یکشنبه ۰۹ دی ۱۴۰۳
۰۸:۴۰ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۱۸۱۵
سایر ورزشها

وزیر ورزش بعدی کیست؟ 

اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش,وزیرورزش
اگر مسعود سلطانی‌فرگزینه وزارت ورزش نباشد، ذوالفقارنسب، داورزنی، ‌هاشمی‌طبا، دادگان شانس زیادی برای وزیر‌شدن دارند.

زمان می‌‌گذرد و یک دولت دیگر به روزهای پایانی خودش نزدیک می‌شود. طبیعتا بعد از این پایان یک شروع جدید در کار خواهد بود. دولت به‌عنوان متولی اصلی ورزش در کشور اصلی‌ترین جایی است که می‌توان مشکلات و چالش‌ها و سایر مسائل مربوط به ورزش را در آن کنکاش کرد.

 

نگاهی به عملکرد دولت‌ها به خوبی نشان می‌دهد که ورزش سهم بسیار اندکی در برنامه دولت‌ها داشته است. مرور این گذشته تلخ تا به امروز به خوبی نشان می‌دهد که ورزش ایران در چه شرایط سختی قرار دارد. چرا که باز هم در آینده‌ای نزدیک قرار است رئیس‌جمهوری متولی ورزش را انتخاب کند. اما در مدیریت ورزش ایران چه گذشته و چه آینده‌ای منتظر آن است؟

 

٦ رئیس اول!

از بعد از انقلاب تا ‌سال ١٣٦٨ حسین شاه‌حسینی، مصطفی داوودی شمسی  و احمد درگاهی سکاندار سازمان تربیت بدنی و کمیته ملی المپیک بودند. به ‌خاطر جو سال‌های ابتدایی انقلاب و بعد از آن جنگ تحمیلی بیشتر تلاش آنها در نگه‌داشتن وضع ورزش در یک شرایط معمولی رو به مثبت خلاصه شد.

 

نسل کنونی ورزش ایران از افراد شناخت خیلی زیادی ندارند. اما از ‌سال ١٣٦٨ به بعد افرادی سکاندار ورزش کشور شدند که بیشتر مورد توجه رسانه‌ها و مردم قرار گرفتند. حسن غفوری‌فرد، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی است، در این‌ سال رئیس سازمان تربیت بدنی شد. او که در‌ سال ١٣٥٦ از دانشگاه کانزاس ایالات متحده آمریکا مدرک دکترای فیزیک ذرات هسته‌ای دریافت کرده است تا ‌سال ١٣٧٢ اداره سازمان تربیت بدنی را برعهده داشت. سید مصطفی‌ هاشمی‌طبا یکی از نامزدهای ریاست‌جمهوری دوازدهم، وزیر صنایع در دولت‌های محمدجواد باهنر و موسوی، معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان تربیت بدنی در دولت دوم ‌هاشمی رفسنجانی (١٣٧٦-١٣٧٢) و دولت اول خاتمی (١٣٨٠-١٣٧٦) بود.

 

در دوره ریاست ورزش در ایران با یک جهش خیره‌کننده مثبت به سوی علمی‌شدن و پیشرفت در حوزه‌های مختلف رو‌به‌رو بود. صعود تیم‌ملی به جام‌جهانی ١٩٩٨ فرانسه هم بزرگترین اتفاق این دوره بود. گفتنی است محسن مهرعلیزاده در دولت هفتم استاندار خراسان و در دولت هشتم معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان تربیت بدنی بود و در این دوره هم شرایط ورزش کشور نسبتا خوب بود.

 

علی‌آبادیاز شهرداری تا ریاست سازمان تربیت بدنی

 

در دولت محمود احمدی‌نژاد ابتدا قرار بود رسول خادم به‌عنوان رئیس سازمان تربیت بدنی انتخاب شود. او که عضو شورای شهر تهران بود با مقامات دولت برای تصدی این سمت توافق کرده بود. در آن مقطع رقابت برای انتخاب شهردار تهران بین محمد علی‌آبادی و محمدباقر قالیباف بود و جالب اینجاست که با رأی رسول خادم، قالیباف شهردار تهران شد. شکست علی‌آبادی که یکی از دوستان بسیار نزدیک رئیس دولت وقت بود،‌ باعث شد او به جای خادم وارد کابینه شود و با در اختیار گرفتن پست معاونت رئیس‌جمهوری،‌ ریاست سازمان تربیت بدنی را برعهده بگیرد. در دوره او ورزش ایران با چالش‌ها و بحران‌های بسیار زیادی رو‌به‌رو شد.

 

دخالت‌های وقت و بی‌وقت در امور فدراسیون‌ها یکی از بزرگترین مشکلات مدیریتی او بود. نمونه بارز آن برکناری دادکان از ریاست فدراسیون فوتبال بعد از مدت‌ها درگیری بود که به تعلیق فوتبال ایران از سوی فیفا منجر شد. در آن مقطع ابتدا رئیس‌جمهوری وقت و سپس علی‌آبادی تصمیم داشتند رئیس فدراسیون فوتبال شوند که با مخالفت فیفا این اتفاق منتفی شد و علی‌آبادی تصمیم گرفت علی کفاشیان را در انتخاباتی فرمایشی به رئیس فوتبال ایران تبدیل کند.

 

انتخابی که عملا باعث عقب‌ماندگی فوتبال ایران شد. ساخت ورزشگاه‌های ١٥‌هزار نفری بی‌کیفیت آن هم بدون شناخت و برنامه‌ در نقاط مختلف کشور از بزرگترین نقد‌ها به مدیریت علی‌آبادی بود. اتفاقات تربیت بدنی در آن مقطع حتی باعث شد مجلس تحقیق و تفحصی جدی از سازمان ورزش داشته باشد که این گزارش جنجالی به دلایلی نامعلوم هیچ‌ وقت در صحن علنی قرائت نشد.

 

وزارت ورزش با سعیدلو و عباسی

علی سعید‌لو معاون اجرایی دولت محمود احمدی‌نژاد از‌سال ١٣٨٩ تا ١٣٨٨ آخرین رئیس سازمان تربیت بدنی بود. پس از ادغام سازمان تربیت بدنی و سازمان جوانان و تشکیل وزارت ورزش سعیدلو مدتی سرپرستی این وزارت‌خانه تازه تأسیس را برعهده داشت در دوره او هم ورزش ایران فروغ آن‌چنانی نداشت. درنهایت محمد عباسی توسط دولت به مجلس به‌عنوان اولین وزیر پیشنهادی ورزش معرفی شد و پس از رأی اعتماد تا پایان دولت این عنوان را در اختیار داشت.

 

شکست وزیر مثلا ورزشی!

با روی کار آمدن دولت حسن روحانی اما ورزش ایران با یک چالش اساسی رو‌به‌رو شد. مسعود سلطانی‌فر، رضا صالحی امیری و نصرالله سجادی سه وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان توسط مجلس اصولگرا نتوانستند رأی اعتماد بگیرند تا ماه‌ها ورزش ایران با بلاتکلیفی مدیریتی رو‌به‌رو شود. محمود گودرزی استاد دانشگاه تربیت بدنی اما گزینه چهارم دولت بود که به مجلس معرفی شد.

 

محمود گودرزی در عصر ۱۹ آبان ۱۳۹۲ از مجلس رأی اعتماد گرفت و ٢٧ مهر ١٣٩٥ از سمت خود با خواست دولت به خاطر مشکلات و حاشیه‌‌ها کنار رفت. در دوره او ورزش ایران فراز و نشیب زیادی داشت. اما او وزیری بود که با چهره‌های بسیار زیادی از جامعه ورزش و روسای فدراسیون‌ها دچار اختلاف شدید شد و می‌توان نوشت که نتوانست نام خود را در ورزش ایران ماندگار کند. بعد از برکناری گودرزی‌،‌ حسن روحانی دوباره مسعود سلطانی‌فر یکی از افراد مورد اعتماد و نزدیک به خودش (برخلاف گودرزی) که قبلا هم سابقه معاونت سازمان تربیت بدنی را در کارنامه داشت، دوباره به مجلس معرفی کرد و این بار مجلس اصلاح‌طلب به سلطانی‌فر رأی اعتماد داد و او در تاریخ ۱۱ آبان ۱۳۹۵ وزیر ورزش شد و تا به امروز هم این سمت را در اختیار داشته است.

 

البته به خاطر‌سال منتهی به انتخابات و شرایط حساس ورزش در این مدت سلطانی‌فر دخالت مستقیمی در امور ورزش نداشته و بیشتر سعی کرده سیاست‌گذاری در امور مختلف داشته باشد. سلطانی‌فر به‌عنوان وزیر ورزش مستقر جدی‌ترین گزینه حسن‌روحانی رئیس‌جمهوری دوازدهم برای در اختیار گرفتن وزارت ورزش و جوانان است.

 

برخی شایعات حکایت از این مسأله دارد که وزیر کنونی ورزش دوست دارد در دولت جدید ارتقای درجه مدیریتی پیدا کند. با این حال از نام‌هایی چون بیژن ذوالفقارنسب، مصطفی‌هاشمی‌طبا،‌ محسن مهرعلیزاده، محمد دادکان،‌ محمدرضا داورزنی و ... به‌عنوان افرادی که شانس وزیر ورزش شدن دارند در محافل خبری نام برده می‌شود. هرچند که‌هاشمی‌طبا چند روز قبل اعلام کرده بود هیچ سمتی را در دولت قبول نمی‌کند.

 

بی‌توجهی به ورزش در برنامه‌های انتخاباتی

٦ نامزد تأیید صلاحیت شده برای دولت دوازدهم وارد کارزار رقابت شدند و درنهایت حسن روحانی با رأی قاطع ملت دوباره رئیس‌جمهوری ایران شد. در میان تمامی برنامه‌های مختلف و رنگارنگ تبلیغاتی کاندیداها، از مناظره‌ها گرفته تا برنامه‌های ضبطی و زنده مونولوگ محور و البته سفرهای استانی و میتینگ‌های تبلیغاتی، آنچه مغفول به نظر رسید حوزه کلیدی و بااهمیت ورزش بود.

 

حوزه‌ای که در میان برنامه‌های کلان هیچ‌کدام از کاندیداها جایگاهی نداشت و به جز گفت‌‌وگو کلی در رادیو ورزش، هرگز به آن اشاره‌ای حتی کوتاه و گذرا نشد. این درحالی است که ورزش با کارکرد جهان شمول و ملی گرایانه‌اش و البته ارتباط مستقیمی که با نسل جوان و آمال و آرزوهای تمام افراد جامعه دارد، اگر نخواهیم بگوییم فراتر از سیاست و فرهنگ، اما همپای آنها اهمیت دارد و باید مورد توجه دولت‌ها قرار بگیرد. ورزشی که مردم تمام اتفاقات آن را دنبال و برد‌های آن خوشحال و با باخت‌هایش ناراحت می‌شوند. همه نسبت به آینده نگران هستند.

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • شنبه ۸ دی
    سری آ ایتالیا
    کالیاری - اینتر
    ۲۰:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    لاتزیو - آتالانتا
    ۲۳:۱۵
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    آتلانتا هاوکس - میامی هیت
    ۲۳:۳۰
  • یکشنبه ۹ دی
    لیگ برتر پرتغال
    پورتو - بوآویشتا
    ۰۰:۰۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    گلدن استیت واریرز - فینیکس سانز
    ۰۵:۰۰
  • لیگ برتر استرالیا
    وسترن یونایتد - بریزبن رور
    ۰۹:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    اودینزه - تورینو
    ۱۵:۰۰
  • لیگ کاپ امارات
    شارجه امارات - الوحده امارات
    ۱۶:۲۵
  • سری آ ایتالیا
    ناپولی - ونتزیا
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    لسترسیتی - منچسترسیتی
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    کریستال پالاس - ساوتهمپتون
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    اورتون - ناتینگهام فارست
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - بورنموث
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    تاتنهام - ولورهمپتون
    ۱۸:۳۰
  • لیگ کاپ امارات
    النصر دبی - شباب الاهلی امارات
    ۱۹:۱۵
  • سری آ ایتالیا
    یوونتوس - فیورنتینا
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    وستهم - لیورپول
    ۲۰:۴۵
  • چمپیونشیپ انگلیس
    دربی کانتی - لیدز
    ۲۱:۱۵
  • سری آ ایتالیا
    آث میلان - آاس رم
    ۲۳:۱۵
  • چمپیونشیپ انگلیس
    میدلزبورو - برنلی
    ۲۳:۳۰
  • دوشنبه ۱۰ دی
    لیگ برتر پرتغال
    اسپورتینگ - بنفیکا
    ۰۰:۰۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    اورلاندو مجیک - بروکلین نتس
    ۰۰:۰۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    اوکلاهاما سیتی تاندر - ممفیس گریزلیز
    ۰۳:۳۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    ذوب آهن - کاله
    ۱۵:۰۰
  • لیگ برتر هندبال
    نفت و گاز گچساران - شهید چمران لارستان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    پترو نوین ماهشهر - گلنور اصفهان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    پالایش نفت آبادان - طبیعت
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    پایش پارت شاهرود - آسمان ولایت مشهد
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    مهگل البرز - آینده سازان تهران
    ۱۷:۳۰
  • لیگ کاپ امارات
    الجزیره امارات - العین امارات
    ۱۹:۱۵
  • سری آ ایتالیا
    کومو - لچه
    ۲۱:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    استون ویلا - برایتون
    ۲۳:۱۵
  • لیگ برتر انگلیس
    ایپسویچ - چلسی
    ۲۳:۱۵
  • لیگ برتر انگلیس
    منچستر یونایتد - نیوکسل
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش