تعویق تاریخ برگزاری انتخابات فدراسیون والیبال از ۷ مرداد به تاریخی نامعلوم، آن هم بعد از پایان رقابتهای نوجوانان جهان مدتهاست شایعهساز شده و حالا نهادهای نظارتی و سیاسی کشور را هم نسبت به این موضوع حساس کرده تا بعد از ورود سازمان بازرسی کل کشور به ماجرا، پای خانه ملت هم به پرونده والیبال باز شود و فراکسیون ورزش مجلس به مسئله ورود کند.
با این حال اما مسئولان وزارت ورزش همچنان قصد دارند موضوع را کاملا عادی و معمولی نشان دهند؛ آن هم در شرایطی که فدراسیون والیبال به عنوان یکی از فدراسیونهای حساس و البته المپیکی کشور علاوه بر اینکه نیازمند آرامش است، نیاز دارد به صورت قانونی و منضبط اداره شود.
حال آنکه در فرصت کمتر از یک سال مانده به المپیک توکیو، فدراسیون والیبال به خاطر وجود حواشی مختلف درباره برگزار نشدن مجمع انتخاباتی ریاست فدراسیون، نه تنها آرامش ندارد بلکه به صورت غیرقانونی هم اداره میشود چراکه مهلت ۶ ماهه سرپرستی افشین داوری هم به پایان رسیده و باوجود این اتفاق او همچنان به فعالیتش در این فدراسیون ادامه میدهد. البته در این مقوله نمیتوان داوری را مقصر دانست چراکه او با دستور مستقیم مقامات مربوطه در وزارت ورزش به کارش در والیبال ادامه میدهد.
اما نکته جالب اینکه وقتی از ۲ مهره اصلی وزارت در خصوص والیبال و انتخاباتش سوال میشود طوری عادی جواب میدهند که انگار هیچ اتفاقی نیفتاده و حتی خبرنگاران را به حاشیهسازی متهم میکنند. همین چندی پیش بود که محمدرضا داورزنی، معاون وزیر ورزش در واکنش به این شایعه که وزارت ورزش در حال مهندسی کردن انتخابات است، ابرو در هم گره کرد و با حالتی مملو از تعجب و کمی هم بیتفاوتی گفت که از برخی اظهارنظرها در خصوص مهندسی شدن انتخابات متعجب است و این حرفها معنا ندارد.
بعد از حرفهای آقای معاون، این بار وزیر ورزش که یک بار از پاسخگویی به خبرنگاران در خصوص انتخابات والیبال طفره رفته بود و مورد انتقاد شدید رسانهها هم قرار گرفته بود، لب به سخن گشود تا در سخنانی عجیبتر از معاونش دیواری کوتاهتر از خبرنگاران نیابد و بگوید: «اگر خبرنگارها حاشیه ایجاد نکنند تغییر زمان ثبتنام والیبال هیچ حاشیهای ایجاد نکرده است.» همین جمله کوتاه موجب موج انتقادات از شیوه پاسخگویی وزیر شد تا چند ساعت بعد از این اتفاق سایت وزارت ورزش با انتشار بیانیهای به دلجویی از خبرنگاران بپردازد. چند روز بعد اما سلطانیفر تصمیم گرفت واکنش بهتری نسبت به تعویق انتخابات والیبال داشته باشد و بگوید در برخی از مواقع رویدادهای بینالمللی وجود دارد که بهتر است با ثبات همراه باشد و انتخابات پس از این رویدادها برگزار شود.
البته او لابهلای این صحبتها بار دیگر و به طور غیرمستقیم (با استفاده از لفظ رسانهها) خبرنگاران را با سخنان تندش آزار داد تا در واکنش به شایعات در خصوص بازگشت احتمالی داورزنی به راس فدراسیون والیبال بگوید: «وزارت ورزش و جوانان کاری به زمزمهها ندارد و گمانهزنیها مختص رسانههاست. به هر حال در ۲ تا ۳ هفته آینده (وزیر این صحبتها را در تاریخ ۷ مرداد گفت) ثبتنام انتخابات والیبال انجام میشود.» تعویق ۲، ۳ هفتهای انتخابات فدراسیون والیبال هرچند که از نظر وزیر ورزش و معاونش اتفاق محیرالعقولی نیست اما از نظر نهادهای ردهبالای کشوری اتفاقا مسئله قابل تاملی است چراکه اگر نبود، ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور از ورود این نهاد به موضوع انتخابات فدراسیون والیبال خبر نمیداد و متعاقب آن فراکسیون ورزش مجلس برای بررسی دلایل این اتفاق به مسئله ورود نمیکرد.
در اهمیت مسئله همین بس که دیروز نایب رئیس فراکسیون ورزش مجلس تاکید کرد عدم رعایت زمانبندی سرپرستی فدراسیون والیبال باعث میشود ذهنیتی به وجود بیاید که وزارت ورزش میخواهد کاندیدای خاصی را به این فدراسیون تحمیل کند. علیاصغر یوسفنژاد با مطرح کردن یک ایراد وارده به عملکرد وزارت ورزش به ایسنا میگوید: «یکی از انتقاداتی که به وزارت ورزش و جوانان وارد است این است که طبق برنامه زمانبندیشده برای انتخاب روسای فدراسیونها عمل نمیشود. یا تشکیل مجامع فدراسیونها برای مسائل مهم به تعویق میافتد و برخی فدراسیونها بیش از میزان انتظار برای وزارت ورزش هزینهسازی میکنند. جنبههای نظارتی وزارت ورزش اقتضا میکند در این موارد ورود کند و آییننامهای را که خودشان میگویند به آن پایبندیم را رعایت کنند.» یوسفنژاد اما خبر داد که مجلس قصد دارد به ماجرای والیبال ورود کند: «در موارد مربوط به فدراسیونها مسائلی بوده که آن را به وزارت ورزش اعلام کردیم و این وزارتخانه به آن عمل کرده، این موضوع را نیز به آنها منتقل خواهیم کرد و در هفتههای آینده آن را در فراکسیون ورزش مورد بررسی قرار میدهیم.» حال باید منتظر ماند و دید آیا با ورود مستقیم نهادهای سیاسی کشور به انتخابات والیبال، مسئولان وزارت ورزش همچنان به رویه خود ادامه میدهند یا خیر!
- 15
- 4