به گزارش ایلنا، فروردین ماه سال جاری به دلیل طغیان رودخانه کن در روستای کن بخشهای اصلی پل آجری قاجاری «کن» شامل پایه میانی، عرشه پل و پشتبند پل آجری کن که در دوره قاجار روی رودخانه کن و به عنوان تنها راه ارتباطی روستاهای شمال رودخانه با ده کن است، تخریب شد.
با وجود تاکیداتی که درخصوص مرمت این پل عنوان شده بود اما اکنون با گذشت بیش از ۴ ماه از سیل، همچنان وضعیت پل کن نامناسب است و میتوان گفت در وضعیت اضطراری به سر میبرد و باید هرچه سریعتر به آن رسیدگی شود.
اینگونه به نظر میرسد که اگر به سرعت به این پل رسیدگی نشود، باقی مانده آن نیز در بارندگیهای پائیزی خواهد ریخت.
این درحالی است که اردیبهشت ماه سال جاری پرهام جانفشان (مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران) در دیدار با شهردار منطقه ۵ تهران از استقبال میراثفرهنگی تهران از پیشنهاد مشارکت شهرداری در مرمت پل کن خبر داده بود. او عنوان کرد:مرمت پل تاریخی کن که بر اثر طغیان رودخانه در فروردین ماه سال جاری آسیب دیده است، امری ضروریست.
جانفشان با اعلام اینکه حفظ کوچه باغهای کن به عنوان ارزشمندترین میراث طبیعی پایتخت باید در دستور کار معاونت میراث فرهنگی استان قرار گیرد، ابراز امیدواری کرد تا در سال ۹۸ آثار طبیعی استان شناسایی و در فهرست آثار ملی ثبت شود.
۲۰۰ میلیون تومان برای مرمت پل کن
محسن شیخ الاسلامی (معاون میراث فرهنگی تهران) دراین خصوص به ایلنا گفت: آسیبشناسی و برآورد هزینههای اولیه انجام و به شهردار وقت منطقه ۵ تهران اعلام شد. بر اساس برآورد کارشناس ما، حدود ۲۰۰ میلیون تومان هزینه مرمت برای پل کن در نظر گرفته شده است.
او ادامه داد: در آن زمان شهردار وقت منطقه ۵ قول تامین اعتبار لازم برای مرمت پل کن را داد اما گویا طی تغییر مدیریتهایی که در شهرداری این منطقه از تهران اتفاق افتاده است، تامین اعتبار انجام نشد. با توجه به آنکه میراث تهران نیز امکان تامین اعتبار لازم را ندارد. هر زمان که تامین اعتبار از سوی شهرداری انجام شود، کار مرمت با نظارت و کارشناسان میراثفرهنگی انجام خواهد شد.
به گفته شیخالاسلامی در حال حاضر مدیر دفتر بافت و بناها موافقتی از معاونت شهرسازی گرفته که میتوانند اعتبار لازم را تامین کنند. امیدواریم این کار هرچه زودتر اجرایی شود.
معاون میراث فرهنگی تهران با تخمین تخریب حدود ۳۰ درصدی پل کن گفت: پایههای پل شسته شده و نیاز است تا مرمت انجام شود.
به گفته کارشناس، این پل تاریخی زمانی مهمترین پل ارتباطی شرق و غرب کشور بوده و در واقع بعد از پل شاه عباسی کرج مهمترین و بزرگترین پل ارتباطی در پایتخت کشور بوده است.
پل تاریخی کن که در دوران قاجار روی رودخانه کن احداث شد، در سال ۱۳۹۷ با شماره ۳۱۹۲۷ به ثبت ملی رسید. این پل در قسمت شرقی رودخانه کن با نمای آجری واقع شده و از ایام قدیم تنها راه ارتباطی روستاهای کن و اطراف آن بوده که هم اکنون در محله بهاران منطقه ۵ قرار گرفته است.
- 19
- 2