادگاه انقلاب امروز فقط نام مقدس دادگاه انقلاب میباشد و یک دادگاه تخصصی می باشد.
کار دادگاه انقلاب، بسیار حساس، دشوار است و جرایمی که علیه امنیت ایجاد میشود باید رسیدگی کند ضمن اینکه جرایم امنیتی نیز بسیار زیاد می باشد.
کسانی هستند که از بیرون ممکن است کارهای ضد امنیتی انجام دهند مانند بحث تروریستی که در مجلس شورای اسلامی صورت گرفت رسیدگی به چنین پروندههایی بسیار دشوار میباشد یا برخی از افرادی که دشمن آنها را شستوشوی ذهنی داده و یا میدهد و برای عملیات ها انتحاری به ایران میفرستد و هر روز از وزارت اطلاعات و یا از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام می کنند مثلاً تیمی منهدم شده و دستگیر شدهاند.
* مواد مخدر یکی از آسیبهای جدی جامعه
امروزه یکی از آسیبهای اجتماعی ما بحث مواد مخدر میباشد که متأسفانه آسیبهای زیادی را به جامعه وارد کرده و یا بحث قاچاق کالا و ارز همانطور که مقام معظم رهبری فرمودهاند یکی از بحثهای بسیار، بسیار مهم اقتصاد ما میباشد، مخصوصاً کسانی که به صورت قانونی قاچاق کالا را انجام میدهند.
* قاطعیت، نفوذناپذیری و صلابت نفس، شروط لازم برخورد جدی قاضی با متهمان
شرایط حاد و خاص ما ایجاب میکند برخوردهای جدی و قاطعی را انجام دهیم، قاطعیت، نفوذ ناپذیری، صلابت نفسی که قضات ما دارند در این قاطعیت نقش دارد.
ما باید اهمیت کار قضات را کمی تشدید کنیم مانند پروندههایی که به صورت میلیاردی وارد دادگاه میشود و قضات به صورت سلیم نفس و بیاعتنا به دنیا به پرونده رسیدگی میکنند.
* در جریان نفوذ بعضی افراد در پروندهها هستیم
ما در جریان هستیم که بعضی از افراد میخواهند نفوذ کنند و به هر حال اقداماتی را انجام بدهند ولی قضات ما به صورت جدی به پروندهها رسیدگی کرده و رسیدگی میکنند و خیلی از افرادی که به هر صورتی دیگران را فریب داده تا به قضات نفوذ کنند به حمدالله ناکام ماندهاند.
حضور آقای رئیسی در پشتوانه قضائی کشور را چطور ارزیابی میکنید؟
ما هفته قوه قضایی را در حالی برگزاری می کنیم که در صدر این قوه یک فردی از درون خود قوه قضائیه قرار گرفته است کسی که پستهای متعددی را تجربه کرده است و تسلط کامل بر همه اجزای قوه قضائیه اعم از بحثهای قضایی، نظارتی دارند.
* امیدواری به چابکسازی و پرکارتر شدن دادگاه انقلاب در دور جدید قوه قضائیه
حجتالاسلام رئیسی در سازمان نظارتی، ردههای پائین، در دادگاه انقلاب، دادستان کل، معاون اول قوه فعالیت داشتهاند و تسلط کامل بر تشکلهای قوه قضائیه دارند و بنده خیلی امیدوارم دادگاه انقلاب بسیار چابکتر، مفیدتر، پرکارتر و موثر تر انشاالله در برخورد با مفسدیت و در برخورد با مجرمین موفق باشیم.
اقدام یا پیشنهادی در جهت جوانسازی بدنه دادگاه انقلاب صورت گرفته است؟
رئیس دادگاههای انقلاب اسلامی تهران: بله رهنمودی را ایشان عرض کردهاند که ما باید دنبال کنیم.
یکی از نکاتی که برخی از منتقدان در مورد بحث جوانسازی دستگاه قضائی مطرح میکنند این است که در اصول فقهی هرچقدر سن قاضی بالاتر باشد میتواند بهتر و صحیحتر برای پرونده تصمیم بگیرد، بفرمایید آیا این موضوع منعی دارد که ما قاضی جوانی داشته باشیم؟ به نظر میرسد فارق از این که این موضوع درست باشد یا نه، دادگاه انقلاب یکی از محاکمی میباشد هر چقدر قاضی پختهتر به لحاظ اهمیت موضوع و سنگین بودن پرونده به نظر میرسد روحیه دادگاه انقلاب با روحیه روحیه جوان سازی زیاد مطابقت نداشته باشد، بفرمائید چقدر از این برداشت درست و چقدر غلط میباشد؟
موضوعی که شما عرض می کنید کلّیت ندارد؛ گاهی امکان دارد یک جوان به جای یک نفر که سن و تجربه دارد کار انجام دهد مضافاً به اینکه در چارچوب قانون و شرع عمل میکنیم. گاهی ممکن است اطلاعات یک قاضی جوان بهتر و بیشتر از یک قاضی مسن باشد اگر اطلاعاتش کامل و دقیق باشد و اگر شهامت و شجاعت در تصمیمگیری داشته باشد میتواند موفق شود. البته اینها از لوازم کاری قاضی میباشد و اگر متدین باشد قاضی موفقی خواهد بود.
* لزوم استفاده از قضات جوان در کنار قضات با سابقه
باید قضات جوان ما بیایند و در کنار قضات با سابقه کار و رسیدگی به یک پرونده در دادگاه انقلاب را یاد بگیرند ما اگر بخواهیم دادگاه انقلاب را جوانش کنیم اینطور نیست که بگوییم قاضی جوان بیاوریم اینجا و همه این آقایانی که اینجا میباشند تشریف ببرند بیرون؛ حداقل ۵ الی ۶ سال طول میکشد که یک قاضی جوان کار را یاد بگیرد و وارد کار شود و بتواند عرصه را بدست بیاورد.
این پروسه حتماً باید طی بشود؟
حتماً؛ البته ما دو راه داشتیم یکی از بین قضاتی که کمی کار کردهاند انتخاب شود و راه دوم این که یکی از قضات جوان علاقهمند کار به دادگاه انقلاب دعوت شود و کار یاد بگیرد که این پروسه ممکن است طی ۸ الی ۱۰ سال به طول بیانجامد تا مشخص شود آیا این فرد این توانمندی و شهامت را دارد یا خیر که البته در چند نوبت این بررسی انجام میشود.
در سال ۹۶ یکی از اتفاقات متأسفانه ناراحت کننده کشور حمله به مجلس شورای اسلامی و حرم مطهر امام خمینی (ره) بود که مشخص شد که اینها وابسته به گروه داعش هستند و خیلی از آنها به درک واصل شدند اما حدود ۱۲ نفر از آنها و وابستگان آنها بازداشت شدند. بفرمائید از سال ۱۳۹۶ برای منصوبین به داعش دادگاهی برگزار شده یا خیر؟ روند این دادگاهها چگونه میباشد؟
* آدمهایی هستند که بخاطر اختلاف با اهل سنت آنها را به شهادت میرسانند
به غیر از آنهایی که رسیدگی شد تعدادی هم مورد رسیدگی قرار گرفتند. به غیر از آن پروندهها ما پروندههایی هم داشتیم که به قصد عملیاتهای انتحاری قصد ورود به کشور را داشته و یا در مرزهای ما و یا داخل کشور قبل از انجام عملیات انتحاری دستگیر شدهاند مورد رسیدگی قرار گرفت حتی بعضی از آنها افراد خارجی میباشند که آمدهاند اینجا و این ملت را به خاک و خون بکشند پس این فکرخبیثانه و آدمکُشی آنها واقعاً وجود دارد شاید واقعاً در توان آن فرد نیست اما گاهی در اطراف آدمهایی هستند قصد دارند که به خاطر اختلافاتی که با مردمان اهل سنت ایجاد میکنند این مردمان را در مرزهای کشور به شهادت برسانند.
* داعشیها در انتظار محاکمه دستگاه قضا
این افراد قصد داشتند در داخل کشور و مرزها این عملیاتها را به انجام برسانند که با الحمدولله با هوشیاری مأموران اطلاعاتی ناکام مانده و دستگیر شدند که از این افراد برخی محاکمه شدند و برخی هم منتظر محاکمه هستند.
تعداد عددی از آنها موجود میباشد؟
تعداد آنها زیاد نیست الحمدولله.
از طرف کشور خاصی بودهاند یا نه؟
نه همان افرادی که از طرف برخی از کشورها برای کمک به داعش می آمدند، بودند.
عمدتاً پروندههای فوق العاده خاص یا حساس نظیر جاسوسی در دادگاه انقلاب رسیدگی میشود و خصوصیت این پروندهها این است که ضد انقلاب و دشمنان نظام روی آن حساسیت ویژهای دارند. گاهاً عدم اطلاعرسانی به هنگام باعث شده است که دست ضد انقلاب برای شایعهسازی و اطلاعات غلط باز شود و قوه قضائیه فرصت اطلاعرسانی را از دست داده است آیا بنایی برای اطلاعرسانی این پروندهها وجود دارد؟
* عمده جاسوسان از ناحیه رژیم غاصب صهیونیستی، آمریکا و انگلیس هستند
چون عمده جاسوسها از ناحیه رژیم غاصب صهیونیستی، آمریکا و انگلیس میباشد به همین دلیل هرگاه جاسوسی بازداشت میشد تبلیغات گستردهای را انجام میدهند به نحوی که افرادی که به کار میگرفتند از افراد سر سپرده داخلی خودشان و ضد انقلابی که آمریکا هم در خدمتشان میباشد آنها نیز فضاهای رسانهای خودشان را نیز به صورت گسترده در اختیار آنها قرار میدهند هستند، گاهی اوقات تحت عنوان حقوق بشری موضوع را پیش میبردند و مظلومنمایی انجام میدادند و کار رسانهای خودشان را انجام میدادند متأسفانه این نقص وجود داشت.
* لزوم ایجاد یک مدیریت رسانه در قوه قضائیه
من احساس میکنم حتماً باید یک مدیریت رسانه در قوه قضاییه داشته باشیم که به خاطر پیشگیری از این قبیل موضوعات اتفاق میافتد که یک جاسوس بازداشت میشود تا ما بخواهیم موضوع این فرد خائن به مردم، خائن به نظام، خائن به امنیت مردم، خائن به سرنوشت مردم را مطرح کنیم زیرا میدانید که یک خائن میتواند خیلی ضربه بزند در بحث های اقتصادی، در بحثهای امنیتی، در بحثهای اقتدار نظام واقعاً خیلی مهم می باشد لذا ما باید یک پشتوانه مردمی داشته باشیم که بتوانیم خوب مجازات کنیم ولی عکس آن را میبینیم.
* لزوم اطلاعرسانی و توضیح به مردم در مورد جاسوسها
در این موقعیت یک فضای مسمومی درست میشود و میگویند آن فرد واقعاً مظلوم و بیگناه است و خیلی از موضوعات بدین شکل میباشد. حالا فرض بفرمایید اگر فردی به برخی از کشورهای خارجی وابستگی داشته باشد صدای آن کشورها بیشتر میباشد از این جهت که بیشتر دنبال این میباشند که عنوان کنند آن متهم به عنوان یک توریست آمده یا اینکه آمده در کشور ما کار بکند، لذا ما باید مدیریت رسانهای را در مورد یک جاسوس یا یک کسی که عمل ضد امنیتی انجام داده انجام بدهیم و باید در این رابطه به مردم توضیح بدهیم.
* در رابطه با عدم انتشار اسامی متهمان با مشکل قانونی مواجه هستیم
هرچند از لحاظ قانونی مشکل داریم. قبل از محاکمه و محکومیت یکی از مشکلات این میباشد که نمیتوانیم اسامی افراد را ببریم ولی از نظر بنده باید این قانون اصلاح شود یعنی ما ناگزیر هستیم سکوت کنیم ولی دشمن در بحثهای جاسوسی دروغهای خود را منتشر میکند و شما بهتر میدانید در رسانه هرکسی که خبر اول را گفت میگویند او درست گفته است.
یکی از پروندههای مهم با عنوان اتهامی «جاسوسی» که به دادگاه انقلاب جهت رسیدگی ارجاع شده بود پرونده موسوم به «فعالان محیط زیستی» بود که در این پرونده یکی از متهمان به نام کاوس سید امامی در زندان خودکشی کرد. آخرین وضعیت رسیدگی به این پرونده را بفرمائید.
* جاسوسان محیط زیستی به زودی محاکمه میشوند
بله، این پرونده جهت رسیدگی بیشتر به دادگاه انقلاب ارجاع داده شد و در حال حاضر در دست بررسی است و به زودی متهمان این پرونده محاکمه می شود.
تعدادی متهمین چند نفر بودند؟
حجتالاسلام غضنفر آبادی: بین ۸ الی ۹ نفر
در احکام متهمین پرونده مفسدفیالارض نیز موجود میباشد؟
بله، حکم مفسدفیالارض هم دارد.
به احتمال زیاد این پرونده یکی از جنجالیترین پروندههای دادگاه انقلاب باشد؟
بله، احتمالاً همینطور است. (با لبخند)
* وجود حکم افساد فیالارض در پروندههای منافی عفت و تجاوز
الان نیز مانند سابق پروندههای منافی عفت، تجاوز و تعارضات به دادگاه انقلاب ارسال میشود؟
بله، اگر کسی فیلم گرفته باشد و یا انتشار فیلم کرده باشد پرونده آن به دادگاه انقلاب ارسال میشود.
آیا در دادگاه انقلاب چنین پروندههایی موجود است؟
بله.
آیا اتهامات چنین افرادی مفسد فی الارض می شود؟
افساد فی الارض هم ممکن است باشد.
* آرزو میکنم پرونده نگین غرب هرچه زودتر تعیین تکلیف شود/ پیشرفت قابل ملاحظه در پرونده
قبلاً در دادگاه انقلاب اتاقی برای پروندهای به نام «نگین غرب» به جهت کثرت این پرونده وجود داشت اکنون چنین اتاقی برای این پرونده وجود دارد؟
بله هنوز وجود دارد.
نتیجهای هم داشته؟
پیشرفت زیادی انجام شده، ولی برای فروش اموال زمان زیادی لازم است، در رابطه با افرادی که طلبکار هستند و باید بدهی آنها پرداخت شود پیشرفتهای قابل ملاحظهای داشته است.
اموال توقیفی به اندازه پرداخت بدهی طلبکاران است؟
بله، کفاف بدهی طلبکاران را میدهد.
فکر میکنید تعیین تکلیف نهایی این پرونده چه مقدار طول بکشد؟
این را نمیتوان گفت، ولی آرزو میکنم هرچه زودتر تمام شود.
* لزوم اصلاح قوانین ۳۵۰ و ۴۵۰ آئین دادرسی کیفری
متوسط زمان رسیدگی به پروندهها با توجه به جرایمی که انجام میشود (فارق از مفاسد اقتصادی که استیجازه که مقام معظم رهبری هم دارد) چند روز است؟ آیا برای اینکار مبنایی وجود دارد؟
مبنای رسیدگی برای این پروندهها، آماری که به ما دادهاند نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است، حدود ۱۱۰ روز میباشد. پروندههایی که با تعدد قاضی رسیدگی شود پرونده کیفری یک است.
اشکال، اشکال قانون است که هم حضور متهم است و هم حضور وکیل؛ اگر وکیل نباشد یا متهم نباشد رسیدگی انجام نمیشود. تعدادی از مواد قانون آئین دادرسی کیفری از جمله مواد ۳۵۰ و ۴۵۰ قانون آئین دادرسی کیفری باید اصلاح شود. این ماده (۳۵۰) میگوید که اگر فرض شود متهم آزاد باشد باید رسیدگی را تجدید بکند و عکس آن، اگر متهم حضور پیدا کند و وکیل حضور پیدا نکند باز هم رسیدگی پیدا نمیشود.
دادگاه آقای حسین هدایتی هم همینطور بود.
بله عدم حضور متهم و وکیل این وقفه را به وجود میآورد. باید یکفکری به حال این ماده شود.
آیا امکان این وجود دارد در غیاب متهم حکم صادر شود؟
بله در دادگاه انقلاب وجود دارد ولی بستگی به نوع جرم دارد ولی اگر در پرونده در دادگاه کیفری یک قرار بگیرد نمیشود حکم غیابی صادر کرد ولی اگر پرونده در دادگاه کیفری دو قرار بگیرد میشود حکم غیابی را صادر کرد.
* رسیدگی به پروندههای مفاسد اقتصادی مختص به تهران نیست
در پروندههای مفاسد اقتصادی صرفاً محل دادگاه انقلاب است یا استیجازه مقام معظم رهبری این اجازه را فقط برای دادگاه انقلاب تهران صادر کردهاند؟
خیر، مخصوص دادگاه انقلاب تهران نیست و در دادگاههای انقلاب مرکز استان هم میشود.
در قانون مجازات اسلامی جدید برای محاکم قضایی یک سری شرایطی گذاشته شد که در برخی از دادگاهها شاهد طولانی شدن رسیدگی به پروندهها هستیم آیا در دادگاه انقلاب همان تأثیر ایجاد شده یا خیر؟ مثلاً گفتند حتماً باید سه نفر مستشار وجود داشته باشد و ...
فرقی نمیکند، این مسئله جزء ماده ۴۵۰ آئین دادرسی کیفری میباشد. قبلاً دادگاه تجدید نظر بستگی به نظر قاضی یا قضات دادگاه تجدید نظر بود که اگر لازم میدانستند از طرفین دعوت میکردند که این ماده حذف شد.
* تراکم بسیار زیاد پروندههای دادگاه تجدیدنظر
در یک سطری از این ماده گفته شد حتماً باید از طرفین دعوت شود در یک سو متهم، در یک سو شاکی مرحله اول باید بخوانند اگر عیب و نقصی وجود نداشته باشد باید وقت رسیدگی تعیین کنند و به طرفین اعلام کنند که این حجم خیلی بالا بود.
قبلاً اگر قاضی تشخیص میداد وجود طرفین برای روشن شدن موضوع لازم است از طرفین دعوت میکرد، که قرار شد باز اصلاح شود؛ الان متأسفانه واقعاً حجم پروندههای دادگاه تجدید نظر بسیار بسیار با تراکم بالا میباشد.
تنوع حل پرونده در دادگاه تجدید نظر نیز همین میباشد و واقعاً به تشخیص قاضی میگذارند چرا که ما به قاضی اعتماد میکنیم؛ اگر لازم بود قاضی دعوت میکند و اگر لازم نبود رأی خود را صادر میکند.
*در مسئله گوشتهای تنظیم بازاری به مردم خیانت کردند
در رابطه با گوشتهای تنظیم بازاری و پروندههایی که تشکیل شد، موضوعی هست بفرمائید؟
متأسفانه در رابطه با آن حجم از گوشتی که خریداری میشد و اینکه بالطبع باید صفها کاهش پیدا میکرد اما در عمل چنین نمیشد و مشخص بود که در مدیریت توزیع واقعاً اشکالاتی وجود داشت.
* پرونده خیانتکاران در بحث گوشتهای تنظیم بازاری به زودی روی میز قاضی
متأسفانه پروندههایی هم تشکیل شده است و به زودی اعلام و رسیدگی میشود و افرادی که واقعاً خیانت کرده و گوشتی که وارد کشور میکردند در بازار آزاد به فروش میرساندند یعنی کسانی که متصدی این کار بودند و به مردم خیانت کردند تعیین تکلیف میشوند.
چه تعدادی پرونده در رابطه با گوشتهای تنظیم بازاری در دادگاه انقلاب موجود است؟
فعلاً چند پرونده در دادگاه موجود است.
* مهمترین پروندههای سال جاری؛ مفاسد اقتصادی
به نظر شما مهمترین پرونده سال ۱۳۹۸ تا به امروز چه پروندهای بوده است؟
یک پرونده نیست، چند پرونده میباشد و بیشتر پروندههای مفاسد اقتصادی است.
میخواهیم بدانیم نظر شخصی شما چیست؟
تعدادی پرونده بود که مورد رسیدگی قرار گرفت.
* پرونده بانک سرمایه فاجعه بود
مثلاً بانک سرمایه...
بانک سرمایه فاجعه بود؛ به نظر من پرونده بانک سرمایه پرونده عجیبی بود.
از نظر شبکه سازی پرونده عجیبی بود یا غیره؟
از باب سهل انگاری، بی توجهی، سوء مدیریت، عدم احساس مسؤولیت، عدم نظارت و ... .
* در پرونده مهآفرید خسروی، دستگاه نظارتی بانک خاموش بود!
فارس: شما دادگاه آقای مهآفرید خسروی در سال ۱۳۹۱ و سال ۱۳۹۲ را دنبال میکردید؛ در آن زمان آقای سراج (رئیس کنونی سازمان بازرسی کل کشور) گفته بودند چون پرونده آقای خسروی را هرچه بیشتر دنبال میکردیم به این نتیجه میرسیم در یک دورهای کل دستگاههای نظارتی و دزدگیرهای کشور خاموش بوده است که گذاشتهاند آقای مهآفرید خسروی و تیمش در طول یک دوره ۵-۴ ساله یک سری اقدامات سوء انجام دهند. در پرونده بانک سرمایه نیز دستگاههای نظارتی خاموش بوده است؟
دستگاه نظارتی خود بانک خاموش بوده است.
پس یک بی ارادگی از سوی خود بانک بوده است که باعث شده این اتفاق رخ بدهد؟
یک بی ارادگی بوده است.
* رسانه خوب پاسخگوی دروغگوییها و هجمههای دشمن باشد
نظرتان در مورد فضای رسانهای ایران و اینکه این فضا متحول شده چیست؟
فضای رسانهای از نظر من با نظر شما ممکن است تفاوت کند. دیدگاه من از نظر من رسانهای مهم است که بتواند پاسخگوی دروغگوییها، هجمهها و برنامهریزی دشمن باشد.
رسانه مانند یک جنگ میباشد یعنی جنگ رسانهای، علاوه بر جنگ اقتصادی، جنگ اعتقادی و جنگ رسانهای نیز وجود دارد که این جنگ رسانهای ممکن است اعتقاد ما را رقم بزند. اگر در جنگ رسانهای قوی نباشیم بچههای ما آسیب زده خواهند شد لذا رسانهای که من از آن تعریف میکنم باید حتماً جواب حجمههای رسانهای، دروغهای رسانهای، باید جواب شایعه سازیهای دروغ و دروغهای اعتقادی را بدهد.
* رسانهها باید در جنگ اقتصادی مراقب باشند و جلوی تبلیغات بیگانگان را بگیرند
همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند در فضای رسانه خیلی فضای بی در و پیکری وجود دارد. در این فضا کار کردن صِرفِ خبر نیست یعنی شما هم مراقبت بکنید، باید در این جنگ اقتصادی هم باید خبرهایتان را تنظیم کنید و مراقبت کنید چه تعدادی از این مردم از کدام مسؤول نگرانند، بی توجهی کدام مسؤول جدی میباشد و باید پیگیر آن باشیم از خدمات کدام مسؤول داریم آسیب میبینیم باید پیگیر باشیم.
بیگانگان هم تبلیغات خود را انجام میدهند، بیگانگان هم اصل نظام را هدف قرار دادند و باید رسانهها جلوی این موضوع را بگیرند.
* اگر حمایت مردم را داشته باشم به انتخابات مجلس باز میگردم
برنامه و صحبتهای کلی شما برای انتخابات مجلس چیست؟ آیا می خواهید به عرصه نمایندگی بازگردید؟
من در سفری که به شهرستانها داشتم، یعنی در محل سکونتم داشتم در یک دید و بازدیدی که در یک جمعی از دوستان داشتم یک سوالی را مطرح کردند که آیا شما می خواهید در انتخابات مجلس حضور پیدا کنید که من پاسخ دادم و همان پاسخ را خدمت شما عرض میکنم.
بنده عرض کردم که اگر مردم آمادگی حمایت از من را داشته باشند من هم اعلام میکنم برای خدمت گزاری به آنها این آمادگی را دارم لذا اعلام کردم از نظر من خدمتگذاری به مردم بالاترین افتخار است و این توانمندی را در خود میبینم که در مجلس کارهای خوبی را برای مردم، نظام، انقلاب و شهرستانها انجام بدهم.
یعنی چه حمایتهایی لازم دارید؟
مردم حمایت کنند و رأی بدهند.
* برخی نباید فریب شعارها و پول خرجکردنهای انتخاباتی را بخورند
بحث تبلیغات چطور میباشد؟
بحث تبلیغات همین است، البته مردم خیلی هوشیار و آگاه هستند البته باز هم تأکید میکنم گاهی اوقات برخی از افراد ممکن است فریب شعارها و فریب پول خرج کردنهای دیگران را بخورند و اگر این موضوع را مراقبت کنند ما مشکلی نداریم و شما ممکن است سوالی بکنید کار شما در دادگاه انقلاب کار راحت، خوب مثلاً با آرامش است چرا می خواهید بروید آنجا؟ عرض میکنم که با برخی از مسؤولین بلند پایه قوه قضائیه نیز صحبت داشتهام گفتهاند که اگر مردم واقعاً درخواست دارند شما نیز حضور پیدا کنید.
فارس: مسؤولین قوه قضائیه با نماینده شدن شما مشکی ندارند ؟
خیر.
- 18
- 4