شنبه ۰۷ مهر ۱۴۰۳
۱۳:۰۳ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۳۶۲۱
رفاه و آسیب های اجتماعی

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر:

حدود ۹۶درصد از افراد جامعه در حوزه اعتیاد سالم هستند

مویدی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی
مویدی با بیان اینکه حدود ۹۶ درصد از افراد جامعه در حوزه اعتیاد سالم هستند، گفت: اگرچه وجود حتی یک نفر معتاد هم قابل تحمل نیست اما نباید در مورد تعداد معتادان در جامعه سیاه نمایی کرد و ارائه خدمات برجسته در جامعه را نادیده گرفت.

به گزارش ایسنا، علی مویدی که در نشست تخصصی، آموزشی – توجیهی ویژه مدرسان و روحانیون آموزش دیده عرصه پیشگیری اولیه از اعتیاد صحبت می‌کرد با تاکید بر اینکه مشکل ما از ابتدای انقلاب تا کنون در عرصه مقابله با مواد مخدر، فقر دانش در حوزه اعتیاد است، افزود: اگرچه در مورد معتادان متجاهر تلاش می‌کنیم تا زشتی‌ها و پلشتی‌های این آسیب را از سطح جامعه جمع‌آوری کنیم اما این راه حل‌ها مسکن هستند و موضوع اعتیاد اینگونه حل نمی‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورها برنامه مبارزه با این آسیب اجتماعی مبتنی بر کنترل، مهار و مدیریت اعتیاد با تمرکز بر پیشگیری است، اظهار کرد: امروزه ما چشم انداز روشن، شفاف، قابل دفاع و با منطق علمی و دانشگاهی در این حوزه داریم. کار علمی و فرهنگی در حوزه اجتماعی نیازمند پروسه زمانی و طی مراحل خاص خودش است.

 

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه صحبت از ریشه کنی مواد مخدر حرف درستی نیست، تصریح کرد: اصطلاح ریشه کنی مواد مخدر اگرچه آرزوی ماست اما تحقق این نگاه بسیار دشوار است. هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد که از تهدید مواد مخدر در امان باشد.

 

مویدی با بیان اینکه در حال حاضر در حوزه مبارزه با مواد مخدر با ترکیب حوزه، دانشگاه و مباحث آموزشی وارد عمل شده‌ایم ادامه داد: به فرموده مقام معظم رهبری همه ما در حوزه آسیب‌های اجتماعی غفلت کرده‌ایم و باید اعتراف کنیم که در این فرآیند حساس آن گونه که باید عمل نکرده‌ایم.

 

وی با تاکید بر توفیقات جمهوری اسلامی در عرصه‌های مختلف و به ویژه مبارزه با مواد مخدر اضافه کرد: با این وجود اهداف ما برای ایمن سازی جامعه، به ویژه جوانان و نوجوانان به شکل ایده‌آل تحقق نیافته است اما این به آن معنا نیست که تلاش و زحمتی صورت نگرفته است.

 

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه شرایط آغاز انقلاب ایجاب می‌کرد که با نگاهی تهاجمی و سخت افزارانه به مبارزه با قاچاق مواد مخدر بپردازیم گفت: بعد از گذشت چند دهه و ابلاغ سیاست‌ها، ساختارها، آئین‌نامه‌ها و قوانین این حوزه با رویکرد دیگری وارد این اقدامات شده‌ایم و نگاه آسیب شناسانه نشان می‌دهد که بسیاری از رفتارهای تهاجمی مشکل اعتیاد را برطرف نمی‌کند بلکه حتی تبعات منفی نیز دارد.

 

مویدی با انتقاد از اینکه بسیاری از سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در سال ۸۵ تا کنون نادیده گرفته شده‌اند اظهار کرد: هنوز بسیاری از دستگاه‌ها به ابتدایی‌ترین وظایف‌شان در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری توجه نداشته و ندارند.

 

وی با اشاره به اینکه سیاست‌های مبارزه با مواد مخدر متاثر از شرایط خاص اجتماعی هر جامعه است، گفت: با این وجود موضوعات مشترکی در حوزه مواد مخدر در دنیا وجود دارد که می‌توان از تجارب مشترک جهانی در این حوزه استفاده کرد.

 

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه ماندگارترین اقدام در حوزه مبارزه با مواد مخدر بحث توانمندسازی است تصریح کرد: این رویکرد با اقبال خوبی از سوی مقامات مختلف از جمله وزیر آموزش و پرورش، حوزه‌های علمیه و ... همراه بوده است اما اگر دولت استراتژی و نظارت مشخصی نداشته باشد این طرح‌ها ناخودآگاه به سمتی می‌روند که کارآیی لازم را نداشته باشند. انتظار ما نظم، انضباط و هوشمندی در فرایند اجرای این طرح‌ها است.

 

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه با تاکید بر اهمیت استفاده از ظرفیت‌های اجتماعی در تکمیل پروژه‌های مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد در جامعه توضیح داد: باید از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد، ائمه جماعات و ... برای تکمیل پروژه استفاده کنیم. همچنین بنابر تاکید رهبر به استفاده بهینه از ظرفیت فضای مجازی، باید از این فضا در جهت پیشگیری از اعتیاد به ویژه برای نوجوانان استفاده کرد.

 

مویدی با اشاره به ظرفیت مراکز علمی کشور در حوزه پیشگیری از اعتیاد نیز گفت: انتظار داریم تا صدا و سیما نیز در تحقق این اهداف با ما همکاری کنند زیرا معتقدیم امروز رسانه در کاهش آسیب‌ها و یا حتی پیشگیری از بی بند و باری و فساد نقش موثری دارند. از آنجایی که رسانه‌های ما نیز دلسوزانه در این عرصه تلاش می‌کنند می‌توانند به عنوان مرجع تاثیرگذار در این عرصه فعال باشند.

 

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه بنابر گفته رهبری ۵۰ درصد از منابع، پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر در حوزه پیشگیری متمرکز شده است، تصریح کرد: رئیس جمهور نیز فرموده‌اند که این میزان کف اختصاص منابع در حوزه پیشگیری باشد. چرا که هر چه این میزان هزینه در حوزه پیشگیری صرف شود از هزینه درمان اعتیاد در جامعه می‌کاهد.

 

مویدی در ادامه با بیان اینکه سیاه نمایی در کشور به دنبال توطئه دشمنان ایجاد می‌شود افزود: بیش از ۹۰ درصد از افراد جامعه ما سالم هستند و تدین، فرهنگ و غیرت و تعصبات ملی باعث شده است تا آسیب‌های اجتماعی را مدیریت کنیم.

 

مویدی همچنین با اشاره به وضعیت کشور روسیه در حوزه اعتیاد نیز گفت: بنابر آمارهای به دست آمده از وضعیت اعتیاد این کشور، روسیه پیش از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی نزدیک به ۱۵۰ هزار نفر معتاد داشت که این میزان بعد از فروپاشی در جمعیت ۳۰ میلیونی تبدیل به ۱۰ میلیون معتاد شناسنامه دار در کشور شده است. همچنین گفته می‌شود بین ۱۰ تا ۲۱ میلیون نفر از جمعیت این کشور نیز به شکل تفننی از این ماده مخدر استفاده می‌کنند.

 

 

  • 19
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش