شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۰ - ۲۷ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۶۸۳۹
سایر حوزه های اجتماعی

هموطنان! تا آخرین روز کنارتان هستیم

کمک های مردمی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

مردم تهران این بار هم سنگ تمام گذاشتند و بار دیگر نشان دادند اگر چه دستانشان خالی است اما با همین دستان خالی در کنار هموطنانشان در سختی‌ها و تنگناها ایستاده‌اند و هر کدامشان در حد توان و بضاعت‌شان کمک کردند تا از تلخی اتفاق زلزله کرمانشاه کم کنند. برخی کفش‌هایشان را شستند و آوردند، برخی لباس‌های گرمی که تاکنون نپوشیده‌اند را اهدا کردند. خیلی‌ها به فکر نوزادان و کودکان منطقه بودند و شیرخشک و پوشک آوردند، بعضی‌ها اسباب بازی برای کودکان فرستادند و عده‌ای هم پتو، غذا و وسایل گرمایشی را به پایگاه‌های کمک‌های مردمی هلال احمر دادند.

 

مردم هر چه به ذهنشان رسید آوردند تا نشان دهند که این بار هم در سختی و غم و درد این زلزله در کنار هموطن خود هستند. تهرانی‌ها به مردم کرمانشاه گفتند که ما می‌دانیم لحظاتی تلخ بر شما گذشت. ما می‌دانیم که شما در سختی و رنج این سرما را شب و روز می‌کنید، تهرانی‌ها خواستند بگویند که ما لحظه به لحظه با شما همدردیم، ما تلخی بی‌سرپناهی را می‌دانیم، ما هم درد زیر آوار ماندن را می‌فهمیم. برای همین بخشی از مردم به شکل خودجوش گروه‌های تلگرامی را تشکیل دادند تا خودشان وارد عمل شده و هر چه زودتر وسایل گرم و غذا را به دست مردم زلزله زده منطقه برسانند و هر چه زودتر مردم را از این وضعیت بحرانی خارج کنند. همین شد تا از دو سوله کمک‌های مردمی هلال احمر گزارشی بگیرد تا برآوردی از کمک‌های مردمی داشته باشد.

 

سوله‌ها در ساعت‌های اولیه صبح پر از جنس بود. با این حال تعداد زیادی از مردم داخل سوله‌ها بودند و اجناس خود را تحویل امدادگران هلال احمر می‌دادند که مشغول بسته‌بندی اجناس بودند. سوله مدیریت بحران ۵۸ الزهرا یکی از همان سوله‌های معروف است. وانت، پراید، پژو و تاکسی‌های زیادی در کنار خیابان پارک بودند و سرنشین هایشان کارتن کارتن اجناس اهدایی را به داخل سوله می‌بردند و با خوشرویی تحویل می‌دادند. داخل صندوق و روی صندلی‌ عقب ماشین‌ها پر است از لوازم مختلف از آب‌ معدنی و میوه گرفته تا پتو و لباس‌های گرم.

 

یکی‌شان می‌گفت: وظیفه‌مان را انجام می‌دهیم، آن دیگری اما بغض کرده بود و خجالت زده اعلام کرد: ما تهرانی‌ها به یاد مردم کرمانشاه هستیم تصاویر تلخی از زلزله می‌بینیم که قلبمان را به درد آورده هر کاری بتوانیم انجام می‌دهیم تا هر چه زودتر سرپناهی داشته باشند. خانمی هم اعلام کرد که این یک فاجعه ملی است و همه باید در کنار هم از درد مردم منطقه کم کنیم. چند نفری هم بودند که گفتند در برابر این زلزله این کمک‌ها ناچیز است.

 

داخل سوله تعداد زیادی از زنان و مردان مشغول جدا‌سازی و تفکیک وسایل بودند. یک عده مواد غذایی را چک می‌کردند. یک عده لباس‌های مندرس و کهنه را از لباس‌های نو جدا می‌کردند و عده‌ای هم لوازم بچگانه را داخل کارتن می‌گذاشتند. یکی از همین امدادگران هلال احمر که لباس‌های بچه گانه را جدا می‌کرد، می‌گفت: «از صبح که در سوله باز شده جمعیت امان نمی‌دهد؛ همه می‌آیند و وسیله می‌دهند.

 

لباس‌های گرم بیشترین چیزی است که خانواده‌ها به جمعیت هلال احمر می‌دهند. ما از مردم می‌خواهیم که وسایل گرمایشی بیاورند. منطقه سرد است و بیشتر زلزله زدگان هم کودکان هستند. همکارش حرفش را کامل می‌کند و از شرایط سرمای منطقه می‌گوید: الان باید درباره «نایلون» اطلاع‌رسانی کنیم. هفته دیگر هوا سرد می‌شود. خانم لطفاً از مردم درخواست کنید که نایلون بیاورند. این چادرها برای سرما که مناسب نیست.»

 

کمی آن سوتر اقبال زارع رئیس هلال احمر شرق تهران ایستاده. او به‌طور مداوم مشغول گفت‌و‌گو از طریق تلفن است و تأکید می‌کند که هر چه سریعتر کامیون‌ها بیایند و بار انبار را خالی کنند تا جایی برای وسایل جدیدی که از سوی مردم به این سوله آورده می‌شود باز شود. زارع درباره نیازهای مردم منطقه می‌گوید: ما فقط وسایل گرمایشی، دارو و نایلون برای چادرها نیاز داریم. از مردم تهران تشکر می‌کنم.

 

واقعاً تهرانی‌ها این بار هم نوع دوستی و خیرخواهی‌شان را به رخ همگان کشیدند. در این دو روزی که ما کمک‌های مردمی را جمع‌آوری می‌کردیم کمک‌هایی را دیدیم که اصلاً باور نمی‌کردیم. هر کسی از میوه تا تنقلات، از پتو تا لوازم خانگی، از لوازم بهداشتی تا لوازم آشپزخانه را آوردند و از ما می‌خواستند که با امدادگران وارد منطقه شوند تا کمکی کنند. اما خواهشی دارم و آن اینکه مردم فراموش نکنند که منطقه سرد است و مردم هم نیازمند کمک.

 

وی تأکید می‌کند: از مردم درخواست می‌کنم که لباس‌های کهنه و مندرس خود را اهدا نکنند، چرا که جداسازی آنها وقت ما را می‌گیرد و مردم زلزله زده منتظر کمک‌ها هستند. از مردم درخواست می‌کنم که لباس‌های بچه گانه را بیشتر مورد توجه قرار دهند. فصل، فصل سرماست. کودکان هم تاب سرما را ندارند. در حالی که حرکت خودجوش مردم برای کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان ادامه دارد، رئیس جمعیت هلال‌احمر شرق تهران به مردم توصیه کرد به پایگاه جمعیت هلال احمر بیایند و کمک هایشان را به این مراکز دهند.

 

مردم به هر شخصی اعتماد نکنند هم‌اکنون هر شخصی در گروه‌های تلگرامی شماره حساب داده است. اگر کسی را نمی‌شناسید پول را در اختیار آنها قرار ندهید. سوله بهارستان هم یکی دیگر از پایگاه‌های هلال احمری بود که مردم اجناسشان را به این پایگاه اهدا می‌کردند. تقریباً نصف این سوله پر بود از اجناسی که مردم آورده بودند.

 

یکی از امدادگران جمعیت هلال احمر درباره وسایل اهدایی مردم می‌گوید: رفاه مردم این منطقه بالا نیست. آنها زندگی سختی دارند با این حال شما می‌بینید که پتو و لباس‌های گرم را برای اهدا آورده‌اند. در انبارهای ما باز است و هر چه مردم بیاورند تحویل می‌گیریم مثلاً دیروز یک خانواده اجاق گاز آورد با اینکه اجاق گاز دردی از مردم منطقه دوا نمی‌کند اما قبول کردیم و آقایی هم بود که کفشی که برای فصل سرما داشت را شست و به ما تحویل داد. در این چند روز سخاوت مردم منطقه را از نزدیک لمس کرده‌ام.

 

در سطح شهر هم پایگاه‌هایی از سوی بسیج و کمیته امداد راه‌اندازی شده است تا مردم وسایلشان را به این مراکز برسانند. نصیری‌پور مسئول کمک‌های مردمی کمیته امداد درباره وسایل جمع‌آوری شده می‌گوید: مردم واقعاً ما را شرمنده کردند. طبق آخرین اعلام از همکارانمان وسایل گرمایشی، نایلون و لوازم بهداشتی مهم‌ترین نیاز مردم منطقه است که می‌خواهیم سطح کمک‌ها به این سمت برود.

 

خوشبختانه آستان قدس آشپزخانه بزرگی که در ایام اربعین در مهران داشته است را با تمام امکانات به کرمانشاه برد تا غذای گرم را در اختیار مردم قرار دهد. ما مشکل غذا در منطقه نداریم. حرف‌اش را تمام می‌کند و با دست به خیابان اشاره می‌کند، مرد جوانی پشت فرمان کنار ما می‌ایستد. روی صندلی‌ عقب تا سقف ماشین کارتن‌ چیده است در کنارش ماشین پژویی می‌ایستد و خانم جوانی از ماشین پیاده می‌شود. کارتن‌ها را از ماشین هایشان خالی می‌کنند و می‌گویند: «فامیل و آشنایانمان همان روز اول کمک‌ها را جمع کردند و خودشان وانت و کامیون گرفتند و به منطقه بردند. منطقه سرد است و مردم هم باید در حد توان کمک کنند اگر تهران زلزله می‌آمد مردم کرمانشاه هم مثل همه به کمک تهرانی‌ها می‌آمدند. باید دل هموطنانمان را قرص کنیم که تا زمان ساختن سرپناه کنارشان هستیم.

 

کمک‌های مردمی به افراد سرشناس

در چند روز اخیر عده زیادی در فضای مجازی شماره حساب شخصی‌شان را برای جمع‌آوری کمک به مردم زلزله زده به اشتراک گذاشته‌اند، از چهره‌های سرشناس تا مردم عادی. صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران یکی از آن‌هاست. او سه‌شنبه شماره حساب بانک ملی خودش را در شبکه‌های مجازی به اشتراک گذاشت و از مردم برای زلزله‌زدگان کمک خواست و تا حالا بیش از یک میلیارد تومان جمع کرده است.

 

او در اینستاگرامش نوشته است: راستش را بخواهید وقتی حسابم را برای دریافت کمک‌های مردمی اعلام کردم در خواب هم تصور نمی‌کردم اینگونه شود. آنچه که در عمل از لحظه‌ای که پست را در اینستاگرام گذاردم تا به الان یک روند ادامه داشته. یعنی استقبال باورنکردنی مردم، همه حساب و کتاب‌هایم را برهم زد.»

 

علاوه بر او نرگس کلباسی از چهره‌های فعال در امور خیریه نیز شماره حسابش را منتشر کرد و مردم بیش از ۶۰۰ میلیون تومان پول به حسابش واریز کردند. جمعیت امام علی نیز جزو خیریه‌های بسیار فعال در این حادثه بود و مردم علاوه بر اینکه مبالغ زیادی به حساب این خیریه واریز کردند. طبق لیست اعلام شده از سوی جمعیت، اقلام مورد نیاز را هم برای زلزله زدگان فرستادند.

 

اقلیت‌های مذهبی نیز در این همدلی ملی سهیم بودند؛ انجمن زرتشتیان یزد درآمد سه روز بلیت‌فروشی آتشکده ۱۵۰۰ ساله این شهر را به مردم زلزله‌زده کرمانشاه اختصاص داد.

 

 

iran-newspaper.com
  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش