دوشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۳
۰۹:۵۷ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۱۲۲۴
رفاه و آسیب های اجتماعی

فرق اورژانس اجتماعی با پلیس اجتماعی

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی
چند سالی است که شاهد راه‌اندازی اورژانس اجتماعی هستیم تا شاید از این وادی بتوانیم آسیب‌های اجتماعی را تا حد زیادی کاهش دهیم هرچند این اورژانس تا به امروز نتوانسته چندان به اهداف اصلی خود دست یابد.

گفتنی است اورژانس اجتماعی در سال ۱۳۷۶ به منظور به حداقل رساندن یا کاهش چشمگیر آسیب‌های اجتماعی راه‌اندازی شد، این در حالی است که امروزه بسیاری از مردم با خدمات این اورژانس آشنایی چندانی ندارند که این خود می‌تواند نشان از عدم معرفی کامل اورژانس اجتماعی و یا خدمات ارائه شده از سوی آنان را داشته باشد.

کاهش پرونده‌های قضائی

همانگونه که می‌دانیم یکی از مهمترین وظایف اورژانس اجتماعی کاهش پرونده‌های قضائی می‌باشد، اما این در حالی است که امروزه اورژانس اجتماعی در ایران با موانع و مشکلات بسیاری همراه است، به‌عنوان مثال ضابطه قضائی نداشتن اورژانس اجتماعی خود می‌تواند عاملی برای عدم پیشرفت و یا موفقیت اورژانس اجتماعی در کشور باشد، چراکه امروزه این اورژانس نمی‌تواند بدون ضابطه قانونی وارد منزل شود و به تنهایی عمل کند، بلکه در مقابل نیازمند حضور نیروی پلیس و یا قانون می‌باشد که دریافت این موارد خود بسیار زمان‌بر است و می‌تواند اخلال بسیاری را در روند کار آنها ایجاد کند.

از سوی دیگر باید خاطرنشان کرد که یکی از مهمترین وظایف اورژانس اجتماعی پر کردن فاصله خانه تا کلانتری و یا دستگاه قضائی می‌باشد، بدین‌معنا که حضور مددکار اجتماعی در کنار فرد خود می‌تواند آسیب‌های روحی و روانی آن را کاهش دهد.بدیهی است شناسایی آسیب‌های اجتماعی نوپا و یا نو پدیده خود می‌تواند یکی دیگر از وظایف اورژانس اجتماعی باشد، هرچند باید در نظر داشت که برای ارائه راهکارهای مناسب اورژانس اجتماعی تنها می‌تواند یکسری اطلاعات را به سازمان‌های ذی‌ربط ارائه دهد و خود به تنهایی نمی‌تواند نقش بسزایی در کاهش آسیب‌های اجتماعی داشته باشد، چراکه وجود موازی‌کاری‌های بسیار و همچنین شناخته نشدن اورژانس اجتماعی امروزه به‌عنوان عاملی برای عدم پیشرفت این اورژانس شده است.

اتفاقی رخ ندهد اورژانس اجتماعی وارد نمی‌شود

آنچه مسلم است یکی از مهمترین وظایف اورژانس اجتماعی شناسایی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است اما این در حالی است که امروزه اگر اتفاقی رخ ندهد به‌عنوان مثال اگر کودک‌آزاری به‌طور کامل و واضح رخ ندهد، اورژانس اجتماعی نمی‌تواند وارد شود که این خود می‌تواند یکی از موانع اصلی پیش‌روی اورژانس باشد، چراکه باید به خاطر داشت یکی از اهداف اصلی اورژانس اجتماعی کاهش آسیب‌های اجتماعی است و اگر قرار است اتفاقی رخ دهد و روز بعد اورژانس اجتماعی وارد عمل شود به یقین مهمترین وظیفه این اورژانس نادیده گرفته شده است که این خود می‌تواند عاملی برای عدم موفقیت اورژانس اجتماعی باشد.عدم استفاده از نیروهای متخصص مددکار اجتماعی خود می‌تواند یکی دیگر از مشکلات اساسی اورژانس اجتماعی باشد، چراکه طبق بررسی‌های به‌عمل‌آمده متاسفانه در حال حاضر اورژانس اجتماعی از نیروهای متخصص چندان استفاده نمی‌کند که البته یکی از مهمترین دلایل آن نبود نیروی انسانی آموزش دیده به‌عنوان مثال برای رشته مددکاری اجتماعی می‌باشد، چراکه همانگونه که می‌دانید طی سال‌های اخیر شاهد کاهش چشمگیر فارغ التحصیلان رشته‌های مددکاری بوده‌ایم که این خود می‌تواند تاثیر بسزایی در متخصص نبودن نیروهای اورژانس اجتماعی داشته باشد. شایان ذکر است که بنابر اظهارنظر بسیاری از کارشناسان اورژانس اجتماعی یکی دیگر از موانع پیش روی آنها عدم شناخت کافی برخی از مسئولان نسبت به وظایف این اورژانس می‌باشد که این مهم باعث ایجاد وقفه‌ای در ارائه خدمات لازم از سوی کارشناسان اورژانس اجتماعی خواهد شد.

لازم به ذکر است که نبود امکانات لازم یکی دیگر از موانع پیش روی اورژانس اجتماعی است، چراکه در حال حاضر امکانات چندانی در خدمت این اورژانس وجود ندارد که این خود می‌تواند در عدم خدمت‌رسانی اورژانس اجتماعی بسیار تاثیرگذار باشد. پر واضح است که نبود قوانین حمایتی از مددکار اجتماعی از دیگر دلایل موفق نبودن اورژانس اجتماعی محسوب می شود، چراکه امروزه یک مددکار نمی تواند به‌صورت مستقیم وارد عمل شود، اما این در حالی است که قبل از انقلاب اسلامی یک مددکار بدون نیاز به حکم قضائی می توانست وظایف خود را انجام دهد، از این رو شاید با تصویب قوانین لازم بتوان شاهد افزایش کارآیی اورژانس اجتماعی بود.

به عبارت ساده‌تر تا زمانی که عوامل اورژانس اجتماعی توانایی انجام برخورد مناسب و به موقع را نداشته باشند چگونه می توان انتظار داشت که به درستی به وظایف خود نیز عمل نمایند.باید یادآور شد که اگر از مددکاران اجتماعی حمایت لازم صورت نگیرد و همچنین امنیت‌ آنها حفظ نشود، به‌طور قطع مددکاران اجتماعی دیگر نمی‌توانند خدمات لازم را به افراد نیازمند ارائه بدهند. مصطفی اقلیما درخصوص ارزیابی عملکرد اورژانس اجتماعی می‌گوید: متاسفانه اورژانس اجتماعی در ایران هیچ‌کارایی ندارد، چراکه ما تنها یک اورژانس اجتماعی را افتتاح کرده ایم و در عمل هیچ‌بستر مناسبی برای فعالیت آن فراهم نکرده ایم که این خود جای بسی تأمل دارد.

تعامل سازمان‌های مردم‌نهاد واورژانس اجتماعی

باید در نظر داشت که خوشبختانه امروزه تعامل مناسبی میان سازمان‌های مردم‌نهاد و اورژانس اجتماعی وجود دارد، اما این در حالی است که انتظار می‌رود با ایجاد ساختار منسجم شاهد تحکیم روابط میان حامیان آنها و همچنین پیشبرد اهداف از پیش تعیین شده باشیم.

نبود ثبات شغلی کارشناسان

آنچه مسلم است امروزه متاسفانه کارشناسان اورژانس اجتماعی از ثبات شغلی برخوردار نیستند که این خود می‌تواند تاثیر بسزایی در عملکرد آنها داشته باشد، چرا که همان‌گونه که می‌دانیم ثبات شغلی و یا نداشتن امنیت شغلی خود می‌تواند عاملی برای تمایل هرچه بیشتر افراد به عملکرد مناسب باشد.

فرق اورژانس اجتماعی با پلیس اجتماعی

امروزه متاسفانه برخی از مردم هنوز اورژانس اجتماعی را با پلیس اجتماعی یکسان و هم نوا می دانند در حالی که پلیس اجتماعی بخشی از پلیس است که در امور اجتماعی فعال است، مانند مشاوره و مددکاری ها در کلانتری ها و در زمینه خشونت های خانگی و آسیب های اجتماعی تا زمانی که شاکی وجود نداشته باشد پلیس نمی تواند دخالت کند. بنابراین بحث اورژانس اجتماعی را باید از پلیس اجتماعی جدا نمود.در پایان باید یادآور شد که درصورتی می‌توان شاهد عملکرد مناسب اورژانس اجتماعی و همچنین کاهش آسیب‌های اجتماعی بود که قدرت عمل این افراد را نیز افزایش داد چراکه امروزه متاسفانه به‌دلیل وجود موازی‌کاری‌ها و همچنین نبود قوانین حمایتی از کارشناسان اورژانس اجتماعی شاهد عملکرد ضعیف این اورژانس هستیم.

armandaily.ir
  • 15
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش