شنبه ۰۷ مهر ۱۴۰۳
۱۹:۵۹ - ۱۷ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۳۸۶۴
رفاه و آسیب های اجتماعی

جانشین پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا:

۱۴ میلیون ایرانی با معضلات مواد مخدر دست و پنجه نرم می‌کنند / در ایران فقط ۸ نوع موادمخدر صنعتی شناسایی شده

مواد مخدر,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی
جانشین پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا از کشف ۳۵۰ تن مواد مخدر در مرزهای کشور در شش ماهه نخست امسال توسط پلیس خبر داد.

به گزارش ایسنا، سردار مرتضی میرزایی در همایشی که امروز دوشنبه (۱۷ مهرماه) با موضوع پیامدهای سوء مصرف مواد مخدر در مراکز آموزش عالی کشور در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، گفت: مواد مخدر از جرائم سازمان یافته‌ای است که امروز گریبان تمام جوامع بشری در دنیا را گرفته است.

 

میرزایی با بیان اینکه سود حاصل از قاچاق مواد مخدر به گسترش این موضوع دامن زده است، اضافه کرد: گردش مالی مواد مخدر در جهان بین ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود، قاچاق مواد مخدر پس از قاچاق سلاح دومین اقدام مجرمانه سودآور برای قاچاقیچیان در دنیاست.

 

وی در ادامه به وضعیت ایران در حوزه مواد مخدر اشاره کرد و گفت: ایران در کنار کانون تولید مواد مخدر جهان واقع شده و تبعات این موقعیت گریبان جامعه را گرفته است.

 

جانشین پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا افزود: طبق آمار رسمی سالانه ۵۰۰۰ تن و غیر رسمی ۷۲۰۰ تن تریاک در افغانستان تولید می‌شود که این رقم بیش از ۸۰ درصد تریاک دنیا را در بر می‌گیرد.

 

میرزایی ادامه داد: بخش اعظمی از این مواد مخدر به ایران ترانزیت و در کشور مصرف و یا از آن عبور می‌کند.

 

وی به اشغال کشور افغانستان در سال ۲۰۰۱ و نقش آن در افزایش تولید تریاک در این کشور اشاره و اعلام کرد: میزان تولید مواد مخدر افغانستان در سالی که توسط آمریکا به اشغال در آمد ۳۴۰۰ تن بود اما پس از اشغال این رقم اکنون به ۷۲۰۰ تن در سال رسیده است که این نشان می‌دهد نه تنها با آن مبارزه نشده بلکه به گسترش آن کمک نیز شده است.

 

جانشین پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا ادامه داد: در گذشته عمده مواد مخدر افغانستان در مناطق شرقی این کشور کشت می‌شد اما اکنون به سمت مناطق غربی هم مرز با کشور ما سوق پیدا کرده است.

 

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته فقط ۶۰۰ تن مواد مخدر در مرز کشف شد که این رقم در شش ماهه نخست امسال به ۳۵۰ تن رسید.

 

میرزایی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: این وضعیت مواد مخدر سنتی است اما آن چیزی که بیشتر از همه جامعه ما را تهدید می‌کند مواد مخدر صنعتی وارداتی از غرب به کشور است که با پیشرفت علم این مواد، پیشرفت و مبارزه با آن را سخت تر می‌کند.

 

وی در ادامه آماری از تعداد معتادین کشور اعلام و تصریح کرد: طبق آمار رسمی ستاد مبارزه با مواد مخدر، تعداد معتادان کشور به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر می‌رسد، آمار رسمی یعنی افرادی که تاکنون حداقل یکبار دستگیر و برای آنان پرونده تشکیل شده است که یک درصد از این افراد را زنان تشکیل می‌دهند.

 

این مسئول با بیان اینکه برای مبارزه با مواد مخدر پلیس به تنهایی قادر به موفقیت نیست گفت: امروز بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر در دنیا و در ایران مطرح است.

 

وی با بیان اینکه زمانی اعتیاد جرم تلقی می‌شد تصریح کرد: اما با نظر اساتید و صاحب‌نظران، تلقی جرم انگارانه از اعتیاد حذف و از معتاد به عنوان بیمار یاد شد اما در کنار آن راه‌های پیشگیری و درمان در نظر گرفته نشد.

 

میرزایی با تاکید بر پرداخت ریشه‌ای به مواد مخدر اظهار کرد: متاسفانه در بخش فرهنگی اقداماتی که باید انجام می‌شد انجام نشده و در این بخش ضعف‌هایی داریم و فقط به بخش مقابله پرداخته شده است.

 

وی با بیان اینکه کشور ایران پیش از انقلاب یک میلیون و ۲۰۰ هزار معتاد داشت بیان کرد: مواد مخدر یک جرم سازمان یافته بین‌الملی است که اگر در کشورها اراده‌ای برای برخورد با آن وجود نداشته باشد افزایش تعداد معتادان را به دنبال خواهد داشت.

 

جانشین پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا ادامه داد: در ایران باندهای مافیایی آنچنانی که به قاچاق مواد مخدر بپردازند وجود ندارد؛ بلکه بیشتر افراد سودجویی هستند که به صورت زنجیروار به این کار مبادرت می‌کنند و ما نیز راه مبارزه با آنها را می‌دانیم، اما در سطح جامعه به همراهی و همکاری مردم و همفکری دانشگاه نیاز داریم تا آرامش فکری لازم را در این خصوص ایجاد کنیم.

 

وی آمار رسمی معتادان کشور را یادآور شد و افزود: در موضوع مواد مخدر فقط معتادان درگیر نیستند، ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار خانواده در ایران درگیر این موضوع هستند که اگر تعداد هر خانواده را پنج نفر در نظر بگیریم قشر اعظمی از جمعیت کشور را در بر می‌گیرد.

 

میرزایی افزود: بنابراین خود مردم باید برای حل این معضلات باید وارد عرصه شوند، سازمان‌های مردم نهاد در این زمینه عملکرد خوبی داشته‌اند که می‌توان از آن بهره گرفت.

 

وی با بیان اینکه مواد مخدر در جامعه ما یک خطر جدی است تصریح کرد: اگر مردم به این بخش ورود نکنند صدمات جبران ناپذیری به جامعه وارد خواهد شد به خصوص در وضعیت کنونی و ورود مواد مخدر صنعتی به کشور که خطر را بیشتر کرده است.

 

جانشین پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا خاطرنشان کرد: ما استفاده از علم روز برای مبارزه با مواد مخدر را داریم، ارتباطمان با کشورهای دنیا خوب است و در مبارزه پیشقدم هستیم، ایران اولین کشوری است که به صورت جدی وارد مبارزه با مواد مخدر شده و ۳۷۰۰ شهید از بدو انقلاب تا کنون در این راه تقدیم کرده است.

 

میرزایی تاکید کرد: اینها اقدامات خوبی است که در دنیا نیز مورد تقدیر قرار گرفته است اما از نظر ما این کافی نیست و باید اقدامات بیشتری انجام دهیم.

 

این مسئول در پایان از آمادگی پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا برای همکاری با محیط های دانشگاهی در زمینه پیشگیری از اعتیاد خبر داد.

 

 

سردار مرتضی میرزایی در حاشیه همایش پیامدهای سوء مصرف مواد مخدر در مراکز آموزش عالی کشور که امروز دوشنبه (۱۷ مهرماه) در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: ایران در عرصه‌های بین‌المللی یک کشور پیشرو در مبارزه با مواد مخدر به شمار می‌رود.

 

میرزایی افزود: امیدواریم در این وضعیت اقدمات خوبی را برای مبارزه با مواد مخدر انجام دهیم تا امنیت کاملی در این بخش ایجاد شود.

 

وی به میزان کشفیات بالای مواد مخدر در ایران اشاره و اعلام کرد: کشفیات ما از جایگاه خوب ایران برای مبارزه با مواد مخدر در دنیا حکایت دارد.

 

جانشین پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در ادامه با بیان اینکه از بدو انقلاب تا کنون ۳۷۰۰ نفر در مسیر مبارزه با مواد مخدر شهید شده‌اند، تصریح کرد: تا زمانی که فرهنگ‌سازی لازم صورت نگیرد خطر همواره در کمین مردم است.

 

میرزایی در بخشی دیگر به وضعیت مواد مخدر صنعتی در جهان و ایران اشاره و اعلام کرد: در جهان ۲۵۰ و در ایران فقط هشت نوع مواد مخدر صنعتی شناسایی شده است.

 

وی در پاسخ به اینکه آیا مواد مخدر صنعتی به خصوص شیشه در استان البرز تولید می‌شود یا خیر؟ گفت: لابراتوار تولید ماده مخدر شیشه در استان البرز وجود ندارد.

 

 

 

 

 

  • 17
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش