شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۵۰۱۶۳

مزایا و معایب بلیط هواپیما سیستمی

بلیط هواپیما سیستمی,بلیط هواپیما سیستمی چیست,مزایای بلیط های هواپیما سیستمیبلیط هواپیما سیستمی
این روزها با کاهش آمار کرونا نسبت به گذشته تمایل مردم برای سفر مجددا افزایش یافته، در صورتی که اطلاعات خوبی در زمینه سفرهای هوایی وجود داشته باشید، می توانید بلیط هایی با قیمت مناسب و امکانات خوب خریداری کنید. در ادامه این مطلب سرپوش اطلاعاتی را درباره بلیط هواپیمای سیستمی ارائه می دهیم.

بلیط هواپیما سیستمی چیست؟ 

در ایران بلیط های هواپیمایی به دو صورت سیستمی و چارتر عرضه می شود.  بلیط های سیستمی درواقع نوعی بلیط هستند به طور مستقیم از خود ایرلاین یا نمایندگان فروش آن تهیه می شوند، این بلیط ها چه از طریق آژانس های گردشگری چه خود هواپیمایی خریداری شوند؛ تفاوتی در قیمتشان وجود ندارد، در حقیقت قیمتی که برای آنها مصوب می شود از طرف خود شرکت هوایی است و کلیه مسائل مربوط به پرواز از جمله نرخ و ظرفیت پرواز توسط خود ایرلاین مدیریت میشود. این بلیط ها مزایا و معایبی دارند که در ادامه به آنها اشاره می شود.

مزایای بلیط های هواپیما سیستمی:

استراد بلیط هواپیما سیستمی:

یکی از مزایای مهمی که برای بلیط های سیستمی می توان در نظر گرفت قابلت استرداد و لغو پرواز بعد از رزرو بلیط است. شما به هر دلیلی قصد دارید روال برنامه سفر خود را تغییر دهید، با آگاهی به قوانین پرواز می توانید بحران را مدیریت کنید. 

برای مثال اگر شما می خواهید تاریخ سفر را به روز دیگری موکول کنید به راحتی این کار برای شما انجام می شود، یا حتی اگر بخواهید پرواز را لغو یا کنسل کنید، شرکت با کسر مقداری هزینه از پول شما، بقیه پول را به صورت تمام و کمال پس می دهد. 

مقدار پولی که از وجه شما کاسته می شود کاملا بسته به نوع پرواز، خارجی یا داخلی بودن آن. نوع صندلی و... بستگی دارد و هر ایرلاین می تواند دستورالعمل خاصی را برای این موضوع داشته باشد. 

در پروازهای چارتر امکان تغییر زمان سفر بعد از رزرو بلیط به هیچ وجه وجود ندارد، در کنار این موضوع شما اصلا امکان کنسل کردن پرواز را هم ندارید، در صورتی این امکان وجود دارد که شرکت چارترکننده یا ایرلاین قصد همکاری در این خصوص را داشته باشد. 

بلیط هواپیما سیستمی,بلیط هواپیما سیستمی چیست,خرید بلیط هواپیما سیستمی امکان استرداد بلیط هواپیما سیستمی

در نظر گرفتن رده سنی:

یکی دیگر از مزایای بلیط های سیستمی در نظر گرفتن رده های سنی افراد و سپس تعیین قیمت بلیط است. مبلغ بلیط برای سنین بین ۲ تا ۱۲ سال معمولا ۵۰ تا ۷۵ درصد بلیط یک بزرگسال محاسبه می شود. برای نوزادان تا سن ۲ سالگی هم قیمتی متفاوت وجود دارد؛ به این صورت که ۱۰ درصد از قیمت بلیط یک بزرگسال دریافت خواهد شد. 

این موضوع برای بلیط های چارتری وجود ندارد و نرخ ها کاملا روال عادی دارند و برای همه سنین حتی نوزادان باید هزینه یکسان پرداخت شود. بنابراین اگر سفری خانوادگی را در پیش دارید و تعداد زیادی کودک همراه شما هستند در بازه سنی تخفیف قیمتی قرار دارند بهتر است خرید بلیط سیستمی را مدنظر قرار دهید زیرا هوشمندانه و مقرون به‌ صرفه تر خواهد بود. 

ثبات قیمتی در سامانه ‌های مختلف:

باید اشاره کرد از دیگر مزایای بلیط های سیستمی ثبات قیمتی آنها در سامانه های مختلف است. این موضوع یکی از بزرگترین تفاوت های پرواز چارتری و سیستمی را هم تشکیل می دهد. دلیل این ثبات قیمتی به تصویت نرخ ثابت برای انواع پروازهای داخلی و خارجی توسط ایرلاین برمی گردد. هیچ سامانه رزرو بلیطی نمی تواند قیمت تصویبی از سوی ایرلاین را تغییر دهد، با این حال قیمت بلیط های چارتری کاملا متفاوت هستند هر آژانس هواپیمایی بسته به نوع خرید و نحوه چارترکردن خود هزینه نهایی را به مشتری ارائه می دهد. 

در بازه های مختلف زمانی که سفر به یک منطقه در اوج خود باشد هم بلیط های چارتری می توانند قیمت ها را تغییر دهند و حتی تا تاریخ پرواز هم این اختلاف قیمت را اعمال کنند. البته هرچه به زمان پرواز نزدیک شویم شرکت های هواپیمایی برای جلوگیری از ضرر مالی سعی می کنند قیمت های کاهش دهند.

بلیط هواپیما سیستمی,بلیط هواپیما سیستمی چیست,خرید بلیط هواپیما سیستمیثبات قیمتی درباره بلیط هواپیما سیستمی

رزرو بلیط در مدت طولانی قبل از پرواز:

این موضوع یکی دیگر از مزیت های پرواز سیستمی محسوب می شود. در یک سامانه رزرو بلیط شما می توانید اطلاعات پرواز، تاریخ، نوع، قیمت و تمامی جزئیات آن را تا ۲ ماه قبل از پرواز مشاهده کنید و در نهایت آرامش سفر خود را برنامه ریزی کنید و استرس رزور بلیط را به حداقل برسانید. 

همین موضوع سبب شده احتمال خطا و تاخیر در پرواز برای افراد تقریبا به صفر برسد، به همین دلیل پروازهای سیستمی بیشتر قابل اعتماد هستند. درباره بلیط های چارتری باید گفت در بهترین حالت ۱۵ روز قبل از پرواز اطلاعات را بر سایت رزرو شرکت های مختلف با قیمت های متفاوت قرار می دهند. 

معایب بلیط هواپیما سیستمی:

می توان گفت تنها ملاکی که می توان بلیط های چارتری را بر بلیط سیستمی برتری داد؛ قیمت پایین تر پرواز چاتری است. شما در کنار پرداخت هزینه بیشتر برای بلیط های سیستمی که نقطه ضعف آنها محسوب می شود می توانید آرامش، اطمینان و برنامه ریزی برای سفر خود داشته باشید؛  اما در مورد پرواز چارتر چون بازه زمانی عرضه شده تا پرواز محدودتر می باشد، قیمت‌های کمتری را نسبت به پروازهای سیستمی مشاهده می کنید.

بلیط هواپیما سیستمی,بلیط هواپیما سیستمی چیست,تفاوت بلیط چارتر و سیستمی اطمینان همراه با قیمت بالاتر بلیط هواپیما سیستمی

تفاوت بلیط چارتر و سیستمی:

همانطور که اشاره شد بلیط های سیستمی قیمتی ثابت دارند و برنامه زمانی ثابت و تعریف‌شده‌ای بین عرضه تا پرواز آنها وجود دارد. به همین دلیل شما می توانید هرزمانی که قصد داشتید زمان سفر را تغییر دهید یا آن را کنسل کنید و با کسر مقداری از پول بتقی مانده آن را از ایرلاین پس بگیرید. 

در صورتی که پرواز از جانب شرکت هواپیمایی لغو شد و شما نقشی در این موضوع نداشتید؛ شرکت وظیفه دارد تمام هزینه های شما را برگرداند.

بلیط چارتر این خصوصیت را ندارد همچنین سایر ویژگی‌ های بلیط سیستمی را هم ندارد. شما در صورت خریداری یک بلیط چارتری به هیچ وجه نمی توانید تاریخ و زمان پرواز را تغییر دهید و اگر هم بلیط را کنسل کردید پول شما پس داده نمی شود، پس به نفعتان هست که خود را به پرواز برسانید.

بلیط سیستمی بخریم یا چارتر؟

تا ایجا شما تمام معایب و مزایای بلیط های سیستمی را مطالعه کردید و در مورد سفرهای چارتری نیز اطلاعات کسب کردید، اما در خصوص انتخاب نوع پرواز باید به نیاز و شرایط سفر خود توجه داشته باشید و هوشمندانه عمل کنید. 

در صورتی که مقصد شما بلیط کمیابی ندارید و می توانید در آخرین لحظات هم بلیط پیدا کنید از حتماً از پروازهای چارتری استفاده کنید، اما اگر قصد دارید دقیقا سرموعد و ساعت مقرر در مقصد خود باشید باید حداقل دوماه قبل سفر خود را برنامه ریزی کنید پس بهتر است قید پرواز چارتری را بزنید و آرامش را ترجیح دهید.

در صورتی که قصد مسافرت خانوادگی دارید و فرزندان شما در بازه سنی ۲ تا ۱۲ سال هستند پروازهای سیستمی گزینه بهتری محسوب می شوند. 

شما می توانید با در نظر داشتن قوانین پرواز و انطباق آنها با شرایط خودتان بهترین خرید را داشته باشید.

بلیط هواپیما سیستمی,بلیط هواپیما سیستمی چیست,بلیط سیستمیخرید بلیط هواپیما سیستمی در صورت وجود چند کودک در سفر

گردآوری: بخش گردشگری سرپوش

  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش