چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۵۱ - ۱۱ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۰۷۸۷
والیبال – بسکتبال

دوباره کسب یک ست آرزو شد! 

تیم ملی والیبال,مربی تیم ملی والیبال, مسابقات المپیک
مصطفی شجاعی و محمد ترکاشوند می‌گویند تیم ملی والیبال باید بار دیگر به استفاده از مربی خارجی برگردد

تیم ملی والیبال ایران در دومین تورنمنت متوالی ناکام ماند. انتقادها از کادر فنی تیم ملی ایران به حدی بالا است که هواداران حاضر در ورزشگاه ارومیه یک صدا علیه «بهروز عطایی» شعار دادند و سعید معروف را تشویق کردند. در روزهایی که تیم ملی والیبال ایران در ورزشگاه خانگی، فینال و جام قهرمانی قاره آسیا را به ژاپن تقدیم کرد حالا انتقادها از سرمربی ایرانی به حدی افزایش یافته که گمانه‌زنی برای حضور دوباره یک سرمربی خارجی به گوش می‌رسد. هرچند داورزنی از عطایی تمام‌قد حمایت کرده اما بعید به‌نظر می‌رسد با چنین شرایطی بتوان با عطایی ادامه داد. در فاصله یک سال مانده تا مسابقات المپیک اوضاع والیبال ایران اصلا مناسب نیست. در همین راستا گفت‌وگویی با «مصطفی شجاعی»، اولین دستیار ایرانی خولیو ولاسکو و محمد ترکاشوند، بازیکن اسبق تیم ملی والیبال داشتیم تا به‌صورت ریشه‌ای و فنی علل افت فاحش والیبال بزرگسالان ایران را بررسی کنیم.

زنگ خطر از لیگ ملت‌ها

ماه گذشته تیم ملی والیبال ایران با قرار گرفتن در جایگاه چهاردهم از بین شانزده تیم در لیگ ملت‌ها، انتقادات فراوانی را به جان خرید. کسب فقط دو پیروزی و ۱۰ شکست از مجموع ۱۲ مسابقه زنگ خطر را برای والیبال ایران به‌صدا درآورد که حاصل دست‌رنج خولیو ولاسکو، دیگر نمی‌تواند در بین برترین تیم‌های دنیا قد علم کند و حضور داشته باشد. بسیاری از کارشناسان گفتند فعلا زود است عملکرد تیم ملی را تحت هدایت بهروز عطایی سنجید. رقابت‌های والیبال قهرمانی مردان آسیا اما محک جدی و مناسبی برای عطایی بود تا خودی نشان دهد. میزبانی ایران در شهر ارومیه توقعات را بالا برده بود اما گام پایانی مقابل ژاپن و شکست سه بر صفر آن هم در زمین خودی باعث شد تا تماشاگران حاضر در سالن، سرمربی تیم را هو و سعید معروف را تشویق کنند.

مصطفی شجاعی، اولین دستیار ایرانی خولیو ولاسکو در گفت‌وگو با هم‌میهن درخصوص افت فاحش والیبال ایران گفت:«در مسابقات لیگ ملت‌ها حتی به تیم‌های ضعیف‌تر از ایران یعنی بلغارستان و کوبا نیز باختیم که این یک زنگ خطر بزرگ است. یک نکته بسیار ساده وجود دارد که اگر فدراسیون والیبال این موضوع را متوجه شود ما گام بلندی در جهت پیشرفت این رشته برمی‌داریم. اتاق فکر و کمیته فنی وجود دارد اما نه با حضور افرادی دلسوز و کارکشته. والیبال رشته‌ای است که اگر در این رشته حضور نداشته باشید نمی‌توانید تصمیم درستی بگیرید. آقای داورزنی باوجودی که سال‌ها در فدراسیون حضور دارد اما از جنس والیبال نبوده بنابراین نیاز دارد که چند مشاور متخصص در کنارش داشته باشد. اما متاسفانه این اتفاق رخ نداده است. کمیته فنی از تحلیل این نکته که چرا تیم‌های نوجوانان و جوانان والیبال در عرصه جهانی رتبه می‌آورند ولی تیم بزرگسالان خیر، عاجز است، چون اکثرا اصلا مسابقات را دنبال نمی‌کنند که بتوانند در موردش تحلیل صحیحی داشته باشند.»

فقر دانش در مربیان ایرانی؟

والیبال ایران کمتر از یک دهه پیش تصمیم گرفت خولیو ولاسکو را به ایران بیاورد تا نسل طلایی در این رشته شکل بگیرد. سعید معروف، محمد موسوی، شهرام محمودی و... بازیکنانی بودند که نزدیک به یک دهه در کنار هم افتخارآفرینی کردند و توانستند در عرصه جهانی نیز مقابل بزرگان دنیا چون برزیل، ایتالیا، صربستان و آمریکا قد علم کنند. این مسیر با مربیانی چون کواچ، لوزانو، کولاکوویچ و النکو نیز تا حدودی ادامه یافت اما بعد از مدت‌ها با حضور مربی ایرانی ظاهراً بازیکنان آنطور که باید نتوانستند با این موضوع کنار بیایند. شجاعی می‌گوید پیشتر نظرش روی مربی ایرانی بود اما استراتژی غلط فدراسیون باعث شد تا دیدگاه او به مربی خارجی تغییر کند:«طی ده سال اخیر که مربیان خارجی در رأس مربیگری والیبال بودند، همیشه یک مربی ایرانی در کنارش قرار داشت اما از هیچ‌یک از مربیان ایرانی که در کنار خارجی‌ها حضور داشتند استفاده نشد. بهروز عطایی در کنار هیچ مربی خارجی تیم ملی ایران طی این سال‌ها حضور نداشته و حالا بعد از دو تورنمنت می‌توان تحلیل کرد که چنین موقعیتی برای ایشان کمی زود بود.»

محمد ترکاشوند، پیشکسوت والیبال نیز همانند شجاعی عقیده دارد عطایی آنطور که باید به ترکیب اصلی خودش نرسیده که این یک ضعف بزرگ محسوب می‌شود:«متاسفانه در کوچینگ مشکل عمده داریم. عطایی به ترکیب اصلی خودش نرسیده است. روزبه‌روز مشخص شد که ما مقابل تیم‌های ضعیف هم مشکل داشتیم. حتی مقابل عراق هم یک ست باختیم که واقعا خجالت‌آور بود. حتی مقابل چین که با تیم دوم خودش آمده بود هم در آستانه شکست قرار داشتیم.»

ترکاشوند نیز می‌گوید در این برهه استفاده مجدد از یک مربی خارجی درجه یک لازم است:«بازیکنان بزرگ تیم ملی، در حال حاضر مربی ایرانی که در رأس کار است را قبول ندارند. چه ایرادی دارد بار دیگر مربی بزرگ خارجی بیاوریم؟ در این برهه آقای عطایی نمی‌تواند به تیم ملی ایران کمک خاصی کند و بهتر و عقلانی‌تر است که ایشان استعفا کند. مربی‌ای که نتواند بازیکنان را مدیریت کند قطعا به مشکل می‌خورد.»

الگوبرداری از ژاپن

تیم ملی والیبال ایران در حالی به ژاپن در فینال مسابقات آسیایی در سه ست پیاپی شکست خورد که سال‌ها با غرور خاصی از سوی مجریان تلویزیون عنوان می‌شد ژاپن حتی یک ست هم نمی‌تواند از والیبالیست‌های ایران بگیرد اما حالا در خانه، این تیم ملی والیبال کشورمان است که در سه ست پیاپی به ژاپن می‌بازد. شجاعی در این باره می‌گوید:«آقای فلیپ بلین سرمربی خارجی ژاپن است اما به یکباره این اتفاق رخ نداد بلکه او بیش از ۴ سال دستیار سرمربی تیم ملی بود تا با فرهنگ و قدرت بازیکنان تیم ملی آشنا شود. او در دومین سال حضورش در تیم ملی به‌عنوان سرمربی، شش هفت بازیکن ثابت را کشف کرده و به ثبات قابل قبولی رسانده است.»

بازگشت سعید معروف؟

بعد از حذف تیم ملی والیبال ایران در المپیک توکیو، سعید معروف تصمیم گرفت از تیم ملی ایران خداحافظی کند. معروف با انتشار یک پست اینستاگرامی و بدون دیدار خداحافظی تصمیمش را علنی کرد. در این یک سال اما تیم ملی بعد از رفتن معروف با مشکل شدید در پست پاسوری روبه‌رو است. شجاعی معتقد است مسابقات آسیایی ارومیه می‌توانست با دعوت سعید معروف همراه شود تا علاوه بر کمک به تیم ملی، خداحافظی با شکوهی را برای او رقم بزنیم:«من اگر جای رئیس فدراسیون والیبال بودم و می‌دانستم مسابقات قهرمانی آسیا در ارومیه است به هر ترفندی که بود سعید معروف را راضی می‌کردم تا بار دیگر به تیم ملی برگردد. معروف در کنار اینکه بازیکن درجه یکی است، مدیر خوبی در زمین مسابقه است. با حضور سعید معروف قطعا می‌توانستیم از سد ژاپن عبور کنیم، در خانه جام قهرمانی را نگه داریم و احترام کاپیتان را هم حفظ کنیم.» ترکاشوند نیز در همین زمینه نقطه‌نظر جالبی دارد:«هیچ اشکالی ندارد سعید معروف به تیم ملی کمک کند. امیر حسینی تا ۴۶سالگی پاسور بود و بازی کرد. امیر بهبودی هنوز با کیفیت بالایی در حال بازی کردن است‌. معروف هم می‌توانست در این مسابقات حضور داشته باشد. یک سری بازیکن استثنا هستند و نباید بی‌دلیل و بدون پشتوانه آن‌ها را از دست داد.»

hammihanonline.ir
  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۱۴ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    شارلوت - اینتر میامی
    ۰۳:۰۰
  • جمعه ۱۵ تیر
    کوپا آمریکا
    آرژانتین - اکوادور
    ۰۴:۳۰
ویژه سرپوش